Direct inloggenSomda staat voor Spots en OMlopen DAtabase.
Een spot is de vastlegging van treinmaterieel op een bepaald tijdstip op een bepaalde plek. De meeste spots bestaan slechts uit een materieelnummer, een treinnummer, een locatie en eventueel een positie.
Een omloop is de vastlegging van de verschillende diensten die treinmaterieel volgt.

Somda kan spots opslaan en aan de hand hiervan worden omlopen berekend. Het grote voordeel van Somda is dat spots online ingevoerd kunnen worden, het programma is voor vele gebruikers bereikbaar en door iedereen te raadplegen en voor iedereen gratis!

Klik hier voor meer informatie


Nederlandse Spoorwegen Reactie op Prinsjesdag 2019
Dinsdag 17 sep 2019 15:27
Van Boxtel vervolgt: "Het spoorplafond komt in zicht. We hopen snelle besluitvorming in Den Haag, zodat er snel besloten kan worden tot de aanleg van meer noodzakelijke infrastructuur. Samen met de mobiliteitsalliantie doen we voorstellen om meer reizigers te kunnen vervoeren en de reistijd in het land te verkorten. Denk aan de noodzaak van meer sporen tussen de grote steden en het verkorten van de reistijd naar steden als Groningen, Enschede, Maastricht, maar ook naar Berlijn. Dat is goed voor de reiziger en daarmee maken we de Nederlandse economie duurzaam en toekomstbestendig."
Lees verder...