Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Dagblad van het Noorden Ongeluk op het spoor legt treinverkeer naar Emmen even stil
Zondag 28 mei 2017 20:30
Door een kop-staartbotsing met twee auto's op de N343 bij Hardenberg reden er zondagavond een tijdje geen treinen richting Emmen.
Lees verder...
 
Telegraaf Vallende stenen vanaf station RAI
Zondag 28 mei 2017 08:59
Bij station RAI in Amsterdam is zaterdagavond een gevaarlijke situatie ontstaan nadat er stenen van het spoor op het ondergelegen wegdek vielen.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl 'Friesenbrucke in 2024 weer klaar voor gebruik'
Zaterdag 27 mei 2017 23:57
De Friesenbrucke bij het Duitse Weener die ee anderhalf jaar geleden werd vernield door een vrachtschip wordt nieuw opgebouwd. Dat melden zowel de NDR als de Nordwest Zeitung.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl NS start aanbesteding nieuw opstelterrein Amersfoort
Zaterdag 27 mei 2017 14:05
De NS is van plan om samen met ProRail bij station Amersfoort een nieuw opstelterrein voor materieel te bouwen. Hiervoor heeft NS een Europese aanbesteding gestart waar geïnteresseerden op kunnen reageren. Op 22 juni zal er een bijeenkomst plaatsvinden waarin de spoorvervoerder hen uitnodigt om inzicht in de plannen te geven.
Lees verder...
 
Telegraaf Doden bij steekpartij in trein
Zaterdag 27 mei 2017 12:10
Bij een steekpartij in een trein in het Amerikaanse Portland zijn vrijdag twee doden en een gewonde gevallen. Rond 17.00 uur plaatselijke tijd begon een man ter hoogte van station Hollywood Transit haatboodschappen te roepen. Toen passagiers in wilden grijpen, viel de man ze aan met een mes.
Lees verder...
 
Telegraaf Extra treinen richting strand
Vrijdag 26 mei 2017 16:02
De NS heeft vrijdagmiddag extra treinen ingezet tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee. Dit in verband met ,,de weersomstandigheden'', staat op de site. Veel mensen zoeken verkoeling aan het strand. De Reddingsbrigade waarschuwt wel dat het water nog te koud kan zijn.
Lees verder...
 
Telegraaf China wil overal hsl's
Vrijdag 26 mei 2017 10:09
In 2020 moet meer dan 80 procent van alle grote steden in China zijn aangesloten op het netwerk van hogesnelheidstreinen. Dit heeft de Chinese minister van Transport Li Xiaopeng beklemtoond.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Treinpassagiers Amsterdam woedend op NS
Donderdag 25 mei 2017 10:38
Treinreizigers die in de nacht van woensdag op donderdag met de trein uit Amsterdam probeerden weg te komen, klagen op Twitter volop over de dienstverlening van de Nederlandse Spoorwegen.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Update: treinen tussen Groningen en Assen rijden weer
Woensdag 24 mei 2017 22:10
Tussen Groningen en Assen reden woensdagavond vanwege een aanrijding met een persoon geen treinen.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Sein op groen voor verdubbeling treinspoor Emmen-Zuid
Woensdag 24 mei 2017 21:23
Het treinspoor bij station Emmen-Zuid wordt verdubbeld. De gemeenteraad van Emmen heeft dit woensdagavond besloten, met 26 stemmen voor en 8 tegen.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NS voorbereid op massale uittocht Amsterdam
Woensdag 24 mei 2017 20:55
De Nederlandse Spoorwegen zijn voorbereid op een massale uittocht uit Amsterdam woensdagavond als de wedstrijd tussen Ajax en Manchester United lees meer... The post NS voorbereid op massale uittocht Amsterdam appeared first on Treinreiziger.nl.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Conducteur maakt Ajax feestje in de trein
Woensdag 24 mei 2017 16:56
Conducteur Onur maakte er vandaag een feestje van in de trein #AJAMAN #MANAJA Veel kijkplezier allemaal vanavond! pic.twitter.com/yTJAsexqGI — NS online (@NS_online) 24 mei 2017   NS heeft vanavond extra conducteurs, machinisten en service-medewerkers aan het werk. Er staan reservetreinen klaar om bij grote drukte in te kunnen zetten. Ook zet NS mobiele schoonmaakploegen aan het werk om eventuele vieze treinen een beurt te kunnen geven. NS zet alles in het werk om de supporters met een gelukzalige glimlach thuis te brengen. Vanwege de drukte raadt NS reizigers aan om niet op de laatste trein te gokken.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Ongeluksoverweg Harlingen in zomer opgeheven
Woensdag 24 mei 2017 14:08
De spoorwegovergang bij Harlingen waar eerder dit jaar twee ernstige ongelukken gebeurden, wordt opgeheven. Spoorbeheerder ProRail en de boer van lees meer... The post Ongeluksoverweg Harlingen in zomer opgeheven appeared first on Treinreiziger.nl.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Waarschuwing: Valse e-mails gratis treinkaartjes
Woensdag 24 mei 2017 11:02
Gratis treinkaartjes ontvangen. Wie wil dat nou niet? Regelmatig worden er e-mails verzonden waarin lijkt alsof NS gratis treinkaartjes weggeeft.áTrap lees meer... The post Waarschuwing: Valse e-mails gratis treinkaartjes appeared first on Treinreiziger.nl.
Lees verder...
 
Telegraaf Projectie Britse vlag op A'dam CS
Woensdag 24 mei 2017 07:33
FOTO: Op de voorkant van het treinstation Amsterdam Centraal projecteert de gemeente Amsterdam sinds dinsdagavond een metersgrote Britse vlag.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Roger van Boxtel in Financieel Dagblad: 'Aangesproken door Rutte'
Woensdag 24 mei 2017 00:00
Nu ben ik geen ‘captain of industry’ en toch voelde ik me als president-directeur van NS — nota bene een staatsbedrijf — aangesproken door de uitspraken van minister-president Mark Rutte. Bedrijven zouden ‘tranen huilen op Spitsbergen’ en ‘zelf helemaal geen concrete plannen hebben voor duurzaamheid’ (FD 17 mei). Uitgedaagd voelde ik me ook. Want wie concrete plannen wil om de klimaatafspraken te halen, vindt mij aan zijn zijde. En Freddy Velthuizen, die namens NS deelnam aan de klimaatreis naar Spitsbergen. Ook geen captain, want Freddy is machinist. Hij bedacht een manier om energiezuinig te rijden op het spoor en daarmee kunnen we zo’n 10% zuiniger rijden op een jaarlijks verbruik dat zo groot is als dat van heel Amsterdam. Daar bleef het niet bij. We bedachten dat we al onze elektrische treinen ook op windenergie konden laten rijden. Daarvoor sloten we een uniek partnerschap af met Eneco. Na de energietransitie is een mobiliteitstransitie nodig. De manier waarop wij ons vervoer regelen is de grootste bron van vervuiling. We realiseren ons te weinig dat hier de sleutel ligt voor meer duurzaamheid; bij de consument.Ook daarvoor hebben we een plan gemaakt, dit keer samen met alle mobiliteitspartners in Nederland. Van de fietsersbond tot en met de ANWB. Met dit plan kunnen we de groei in mobiliteit mogelijk maken én binnen de norm van 2 graden opwarming blijven. Dat plan ligt bij de informateur. Met concrete projecten voor duurzame verbindingen zoals light rail in de Randstad of efficiëntere spanning op de bovenleiding.Samenwerking is de sleutel om werk te maken van duurzaamheid. Het gaat niet om de vraag wat de overheid doet, of het bedrijfsleven. Het gaat erom dat we het samen doen, van machinist tot minister-president. Spitsbergen laat zien dat de uitdaging die voor ons ligt zo’n ijzingwekkende omvang heeft dat we samen in actie moeten komen. Daarbij kan de regering rekenen op het Nederlandse bedrijfsleven, met duurzame koplopers zoals Unilever, DSM en NS.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Eurostar schrapt stop op Schiphol
Dinsdag 23 mei 2017 19:14
De Eurostar gaat in Nederland bij de introductie alleen stoppen in Amsterdam en Rotterdam. Het plan was om de trein lees meer... The post Eurostar schrapt stop op Schiphol appeared first on Treinreiziger.nl.
Lees verder...
 
Telegraaf NS: pak niet laatste trein finale
Dinsdag 23 mei 2017 16:07
De NS adviseert voetbalsupporters die woensdagavond de finale van Ajax tegen Manchester United kijken in Amsterdam, op tijd de trein naar huis te nemen. De treinen rijden volgens een woordvoerster volgens de dienstregeling en vanwege de drukte is het raadzaam niet in te zetten op de laatste trein, laat ze dinsdag weten.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Ontspoortong liet trein bij Ede-Wageningen ontsporen
Maandag 22 mei 2017 21:48
De nieuwe Sprinter (FLIRT) is vrijdag ontspoord omdat de trein aanvankelijk een rood sein had gepasseerd. Een ontspoortong heeft de lees meer... The post Ontspoortong liet trein bij Ede-Wageningen ontsporen appeared first on Treinreiziger.nl.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Zeer slechte recensies voor OV-chip mobiel
Maandag 22 mei 2017 21:17
Vanaf vandaag is het mogelijk: in heel Nederland reizen met de smartphone in plaats van de OV-chipkaart. Toch blijkt dat lees meer... The post Zeer slechte recensies voor OV-chip mobiel appeared first on Treinreiziger.nl.
Lees verder...