Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Dagblad van het Noorden Noorden hoopt op geld uit nieuw miljardenfonds: 'Investeer in de regio'
Vrijdag 23 aug 2019 06:27
Het Noorden hoopt op geld voor een snelle spoorverbinding met de Randstad en de ontwikkeling van de groene waterstofeconomie, nu het kabinet met een nieuw miljardenfonds de economische groei blijvend wil versterken.
Lees verder...
 
RTV Drenthe NS: geen kortere overstap met oude sprinter
Donderdag 22 aug 2019 21:46
De oude stoptreinen die de NS in de herfst gaat inzetten tussen Groningen en Zwolle, zullen geen kortere overstaptijd in Zwolle veroorzaken. De oude sprinter doet er een minuut langer over, maar zal op tijd in Zwolle aankomen. Dat beloven de Nederlandse Spoorwegen.
Lees verder...
 
RTV Oost Problemen op het spoor: op meerdere trajecten geen treinen
Donderdag 22 aug 2019 15:15
Het treinverkeer in onze provincie is op meerdere plaatsen verstoord. Door een aanrijding en technische storingen rijden op meerdere trajecten geen treinen.
Lees verder...
 
RTV Oost Vier koeien doodgereden op spoor tussen Rijssen en Wierden, trein staat stil
Woensdag 21 aug 2019 21:04
De trein van Deventer naar Almelo heeft vanavond een aanrijding gehad met een kudde koeien, die op het spoor stond tussen Rijssen en Wierden. Vier koeien hebben de klap niet overleefd. 
Lees verder...
 
RTV Oost Het is weer zover: spoorbomen bij station Almelo de Riet gaan niet meer open
Woensdag 21 aug 2019 13:36
Het is weer zover: de spoorbomen bij station Almelo de Riet zijn gesloten en gaan niet meer open. De spoorbomen zijn inmiddels berucht, want het gebeurt regelmatig dat ze niet meer open gaan.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden ProRail maakt met helikopter opnamen van spoorlijnen in het noorden van de provincie Groningen
Woensdag 21 aug 2019 13:14
DELZIJL - ProRail vliegt vandaag met een helikopter boven de spoorlijnen in het noorden van de provincie Groningen. Het toestel maakt luchtfoto’s en laserscans van het spoor.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Kruidvat treinkaartje: Enkele reis € 12,50
Woensdag 21 aug 2019 09:12
Kruidvat verkoopt weer goedkope treinkaartjes! Dit keer gaat het echter niet om een dagkaart of dagretour, maar om een enkele reis. lees meer...
Lees verder...
 
Telegraaf Verzekering machinisten en conducteurs naar ASR
Woensdag 21 aug 2019 07:04
De arbeidsongeschiktheidspolissen van 30.000 werknemers in het openbaar vervoer worden verkocht. Verzekeraar ASR is dichtbij de aankoop. Voor de NS en het Spoorwegpensioenfonds is verkoop van hun eigen verzekeraar een logische stap.
Lees verder...
 
Volkskrant ‘Anonieme OV-chipkaart is niet anoniem’: Michiel Jonker strijdt voor privacy bij rechter
Dinsdag 20 aug 2019 19:35
Michiel Jonker probeert de NS en de Autoriteit Persoonsgegevens er al jarenlang van te overtuigen dat de OV-chipkaart ieders privacy schendt. Dinsdag mocht hij zijn zaak voor de rechter bepleiten.
Lees verder...
 
Blik op Nieuws Treinen in brand gestoken in Haarlem
Dinsdag 20 aug 2019 16:27
Maandagavond hebben twee branden gewoed in twee treinen in Haarlem. De politie is op zoek naar getuigen.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden NS vervangt in de herfst deel nieuwe Sprinters door oude
Dinsdag 20 aug 2019 14:12
GRONINGEN - Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle zitten in de herfst mogelijk in een oudere trein omdat de nieuwe SNG Sprinters van NS geen systeem hebben dat de gladheid door bladeren op de rails bestrijdt.
Lees verder...
 
RTV Oost ProRail: "Impact 'spoorboomduiker' is gigantisch"
Dinsdag 20 aug 2019 11:37
De impact van iemand die vlak voor een naderende trein nog snel even wil oversteken, zoals gisteren in Olst, is gigantisch. Dat zegt ProRail woordvoerder Aldert Baas over het fenomeen 'spoorboomduiker'. "Niet alleen voor diegene die de trein op een haar na raakt, ook voor het treinpersoneel."
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Derden partijen kunnen treinkaartjes en abonnementen verkopen (en samenstellen)
Dinsdag 20 aug 2019 10:53
Derden partijen kunnen straks tegen gelijke voorwaarden treinkaartjes en abonnementen verkopen. Daardoor wordt het voor hotelketens bijvoorbeeld mogelijk om een lees meer...
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Dienstregeling per seconde gepland (met langere goederentreinen)
Dinsdag 20 aug 2019 10:51
De nieuwe dienstregeling wordt in het spoorboekje voor 2020 niet meer per minuut, maar per tien seconden ingedeeld. Het voordeel lees meer...
Lees verder...
 
Groninger Internet Courant Station Europapark op de schop
Dinsdag 20 aug 2019 10:01
Station Europapark gaat op de schop. Er komt onder andere een extra spoor, en ook een nieuw perron. Na de zomervakantie wordt gestart met de werkzaamheden.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen NS opent OV-markt voor nieuwe toetreders
Dinsdag 20 aug 2019 06:53
Open OV-markt Nu nog worden OV-producten voor consumenten alleen door vervoerders gemaakt en verkocht. Met een open OV-markt met nieuwe toetreders wil NS ervoor zorgen dat er voor reizigers meer aanbod komt. Met name voor de flexreiziger, die afhankelijk van het moment en de bestemming kiest voor het beste vervoermiddel. Zo kan het OV samensmelten met de mobiliteitsmarkt voor deelauto’s, deelfietsen en andere vormen van vervoer. OV als aanvulling Tjalling Smit, lid Raad van Bestuur NS noemt het een belangrijke stap in een nieuwe flexibele OV-markt: “NS is afgelopen jaren veranderd van een traditioneel treinenbedrijf naar een modern mobiliteitsbedrijf. Denk aan het succes van de OV-fiets en de NS-Business Card. Van oudsher denken wij vanuit de trein, waarbij andere vormen van vervoer een aanvulling zijn. Maar andere partijen kunnen het OV, bijvoorbeeld in een bundel, juist als aanvulling op hun eigen dienstverlening aanbieden. Als je tankpas toegang geeft tot de trein, deelfiets en deelauto, wordt een tweede auto voor sommige gezinnen wellicht overbodig. Dat bespaart hen geld en is goed voor het milieu.” Meer keuze Smit: “Wij hoeven dat niet allemaal zelf te doen. Door partners meer mogelijkheden te geven, komen er aanbieders bij en krijgt de reiziger meer keuze. Zo wordt het OV aantrekkelijker voor grotere groepen reizigers. Voor reizigers die nu niet zo snel het OV gebruiken - bijvoorbeeld leaserijders - kan de trein door een nieuwe aanbieder toch een logische keuze worden. Met steeds drukkere steden en plattelandsgebieden met minder OV, liggen er veel uitdagingen om Nederland bereikbaar te houden. Als maatschappelijk bedrijf wil NS hieraan een bijdrage leveren.” Voorwaarden Nieuwe toetreders kunnen allemaal onder dezelfde voorwaarden gebruik maken van deze nieuwe mogelijkheden. Deze voorwaarden moeten ervoor zorgen dat reizigers een betrouwbaar product krijgen. De nieuwe aanbieders krijgen toegang tot een systeem van NS om zelf abonnementen samen te stellen en OV-producten te kunnen aanbieden. De aanbieder bepaalt zelf de product- en verkoopvoorwaarden inclusief de prijs. Wel gelden gewoon de vervoersvoorwaarden van de vervoerder.
Lees verder...
 
RTV Oost Op een haartje na: snel even onder de spoorbomen door bij Olst
Maandag 19 aug 2019 17:21
Het treinverkeer bij Olst heeft vanmiddag korte tijd stil gelegen, omdat iemand op een haar na geraakt werd door een trein. 
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Nieuwe stationspiano in Delft is begin van Jazz Festival
Maandag 19 aug 2019 14:55
De klanken van het Jazz Festival Delft klinken vrijdagmiddag 23 augustus al in het NS Station Delft. Om te vieren dat er weer een stationspiano is, zal architect Francine Houben de piano onthullen. Houben is de architect van het NS Station Delft en is een groot promotor van de informele muziekcultuur in de publieke ruimte. Daarna treedt het Delfts Jazz-duo BOIZ op als opwarmertje voor het Jazz Festival Delft. In Delft stond vlak na de opening van het nieuwe NS Station ook een piano. Maar door vernielingen moest die weer weg. “We wilden de piano graag weer terug”, zegt stationsmanager Frits van Dijk. “Dat kan nu door ‘m ’s avonds weg te halen en ’s ochtends weer terug te plaatsen. Overdag is er continu toezicht op de piano. En kunnen reizigers weer hun muzikale kunsten laten horen.” Vrijdag 23 augustus om 15.45 uur zal architect Francine Houben de piano onthullen. BOIZ 23 augustus begint ook Jazz Festival Delft. Het Delftse Jazz-duo BOIZ trapt het festival om 16:00 uur af op de nieuwe stationspiano. Het duo bestaat uit de Delftse pianist Bas Boon en zangeres Iris van der Made. Zij spelen bekend repertoire met een originele twist en jazzy songs op toegankelijk wijze. De combinatie van het avontuurlijke pianospel en de warme uitnodigende stem van Iris zorgen voor een sfeervol optreden. Het duo zal die avond ook nog optreden bij Café Vanouds en Iris van der Made is ook de host van een van de pleinen van het Jazz Festival Delft. Check hier alle 18 stationspiano's in Nederland.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Dienstregeling 2020: vooral rond Amersfoort meer treinen
Maandag 19 aug 2019 13:34
Dit artikel is eerder gepubliceerd. Deze week werd bekend dat de capaciteit voor de dienstregeling 2020 daadwerkelijk is verdeeld. De lees meer...
Lees verder...
 
Groninger Internet Courant Stationsgebouw Zuidhorn vernieuwd; woensdag feestelijke opening
Maandag 19 aug 2019 11:11
Het stationsgebouw in Zuidhorn is opgeknapt en ook het Eethuis Derde Perron heeft een make-over gehad. Zo is daar een wachtruimte gemaakt en zijn de openingstijden aangepast zodat reizigers ’s ochtends een kopje koffie kunnen kopen.
Lees verder...