Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Dagblad van het Noorden Update: treinen tussen Zuidbroek en Winschoten rijden weer
Woensdag 28 jun 2017 11:03
De seinstoring tussen Zuidbroek en Winschoten is opgelost. Het treinverkeer is hervat.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Historische spoorlijn Star viert jubileum uitgebreid
Woensdag 28 jun 2017 08:34
De historische spoorlijn Star viert haar 25-jarig jubileum met een uitgebreid programma. Dat begint vanavond met een officiële receptie voor genodigden.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Geen treinen tussen Uitgeest en Alkmaar
Woensdag 28 jun 2017 08:19
Tussen Uitgeest en Alkmaar rijden momenteel geen treinen door een aanrijding met een persoon. Dat meldt de NS.
Lees verder...
 
RTV Oost Diesel lekt uit treinwagon in Oldenzaal, geen gevaar voor omgeving
Dinsdag 27 jun 2017 11:48
De brandweer is vanmorgen opgeroepen voor een incident op het spoor in Oldenzaal. Vlakbij het station staat een goederentrein met een ketelwagen waaruit vloeistof lekt. 
Lees verder...
 
RTV Oost Vrachtwagen rijdt zich vast in spoorviaduct Hengelo, hinder voor treinverkeer
Dinsdag 27 jun 2017 08:54
Het treinverkeer tussen Enschede en Zwolle heeft vanmorgen enige tijd stilgelegen als gevolg van een ongeval in het spoorviaduct aan de Deldenerstraat in Hengelo. Daar reed een vrachtwagen zich vast in het viaduct.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden PVV: ‘Schrijf spoorlijn naar Zernike niet af’
Dinsdag 27 jun 2017 08:15
Groningen De PVV geeft een spoorlijn naar de Zernike Campus in Groningen nog niet op. Volgens de fractie in provinciale staten is de spoorlijn in de toekomst hard nodig.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Kilometer Kampioen Koen blikt terug: “Dit had ik ook niet verwacht”
Maandag 26 jun 2017 17:10
Zaterdag wist Koen Nijbroek in 24 uur maar liefst 1979 kilometer met de trein af te leggen. Daarmee is hij lees meer...
Lees verder...
 
WebRegio Klimop groeit vast aan de bovenleidingsprotaal Herenstraat
Maandag 26 jun 2017 16:22
BUSSUM - In de buurt van de Herenstraat (spoorwegovergang) in Bussum zag ik vanuit het treinraampje dat er klimop aan de bovenleidingsprotaal aan vast groeide. Dit kan voor op het spoor problemen gaan geven. Van wie die klimop is, is mij niet bekend. Ik was op weg naar Papageno in Laren. Klimop is een gemene plant. Zeker voor de treinen kan dat niet als veilig worden gezien omdat er ook stroom op staat. Als de klimop de bovenleiding aan raakt kan dit vervelende gevolgen geven. Mensen die iets hebben gezien: maak indien mogelijk er een foto van en stuur dat via Twitter naar @Prorail. Je kan ook bij dit aan Prorail melden 0800 - 77 67 245.
Lees verder...
 
Blik op Nieuws TBS met dwangverpleging voor poging doodslag conducteur
Maandag 26 jun 2017 14:52
De rechtbank Limburg heeft maandag een 42-jarige man uit Litouwen TBS met dwangverpleging opgelegd. De rechtbank acht bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan een poging tot doodslag op een conducteur op 3 februari 2016 in Landgraaf.
Lees verder...
 
Leeuwarder Courant Akkrumer (31) krijgt werkstraf voor inrijden op treinreizigers
Maandag 26 jun 2017 13:56
AKKRUM - Een 31-jarige automobilist uit Akkrum moet voor het inrijden op wachtende treinreizigers als straf 150 uur werken.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Nieuwsbrief Kilometer Kampioen
Maandag 26 jun 2017 10:47
Hoeveel kilometers kun je afleggen in 24 uur? Die vraag staat centraal bij de Kilometer Kampioen wedstrijd. De bedoeling is lees meer...
Lees verder...
 
WebRegio Spoorwegovergang Generaal de la Reijlaan kan veilig!
Maandag 26 jun 2017 10:39
BUSSUM - In het ‘Verbeterplan verkeersveiligheid spoorwegovergangen Gooise Meren’, dat de ChristenUnie Gooise Meren in oktober 2015 gepubliceerd heeft, was het al aangegeven. Maatregelen op de wegen rond de kruising kunnen de spoorwegovergang veiliger maken.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl 108 stations in 12 uur
Zondag 25 jun 2017 18:26
Hoeveel stations kun je bezoeken in 12 uur? Die vraag stond centraal bij de Stations Kampioen. Martijn en Guido Rotteveel lees meer...
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Recordaantal treinkilometers in 24 uur
Zondag 25 jun 2017 13:47
Treinreiziger Koen Nijbroek heeft in 24 uur maar liefst 1979 kilometer afgelegd met de trein. Hemelsbreed is dit bijna een enkeltje Sint Petersburg. Koen mag zichzelf de Kilometer Kampioen van 2017 noemen. De enthousiaste treinreiziger wint met het recordaantal kilometers een Interrail-ticket, waarmee hij van plan is naar Turkije te reizen.  Koen begon zijn reis in Den Bosch en eindigde 24 uur later in Zwolle, terwijl hij in Elst woont. In totaal streden dit weekend 110 fanatieke treinreizigers om de titel. Gewapend met de planning en in sommige gevallen een tandenborstel, een lunchpakket of een slaapzak begonnen de deelnemers vrijdagnacht aan hun reis. Onderweg moesten zij langs Utrecht Centraal dat NS voor 1 dag had veranderd in het Aanmoedig Station. De deelnemers kregen een luid applaus, soms letterlijk een steuntje in de rug en een welverdiend lunchpakketje voor onderweg.Op het Aanmoedig Station vertelden deelnemers over hun avonturen en ervaringen. Want wat doe je 24 uur in de trein en hoe is dat eigenlijk? Verveling was in ieder geval niet aan de orde bij de deelnemers, zo maakte Sara (26) onderweg haar huiswerk en genoot Henri (21) voornamelijk van het Nederlandse landschap. Op het probleem van geen slaap, hadden veel deelnemers ook een oplossing gevonden. Zo wisselden Enzo (12) en zijn vader de wacht. "Als mijn vader slaapt, blijf ik wakker en roep ik hem als we moeten overstappen." Naast de strijd om de titel was het ontmoeten van mede-deelnemers het leukste volgens Ruben (18). "Je hebt hele leuke gesprekken met mede-deelnemers, maar ook met andere reizigers. Die kijken eerst een beetje raar op, maar vragen allemaal wat wij aan het doen zijn.” Aan de wedstrijd - geoganiseerd door Treinreiziger.nl - deden een aantal bijzondere deelnemers mee, waaronder de 12-jarige Enzo uit Goes. Hij was de jongste deelnemer die de volledige 24 uur meedeed. De geplande 1307 kilometer heeft hij samen met zijn vader volledig afgelegd. Enzo heeft de dag van zijn leven gehad. De allerjongste deelnemer was de 11-jarige Jelmer die samen met zijn opa een groot gedeelte van de dag meedeed aan de wedstrijd. 
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Record: 1979 kilometer treinen op één dag
Zondag 25 jun 2017 12:15
Koen Nijbroekis de winnaar van de Kilometer Kampioen. Hij heeft zaterdag binnen 24 uur maar liefst 1979 kilometer met de lees meer...
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Drukte op wegen en in treinen naar Assen
Zondag 25 jun 2017 10:59
Het is op dit moment erg druk op de wegen naar TT-stad Assen. Op de A28 van Hoogeveen naar Assen staat twee kilometer file ter hoogte van Beilen, aldus de ANWB. In de andere richting staat het verkeer over vijf kilometer vast tussen Assen en Westerbork.
Lees verder...
 
RTV Oost Ontsnapte wallaby die treinen hinderde gevangen in Staphorst
Zaterdag 24 jun 2017 20:44
De kangoeroe die vanmiddag de dienstregeling in de war schopte op het traject tussen Zwolle en Groningen, is gevangen. Dat meldt weblog Staphorst.  De wallaby sprong tussen Zwolle en Meppel langs het spoor. Treinen reden daarom langzamer dan normaal om een aanrijding met het dier te voorkomen. 
Lees verder...
 
RTV Oost Ontsnapte kangoeroe ontregelt treinverkeer tussen Zwolle en Meppel
Zaterdag 24 jun 2017 16:17
Een ontsnapte kangoeroe heeft de dienstregeling van de NS in de war geschopt. Op het traject van Zwolle naar Groningen sprong het exotische dier tussen Zwolle en Meppel langs het spoor.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Geen treinen tussen Naarden-Bussum en Almere Centrum
Zaterdag 24 jun 2017 12:40
Tussen Naarden-Bussum en Almere Centrum rijden geen treinen vanwege een defect spoor, laat de NS weten.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl In beeld: de Stations- en Kilometer Kampioen
Zaterdag 24 jun 2017 12:22
Vandaag zijn er maar liefst 130 fanatieke treinreizigers op pad. De grootste groep (110 deelnemers) doet mee met de Kilometer lees meer...
Lees verder...