Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Groninger Internet Courant Treinvrije periode: 2,5 kilometer aan nieuw spoor
Woensdag 27 mei 2020 10:04
Sinds het ingaan van de treinvrije periode, op woensdag 6 mei, is er zo’n 2,5 kilometer aan nieuw spoor gelegd. Ook de andere werkzaamheden aan het spoor, de seinen en beveiliging schieten op, zo meldt ProRail.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Lange adem nodig bij opheffen onbewaakte overwegen
Dinsdag 26 mei 2020 20:55
Het opheffen van onbewaakte overwegen is een klus van de lange adem. Ook over de overweg in Hooghalen, waar afgelopen vrijdag een machinist dodelijk verongelukte, praten ProRail, grondeigenaren, gebruikers van de overweg en de gemeente al lang over de oplossing: een nieuwe weg langs het spoor zodat deze en een tweede onbewaakte overweg kunnen worden weggehaald.
Lees verder...
 
RTV Oost Treinen bij Hooghalen rijden langzaam als eerbetoon aan overleden Hardenbergse machinist
Dinsdag 26 mei 2020 18:39
Treinen van NS rijden de komende tijd stapvoets bij de onbewaakte spoorwegovergang bij Hooghalen, in Drenthe. Afgelopen vrijdag reed een trein daar tegen een aanhanger van een trekker. Bij dat ongeluk overleed de 58-jarige machinist uit Hardenberg.
Lees verder...
 
RTV Drenthe VVD Drenthe: 'Onbewaakte overwegen hadden allang opgeheven moeten zijn'
Dinsdag 26 mei 2020 08:00
Waarom duurt het opheffen van de onbewaakte overweg in Hooghalen waar vrijdag het dodelijke treinongeluk gebeurde zo lang Dat vraagt de VVD in Provinciale Staten (PS) zich af. De provincie heeft immers mede geld beschikbaar gesteld voor een oplossing.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Eerste ervaringen met Whatsapp/SMS-alert
Dinsdag 26 mei 2020 07:51
Sinds donderdag 30 april kunnen reizigers bij een onveilig gevoel of overlast in NS-treinen een Whatsapp of SMS naar NS sturen. Reizigers staan dan direct in contact met de NS-meldkamer, die per situatie zal inschatten welke opvolging nodig is. Uit de eerste bevindingen van de afgelopen drie weken blijkt dat reizigers deze service waarderen en een goede toevoeging vinden op de bestaande kanalen. De mogelijkheid om stil een melding te kunnen doen draagt volgens de melders bij aan het gevoel van veiligheid in de trein (rapportcijfer van 9.3). Het contact met de Meldkamer wordt als positief ervaren. Bij herhaaloverlast in de toekomst geven alle melders aan de dienst waarschijnlijk of zeker wel weer te gebruiken.Aantal meldingen en soort meldingenTot en met donderdag 21 mei zijn 232 meldingen gedaan door reizigers, gemiddeld zo’n 11 meldingen per dag. Vooral in de eerste dagen betroffen dit veel testmeldingen of vragen voor Klantenservice. Het merendeel van de meldingen ging in de eerste drie weken over overlast zoals het overtreden van de huisregels in de trein. Ongeveer 1 op de 10 meldingen is tot nu gerelateerd aan de corona-maatregelen zoals het onvoldoende afstand houden of vragen over de beschikbare zitplaatsen in de trein.De opvolging van een melding is maatwerk en kan per situatie verschillen. Ook nu is gebleken dat het vaak al voldoende is als een reiziger zich gehoord voelt of de conducteur een extra omroep doet. Waar assistentie nodig is worden onze Veiligheid & Service- medewerkers of Politie gevraagd om te ondersteunen. In een tijd waarin onze serviceverlening anders is dan reizigers van ons gewend zijn, willen we reizigers zo de mogelijkheid blijven bieden om altijd direct met NS in contact te komen mocht er zich iets voordoen in de trein.
Lees verder...
 
RTV Oost Gemeenteraad schaart zich achter plan voor internationale treinen naar Zwolle
Maandag 25 mei 2020 23:55
De Zwolse gemeenteraad heeft zich vanavond achter het plan geschaard om een internationale treinverbinding tussen Zwolle en steden als Brussel, Londen en Parijs te realiseren. In de motie, aangenomen door alle partijen, wordt het college van burgemeester en wethouders opgeroepen zich achter het plan te scharen en onderzoek te doen naar de mogelijkheden. 
Lees verder...
 
RTV Drenthe Omwonenden onbewaakte spoorweg Hooghalen: 'Dit is het niet waard'
Maandag 25 mei 2020 18:52
De onbewaakte spoorwegovergang in Hooghalen, waar vrijdag een machinist om het leven kwam, moet zo snel mogelijk dicht. Verschillende omwonenden vinden de overweg te gevaarlijk, ondanks dat deze nauwelijks wordt gebruikt.
Lees verder...
 
RTV Drenthe ProRail: 'Wat hier vrijdag is gebeurd, heeft hele diepe indruk gemaakt'
Maandag 25 mei 2020 17:30
ProRail is afgelopen weekend druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat de treinen tussen Hoogeveen en Assen zo snel mogelijk weer kunnen rijden.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Extra inzet loont: om 14.30 weer treinen tussen Beilen en Assen
Maandag 25 mei 2020 12:44
Spoorbeheerder ProRail verwacht om 14.00 uur vanmiddag klaar te zijn met de herstelwerkzaamheden aan het spoor bij Hooghalen. Door extra inzet zijn de werkzaamheden vandaag 'zeer voorspoedig verlopen', meldt het bedrijf.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Spoorherstel klaar: treinen tussen Hoogeveen en Assen rijden weer
Maandag 25 mei 2020 12:44
De treinen tussen Hoogeveen en Assen rijden weer. Vanwege het ernstige ongeluk van vrijdag, toen een trein op een kipper achter een trekker botste, konden er tot vanmiddag geen treinen rijden.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Machinistenvakbond: 'Maak haast met aanpak onbewaakte overgangen'
Maandag 25 mei 2020 10:44
De Vakvereniging Voor Machinisten en Conducteurs (VVMC) wil dat staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat haast maakt met het opheffen van onbewaakte spoorwegovergangen.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Machinistenvakbond: 'Wij stellen NS vragen over de botsveiligheid van de trein'
Maandag 25 mei 2020 10:44
De Vakvereniging Voor Machinisten en Conducteurs (VVMC) wil dat staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat haast maakt met het opheffen van onbewaakte spoorwegovergangen.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Tegenslag herstel spoor Hooghalen: eind morgenmiddag pas treinen
Zondag 24 mei 2020 19:49
De herstelwerkzaamheden van het treinspoor bij Hooghalen leken voorspoedig te gaan, maar een flinke tegenslag vandaag gooide roet in het eten. Opnieuw brak een bovenleiding, waardoor verwacht wordt dat pas eind morgenmiddag het spoor weer in gebruik kan worden genomen.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Omvangrijk herstel spoor Hooghalen ligt op schema
Zondag 24 mei 2020 14:05
De herstelwerkzaamheden aan het spoor bij Hooghalen vorderen gestaag. Vrijdag botste een trein tegen een aanhanger van een trekker. Daarbij kwam de machinist van de trein om het leven.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Internationale treinverbindingen vanaf juni weer op gang
Zondag 24 mei 2020 13:09
Het aantal internationale treinen van en naar Nederland zal de komende periode geleidelijk weer worden uitgebreid. Op dit moment zijn bestemmingen als Berlijn en Parijs door de coronacrisis niet rechtstreeks bereikbaar. In juni komt daar verandering in.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl ANWB: 36% van de Nederlanders willen OV na coronacrisis mijden
Zondag 24 mei 2020 07:56
Ruim een derde van de Nederlanders (36 procent) wil na de coronacrisis vaker met eigen vervoer gaan reizen in plaats lees meer...
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Eerste nieuwe intercity (ICNG) aangekomen in Nederland
Zaterdag 23 mei 2020 16:49
Zaterdag aan het begin van de avond is de eerste nieuwe intercity van het type ICNG in Nederland aangekomen. Onder lees meer...
Lees verder...
 
RTV Drenthe Staatssecretaris wil snel helderheid over treinongeluk Hooghalen
Zaterdag 23 mei 2020 16:10
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat wil snel helderheid over de toedracht van het ongeluk op de onbewaakte overweg bij Hooghalen. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Tot maandag geen treinen na dodelijk ongeluk
Vrijdag 22 mei 2020 21:19
Het treinverkeer tussen Assen en Hoogeveen is tot maandagochtend 06.00 uur gestremd vanwege het dodelijk ongeluk bij Hooghalen. De NS zet bussen in tussen Hoogeveen, Beilen en Assen. Dat levert extra reistijd op.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Aanwonende spoorwegovergang pleit al jaren voor extra veiligheid
Vrijdag 22 mei 2020 19:02
Diana Lammertink uit Oosthalen heeft 28 hectare landbouwgrond grond aan de overkant van het spoor. Haar zoon rijdt dagelijks over de spoorwegovergang. Al tijden pleit ze voor een veiligere situatie. Vanmiddag kwam bij een aanrijding tussen een trein en een trekker de machinist om het leven.
Lees verder...