Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Treinreiziger.nl NS ziet 18% meer treinreizigers naar Berlijn
Dinsdag 16 jul 2019 11:41
De trein naar Berlijn is goed in trek. Ondanks dat de trein niet sneller is geworden, heeft NS International in lees meer...
Lees verder...
 
Blik op Nieuws Scooterbestuurder omgekomen na aanrijding met trein
Dinsdag 16 jul 2019 11:27
Door een aanrijding tussen een trein en een scooter in het Gelderse Wijchen, rijden er geen treinen tussen Nijmegen en Oss.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Goedkope treinkaartjes 2019: Treinacties vanaf € 10
Dinsdag 16 jul 2019 09:45
Op zoek naar een goedkoop treinkaartje Ook in 2019 zijn er natuurlijk weer treinacties. Zo verkoopt Actie van de Dag lees meer...
Lees verder...
 
RTV Oost Treinen tussen Deventer en Rijssen rijden weer na beschadigde spoorbrug
Maandag 15 jul 2019 17:48
Het treinverkeer tussen Deventer en Rijssen lag vanavond urenlang stil door een beschadigde spoorbrug in Holten. Waardoor de brug is beschadigd, is niet bekend.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Stationsgebied Deventer Colmschate is vernieuwd
Maandag 15 jul 2019 16:30
Het nieuwe station van Deventer Colmschate is voltooid. Na een periode van ongeveer een anderhalf jaar is het station, en het gebied vernieuwd. Ook is er tunnel onder het station aangelegd voor autoverkeer, zodat ze niet meer voor de gesloten overwegbomen hoeven te staan.
Lees verder...
 
Leeuwarder Courant Update: seinstoring tussen Leeuwarden en Groningen opgelost
Maandag 15 jul 2019 15:35
LEEUWARDEN - Door een sein- en wisselstoring reden er maandagmiddag even geen sneltreinen tussen Groningen en Leeuwarden.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Reactivatie spoorlijn Weert - Hamond lijkt te stranden
Maandag 15 jul 2019 14:04
De kans op heropening van de spoorverbinding tussen Weert en Hamont in België-Limburg voor het personenvervoer lijkt aanzienlijk te zijn afgenomen. Volgens staatssecretaris Stientje van Veldhoven zouden de kosten voor de reactivering hoger uitvallen dan verwacht.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Dat de sneltrein een extra stop maakt, gebeurt vaker dan je denkt
Maandag 15 jul 2019 13:45
De hoofdconducteur van de intercity tussen Groningen en Zwolle was donderdag 11 juli de held van de dag. Dankzij hem maakte de trein een extra stop in Hoogeveen, zodat een mevrouw haar operatie in het ziekenhuis niet zou missen. Maar dat kan niet zomaar.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Borkum wil met bus, boot en boemeltrein meer badgasten lokken
Maandag 15 jul 2019 10:43
EEMSHAVEN - Campagneborden in de binnenstad van Groningen, een treinverbinding en een nieuwe buslijn. Groningers worden massaal verleid om een dagje of twee op het Duitse eiland Borkum te vertoeven.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen NS haalt alles uit de kast voor Roze Maandag
Maandag 15 jul 2019 09:14
NS Station Tilburg is hét startpunt van Roze Maandag. Op de dag waarop gelijkwaardigheid en acceptatie wordt gevierd tijdens de grootste kermis van de Benelux, worden reizigers uitgebreid welkom geheten. Je kunt nog snel een roze outfit scoren en al helemaal in de stemming komen. En het feestje kan tot in de kleine uurtjes doorgaan, want we zetten nachttreinen in. Op maandag 22 juli begint het feest om 11.30 uur op NS Station Tilburg. Terwijl een dj lekkere beats draait op het voorplein, kan iedereen op de foto met de dragqueens die aanwezig zijn. De Albert Heijn To Go wordt omgetoverd tot Albert Heijn To Gay, bij de Kiosk krijg je regenbooglolly’s en onze medewerkers zijn uitgedost in het roze en wijzen reizigers de weg naar het feest. Om 12.30 uur vertrekt vanaf het NS Station Tilburg de PrideWalk richting het kermisterrein. De VVV Tilburg is de hele dag bij het station aanwezig om reizigers te vertellen waar de feestjes zijn. Je kunt er ook nog snel een roze outfit scoren. Special guest: Kassandra Rich Speciale gast is dragqueen Kassandra Rich, het alter ego van servicemedewerker en oud-conducteur Michel. Hij komt speciaal uit Enkhuizen. “Bij NS is iedereen welkom en dat blijkt op Roze Maandag ook wel op NS Station Tilburg. Dus kom ik graag het feest in Tilburg mee vieren!” Nachttreinen NS zet nachttreinen in op Roze Maandag. Dit zijn de vertrektijden:Tilburg – Breda – Dordrecht – Rotterdam Centraal: vertrek uit Tilburg om 01.25 uur en 02.25 uur. *Tilburg – ’s-Hertogenbosch – Utrecht Centraal: vertrek uit Tilburg om 01.36 uur en 02.37 uur. Tilburg – Eindhoven: vertrek uit Tilburg om 01.24 uur en 02.25 uur *De treinen van Tilburg naar Utrecht Centraal rijden via Nijmegen i.v.m. werkzaamheden aan het spoor tussen Den Bosch en Geldermalsen. De treinen stoppen niet in Nijmegen. NS raadt aan altijd kort voor vertrek de routeplanner op NS.nl of in de NS-app te raadplegen voor de meest actuele informatie. Kijk in de Spoordeelwinkel voor het speciale kermisretour.
Lees verder...
 
Blik op Nieuws Aanrijding tussen fietser en trein
Zondag 14 jul 2019 09:33
Bij een ongeval op een bewaakte spoorovergang in Vught is zaterdagmiddag een fietser om het leven gekomen.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Vrouw toch op tijd voor operatie dankzij behulpzame treinconducteur
Zondag 14 jul 2019 08:11
Dankzij een begripvolle treinconducteur kon een vrouw afgelopen week toch op tijd komen voor haar operatie in het ziekenhuis van Hoogeveen.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl NS zet drones in voor inspectie van stations
Zaterdag 13 jul 2019 09:45
De NS start met dronevluchten op de stations om onderhoudsinspecties uit te voeren. Hiermee wil de vervoerder de constructies van de stations inspecteren op schade en slijtage. Met deze nieuwe manier moet het werk minder tijdrovender worden.
Lees verder...
 
Leeuwarder Courant Reiziger in Sprinter straks sneller in Zwolle
Vrijdag 12 jul 2019 15:08
LEEUWARDEN - Reizigers die in Friesland de stoptrein naar Zwolle pakken zijn vanaf december sneller in Zwolle. Dan gaat de dienstregeling voor het jaar 2020 in.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Nachttrein kan tot 1 miljoen reizigers trekken. NS: subsidie nodig
Vrijdag 12 jul 2019 12:14
De internationale nachttrein heeft potentie naar bestemmingen als Wenen, München, Zürich, Kopenhagen, Praag, Warschau, Milaan en Turijn. Op deze bestemmingen lees meer...
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Treinverkeer korte tijd stilgelegd vanwege persoon in bovenleidingsmast
Donderdag 11 jul 2019 23:00
Een man is donderdagavond in een bovenleidingsportaal boven het spoor in de buurt van station Tilburg geklommen. Het treinverkeer rondom Tilburg werd vanwege de veiligheid en hulpverlening enige tijd volledig stilgelegd.
Lees verder...
 
RTV Oost Man steelt rugtas van medereiziger in de trein van Emmen naar Zwolle
Donderdag 11 jul 2019 20:30
Hij lijkt een plekje gevonden te hebben in de trein van Emmen naar Zwolle, maar als hij zit bedenkt hij zich omdat hij een nog beter plekje ziet. En dat is pal achter een andere passagier, van wie hij de rugtas steelt. De politie deelt beelden van de dief. Wie is hij
Lees verder...
 
RTV Oost Conductrice gebeten door zwartrijder in trein tussen Zwolle en Lelystad
Donderdag 11 jul 2019 18:00
In de trein tussen Zwolle en Lelystad is een conductrice van de NS in haar arm gebeten door een treinreiziger. Ze heeft zich aan de arm moeten laten behandelen en heeft een tijdje niet kunnen werken. 
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NS wil huizen boven (en nabij) stations bouwen
Donderdag 11 jul 2019 17:25
De NS wil rondom Utrecht Centraal, Amsterdam Sloterdijk en Den Haag Centraal duizenden woningen bouwen boven het spoor. Het geld lees meer...
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Grote blauwe bord keert eind 2019 terug
Donderdag 11 jul 2019 14:38
Na jaren van afwezigheid keren eind dit jaar de grote blauwe borden op Utrecht Centraal, Den Haag Centraal en Rotterdam lees meer...
Lees verder...