Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Groninger Internet Courant Adieu, Esperantokruising! Spoorwegovergang bij Oosterpoortwijk zaterdag definitief gesloten
Maandag 30 mrt 2020 10:19
Duizenden mensen stonden er dagelijks korte of langere tijd voor te wachten, en zijn er helemaal aan gewend: de gesloten bomen van de spoorwegovergang ter hoogte van de Esperantokruising, nabij de Oosterpoortwijk. Maar vanaf komende zaterdag zal niemand er ooit meer voor hoeven te wachten, want dan wordt de overgang definitief afgesloten. Maar hoe moeten fietsers vanaf die dag dan wel rijden
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Thalys stopt (tijdelijk) met Amsterdam – Parijs
Zondag 29 mrt 2020 15:03
Vanaf dinsdag 31 maart tot en met 30 april stopt Thalys met de verbinding Amsterdam – Parijs. De vervoerder had lees meer...
Lees verder...
 
RTV Oost Geen treinen tussen Deventer en Rijssen na aanrijding op spoorwegovergang N350 in Holten
Zaterdag 28 mrt 2020 17:43
Op de spoorwegovergang op de Rijssenseweg N350 in Holten is een persoon aangereden door een trein. Het treinverkeer is stilgelegd en de N350 is afgesloten.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Komende week besluit voor stopzetten OV-abonnementen
Zaterdag 28 mrt 2020 12:46
Komende week wordt een besluit genomen over de mogelijkheid om OV-abonnementen tijdelijk stop te kunnen zetten. Deze toezegging hebben de vervoersbedrijven aan reizigersvereniging Rover gedaan. De vereniging hoopt op een eenduidige oplossing binnen het hele openbaar vervoer.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Extra vloerstickers en omroepberichten op stations
Vrijdag 27 mrt 2020 18:10
De afgelopen weken is het kabinet met maatregelen gekomen waardoor we ervoor kunnen zorgen dat het coronavirus zich niet verder verspreidt. Een van maatregelen is de oproep om anderhalve meter afstand te houden van elkaar.  Sinds de start van de maatregelen vragen NS en ProRail reizigers om op de stations en in de treinen 1,5 meter afstand in acht te nemen. Dit gebeurt onder andere via de NS App, op de digitale schermen in de trein en op de stations en via omroepberichten van conducteurs. Met posters en vloerlijnen vragen we aandacht voor de 1,5 meter afstand in winkels op stations. Ook wordt het aantal bezoekers in de winkel teruggebracht zodat de afstand tussen hen gewaarborgd is. Verspreiding tegengaan? We doen wat nodig is om Nederland per trein bereikbaar te houden voor reizigers met vitale beroepen of mensen die om een andere reden genoodzaakt zijn om te reizen. Tegelijkertijd voelen we een grote verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan het tegengaan van de verdere verspreiding van het coronavirus. We hebben daarom maatregelen genomen voor onze collega’s, zowel in de trein als op de stations en in de winkels, om fysiek contact zoveel mogelijk te vermijden.? In het openbaar vervoer wordt tijdens de reguliere schoonmaak extra aandacht besteed aan de contactpunten zoals deurklinken en hoofdsteunen. In treinen waar een toilet aanwezig is wordt zeep en papieren handdoekjes extra aangevuld. We vragen ook aan reizigers om maatregelen die je zelf kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen in acht te nemen, naast de 1,5 meter afstand: Was je handen regelmatig Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog Gebruik papieren zakdoekjes Geen handen schudden Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Documentaire Missie NS uitgesteld vanwege overlijden Liesbeth List
Vrijdag 27 mrt 2020 14:56
Vanwege het overlijden van zangeres en actrice Liesbeth List die op 78-jarige leeftijd is overleden, wordt de uitzending van 'Missie NS' vrijdagavond vervangen door het programma 'Ramses, de speelfilm'.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Bijzonder OV: de rest van de wereld
Vrijdag 27 mrt 2020 13:00
Openbaar vervoer brengt  je van A naar B, maar soms op een net iets bijzondere manier dan normaal. Soms zelfs lees meer...
Lees verder...
 
RTV Drenthe Coronaspuger opgepakt op station Emmen
Vrijdag 27 mrt 2020 12:48
Op het station in Emmen is vanochtend een man uit Oekraïne opgepakt die naar stewards riep dat hij het coronavirus heeft. Daarna spuugde hij op de grond.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden ProRail trekt boetekleed aan en compenseert voor kaalslag langs spoor
Donderdag 26 mrt 2020 18:38
GRONINGEN - Langs het spoor tussen Station Noord en Reitdiep werd begin dit jaar plotseling bijna al het groen gekapt. Dat was niet volgens afspraak, stelden gemeente en provincie. Welles, zei ProRail. Maar nu bekent de spoorbeheerder toch schuld en volgt er compensatie.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Lancering Eurostar Amsterdam – Londen uitgesteld
Donderdag 26 mrt 2020 14:10
De lancering van de trein Amsterdam – Londen, die gepland stond per 30 april, kan door de uitbraak van het lees meer...
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Arriva sluit deel van coupés af tegen Corona-virus
Donderdag 26 mrt 2020 13:07
Om het Corona-virus tegen te gaan sluit vervoerder Arriva een deel van haar treinen af. Het gaat om de coupés aan weerszijden van de treinstellen waar een stiltecoupé of een eerste klas is gevestigd. De afzetting is noodzakelijk omdat dit voor machinisten de enige doorgang is om de cabine te bereiken zodat reizigers op deze manier geen machinisten kunnen besmetten.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Video: NS Weekly
Donderdag 26 mrt 2020 12:01
NS Weekly 26 maart 2020: 0:14 Trein - is geen uitje https://www.ov-nl.nl/over-het-coronavirus/ 0:57 Vitaal - bloemen van verpleegkundige 1:18 Geen peulenschil - basisdienstregeling https://nieuws.ns.nl/basisdienstregeling-volgens-plan-van-start/ 2:17 Spoorwensdagen - gaan niet door https://spoorwensdagen.nl/ 2:38 Ander nieuws: kijktip - Missie NS op NPO 2 https://pers.kro-ncrv.nl/programmas/2doc/kro-ncrv-teledoc-missie-ns 3:25 Werkzaamheden - Haarlem - Amsterdam https://www.ns.nl/reisinformatie/actuele-situatie-op-het-spoor 3:43 Hoe is het buiten Leiden-Haarlem Bekijk eerdere afleveringen van NS Weekly:
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Treinstel 'De Karel' gepresenteerd in nieuw rood jasje
Donderdag 26 mrt 2020 11:49
Het treinstel 'De Karel' van de Karel Foundation is woensdagmiddag gepresenteerd in een nieuw jasje. De trein is de afgelopen periode in de loods van Blerick omgetoverd van een NS-gele trein naar fel-rode trein die zal gaan zorgen voor een nieuwe zeer herkenbare verschijning op het spoor.
Lees verder...
 
RTV Oost Afvoer regenwater station Deventer wordt aangepakt
Donderdag 26 mrt 2020 09:17
Op het station in Deventer wordt de afvoer van regenwater aangepast. Het regenwater gaat voortaan naar een ondergrondse opslag, waardoor het water gebruikt kan worden voor het op peil brengen van het grondwater in het Rijsterborgherpark.
Lees verder...
 
NU.nl Forse inkomstendaling NS, omzet tankstations meer dan gehalveerd
Woensdag 25 mrt 2020 17:07
Zowel de Nederlandse Spoorwegen (NS) als de tankstations zien hun inkomsten verdampen als gevolg van de maatregelen rond het coronavirus. De inkomsten waren al sterk afgenomen, deze week zet dat nog steviger door zeggen NS, Bovag en BETA.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl ProRail pakt Schipholtunnel vervroegd aan door corona
Woensdag 25 mrt 2020 16:41
In de Schipholtunnel wordt 7,3 kilometer spoorstaven eerder vervangen. Dat is mogelijk doordat er vanwege het coronavirus een stuk minder lees meer...
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Komende weekenden hinder aan noordoost kant van Zwolle
Woensdag 25 mrt 2020 16:34
Spoorbeheerder ProRail is bezig met het spoor tussen Zwolle en Herfte, waarbij er op bepaalde momenten bussen zullen rijden in plaats van treinen. De werkzaamheden betreffen de bouw van een dive-under waardoor het treinverkeer naar Emmen en Meppel elk een eigen spoor heeft zodat het treinverkeer naar Emmen niet meer op andere treinen hoeft te wachten.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl [video] 'Missie NS' maakt primière op televisie
Woensdag 25 mrt 2020 15:05
Al eerder is de documentaire 'Missie NS' in première gegaan tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) in 2019. Maar de film komt voor het eerst ook op televisie uit. Op vrijdag 27 maart is de documentaire om 22:25 op NPO 2 te zien.
Lees verder...
 
Blik op Nieuws 'Corona-dreiger' aangehouden op Utrecht CS
Woensdag 25 mrt 2020 14:38
Afgelopen maandagmiddag heeft de politie omstreeks 16.30 uur op station Utrecht Centraal een zogeheten ‘Corona-dreiger” aangehouden. 'De 35-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, dreigde de agenten te besmetten met het virus door meerdere malen in hun richting te spugen', zo meldt de politie woensdag.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Teledoc Missie NS: de twee werelden binnen NS
Woensdag 25 mrt 2020 12:02
Vrijdag 27 maart om 22.20 uur bij NPO2 is de documentaire ‘Missie NS’ voor het eerst op TV te zien. lees meer...
Lees verder...