Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Nederlandse Spoorwegen NS-conducteurs testen smartwatch
Dinsdag 14 aug 2018 15:44
Een groep van 12 conducteurs gaat vanaf vandaag aan het werk met een smartwatch. Dit helpt de collega’s om op de seconde nauwkeurig te fluiten en dat draagt een steentje bij aan het nog beter op tijd kunnen rijden. Om de - door NS ontwikkelde app - goed te testen en het effect op de punctualiteit nauwkeurig te meten voeren we de komende periode verschillende onderzoeken uit. De komende 4 weken staan de technische snufjes van de app op de smartwatch centraal. We vragen de 12 collega’s hoe hun ervaring met de smartwatch is en welke verbeterpunten er zijn voor de app. Later dit jaar wordt de groep uitgebreid naar 100 conducteurs. Dan meten we het effect van de smartwatch op de punctualiteit, verdeeld over het hele land. Aan het einde van dit jaar verwachten we alle resultaten en kan worden bekeken op welke manier we hiermee verder aan de slag gaan.ErvaringenConducteur Ron Bongers is een van de conducteurs die de smartwatch gaat testen en al eens eerder om heeft gehad: “De smartwatch is een mooi geheugensteuntje. Hij geeft kort voor vertrek een trilsignaal, zodat je op tijd met je vertrekproces start. En het mooie is: hij telt ook echt terug, zodat we op de seconde precies kunnen vertrekken.” Met deze app heeft de conducteur exact dezelfde vertrektijd als de machinist. Zo kunnen de collega’s op de trein nog beter samenwerken.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Vragen over beveiliging spoorwegovergangen na dodelijk ongeluk bij Scheemda
Dinsdag 14 aug 2018 11:15
Hoe kan het dat onbewaakte spoorwegovergangen in de provincie Groningen na bijna drie jaar praten nog altijd onvoldoende zijn beveiligd De Partij voor het Noorden (PvhN) wil hierover opheldering van Gedeputeerde Staten (GS).
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Primera treinkaartjes: OV-dagkaart € 19 (van 3 t/m 16 september verkrijgbaar)
Maandag 13 aug 2018 19:10
Binnenkort kun je ook bij Primera goedkope treinkaartjes kopen! Vanaf 3 september kun je voor 19 euro bij Primera een lees meer...
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Middentunnel Utrecht Centraal over twee weken geopend
Maandag 13 aug 2018 16:30
Nog een paar weken en dan kunnen reizigers op Utrecht Centraal weer gebruik maken van de middentunnel. De afgelopen maanden is deze onderdoorgang grondig op de schop gegaan voor een prettiger comfort voor de reizigers, voorzien van een vernieuwde vloer, energiezuinige verlichting, nieuw plafond en nieuwe wanden.
Lees verder...
 
RTV Oost Keolis pleit voor herziening wet omdat treinen door rood reden op traject Enschede-Zwolle
Maandag 13 aug 2018 16:30
Als bij de aanbesteding van het personenvervoer een andere vervoerder op een traject gaat rijden, zouden machinisten mee moeten verhuizen van de oude naar de nieuwe concessiehouder. Dat stelt directeur Emile Broersma van Keolis in De Stentor. Hij wil een wetswijziging naar aanleiding van de vele roodseinpassages door machinisten van Keolis op het traject Enschede-Zwolle.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Oldambt: spoorwegovergang Scheemda binnen maand beveiligen
Maandag 13 aug 2018 15:49
Als het aan de gemeente Oldambt ligt wordt de spoorwegovergang in Scheemda waar maandag een fataal ongeluk gebeurde nog binnen een maand beveiligd. In alle vroegte botste de trein op een auto, waardoor een 78-jarige man omkwam.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Treinverkeer komt weer op gang na dodelijk ongeluk bij Scheemda
Maandag 13 aug 2018 14:48
Het treinverkeer tussen Zuidbroek en Winschoten is weer op gang gekomen na een botsing. Daarbij is een 78-jarige automobilist uit Scheemda om het leven gekomen. 
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden ProRail: overweg bij Scheemda wordt beveiligd
Maandag 13 aug 2018 14:03
De onbewaakte overweg in de Vogelzangsterweg in Scheemda waar maandagochtend een automobilist om het leven kwam wordt beveiligd.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl ProRail voert werkzaamheden uit tussen Leiden en Alphen aan den Rijn
Zaterdag 11 aug 2018 16:10
Vanaf zaterdag 11 augustus werkt ProRail gedurende zes dagen aan het spoor tussen Leiden en Alphen aan den Rijn. Vanaf 17 augustus worden de werkzaamheden verlegd naar het traject tussen Leiden en Den Haag.
Lees verder...
 
Telegraaf Sloop spoorviaduct race tegen de klok
Zaterdag 11 aug 2018 13:07
Zeist - Zo stil als het is op de A28 bij Zeist, zo lawaaiig was het voor de omwonenden. Het oude spoorviaduct over de snelweg wordt gesloopt en dat gaat dag en nacht door. Het lawaai was tot in Soesterberg te horen.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Geen treinen tussen Emmen en Mariënberg
Zaterdag 11 aug 2018 07:54
Door werkzaamheden aan het spoor rijden vandaag en morgen geen treinen tussen Emmen en Mariënberg.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Aanpak treinstation Coevorden begint met opruimen sporen
Zaterdag 11 aug 2018 07:54
De eerste schermutselingen rond de grootscheepse aanpak van het station Coevorden waren de afgelopen weken al te zien. Dit weekend begint het grote werk.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NMBS gaat stiptheidsdoelstelling waarschijnlijk niet halen
Vrijdag 10 aug 2018 19:13
De Belgische spoorwegen (NMBS) hebben moeite om voldoende aantal treinen op tijd te laten rijden. De bedoeling was dit jaar lees meer...
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Uitval bij internationale treinen naar Berlijn en Frankfurt
Vrijdag 10 aug 2018 14:34
Door stormschade in Duitsland rijdt de internationale trein naar Berlijn vrijdag slechts tot Bad Bentheim. Ook ICE-reizigers moeten rekening houden met lees meer...
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Luister eeNS mee in de StationsLuisterCoupé
Vrijdag 10 aug 2018 14:18
Sinds deze week is wachten op station Leeuwarden nog leuker! Daar is de StationsLuisterCoupé onthuld. Speciaal voor deze coupé schreef auteur Anita Terpstra uit Leeuwarden een kort verhaal dat tot leven is gebracht door de stem van actrice Tjitske Reidinga. Leeuwarden Fryslân 2018 De luistercoupé is het volgende onderdeel binnen een reeks verrassende culturele activiteiten die dit jaar al georganiseerd zijn op station Leeuwarden. Dit alles natuurlijk in het teken van LF 2018 waarbij Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa heel veel bezoekers ontvangt. Zo was er op het station al de Stationspiano Challenge en maakte kunstenaar Leon Keer al een Escheriaanse Street Art-route. En vanaf nu is daar de StationsLuisterCoupé aan toegevoegd, die na dit culturele jaar doorreist naar andere stations in Nederland. StationsLuisterCoupé In de LuisterCoupé kunnen treinreizigers die even wachten rustig gaan zitten en luisteren naar een kort verhaal. Voor deze coupé schreef de Friese auteur Anita Terpstra het verhaal ‘De Bestemming’. Anita Terpstra is bekend van veelgeprezen thrillers waaronder Nachtvlucht, Anders en meest recentelijk Samen, dat werd genomineerd voor De Gouden Strop.Actrice Tjitske Reidinga, onder andere bekend van de tv-series ‘Gooische Vrouwen’ en ‘Doris’ heeft het verhaal ingesproken. Samen nemen ze je mee op een literaire reis. Wil je zelf ook luisteren Kom dan eens naar het station in Leeuwarden, bezoek één van de leuke onderdelen van dit culturele jaar en luister naar dit bijzondere verhaal. De speciale StationsLuisterCoupé vind je in de stationshal van Leeuwarden.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Luisterruit genomineerd voor Dutch Podcast Award 2018
Vrijdag 10 aug 2018 09:47
‘Luisterruit’ is een audiotour voor in de trein en is voor NS ontwikkeld door ontwerpers Manon van Hoeckel en Tom Loois. In elke podcast gidst medereiziger Thijs je langs boeiende interviews, prachtige verhalen en hilarische cursussen zodat jij je treinreis met nieuwe ogen en oren ervaart. Rijdend door het landschap luisteren reizigers naar de jongste treinmachinist, de oudste conducteur en het verhaal achter de vreemdst gevonden voorwerpen. ’Luisterruit’ tovert de reis om in een beleving. De podcast is volledig gratis te beluisteren via de apps Podcasts (iOS), Stitcher (Android), of via iTunes. Daar kun je je ook direct op abonneren zodat geen reis je ontgaat! Nieuwe afleveringen verschijnen elke eerste maandag van de maand. Meer informatie vind je op Luisterruit. Hoe is dit idee ontstaan Manon van Hoeckel was één van de deelnemers van het ‘What If Lab: NS’. Het What if Lab is een initiatief van Dutch Design Foundation en daagt bedrijven en ontwerpers uit om samen te komen tot innovatieve en creatieve antwoorden op actuele vraagstukken. Jessica Sauren, projectleider van NS:  “ De opdracht aan de designers was het ontwerpen van een sociale interventie om de tijd in de trein beter te besteden. NS zoekt immers continu naar ideeën die reizigers de mogelijkheid bieden om meer uit je reistijd te halen. Zodat reistijd leuker, aangenamer of nuttiger wordt en meer als eigen tijd wordt beleefd.” Zijn er nog meer innovatieve ideeën voor een prettige reisAndere ideeën die zijn voortgekomen uit het ‘What If Lab: NS’ zijn o.a. de quiz SPOORWIJS en MindfulNS. Deze online activiteiten zijn afgelopen jaar tijdens de Dutch Design Week door bezoekers getest. Ook treinreizigers naar de Dutch Design Week in Eindhoven hebben hier al ervaring mee opgedaan. En met succes, want dit najaar brengt NS een nieuwe app uit waarin deze drie online activiteiten aangeboden worden om je reistijd aangenamer te maken.Enkele resultaten  In 1.5 jaar tijd hebben ruim 17.000 reizigers geluisterd via de podcast of Sound Cloud.De podcast wordt beoordeeld met een gemiddeld rapportcijfer van 8,891% van de reizigers geeft aan dat Luisterruit een positieve bijdrage levert aan hun treinreis76% van de reizigers geeft aan het leuk te vinden om regelmatig een nieuwe aflevering van Luisterruit te beluisteren.( Bron: onderzoek Meet4research oktober 2017 onder 126 reizigers)StemmenDe ‘Luisterruit’ is genomineerd voor de Dutch Podcast Award 2018 in de categorie ‘Branded’. Zowel het publiek als de vakjury bepalen welke genomineerden op 3 september de prijs in ontvangst mogen nemen. Stemmen kan tot en met 2 september 23.00 uur via podcastawards.nl
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Station Almere Centrum afgesloten vanwege windstoten
Donderdag 09 aug 2018 22:47
Station Almere Centrum is donderdagavond vanaf 22:30 uur afgesloten voor reizigers. Vanwege verwachte harde windstoten zullen er gedurende de hele avond geen treinen meer op dit station stoppen. Het treinverkeer rijdt overigens wel gewoon door.
Lees verder...
 
Infrasite Meer internationaal goederentransport per spoor
Donderdag 09 aug 2018 14:00
#infra #Infrasite
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Eerste vernieuwde Sprinter (SLT) met wc op het spoor
Donderdag 09 aug 2018 11:28
Reizigers kunnen ze vanaf donderdag 9 augustus tegenkomen: de eerste omgebouwde Sprinters (SLT) met schuiftrede en toilet. De komende jaren lees meer...
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl VodafoneZiggo ruilt 500 leaseauto’s voor NS Business Card
Donderdag 09 aug 2018 11:00
7500 werknemers van VodafoneZiggo krijgen een NS-Business Card voor het Openbaar Vervoer. Minimaal 500 auto’s die het samenwerkingsverband tussen Ziggo lees meer...
Lees verder...