Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

RTV Drenthe Tunneldek nieuwe spoorbrug Assen ligt op zijn plek
Zondag 17 feb 2019 12:47
Het tunneldek van spoortunnel De Maten bij Assen-Zuid is vannacht op de juiste plek gelegd. De werkzaamheden duren al het hele weekend waardoor er geen treinen rijden van en naar Assen.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Tunneldek van ruim miljoen kilo rolt op 144 wielen naar zijn plek in Assen
Zaterdag 16 feb 2019 23:44
Een spectaculaire klus in Assen zaterdagavond. Daar werd het nieuwe tunneldek van De Maten, waar straks de treinen overheen rijden, op zijn plek gerold.
Lees verder...
 
NU.nl Snelste trein van India valt dag na introductie stil
Zaterdag 16 feb 2019 17:30
De nieuwste hogesnelheidstrein van India is een dag na de introductie al stilgevallen. De trein botste tussen Varanasi en New Delhi op een koe, waardoor de elektriciteitsvoorziening in vier treincoupés uitviel en het remsysteem beschadigd raakte.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Eerste ICNG verlaat fabriek
Zaterdag 16 feb 2019 15:26
De eerste nieuwe intercity trein van NS, de ICNG, heeft de fabriek van Alstom verlaten. De trein gaat vanuit het lees meer...
Lees verder...
 
RTV Drenthe Treinverkeer komt weer op gang na aanrijding bij Meppel
Zaterdag 16 feb 2019 11:56
Tussen Meppel en Hoogeveen reden vandaag geen treinen. Volgens de NS was er een aanrijding met een persoon.
Lees verder...
 
Blik op Nieuws Auto nipt aan trein ontsnapt
Zaterdag 16 feb 2019 10:39
ProRail heeft een filmpje online geplaatst van een onbewaakte spoorwegovergang in Santpoort waarop is te zien dat een personenauto nog maar net ontsnapt aan een trein.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Veel werkzaamheden aan het spoor in Noord-Nederland
Zaterdag 16 feb 2019 08:59
Dit weekend rijden er geen treinen tussen Assen en Hoogeveen. De NS zet treinvervangende bussen in om reizigers te kunnen vervoeren. Er vinden werkzaamheden plaats om een tunneldek onder het spoor te schuiven.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Treinen rijden niet vanwege werkzaamheden bij station Assen
Zaterdag 16 feb 2019 07:53
Ben je dit weekend aangewezen op het openbaar vervoer, houd er dan rekening mee dat er geen treinen rijden tussen Groningen en Hoogeveen. Bij het station in Assen wordt namelijk aan het tunneldek gewerkt.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Komende dagen werkzaamheden op spoor Coevorden - Zwolle
Vrijdag 15 feb 2019 22:47
Tussen Coevorden en Zwolle wordt van 16 tot en met 18 februari gewerkt aan het spoor. De dienstregeling wordt daarom gewijzigd en er worden bussen ingezet.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Eerste Intercity Nieuwe Generatie op avontuur
Vrijdag 15 feb 2019 13:26
Ook benieuwd naar de voortgang van de Intercity Nieuwe Generatie Kijk eens naar deze foto’s. Hier zie je dat de eerste trein de fabriek in het Poolse Katowice heeft verlaten. Deze testtrein gaat via Salzgitter (Duitsland) waar Alstom statische testen gaat uitvoeren, naar het testcircuit voor nieuw materieel in Velim (Tsjechië). Wat gelijk opvalt: deze trein is voornamelijk zwart. Omdat het om technische testen gaat, is het niet nodig het uiterlijk en het interieur al af te hebben. Zo heeft deze trein bijvoorbeeld nog geen stoelen. Ook de kleurenfolie aan de buitenkant van de trein wordt op een later moment aangebracht. De komende twee jaar staan in het teken van het testen en toelaten. Eerst in het buitenland. Bij Alstom in Salzgitter, op het circuit van Velim en in de klimaatkamer van Wenen. Na ongeveer een jaar komt de eerste testtrein naar Nederland voor het uitvoerige test- en toelatingsprogramma hier. In 2021 kunnen dan de eerste reizigers instappen. Maar nu zo snel mogelijk naar Velim voor het rijden van de eerste echte zelfstandige kilometers!
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Groningen krijgt 10 kilometer nieuw spoor op rangeerterrein De Vork
Vrijdag 15 feb 2019 10:38
Spoorbouwer Strukton Rail legt in het weekeinde van 16 en 17 februari de eerste rails op het nieuwe rangeerterrein De Vork bij Groningen. Er volgt ruim 10 kilometer aan rails.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Ook Arriva werkt aan 'zitplaatszoeker'
Vrijdag 15 feb 2019 10:16
In navolging op de NS werkt ook vervoerder Arriva aan een zogeheten zitplaatszoeker. Daarmee moet het voor reizigers makkelijk worden om een lege zitplaats in de trein te vinden.
Lees verder...
 
RTV Oost Weer problemen op spoor tussen Hengelo en Bielefeld
Vrijdag 15 feb 2019 09:05
De stoptrein tussen Hengelo en Bielefeld heeft weer te maken met een storing. Tot 16.00 uur rijden er in ieder geval geen treinen. Er worden bussen ingezet. Begin deze maand kaartte de Oldenzaalse wethouder Alida Renkema de problemen aan bij de provincie.
Lees verder...
 
Blik op Nieuws “Opvolger OV-chipkaart moet aan aantal eisen voldoen”
Vrijdag 15 feb 2019 08:15
Schaf de OV-chipkaart niet af totdat de nieuwe betaalmiddelen in het openbaar vervoer aan alle wensen voldoen. Hiervoor waarschuwt Reizigersvereniging Rover. Samen met een aantal andere consumentenorganisaties heeft Rover een manifest gepresenteerd met hierin een aantal verwachtingen voor de opvolger voor de OV-chipkaart.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Het aftellen kan beginnen: Over 5 jaar poortjes op station Groningen
Donderdag 14 feb 2019 18:26
Treinreizigers opgelet: station Groningen krijgt ov-chippoortjes. Het duurt wel even voor het zover is. Het toegangssysteem wordt pas na de verbouwing van het station in gebruik genomen. En dat is pas over 5 jaar.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl NS laat Intercity Dordrecht - Venlo via Schiphol rijden
Donderdag 14 feb 2019 09:43
De NS heeft laten weten dat er over enkele maanden weer Intercity's zullen rijden tussen Dordrecht en Venlo. Opmerkelijk hierbij is dat de intercity dan via Schiphol zal rijden, waardoor de verbinding geen vervanging zal worden van de eerder afgeschafte Intercity.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Werk aan spoor Assen: Spoordek en sporen weggehaald bij De Maten
Woensdag 13 feb 2019 19:37
Van 16 tot en met 19 februari wordt er gewerkt aan het spoor bij het station in Assen en aan de onderdoorgang van de nieuwe spoortunnel De Maten. Het werk gaat ook ’s nachts door.
Lees verder...
 
RTV Oost Spoorbomen bij Almelo de Riet meer dan een uur dichtgezeten
Woensdag 13 feb 2019 19:11
De spoorbomen bij station Almelo de Riet blijven hebben sinds ongeveer zes uur vanavond dichtgezeten. Er was een storing waardoor de spoorbomen niet meer open konden en de verlichting bleef knipperen.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Downloads: Oude treinprijzen & folders
Woensdag 13 feb 2019 15:42
Treinreiziger.nl krijgt zo nu en dan vragen over treintarieven uit het verleden. Alhoewel ons archief verre van compleet is, hebben lees meer...
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl “Met OV-chipkaart betaal je niet altijd het juiste bedrag”
Woensdag 13 feb 2019 15:35
Reizigers in het openbaar vervoer kunnen er niet blindelings vanuit gaan dat bij transacties met een OV-chipkaart het juiste bedrag lees meer...
Lees verder...