Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

RTV Drenthe Nedersaksenlijn: 'Nu doorpakken'
Donderdag 23 jan 2020 18:20
Gedeputeerde Staten (GS) van Drenthe gaat er vol voor om de Nedersaksenlijn te realiseren. Tot nu toe waren het vooral de provinciebesturen van Overijssel en Groningen die de spoorlijn wilden. Maar GS en bijna alle partijen in Provinciale Staten vinden dat er nu doorgepakt moet worden.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Arriva voor 49 miljoen gecompenseerd vanwege Maaslijn
Donderdag 23 jan 2020 12:33
Arriva zal ter waarde van 49 miljoen euro gecompenseerd worden vanwege de te late oplevering van de elektrificatie van de lees meer...
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Video: NS Weekly
Donderdag 23 jan 2020 12:14
NS Weekly 23 januari 2020: 0:15 Bereikbaar - Utrecht Centraal verbonden  0:43 Boven het spoor - bouwplannen in de maak 1:36 Nieuw: courgettini - vers op het station  2:00 Afgelopen week - uitgelopen werkzaamheden 2:20 Assen - werkzaamheden  2:35 Keuzestress - in de spoordeelwinkel Bekijk eerdere afleveringen van NS Weekly:
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Spoorkaart 2020: hier te downloaden
Donderdag 23 jan 2020 11:26
Op zondag 15 december is de dienstregeling van 2020 gestart. Benieuwd naar de spoorkaart van dit jaar Klik hier of op onderstaande afbeelding om deze te downloaden! 
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Mobiel bereik op Utrecht Centraal verbeterd
Donderdag 23 jan 2020 10:32
T-Mobile, Vodafone en KPN hebben in samenwerking met ProRail en NS een nieuw toekomstbestendig netwerk voor mobiele communicatie geplaatst op station Utrecht Centraal om het mobiele bereik te verbeteren. Door verbouwingen aan het drukste treinstation van Nederland in de afgelopen jaren en de toegenomen drukte bleek de mobiele verbinding niet optimaal. Daarom is er hard gewerkt aan een upgrade. Er is een volledig nieuw toekomstbestendig systeem geïnstalleerd dat zelfs geschikt is voor de nieuwe generatie mobiele netwerken, zoals 5G. Hierdoor is de mobiele dekking en de capaciteit van het systeem nu een veelvoud van wat het eerst was. De komende weken wordt het netwerk intensief gemonitord en zal het worden geoptimaliseerd wanneer dat nodig is. Speciale ontworpen antennekappenBij het plaatsen van de nieuwe antennes is ook Bureau Spoorbouwmeester nauw betrokken geweest. Bij ver- en nieuwbouw van stations zorgen zij ervoor dat dit gebeurt conform het Spoorbeeld, het ontwerp- en vormgevingsbeleid van de spoorsector. Zo zijn er voor de nieuwe antennes speciale antennekappen ontworpen die ook op andere Nederlandse stations toegepast gaan worden.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Centraal: steeds meer steden willen de ere titel. De historie van ‘CS’.
Donderdag 23 jan 2020 08:54
Nederland is sinds december twee stations ‘Centraal’ rijker. Eindhoven en Amersfoort mogen zich nu ook Centraal noemen. In 2015 kreeg lees meer...
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Eurostar-verdrag nog steeds niet ondertekend
Woensdag 22 jan 2020 16:41
Het verdrag dat nodig is om de directe Eurostar Amsterdam – Londen te kunnen laten starten is nog steeds niet lees meer...
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NS wil P+R met e-ticket mogelijk maken
Woensdag 22 jan 2020 16:14
Treinreizigers kunnen naar verwachting in de toekomst ook goedkoper parkeren bij treinstations wanneer ze reizen met een e-ticket. In Rotterdam lees meer...
Lees verder...
 
Treinenweb.nl NS meldt vierde Eurostar verbinding vanaf 18 mei
Woensdag 22 jan 2020 10:10
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft van NS Internationaal bericht gekregen met het voornemen om een vierde Eurostar tussen Amsterdam Centraal en het Britse London St. Pancras te laten rijden. In de berichtgeving meldt de NS dat ze met ingang van 18 mei 2020 de vierde trein rechtstreeks naar het Verenigd Koninkrijk willen laten rijden.
Lees verder...
 
Groninger Internet Courant Komend weekend geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen
Woensdag 22 jan 2020 07:59
Komend weekend, 25 en 26 januari, rijden er tussen Groningen en Hoogeveen bussen in plaats van treinen. ProRail werkt op verschillenden plekken aan overwegen tussen Groningen en Hoogeveen.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen NS versimpelt deur tot deur-reis voor automobilist
Dinsdag 21 jan 2020 12:45
NS wil zoveel mogelijk automobilisten laten overstappen op de trein. Daarom versimpelt NS de manier waarop treinreizigers hun auto bij stations parkeren, hun reis vervolgen en afrekenen. Bovendien krijgen reizigers die met de auto naar het station komen korting op het parkeren van hun voertuig. Na een treinreis geldt een parkeertarief van gemiddeld 4 euro per dag. Op die manier wil NS een reis van deur tot deur versimpelen. Dinsdag begint een proef kentekenherkenning bij P+R op station Rotterdam Centraal en binnenkort wordt die proef ook gestart in de parkeergarage bij station Driebergen-Zeist. Gemakkelijker inrijden en betalen aan het einde van de dagIn de proef wordt de automobilist zowel bij vertrek als aankomst bij de parkeerplaats aan zijn kenteken herkent. Het inrijden gaat hierdoor sneller en gemakkelijker, zodat niemand ’s morgens bang hoeft te zijn z’n trein te missen. Betalen gebeurt later op de dag bij het verlaten van de parkeerplaats. Het scannen van de OV-chipkaart (of e-ticket) zorgt na een treinreis voor korting. Op die manier combineert NS het gemak van de auto met het comfort van de trein en met een gereduceerd parkeertarief. Deze proef is in samenwerking met Q-Park en Skidata ontwikkeld.Parkeren bij NS-stationGemiddeld komt zo’n 5 procent van de treinreizigers met de auto naar het station en wil daar ook parkeren. Hiervoor zijn bij stations zo’n 52.000 parkeerplekken beschikbaar. Als die mogelijkheid tot parkeren niet zou bestaan, zou 42 procent van die groep reizigers überhaupt niet in de trein stappen. Bij stations in buitengebieden bij een dorp of kleine stad komt ongeveer 20 procent met eigen auto. Koploper is station Lage Zwaluwe, waar de helft van de reizigers de auto parkeert.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Bijna helft overstappende treinreizigers heeft moeite met ‘omchecken’
Dinsdag 21 jan 2020 09:48
Bijna de helft van de treinreizigers vergeet soms uit- en opnieuw in te checken wanneer zij op een andere vervoerder lees meer...
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Ruim derde minder koperdiefstal op Belgisch spoor
Maandag 20 jan 2020 16:42
Na een opleving in 2018 is het aantal koperdiefstallen langs het Belgische spoor vorig jaar met ruim een derde gedaald. Spoorbeheerder Infrabel telde 203 kabeldiefstallen met gevolgen voor het treinverkeer. Gemiddeld daalde het aantal minuten vertraging van 144 naar 42 minuten per dag.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Eerste Nightjet aangekomen in Brussel
Maandag 20 jan 2020 16:04
De eerste nachttrein uit Wenen en Innsbruck is maandagmorgen aangekomen in Brussel. Vanaf vandaag is België twee keer per week lees meer...
Lees verder...
 
Groninger Internet Courant Zondag geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen door werkzaamheden
Maandag 20 jan 2020 11:16
Treinreizigers moeten zondag rekening houden met een langere reistijd van een kwartier tot een half uur tussen Groningen en Hoogeveen. Door werkzaamheden rijden daar geen treinen.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Internationale Treintickets kopen
Maandag 20 jan 2020 10:42
Met de trein naar het buitenland Dat kan prima. Maar waar koop je een goedkoop treinkaartje In dit artikel geven lees meer...
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Ruim derde minder koperdiefstal op Belgisch spoor
Zondag 19 jan 2020 22:37
Na een opleving in 2018 is het aantal koperdiefstallen langs het Belgische spoor vorig jaar met ruim een derde gedaald. lees meer...
Lees verder...
 
RTV Oost Geen treinen tussen Almelo en Hengelo na ongeluk bij Almelo de Riet
Zondag 19 jan 2020 11:16
Er reden vanochtend en het begin van de middag geen treinen tussen Almelo en Hengelo vanwege een ongeluk. Rond één uur vanmiddag was de verstoring voorbij en gingen de treinen weer volgens het boekje rijden.
Lees verder...
 
Leeuwarder Courant Werk aan spoor: NS zet bussen in tussen Leeuwarden en Akkrum
Zondag 19 jan 2020 11:14
Wie met de trein uit Leeuwarden richting het zuiden reist moet zondag rekening houden met een langere reistijd. In verband met onderhoud aan het spoor rijden er geen treinen tussen Leeuwarden en Akkrum.
Lees verder...
 
Blik op Nieuws Vrouw en kind onder glas na steen door ruit van trein, 2 jongens aangehouden
Vrijdag 17 jan 2020 16:40
Donderdagmiddag heeft de politie in Heerhugowaard twee jongens aangehouden die mogelijk een voorbijrijdende trein hebben bekogeld met stenen. 'Door een gegooide steen sneuvelde een raam van de trein. In de trein kwam een vrouw, met kind, onder het glas te zitten', zo meldt de politie vrijdag.
Lees verder...