Direct inloggenSomda staat voor Spots en OMlopen DAtabase.
Een spot is de vastlegging van treinmaterieel op een bepaald tijdstip op een bepaalde plek. De meeste spots bestaan slechts uit een materieelnummer, een treinnummer, een locatie en eventueel een positie.
Een omloop is de vastlegging van de verschillende diensten die treinmaterieel volgt.

Somda kan spots opslaan en aan de hand hiervan worden omlopen berekend. Het grote voordeel van Somda is dat spots online ingevoerd kunnen worden, het programma is voor vele gebruikers bereikbaar en door iedereen te raadplegen en voor iedereen gratis!

Klik hier voor meer informatie


Nederlandse Spoorwegen Een voorproefje van het Dickens Festijn op station Deventer
Dinsdag 10 dec 2019 16:51
Zo hangt er in het station sfeervolle winterverlichting en zorgen Christmas Carols Singers voor vrolijke klanken. In stijl geklede gastheren en- vrouwen geven reizigers een warm welkom en op het stationsplein kan er, geheel in oude stijl, een foto gemaakt worden die direct wordt geprint en op een mooie Dickens fotokaart wordt geplakt. NS zet tijdens het Dickens Festijn langere treinen in van en naar Deventer. De sprinters vanaf Apeldoorn en Almelo rijden twee keer per uur in plaats van één keer per uur. Vanaf het station loopt u zo de binnenstad in. De toegang tot het Dickens Festijn is gratis. Wel dient er rekening te worden gehouden met een wachttijd die kan oplopen tot 1,5 uur. Plan uw reis met de NS Reisplanner op ns.nl of met de NS-app.
Lees verder...