Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Het Parool Vanaf 2019 naar Disneyland Parijs met de Thalys
Dinsdag 19 jun 2018 18:47
Vanuit Amsterdam kun je per april 2019 rechtstreeks met hogesnelheidstrein Thalys naar Disneyland Parijs en luchthaven Roissy-Charles de Gaulle. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. Het traject - Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Antwerpen, Brussel, Roissy-Charles de Gaulle, Disneyland Parijs - wordt afgelegd in uiterlijk 3 uur en 40 minuten.Vanaf Brussel komt er nog een derde nieuwe bestemming. V
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Ophef over sluiten onbewaakte spoorwegovergang in Enkhuizen
Dinsdag 19 jun 2018 18:43
Het plan van ProRail om een onbewaakte spoorwegovergang in Enkhuizen te sluiten valt niet bij alle inwoners in goede aarde. "Het is helemaal niet gevaarlijk, als je goed uitkijkt is hier niets aan de hand."
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Thalys start in 2019 Brussel – Bordeaux (1x per week)
Dinsdag 19 jun 2018 16:01
Er komt een alternatief voor de eerder geschrapte TGV-verbinding Brussel – Bordeaux. Vanaf zomer 2019 zal Thalys eenmaal per week lees meer...
Lees verder...
 
NU.nl 'Veel interesse van bedrijven in stationswinkels NS'
Dinsdag 19 jun 2018 10:47
Veel ondernemingen hebben interesse in het overnemen van de stationswinkels van spoorbedrijf NS, meldt Het Financieele Dagblad (FD) dinsdag op basis van een rondgang. Vorige week is de inschrijving voor de winkels gesloten.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Bussen en deel regionale treinen staken vanaf 25 juni voor onbepaalde tijd
Dinsdag 19 jun 2018 10:45
Buschauffeurs staken vanaf maandag 25 juni rijden in vrijwel heel Nederland. Ook regionale treinen van Arriva, Blauwnet en Connexxion kunnen lees meer...
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Enkhuizer biedt vleugel aan aan station: "Dit is mijn droom"
Dinsdag 19 jun 2018 09:36
ENKHUIZEN Erwin Last droomt van een vleugel op het treinstation van Enkhuizen. Hij heeft zelf een vleugel en wil die met alle liefde aan het station uitlenen.Al twee jaar is Erwin bezig om zijn wens waar te maken. "Ik blijf als een foxterriër doorbijten", zegt hij vastberaden tegen NH Nieuws. De vleugel, die van zijn zoon is, staat al lange tijd in de opslag. Doodzonde, aldus Erwin: "Er is niet mooier dan muziek, muziek is voeding voor lichaam en geest".  Piano's reddenErwin speelt al zijn hele leven piano waaronder met regelmaat in kringloopwinkels. Hij kan het niet over zijn hart verkrijgen dat afgedankte piano’s naar de sloop worden gebracht. Zo heeft hij al op meerdere plaatsen een piano op locatie weten te plaatsen zodat mensen er op kunnen spelen.  De NS heeft in een reactie laten weten dat Erwin’s verzoek in behandeling is genomen en dat er binnen twee weken uitsluitsel moet komen.
Lees verder...
 
Het Parool Kabinet: CS en Zuid voor 350 miljoen op de schop
Maandag 18 jun 2018 19:45
De uitbreiding van Centraal Station en Zuid gaat 350 miljoen euro kosten. Dan kunnen reizigers vanaf 2028 wel vanaf het centrum naar meerdere steden iedere tien minuten een trein nemen en wordt Zuid het aankomststation voor internationaal spoorverkeer. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (spoor) heeft deze grote investeringsbeslissing maandagavond bekendgemaakt na overleg in Amsterdam. Concree
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Treinen met 140 km/uur langs Hoogeveen: geluidsoverlast en verstoringen van medische apparatuur?
Maandag 18 jun 2018 19:00
Een aantal partijen in de gemeenteraad is niet gerust op de gevolgen van treinen die in de toekomst met 140 km/uur langs Hoogeveen razen. De zorgen richten zich op lawaai en trillingen.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Treinhinder tussen Assen en Groningen [opgelost]
Maandag 18 jun 2018 18:03
Tussen Assen en Groningen Europapark reden aan het einde van de middag geen intercity's vanwege een defecte trein.
Lees verder...
 
RTV Oost Vrachtwagen rijdt tegen spoorviaduct in Deventer, geen treinen tussen Olst en Deventer
Maandag 18 jun 2018 17:26
Een vrachtwagen is aan het eind van de middag op de Hoge Hondstraat in Deventer tegen een spoorviaduct gereden. Een aannemer heeft spoorviaduct uit voorzorg gecontroleerd, daarom rijden er tot 18.15 geen treinen tussen Olst en Wijhe geen treinen.
Lees verder...
 
RTV Oost Zwolse stationspianist speelt alsnog op piano in Enschede
Maandag 18 jun 2018 17:02
De Zwolse stationspianist Hans Jansen heeft alsnog op de piano op het station in Enschede gespeeld. De nieuwe piano die daar geplaatst is, is door Jansen vakkundig ingewijd.
Lees verder...
 
RTV Oost ChristenUnie wil dat provincie haast maakt met elektrificeren traject Almelo-Mariënberg
Maandag 18 jun 2018 15:25
De Provinciale Statenfractie van de ChristenUnie wil dat de provincie haast maakt met het elektrificeren van de spoorlijn tussen Almelo en Mariënberg. Op die lijn rijdt nu nog een dieseltrein en dat is een doorn in het oog van de partij.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Station Zwolle twee weken 'op slot'
Maandag 18 jun 2018 14:55
In de periode van zaterdag 30 juni tot en met zondag 15 juli worden er aan het spoor rondom station Zwolle diverse werkzaamheden uitgevoerd. Er wordt gewerkt aan grote aanpassingen die nodig zijn om treinen richting Meppel en Emmen sneller in Zwolle te laten aankomen en vertrekken. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het Spoorplan Noord Nederland, waarbij gewerkt wordt aan de verbetering van het treinverkeer in heel Noord Nederland; meer reismogelijkheden, kortere reistijden, betere overstappen, meer treinen en een grotere betrouwbaarheid in dit deel van het land. In deze periode rijden er bussen in plaats van treinen van/naar Zwolle in alle richtingen. * Trajecten van/tot Meppel, ’t Harde, Olst en Kampen Zuid: NS bussen * Trajecten van/tot Ommen: Blauwnet bussen * Trajecten van/tot Raalte, Kampen: Blauwnet bussen Voor doorgaande reizigers rijden er rechtstreekse bussen tussen Meppel en ’t Harde en tussen Meppel en Kampen Zuid. De extra reistijd is 15 tot 45 minuten. NS zet in deze periode tussen de 125 en 200 bussen per dag in. Verder zijn er op de stations extra medewerkers aanwezig om reizigers op weg te helpen. Er worden nu al in de treinen zogenaamde visitekaartjes met informatie uitgedeeld. Op stations hangen posters en worden omroepberichten gedraaid om ook vooraf zo goed mogelijk onze reizigers te informeren. Vanaf 10 dagen voor de start van de werkzaamheden is ook de reisplanner aangepast en kunnen reizigers hier hun reisadvies op maat vinden. Station Zwolle is het tweede spoorknooppunt van Nederland. Vanuit Zwolle vertrekken veel treinen naar diverse richtingen. De komende jaren gaat ProRail aan de slag om het spoor rondom Zwolle toegankelijker te maken waardoor er meer treinen Zwolle in- en uit kunnen rijden en ook sneller. Zie voor meer informatie: https://www.prorail.nl/nieuws/sporen-zwolle-klaarstomen-voor-de-toekomst
Lees verder...
 
Groninger Internet Courant Koning Willem Alexander van Roodeschool naar Eemshaven
Maandag 18 jun 2018 10:45
De nieuwe treinverbinding is al even in gebruik, maar was nog niet officieel geopend. Daar brengt Koning Willem Alexander komende woensdagmiddag verandering in: dan opent hij de treinverbinding naar het meest Noordelijke treinstation van Nederland.
Lees verder...
 
Groninger Internet Courant Zaterdag 23 juni: Open dag in Eemshaven; treinen vanuit Groningen
Maandag 18 jun 2018 10:26
Zaterdag 23 juni organiseert Groningen Seaports van ’s morgens tien tot ’s middags vijf uur een Open Dag in de Eemshaven. Er zijn die hele dag tal van activiteiten: van informatietochten met bussen tot wateractiviteiten en een groot gezelligheidsplein met foodtrucks, springkussens, een bungee trampoline, schmink en muziek. Er rijden zaterdag treinen vanuit Groningen.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Treinstoring voorbij, treinen rijden weer normaal
Zondag 17 jun 2018 19:40
Door een overwegstoring reden er vanavond geen treinen tussen Beilen en Assen.
Lees verder...
 
RTV Oost Ook vandaag 'gewoon' weer storing bij spoorwegovergang Almelo de Riet
Zondag 17 jun 2018 16:53
Jawel, het is weer zo ver. De spoorbomen bij station Almelo de Riet doen het niet. Voor de zesde keer deze week. 
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Trein beschadigd door fiets op het spoor bij station Winschoten
Zondag 17 jun 2018 08:31
Op het station in Winschoten is zaterdagnacht door onbekenden een fiets op het spoor gegooid.
Lees verder...
 
RTV Oost En dat is vijf: alwéér storing bij spoorwegovergang station Almelo de Riet
Zaterdag 16 jun 2018 13:52
En wéér gaan de spoorbomen bij station Almelo de Riet niet open. Daarmee staat de teller van het aantal storingen bij de overgang aan de Rietstraat deze week op vijf. 
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Kruidvat treinkaartje: vanaf € 13.99 (bij 3 stuks) tot € 15.99
Zaterdag 16 jun 2018 07:55
Sla binnenkort je slag! Vanaf 18 (of 19) juni kun je bij Kruidvat treinkaartjes halen, tenminste: zolang de voorraad strekt. lees meer...
Lees verder...