Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Treinreiziger.nl Vervoerders willen via rechter ov-staking voorkomen
Dinsdag 24 apr 2018 07:44
De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) stappen naar de rechter om de staking in het openbaar vervoer op 30 april lees meer...
Lees verder...
 
Het Parool Proef met ov-chipkaart op telefoon totaal mislukt
Maandag 23 apr 2018 22:19
De proef om te reizen met de ov-chipkaart op de mobiele telefoon is volledig mislukt. Het systeem blijkt niet geschikt voor grootschalig gebruik en de stekker gaat eruit. De mensen die reizen met hun mobiele telefoon krijgen deze week te horen dat het systeem plat gaat en dat ze weer een ov-chipkaart aan moeten schaffen.Translink, het bedrijf achter de ov-chipkaart, begon in mei vorig jaar met Ov-
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Startschot gegeven voor verbouwing station Zaandam
Maandag 23 apr 2018 17:13
Menig reiziger is de typische Zaanse geveltjes bij het station van Zaandam wel eens opgevallen. Vanaf eind volgend jaar zal dit element nog verder zichtbaar zijn bij het station. Het station zal de komende periode een metamorfose ondergaan zodat het volledig op de Zaanse gevels aansluit, en ook zal het station beter toegankelijk worden voor de reizigers.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen NS doet aangifte tegen vandalen
Maandag 23 apr 2018 16:07
Zondag zijn er in treinen die op weg waren naar de bekerfinale tussen Feyenoord en AZ vernielingen aangericht. Twee treinen konden hierdoor niet verder rijden. In een intercity van Groningen naar Rotterdam werd een rookbom gegooid. In de andere trein, een intercity van Vlissingen naar Amsterdam werden vernielingen verricht. De politie kwam ter plekke op station Rotterdam Centraal en heeft mensen uit de trein gehaald en gefouilleerd. Dit gedrag is onacceptabel en daarom heeft NS direct aangifte gedaan. Onder andere de verlichting en treinstoelen moesten het ontgelden en er werd meerdere malen onterecht aan de noodrem getrokken. Ook na de finale richten ‘supporters’ vernielingen aan in treinen en was er onrust op verschillende stations. De politie heeft meer dan 20 aanhoudingen verricht op het station en in de trein. Het moet voor iedereen een feestje zijn, zo ook voor onze andere reizigers en collega’s. NS wil dat de vandalen daarom de rekening krijgen. Niet alleen moeten mensen van onze spullen afblijven, ook liepen diverse andere reizigers rond Rotterdam Centraal vertraging op. NS heeft direct aangifte gedaan en camerabeelden zijn ter beschikking gesteld aan de politie. Vorige week maakte NS bekend dat als vandalen bekend zijn, de rekening wordt gepresenteerd. Deze wordt in 85% ook terugbetaald.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Werkgroep: snelle spoorlijn Groningen- Randstad kost nog geen 3 miljard
Maandag 23 apr 2018 13:34
De Noord-Nederland zo lang gekoesterde rechtstreekse spoorlijn naar Lelystad is minder duur en dus rendabeler dan gedacht.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Hengelo – Bielefeld: 44% uitval in april
Maandag 23 apr 2018 12:18
De treindienst Hengelo – Bielefeld verloopt alles behalve soepel. Sinds de treindienst in januari had moeten starten zijn circa de lees meer...
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NS verhaalt miljoenen aan schade op vandalen
Maandag 23 apr 2018 11:47
Zo’n zeshonderd vandalen hebben de afgelopen vijf jaar een schadeclaim van de NS aan hun broek gekregen. In totaal hebben lees meer...
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Trein Roosendaal – Antwerpen rijdt maandenlang niet rechtstreeks
Maandag 23 apr 2018 11:34
De treinverbinding Roosendaal – Antwerpen gaat er de komende maanden fors op achteruit. Treinreizigers moeten de komende drie a vier lees meer...
Lees verder...
 
Blik op Nieuws Twaalf aanhoudingen na vernielen trein
Maandag 23 apr 2018 08:40
De politie heeft afgelopen nacht twaalf verdachten aangehouden. De mannen (in de leeftijd van 17 t/m 21 jaar) worden ervan verdacht vernielingen te hebben gepleegd tijdens hun treinreis.
Lees verder...
 
Blik op Nieuws ProRail woedend over vernielingen aan treinen door voetbalfans
Zondag 22 apr 2018 20:33
Spoorbeheerder ProRail is niet te spreken over het gedrag van voetbalfans in de treinen die op weg waren naar de bekerfinale tussen Feyenoord en AZ.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Trein uit Groningen vernield door voetbalsupporters
Zondag 22 apr 2018 15:56
Een trein uit Groningen naar Rotterdam en een uit Vlissingen zijn zondag vernield door voetbalsupporters. De trein uit Vlissingen kon niet verder.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Man pikt pinautomaat op station Alkmaar
Zondag 22 apr 2018 10:33
ALKMAAR Op het station van Alkmaar heeft een man gisteren bij een winkel een mobiele pinautomaat gestolen. De verdachte is aangehouden.De diefstal was rond 14.00 uur. Agenten zagen kort erna de man met het apparaat lopen. De automaat is in beslag genomen. Wat de man met de mobiele automaat wilde doen, is niet bekend.
Lees verder...
 
TC Tubantia Met de trein van Hengelo naar Bielefeld blijft een gok door stroomverschil
Zaterdag 21 apr 2018 15:22
HENGELO/BIELEFELD – Wie de mededelingen over storingen op het spoor bijhoudt kent het bericht inmiddels maar al te goed: Minder treinen tussen Hengelo en Bielefeld vanwege beperkingen in de materieelinzet.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen NS presenteert 600 vandalen de rekening
Zaterdag 21 apr 2018 06:00
In de afgelopen vijf jaar heeft NS 600 vandalen de rekening gepresenteerd van de schade die zij hebben aangebracht aan treinen en stations. Het gaat om bijvoorbeeld het bekladden van treinen met graffiti, vernielingen aan de stations of het beschadigen van treinstoelen. Na een signalering van vandalisme doen wij altijd aangifte. Vervolgens krijgen de daders de rekening voorgeschoteld voor de toegebrachte schade. Het totaalbedrag van deze rekeningen bedroeg €5,6 miljoen. In de zaken waarbij de dader (vooralsnog) onbekend is, blijft de rekening open staan. Wanneer zij gevonden worden, dient NS alsnog een vordering in. Het maakt geen verschil of de vandalen vandaag of morgen worden gepakt, de rekening blijft. Eventueel kan er door de rechter een betalingsregeling opgelegd worden. Uiteindelijk wordt op deze manier gemiddeld 85% van de schade, veroorzaakt door vandalisme met een bekende dader, terugbetaald. Door vandalisme moet een trein, direct of op een later moment, van het spoor gehaald worden om de toegebrachte schade te herstellen. Dit kost tijd en geld en dat investeren we vanzelfsprekend liever in zaken waar onze reizigers iets aan hebben. Soort vandalisme Aantal keren schade verhaald Vernielingen ruiten stations 220 Graffiti op gebouwen en treinen 108 Vernielingen op stations 95 Vernielingen in de trein 76 Teammanager Martijn Pennock, verantwoordelijk voor de monteurs van de afdeling Schadeherstel van NS: “Iedere trein die bij schadeherstel staat, kan niet worden gebruikt voor reizigers. Het is natuurlijk ons werk om treinen zo snel mogelijk weer blinkend op het spoor te krijgen, maar schades herstellen die doelbewust zijn aangebracht, daar hebben we een heel naar gevoel bij. Vaak weten de daders niet hoeveel impact hun daad heeft op reizigers.”Hoe groot of hoe klein de schade ook is, vandalisme nemen we altijd serieus. Daarom is NS de afgelopen jaren effectiever gaan optreden tegen vandalisme en dit blijven we onverminderd doen. We trekken hierbij samen met de politie, andere vervoerders en betrokkenen op.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Treinen tussen Beilen en Assen rijden weer [update]
Vrijdag 20 apr 2018 20:38
De treinen tussen Beilen en Assen rijden weer. Het treinverkeer was een groot deel van de avond gestremd door een seinstoring.
Lees verder...
 
Blik op Nieuws Brandweer blust brandende spoorbielzen in Boxtel
Vrijdag 20 apr 2018 14:08
De brandweer in Boxtel rukte vrijdagochtend rond 07.00 uur uit voor een buitenbrand nabij Tongeren. Op de spoorbaan stonden verschillende bielzen in brand, vermoedelijk veroorzaakt door een remmende trein.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl ProRail pakt dit jaar 25 van 113 onbewaakte overwegen aan
Vrijdag 20 apr 2018 13:58
ProRail gaat nog dit jaar minstens 25 onbewaakte overwegen aanpakken om ze veiliger te maken. Nu zijn er nog 113 lees meer...
Lees verder...
 
RTV Oost Forse afname van wagons met gevaarlijke stoffen over spoor in Oost-Nederland
Vrijdag 20 apr 2018 13:49
Het aantal wagons met gevaarlijke stoffen dat over het spoor door Oost-Nederland nam in 2017 flink af ten opzichte van de jaren daarvoor. Hoewel er vooral de laatste zes maanden van dat jaar fors minder van dit soort wagons door de regio reden, zijn het er nog steeds te veel.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Ongeluk met nachttrein bij Salzburg: 54 gewonden
Vrijdag 20 apr 2018 10:23
Op station Salzburg is een rangeerlocomotief ingereden op de nachttrein Zürich – Wenen. Daarbij zijn 54 mensen gewond geraakt, meldt lees meer...
Lees verder...
 
Groninger Internet Courant Arriva schrapt ritten vanwege defecte treinen
Vrijdag 20 apr 2018 09:43
Vervoerder Arriva heeft vrijdagochtend meerdere ritten geschrapt omdat er een aantal treinen defect waren. 
Lees verder...