Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Treinenweb.nl Stadler bevestigt order voor KISS-treinen voor Zweden
Zondag 18 feb 2018 18:53
Treinbouwer Stadler en de Zweedse spoorvervoerder AB Transitio hebben een contract getekend voor acht KISS-dubbeldekstreinen voor Uppsala Länstrafik. De treinen zullen speciaal aangepast worden voor het koude klimaat in Scandinavië.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Vernielingen bij treinstation Roodeschool
Zondag 18 feb 2018 14:27
Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag huisgehouden op het nieuwe treinstation van Roodeschool: het raam in een wachtverblijf werd volledig vernield.
Lees verder...
 
RTV Oost Automobilist rijdt spoorbomen kapot in Wierden
Zondag 18 feb 2018 11:54
Een auto heeft vanmorgen de overwegbomen van de spoorwegovergang aan de Nijverdalsestraat in Wierden kapot gereden. De passerende treinen rijden stapvoets om een aanrijding te voorkomen.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Man (23) overleden na aanrijding met trein bij Halfweg
Zondag 18 feb 2018 10:53
De persoon die gisteren in aanrijding kwam met de trein tussen Amsterdam-Sloterdijk en Halfweg-Zwanenburg, is aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer is een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie spreekt van een 'erg noodlottig' spoorwegongeval.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Lange tijd geen treinen tussen Alkmaar en Hoorn en op traject Amsterdam en Haarlem
Zaterdag 17 feb 2018 16:28
NOORD-HOLLAND Op het spoortraject Alkmaar en Hoorn reden vanavond er lange tijd geen treinen. Ook tussen Amsterdam-Sloterdijk en Halfweg-Zwanenburg stonden de treinen langere tijd stil, maar alles rijdt inmiddels weer. In beide gevallen was er sprake van een aanrijding met een persoon. De persoon die tussen Amsterdam Sloterdijk en Halfweg-Zwanenburg in aanrijding kwam met de trein, is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de brandweer Spaandam. Op de twee trajecten kwam het treinverkeer rond 20.00 uur weer op gang.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl ProRail schaft Unimog aan voor inzet bij gestrande treinen
Zaterdag 17 feb 2018 10:02
Spoorbeheerder ProRail wil voorkomen dat treinreizigers nog eens urenlang vastzitten in een trein. De situatie zoals eerder deze week na een bovenleidingbreuk bij Woerden moet niet meer voorkomen. Daarom schaft de spoorbeheerder een viertal Mercedes Unimog-vrachtwagens aan.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Treinen rijden weer tussen Assen en Groningen [update]
Vrijdag 16 feb 2018 19:13
Tussen Assen en Groningen reden vanavond geen treinen door een aanrijding met een persoon.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Held redt onwel wordende reiziger op station Amsterdam Zuid:
Vrijdag 16 feb 2018 18:54
AMSTERDAM De 50-jarige Richard is door de NS in het zonnetje gezet, omdat hij op station Amsterdam Zuid een 87-jarige man van de dood heeft gered. Uit handen van hoofdconducteur José kreeg hij een grote bos bloemen, een nachtje weg en vooral heel veel complimenten. \"Dit soort helden verdienen een bloemetje.\"Kort geleden liep Richard, die op de VU werkt en vrijwilliger is bij de brandweer, over het station en zag een conducteur gebogen over een oudere man staan. Richard bedacht zich geen moment en besloot te gaan helpen. \"Je moet direct handelen als je zoiets ziet. Noem het beroepsdeformatie\", aldus de held op Facebook.  Mond-op-mondbeademingToen hij geen reactie van het slachtoffer kreeg, wist hij dat het mis was. Richard gaf een mond-op-mondbeademing en een hartmassage. Maar alleen redde hij het niet en daarom vroeg hij de conducteur om een AED te halen. Vervolgens gaven ze de man een shock. \"Op dat moment staat alles even stil. Je vergeet alles even\", aldus Richard.  Teken van levenNa de shock gaf het slachtoffer eindelijk een teken van leven. Het leek er volgens Richard goed uit te zien. \"Ik kon dus met een gerust hart m\'n trein halen.\" De 87-jarige man overleefde het indicident en heeft nog steeds contact met zijn redder Richard. \"Door zo\'n gebeurtenis besef je pas hoe belangrijk het is om tijd met elkaar door te brengen.\" BeloningRichard kreeg naast een bosje bloemen ook een nachtje weg van hoofdconducteur José voor zijn heldendaad. Eigenlijk liep de redder niet te koop met dit heldhaftige verhaal, maar hij vindt de beloning van de NS toch wel erg leuk. \"Bedankt José!\", besluit het Facebookbericht.
Lees verder...
 
Telegraaf Spoorovergang straks via tunnelbuis
Vrijdag 16 feb 2018 05:30
Lochem - Gemeenten in natuurgebieden gaan in samenwerking met spoorbeheerder ProRail versneld ’wandelbuizen’ en ’spoortrappen’ aanleggen op onbewaakte overwegen. Wandel- en fietsverenigingen worden betrokken bij de maatregelen om de veiligheid op te schroeven.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Spoorovergang Tjamsweer wacht op stroom
Donderdag 15 feb 2018 21:24
De spoorovergang bij Tjamsweer moet nog zeker tot eind deze maand wachten op slagbomen, knipperlichten en bellen.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Prorail woest over levensgevaarlijke valstrik langs spoor
Donderdag 15 feb 2018 12:43
Spoorbeheerder Prorail is woest over een levensgevaarlijke boobytrap die zij eerder deze week aantroffen langs het spoor tussen Rotterdam en Dordrecht. Een vandaal heeft geprobeerd om de deur in een geluidsscherm onder stroom te zetten door een koperdraadje te spannen tussen de deurklink en de bovenleiding.
Lees verder...
 
Verkeersnet.nl Extra treinen Belgische Spoorwegen trekken dagelijks 20.000 reizigers
Donderdag 15 feb 2018 11:30
Belgische treinreizigers waarderen de nieuwe dienstregeling van de NMBS. Sinds eind vorig jaar zet de spoorvervoerder tweehonderd treinen extra per dag in. Van die extra treinen maken dagelijks meer dan 20.000 reizigers gebruik, zo blijkt uit een voorzichtige evaluatie van de eerste twee maanden. Sinds 10 december heeft de NMBS haar treindienst versterkt. Er rijden […]
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Nieuwe verdachte van Thalys-aanslag opgepakt
Woensdag 14 feb 2018 20:30
Een 36-jarige Marokkaan is door de Franse en Spaanse politie opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een mislukte aanslag in een sneltrein van Amsterdam naar Parijs op 21 augustus 2015.
Lees verder...
 
Leeuwarder Courant CDA wil sneller snelle trein van Leeuwarden naar de Randstad
Woensdag 14 feb 2018 16:30
Het CDA in de Tweede Kamer heeft vragen gesteld over het bericht over supersnelle treinen die direct van Leeuwarden en Groningen naar de Randstad moeten gaan rijden.
Lees verder...
 
NU.nl Reizigers al ruim vijf uur vast in trein tussen Woerden en Gouda
Woensdag 14 feb 2018 14:16
Op het spoortraject tussen Woerden en Gouda zitten reizigers al vijf uur vast in een trein door een defecte bovenleiding.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl ProRail wil kwart wissels schrappen
Woensdag 14 feb 2018 13:16
Spoorbeheerder ProRail wil het aantal wissels in Nederland drastisch terug brengen. In Utrecht is 65% van de wissels inmiddels al lees meer...
Lees verder...
 
Blik op Nieuws Geen treinen van en naar Woerden door kapotte bovenleiding
Woensdag 14 feb 2018 12:27
Sinds woensdagochtend 09.15 uur rijden er geen trienen tussen Gouda Goverwelle, Woerden en Breukelen.
Lees verder...
 
Telegraaf Rook uit trein in Schipholtunnel
Woensdag 14 feb 2018 09:03
SCHIPHOL - Het treinverkeer bij Schiphol is verstoord door een defecte trein. In de Schipholtunnel kwam rook uit één van de voertuigen. Van en naar Schiphol rijden minder treinen. Het is niet duidelijk hoe lang de verstoring duurt.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Treinstoringen op trajecten Zwolle-Groningen en Zwolle-Emmen voorbij [update]
Woensdag 14 feb 2018 08:37
Tussen Zwolle en Groningen reden vanochtend geen treinen door een defecte trein. De beperkingen waren iets na 09.00 uur voorbij.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Politieagente redt lammetje van aanstormende trein
Dinsdag 13 feb 2018 10:32
HOORN Een politieagente in Hoorn heeft gisteren een losgebroken lammetje gered van een aanstormende trein. Het lammetje was ontsnapt uit een kudde en stond aan de verkeerde kant van het hek, op het spoor. Samen met de boer probeerde de politie het lammetje terug het weiland in te krijgen, maar het diertje was te wild en rende telkens weg. Toen er een trein kwam aanrijden, dook de agente met dekentje en al bovenop het lammetje. Met succes, want hierdoor kon voorkomen worden dat het lammetje door de trein werd aangereden. Zowel agente en lammetje maakten het na afloop van het hachelijke avontuur goed, zo valt te zien op Facebook. Een woordvoerder van de politie wist nog iets leuks toe te voegen: het lammetje is vernoemd naar de agente, Jacky. Doe het niet zelf De politie benadrukt dat de treinen op aanwijzingen van de meldkamer langzamer reden en de situatie niet 'penibel' was. "Ga nooit als omstander zelf de held uithangen", zegt een woordvoerder. 
Lees verder...