Woensdag 12 juli 2006 - Somda opgenomen in Stichting BeneluxSpoor.net
Wie zijn wij?
De Stichting BeneluxSpoor.net is in juni 2006 opgericht door Peter van der Leek, Chris van Diesen en Hans van de Burgt. De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 30216406.
Met de naam BeneluxSpoor.net willen we uitdragen dat onze doelgroep zich primair in de Benelux bevindt, maar uiteraard zijn bezoekers uit de hele wereld van harte welkom.
Het doel van de stichting is het bevorderen van de spoorhobby. De stichting tracht dit te bereiken door het beheren van enkele websites:

* www.BeneluxSpoor.net --- Interactieve website met de nadruk op modelspoor. De site biedt informatie aan zowel de beginnende als de gevorderde bouwer. Op het forum kunnen onder andere vragen gesteld worden en ervaringen uitgewisseld.
* www.ModelspoorPraktijk.nl --- Een digitale encyclopedie voor het bouwen van een realistische modelspoorbaan. Met een groot aantal enthousiaste medewerkers wordt getracht zowel de (her-)beginnende als de ervaren modelspoor-hobbyist informatie en ondersteuning te bieden bij het bouwen van een realistische modelspoorbaan.
* www.Somda.nl --- Somda is een website over grootspoor speciaal opgezet voor treinspotters. Het staat voor Spots en OMlopen DAtabase. Somda kan spots opslaan en aan de hand van omlopen hier berekeningen mee uitvoeren, zoals bijvoorbeeld voorspellen wat een bepaalde loc of treinstel gaat doen.
* www.OpeensHadIkHet.nl --- Begonnen als het dagboek van een conducteur, nu uitgegroeid tot de grootste en populairste ontmoetingsplaats voor grootspoorhobbyisten
Alle websites zijn Nederlandstalig.

Het bestuur
Het bestuur van Stichting BeneluxSpoor.net bestaat uit 3 personen:
* dhr. P.W. van der Leek (voorzitter)
* dhr. C.H.P. van Diesen (penningmeester)
* dhr. J.M.J. van de Burgt (secretaris)
Het bestuur komt minimaal eens per jaar bij elkaar.

Financiƫle verantwoording
De financiƫle verantwoording is hier te vinden.