Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

RTV Oost Vondst verdacht pakketje op station Enschede blijkt andermaal vals alarm
Donderdag 21 mrt 2019 16:57
Het station in Enschede is vanmiddag tijdelijk afgesloten geweest na de vondst van een verdacht pakketje. Het pakket werd gevonden in de trein naar Schiphol.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Gratis met oude tienertoer naar Spoorwegmuseum
Donderdag 21 mrt 2019 13:01
Zondag 14 april opent de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, de tentoonstelling ‘Tienertoer’ in het Spoorwegmuseum. Wie zijn oude lees meer...
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Monumentaal station Maastricht wordt weer licht en ruimtelijk
Donderdag 21 mrt 2019 09:57
Station Maastricht is een monumentaal gebouw uit 1913 en is voor reizigers direct herkenbaar. Zoals station Maastricht is er maar één. Om het monumentale pand, naar ontwerp van George van Heukelom, te behouden worden oude elementen teruggebracht. De oude ‘visitatiehal’, die nu in gebruik is bij NS, wordt omgetoverd tot Grand Café en wordt dus weer een publieke ruimte. Hierdoor wordt het prettiger wachten op de trein én krijgt het station ook voor niet-treinreizigers een extra functie. Ramen die ooit zijn dichtgemaakt in het pand worden weer open gemaakt om meer licht binnen te laten en oude elementen worden weer blootgelegd. Ondertussen wordt ook de winkelruimte opnieuw ingedeeld. Daardoor verhuizen sommige winkels naar andere een ruimte. De afgelopen jaren is er een nieuw busplatform aangelegd voor betere overstap van- en naar bussen. Daarnaast beschikt het station ook over een gloednieuwe fietsenstalling. Om het station nog beter aan te laten sluiten op de wensen van reizigers wordt het station nu grondig aangepakt. Reizigers waardeerden in 2018 het station met gemiddeld een 7,2. 78% van de ondervraagden gaf een 7 of hoger. Ook al is dit een mooie score, toch zien we nog ruimte voor verbetering. Reizigers gaven aan dat ze graag een prettigere ruimte wilden om te kunnen wachten. Met de vestiging van een Grand Café kunnen we aan die wens voldoen. Het project wordt naar verwachting begin 2020 opgeleverd.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl PvdA: Onbegrip over prijsstijging traject Oldenzaal - Zutphen
Donderdag 21 mrt 2019 09:30
Er heerst onbegrip bij de Overijsselse PvdA-fractie over een prijsstijging van 25 procent op het traject van Oldenzaal-Hengelo-Zutphen welke uitgevoerd wordt door Keolis.
Lees verder...
 
Leeuwarder Courant Urenlange verstoring op spoortraject Groningen-Leeuwarden
Woensdag 20 mrt 2019 14:42
Na 7 uur kwam woensdagmiddag het treinverkeer tussen Zuidhorn en Groningen weer op gang. Tijdens de storing werden bussen ingezet. Al langere tijd kampt de spoorlijn tussen Groningen en Leeuwarden met verstoringen.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Rover pleit voor extra treinen in dienstregeling 2020
Woensdag 20 mrt 2019 13:49
Er moeten meer intercity’s in de randen van de spits komen tussen Utrecht en Deventer en in de avonduren tussen lees meer...
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Veel stemmers op de stations
Woensdag 20 mrt 2019 09:23
In veel steden is het station traditiegetrouw een van de drukstbezochte stembureaus. Op station Castricum ging het stembureau om middernacht als eerste open.
Lees verder...
 
Leeuwarder Courant Nieuwe beelden van botsing trein met melkwagen in Leeuwarden: 'De machinist had een engeltje op z'
Dinsdag 19 mrt 2019 22:57
Nieuwe beelden van de botsing tussen een trein en een melkwagen, begin januari in Leeuwarden, laten zien hoeveel geluk een machinist van de trein heeft gehad.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Kwartiersdienst Valleilijn wordt niet doorgetrokken naar Ede-Wageningen
Dinsdag 19 mrt 2019 18:29
Er komen geen extra treinen bij op de Valleilijn (Amersfoort – Ede-Wageningen). De provincie Gelderland heeft lang gepleit om de lees meer...
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Eringa blijft (nog even) bij ProRail
Dinsdag 19 mrt 2019 12:37
Per 1 april wordt Pier Eringa herbenoemd als president-directeur van spoorbeheerder ProRail. Zijn huidige termijn, die sinds april 2015 loopt, lees meer...
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Drenthe: “Spoor Stadskanaal – Emmen is onrealistisch”
Dinsdag 19 mrt 2019 10:38
Gedeputeerde Henk Brink (VVD) van de provincie Drenthe zegt groot voorstander te zijn van een spoorlijn Stadskanaal – Emmen. Toch lees meer...
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Stadler Rail kondigt gang naar de beurs aan
Dinsdag 19 mrt 2019 10:09
Treinfabrikant Stadler Rail meldt dinsdag dat ze stappen zullen zetten naar de beurs. Het bedrijf met het hoofdkantoor in het Zwitserse Bussnang, laat in een persbericht weten dat ze binnenkort in aandelen op de Zwitserse SIX Swiss Exchange handelen. De beursgang zal naar verwachting in de komende maanden plaatsvinden, afhankelijk van de marktomstandigheden.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Gepikeerde gedeputeerde Brink: spoor Emmen-Stadskanaal is onrealistisch
Dinsdag 19 mrt 2019 06:45
Gedeputeerde Henk Brink (VVD) reageert gepikeerd op de suggestie van de ChristenUnie dat hij een sta-in-de-weg is voor de aanleg van een spoorlijn tussen Emmen en Stadskanaal.
Lees verder...
 
Leeuwarder Courant Heerenveen: alles doen voor Lelylijn
Maandag 18 mrt 2019 22:52
De Lelylijn is van groot belang voor Heerenveen. Burgemeester en wethouders moeten er alles aan doen om deze spoorlijn van Groningen naar Amsterdam, via onder meer Drachten en Heerenveen, aangelegd te krijgen.
Lees verder...
 
RTV Oost Station Enschede korte tijd afgezet na vondst verdachte koffer
Maandag 18 mrt 2019 16:29
Station Enschede is vanmiddag enige tijd afgezet geweest na de vondst van een verdachte koffer. Na onderzoek van de politie bleek het te gaan om loos alarm.
Lees verder...
 
RTV Oost Vrachtwagen ramt spoorviaduct in Holten
Maandag 18 mrt 2019 14:22
Een vrachtwagen heeft in Holten het spoorviaduct aan de Dorpsstraat geraakt.
Lees verder...
 
RTV Oost Treinverkeer tussen Apeldoorn en Deventer na uren weer hervat
Maandag 18 mrt 2019 10:46
Tussen Apeldoorn en Deventer reden sinds half elf vanochtend geen treinen. Dit kwam door een aanrijding met een persoon, meldt de NS. De persoon is overleden.
Lees verder...
 
NU.nl Zeker 24 doden en 31 gewonden door ontspoorde trein in Congo
Maandag 18 mrt 2019 08:25
Zeker 24 mensen in de Democratische Republiek Congo zijn zondagavond omgekomen doordat een trein ontspoorde. Daarnaast zijn 31 mensen door het ongeluk gewond geraakt. De vrachttrein ontspoorde in de provincie Kasaï in het midden van het land.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Liveblog: landelijke pensioenacties (gesloten)
Maandag 18 mrt 2019 07:33
NS doet er alles aan om na de landelijke pensioenacties een betrouwbare dienstregeling te kunnen bieden. We hebben daarom in het belang van onze reizigers besloten om de start van de dienstregeling te verschuiven tot na de acties. Lees terug: NS verschuift start dienstregeling 18 maart in belang reizigers Update: 12.00 uur:Terugblik: reizigers nemen advies ter harte, ochtendspits later op gangDe meeste reizigers bleken vandaag goed op de hoogte van de landelijke pensioenacties. Zo was het tijdens de acties bijvoorbeeld opvallend rustig op Utrecht Centraal. Reizigers hebben het advies opgevolgd om hun reis uit te stellen of thuis te werken. Om 7.31 uur vertrok volgens dienstregeling de eerste trein vanuit Maastricht naar Alkmaar. De ochtendspits die volgde hadden reizigers hier en daar te maken met vollere treinen. Op dit moment is de punctualiteit 87,5%.Media, zoals NOS, RTL, AD en Telegraaf deden verslag van deze ochtend de pensioenacties.Medewerkers van NS halen vandaag alles uit de kast om een betrouwbare dienstregeling voor onze reizigers te kunnen geven.Update: 9.30 uur:Opstart dienstregeling over het algemeen goed verlopen, hier en daar nog wel volle treinenDe opstart van de dienstregeling is over het algemeen goed verlopen. Vrijwel alle treinen rijden. Wel zijn er nog vertragingen. Ook kunnen treinen korter zijn, waardoor het voor reizigers drukker kan zijn. Dit zien we op enkele stations. Reizigers lijken wel goed op de hoogte van de acties en hebben bijvoorbeeld hun reis uitgesteld. De medewerkers van NS doen er alles aan om in de loop van de ochtend en de rest van de dag een betrouwbare dienstregeling te kunnen bieden.Beetje druk maar @NS_online pic.twitter.com/VIF9G81O1S— E. Korsten (@xTweendje) 18 maart 2019Staking van @NS_online, maar zo te zien staken de reizigers mee. Waar is iedereen pic.twitter.com/uYwFe6gmGS— Matthijs Witkam (@MatthijsWitkam) 18 maart 2019Update 7:35 uur:Eerste treinen vertrokkenDe eerste treinen van vandaag zijn vertrokken. Zoals gebruikelijk bij de start van de dienstregeling zijn medewerkers vertrokken naar de rangeerlocaties om daar de treinen op te halen. Dat is gebeurd na de landelijke pensioenacties. Zo vertrok vanuit Maastricht om 7.31 uur de Intercity richting Utrecht. Het nachtelijk onderhoud aan de treinen is gedaan en de nachttreinen hebben volgens dienstregeling gereden. Op dit moment is nog niet voorspelbaar wanneer een betrouwbare reis voor alle reizigers mogelijk is. Raadpleeg daarvoor kort voor vertrek de NS-reisplanner of app. Vrijdag vertelde president-directeur Roger van Boxtel het volgende:
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl LIVE: Treinverkeer en ander OV wordt langzaam opgestart
Maandag 18 mrt 2019 07:18
Maandagmorgen is het Openbaar Vervoer op veel plekken pas om 7:06 uur opgestart. Zo heeft NS voor die tijd alle lees meer...
Lees verder...