Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

RTV Oost Defecte trein zorgt voor overlast op het spoor tussen Deventer en Enschede (UPDATE)
Donderdag 23 nov 2017 13:04
Tussen Deventer en Enschede rijden minder treinen. De NS meldt dat dit komt door een defecte trein.
Lees verder...
 
RTV Oost Treinen tussen Zwolle en Ommen rijden weer (UPDATE)
Donderdag 23 nov 2017 12:30
Door een gestrande trein reden er vanochtend en het begin van de middag geen treinen tussen Zwolle en Ommen. 
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Lezersbrief: Nieuwe treinen
Donderdag 23 nov 2017 11:48
Een aantal Arriva-reizigers mocht in Zwitserland (!) nieuwe treinstellen beoordelen. Er is gesproken over kleurtjes, tafeltjes, bekleding en dergelijke.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen O kom er eens kijken...
Donderdag 23 nov 2017 00:00
We stimuleren als NS dat al het afval van stations, treinen en werkplaatsen zoveel mogelijk een nieuwe bestemming krijgt. Zo krijgen niet alleen gebruikte informatieborden maar ook treinbekleding een tweede leven. Met de pop-up store laten we zien dat duurzaamheid niet alleen gaat om energiebesparing of groene windstroom, maar ook om het hergebruik van materiaal. "Upcyclespecialist" Verdraaid Goed maakt bijvoorbeeld dienstblaadjes en spoorblokken van oude informatieborden. Bij upcycling krijgt gebruikt materiaal een compleet nieuwe functie. De damestassen van 2ndare gemaakt van gebruikte treinbekleding zijn inmiddels zeer gewild. Zo zijn er tassen te koop die zijn gemaakt van bekleding van de iconische Mat’64 of de eerste NS dubbeldekkers. En ook het broedstation van Marian Dessing pronkt in steeds meer tuinen. Extra leuk: In de tijdelijke winkel kunnen bezoekers op zoek naar bijvoorbeeld notitieblokjes, dienstblaadjes en broedstations met daarop hun eigen traject of station. De winkel opent op 24 november om 16.30 en sluit op 24 december. Dagelijkse openingstijden zijn: 09.00 - 21.00 u (maandag t/m vrijdag) 09.00 - 20.00u (zaterdag en zondag). Geinteresseerden kunnen ook online producten bestellen via www.ns-upcycle.nl Begin oktober was de pop-up Afval is Grondstof voor het eerst te bezoeken op Utrecht Centraal. Bezoekers waardeerden de store met een 8.
Lees verder...
 
NU.nl Landelijke storing treft reizigersinformatie van NS op stations
Woensdag 22 nov 2017 22:37
Door een landelijke storing aan de reisinformatiemiddelen van de NS tonen de borden met reisinformatie woensdagavond mogelijk geen of onjuiste informatie. Ook de omroepen met reisinformatie werken niet naar toebehoren. 
Lees verder...
 
Het Parool Stoptreinen rijden weer tussen Amsterdam en Utrecht
Woensdag 22 nov 2017 22:26
Vanwege een defecte bovenleiding reden er woensdag bijna de hele dag geen sprinters tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal. Rond 22.15 uur werden de stoptreinen weer ingezet.� De problemen ontstonden woensdagochtend al rond 7.00 uur. De NS had de hele dag nodig om de storing op te lossen.�Het spoorbedrijf raadde reizigers aan gebruik te maken van de metro tussen Amsterdam CS, Amstel, Duiven
Lees verder...
 
NU.nl De wereld volgens Gijp wint NS Publieksprijs 2017
Woensdag 22 nov 2017 21:52
De wereld volgens Gijp van Michel van Egmond heeft de NS Publieksprijs gewonnen. Het boek wist 27 procent van de stemmen te halen.
Lees verder...
 
NU.nl Automobilist in Duitsland rijdt treinrails op vanaf perron
Woensdag 22 nov 2017 19:04
Een 79-jarige automobilist heeft het treinverkeer tussen het Duitse Hamburg en Lüneburg dinsdag stilgelegd door op het station van het plaatsje Stelle met zijn auto via het perron de treinrails op te schieten. 
Lees verder...
 
Blik op Nieuws OM eist boete tegen ProRail om niet melden vertraging chloortreinen
Woensdag 22 nov 2017 18:11
Woensdag heeft het Openbaar Ministerie (OM) in de rechtbank in Rotterdam een geldboete van 150.000 euro geëist tegen ProRail N.V. Het OM verwijt het bedrijf het niet naleven van de veiligheidsregels met chloortreinen.
Lees verder...
 
Het Parool Nog uren geen stoptreinen tussen Amsterdam en Utrecht
Woensdag 22 nov 2017 17:48
Vanwege een defecte bovenleiding rijden woensdag nog tot waarschijnlijk 19.30 uur geen sprinters tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal. De problemen ontstonden woensdagochtend al rond 7.00 uur, maar de NS zegt nog tot eind van de middag nodig te hebben om deze te verhelpen.Het spoorbedrijf raadt reizigers ondertussen aan gebruik te maken van de metro tussen Amsterdam CS, Amstel, Duivendrec
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Man krijgt maand cel voor mishandeling conducteur in Meppel
Woensdag 22 nov 2017 17:42
Een 23-jarige man uit Almere moet een maand de cel in, omdat hij in Meppel in de trein een conducteur heeft mishandeld.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Conducteur en machinist verwelkomen kersverse staatssecretaris op de tienminutentrein
Woensdag 22 nov 2017 17:25
Xander: "Ze was erg geinteresseerd. Ik kon haar uitleggen wat we allemaal voor de reiziger doen om de tienminutentrein te laten rijden. Dat het nog belangrijker is om ons werk nauwkeurig te doen. Tegelijk heb ik ook duidelijk gemaak dat we willen dat elke trein op tijd vertrekt, tienminutentrein of niet." Op tijd rijden Jeroen Fukken, programmadirecteur van de tienminutentrein kon de staatssecretaris goede resultaten geven: "Met de tienminutentrein hebben reizigers vaker een zitplaats en hoeven ze minder lang te wachten. Van de 144 geplande Intercity’s per dag reden er 142. Vorige maand was dat 141. Het percentage treinen dat op tijd reed met een marge van 5 minuten steeg bij Intercity’s van 96,1% naar 96,7% en bij Sprinters van 94,7% naar 95,7%. " Het percentage reizigers dat positief is over de test steeg afgelopen maand van 90% naar 93%. Die cijfers komen uit een tweede klantonderzoek dat onderzoeksbureau Citisens in opdracht van NS uitvoerde. Gaf in oktober 56% van de reizigers aan zich niet meer bezig te houden met vertrektijden als de Intercity iedere tien minuten rijdt, nu is dat gestegen naar 64%. Andere opvallende resultaten: 60% (oktober: 57%) van de reizigers vindt dat zij vaker een zitplaats hebben en 30% vindt dat dit hetzelfde is gebleven. 73% (oktober: 70%) neemt makkelijker een trein eerder of later. De staatssecretaris bezocht ook de fietsenstalling van Utrecht Centraal en kreeg een rondleiding door Amsterdam Centraal. Ook ging ze onderweg met reizigers in gesprek. Bij aankomst, kon ze nog even een kijkje in de cabine nemen. Xander Philips overhandigde haar een conducteursfluit als aandenken aan haar eerste bezoek als staatssecretaris. Waken voor teveel optimisme De testdagen verlopen soepel, toch waken ProRail en NS voor teveel optimisme. Fukken: “De tienminutentrein rijdt op de testwoensdagen soepel. Dat is mooi. Maar vanaf 10 december gaat het er echt om, want dan is het zeven dagen per week. Dan wordt de operatie zeven keer zo groot. Dat vraagt dus nòg meer aandacht van nòg meer mensen.“ NS en ProRail testen sinds 6 september iedere woensdag de tienminutentrein tussen Amsterdam, Utrecht, ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven. Dat betekent dat reizigers tussen deze steden 6 keer per uur met een Intercity kunnen reizen. Deze testen zijn een essentiële voorbereiding op de dienstregeling 2018, wanneer treinreizigers op dit traject dagelijks iedere tien minuten met de Intercity kunnen reizen.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Geen treinen tussen Meppel en Assen
Woensdag 22 nov 2017 15:29
Door een aanrijding met een persoon bij Beilen rijden tussen Meppel en Assen geen treinen.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Betere prestaties treinen hogesnelheidslijn
Woensdag 22 nov 2017 11:02
"Ik durf echt te zeggen dat onze mensen en die van spoorbeheerder ProRail met bloed, zweet en tranen alles uit de kast hebben gehaald om de prestaties te verbeteren.’’ Van Boxtel wijst in de krant ook op het onafhankelijk onderzoek, in opdracht van NS en ProRail, dat later deze maand uitkomt waarin bevestigd wordt dat zowel ProRail als NS er alles aan doen om de prestaties op het snelle spoor te verbeteren.De huidige cijfers wijzen nu uit dat NS die doelstellingen dit jaar gaat halen maar omdat het nog eind november is kan Van Boxtel dat niet ‘met 100 procent zekerheid zeggen’. HSL KPI’s Doel 2017 Stand van zaken Zitplaatskans in de spits 91,2% 97% Reizigerspunctualiteit 5 minuten 82,5 83% Klanttevredenheid 68% 75% Boete In 2016 heeft NS twee prestatieafspraken niet gehaald, namelijk Zitplaatskans HSL in de spits (tweede keer) en Reizigerspunctualiteit HSL (eerste keer). NS en ProRail hebben hiervoor een boete ontvangen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Als de prestaties voor 2017 gehaald worden, betekent dit dat de teller weer op nul staat. HSL piept en kraakt, ingrijpende wijziging nodig Ondanks alle maatregelen is de verwachting dat de prestaties op de HSL, tot aan 2019 niet fors zullen verbeteren. Dit komt door de introductie van nieuwe treindiensten zoals Intercity Brussel over de HSL en Eurostar, softwareverbeteringen aan de locomotieven en de complexe infrastructuur. “Het systeem piept en kraakt in zijn voegen. Alleen door ingrijpende wijzigingen aan de spoorbaan kan dezelfde betrouwbaarheid als op regulier spoor worden verwacht. Onze reizigers zullen helaas daarom nog met uitval te maken hebben”, aldus Van Boxtel. NS wil samen met ProRail en het ministerie optrekken om de HSL structureel te verbeteren.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Stadler presenteert "WINK" voor Arriva
Woensdag 22 nov 2017 09:35
Treinbouwer Stadler heeft een nieuwe productlijn gepresenteerd: De "WINK". Deze nieuwe aftakkende productlijn welke een nieuwe doorontwikkeling is van de FLIRT is het debuut voor Arriva in Nederland. Zij hebben 18 tweedelige treinen van dit nieuwe type besteld.
Lees verder...
 
Telegraaf Slimme camera’s bewaken spoor 24/7
Woensdag 22 nov 2017 08:40
Spoorbeheerder ProRail gaat grote delen van het spoor onder 24-uurs cameratoezicht plaatsen. Hiermee moeten vertragingen worden voorkomen en vandalisme worden bestreden.
Lees verder...
 
AT5 Storing tijdens spits bij NS: geen sprinters
Woensdag 22 nov 2017 08:12
Door een kapotte bovenleiding rijden er woensdagochtend geen sprinters vanaf Centraal Station naar Utrecht en naar Breukelen. Dit zorgt ervoor dat het treinverkeer in de stad flink ontregeld is. De NS raadt aan om tussen Centraal Station, Amstel, Duivendrecht, Bijlmer Arena en Holendrecht de metro te pakken.  Naar verwachting duurt de verstoring nog tot 8.30 uur. De vertraging kan oplopen tot een uur.
Lees verder...
 
Het Parool Geen stoptreinen tussen Amsterdam en Utrecht
Woensdag 22 nov 2017 07:56
Vanwege een defecte bovenleiding rijden woensdagochtend geen sprinters tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal. Het volgens de NS nog niet duidelijk hoe lang het gaat duren voordat de problemen zijn opgelost. Het spoorbedrijf raadt reizigers ondertussen aan gebruik te maken van de metro tussen Amsterdam CS, Amstel, Duivendrecht, Bijlmer Arena en Holendrecht.De extra reistijd vanwege de stori
Lees verder...
 
NU.nl Vervoersbedrijf Arriva wil concurrentie aan met NS
Woensdag 22 nov 2017 07:26
Arriva, de dochter van het Duitse spoorconcern Deutsche Bahn, gaat de concurrentie aan met de NS. Het vervoerbedrijf wil de grootste trein- en busvervoerder van Nederland worden.
Lees verder...
 
Telegraaf Aanval op NS: dit willen Duitsers doen
Woensdag 22 nov 2017 06:00
Duitsers hebben grootse plannen voor het Nederlandse spoor en de slachter van de Balkan hoort zijn straf in het nieuws van Telegraaf VNDG.
Lees verder...