Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

NU.nl NS lijdt flinke verliezen in Verenigd Koninkrijk
Maandag 22 okt 2018 12:24
De NS zou forse verliezen lijden in het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit recent gepubliceerde jaarverslagen over 2017, meldt Het Financieele Dagblad (FD) maandag.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Spoor Coevorden-Hoogeveen is utopie: te duur, weinig reizigers
Maandag 22 okt 2018 06:54
Veel te duur, veel te weinig reizigers en genoeg andere prioriteiten. De gemeente Coevorden mag dan de opties van een spoor naar Hoogeveen willen verkennen; de provincie weet het antwoord al. Een utopie.
Lees verder...
 
RTV Oost Eerste dag na weekend vol werkzaamheden rond station Hengelo: geen treinen door seinstoring
Maandag 22 okt 2018 06:47
Nadat er het hele weekend geen treinen van en naar Hengelo reden door werkzaamheden, vertrekken er ook vanochtend geen treinen vanaf het station. Door een sein- en wisselstoring rijden er zeker tot half elf vanochtend geen treinen van en naar Hengelo.
Lees verder...
 
RTV Oost Tot de middag geen treinen van en naar station Hengelo
Maandag 22 okt 2018 06:47
Nadat er het hele weekend geen treinen van en naar Hengelo reden door werkzaamheden, vertrekken er ook vanochtend geen treinen vanaf het station. Door een sein- en wisselstoring rijden er zeker tot 1 uur geen treinen van en naar Hengelo.
Lees verder...
 
NU.nl 22 doden en 171 gewonden door ontspoorde trein in Taiwan
Zondag 21 okt 2018 18:11
In Taiwan zijn zondag minstens 22 mensen om het leven gekomen nadat een trein ontspoorde.
Lees verder...
 
NU.nl Twee arrestaties na ontploffing kaartautomaat op Duits station
Zondag 21 okt 2018 15:54
De politie in het Duitse Halle heeft zondag twee arrestaties verricht na de ontploffing van een kaartjesautomaat op een station.
Lees verder...
 
Trouw De betonblokken die een ‘zorgvuldig proces’ doorkruisen
Zondag 21 okt 2018 15:41
De baas van ProRail, Pier Eringa, is bezorgd over onbewaakte spoorovergangen. Die zijn levensgevaarlijk. Waarom verwijderen we die overgangen dan niet
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Bijzonder transport van oude NS-locomotieven trekt veel bekijks
Zondag 21 okt 2018 14:15
Een bijzonder transport van oude NS-locomotieven in een bontgekleurde stoet trok gisteren veel bekijks van fotografen en treinspotters. De vervoerder Rail Force One trok met één van hun elektrische locomotieven een sleep oude locomotieven uit de 1200-serie van Amersfoort naar Blerick, waar ze in een loods worden opgeslagen.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Levensgevaarlijk: bejaard stel zoekt schat langs het spoor
Zondag 21 okt 2018 12:19
Een man (78) en vrouw (81) uit Amsterdam waren vanochtend zo druk bezig met het spel 'geocaching', waarbij je met de hulp van GPS op zoek gaat naar een schat, dat ze niet doorhadden dat ze gevaarlijk dicht langs het spoor liepen.
Lees verder...
 
NU.nl Man overleden na ontploffing kaartautomaat op station in Duitsland
Zondag 21 okt 2018 11:16
In de nacht van zaterdag op zondag is een man omgekomen doordat een ticketautomaat op een sneltramstation in het Duitse Halle ontplofte toen hij ervoor stond.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland NS-topman wil station Amsterdam-Zuid deel van Schiphol maken
Zondag 21 okt 2018 07:46
De trein als alternatief voor het vliegtuig: als het aan de NS, Schiphol en KLM ligt, kunnen veel vliegroutes van maximaal 600 kilometer vervangen worden door snelle treinen. Veelvuldig overstappen van vliegtuig naar trein op Schiphol is nu nog kansloos, als de infrastructuur op en rond NS-station Schiphol niet drastisch verbetert.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Binnen halfjaar duizend 'roodrijders' geflitst bij spoorwegovergang Hilversum
Zaterdag 20 okt 2018 16:15
De proef met de flitspaal bij de spoorwegovergang aan de Noorderweg in Hilversum is volgens ProRail een succes. Sinds maart heeft de paal meer dan duizend weggebruikers die met rood licht wilden oversteken vastgelegd.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Kraan weggezakt bij werkzaamheden spoor Paterswoldseweg Groningen
Zaterdag 20 okt 2018 11:19
Bij de werkzaamheden bij de spoorwegovergang aan de Paterswoldseweg was zaterdagochtend een boormachinekraan weggezakt. De kraan staat weer overeind en Prorail verwacht hierdoor geen vertraging.
Lees verder...
 
Groninger Internet Courant Komend weekend geen treinen van en naar Groningen
Zaterdag 20 okt 2018 08:48
In het weekend van 27 en 28 oktober rijden er vanuit alle richtingen geen treinen van en naar station Groningen. Arriva en NS zetten bussen in. ProRail werkt deze dagen bij station Groningen aan het spoor. 
Lees verder...
 
NU.nl Zeker 58 doden door treinaanrijding bij hindoefestival in Indiase Amritsar
Vrijdag 19 okt 2018 20:09
Door een ongeluk tijdens het hindoefestival Dussehra zijn in Amritsar, in het noorden van India, ten minste 58 doden gevallen. 
Lees verder...
 
RTV Oost Overvolle bussen rond stations in Almelo en Hengelo door werkzaamheden
Vrijdag 19 okt 2018 19:18
Rond de stations van Almelo en Hengelo was het vanmiddag een komen en gaan van bussen en auto's. Door werkzaamheden rijden er dit weekend geen treinen rondom de stations van Hengelo en Almelo. De bussen die zijn ingezet als vervangend vervoer konden de hoeveelheid reizigers nauwelijks aan.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl NMBS bekijkt mogelijke aansluiting van Antwerpen op Eurostar
Vrijdag 19 okt 2018 18:36
De stad Antwerpen zal mogelijk in de toekomst een aansluiting krijgen op de Eurostar die tussen Amsterdam en Londen rijdt. Deze plannen zullen bestudeerd worden door de NMBS.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Spoor staat vol met bouwmachines
Vrijdag 19 okt 2018 18:27
Prorail is op verschillende plekken tegelijk in de weer met het verbeteren van de spoorlijn Groningen - Leeuwarden. De omgeving begint er langzaam aan te wennen.
Lees verder...
 
Volkskrant Waar een groot volk klein in kan zijn: hoe de moderne tijd aan Nederland voorbij raast
Vrijdag 19 okt 2018 17:54
Halverwege Breda en Antwerpen sta ik op het perron van station Noorderkempen. Ik ben chagrijnig want kan niet verder. De trein naar Brussel is gestrand wegens een defect. De ontbijtbijeenkomst in het Europees Parlement ga ik niet meer halen, ik keer om. Voor de zoveelste keer binnen een paar weken is de treinreis alweer ten einde voor zij goed en wel is begonnen wegens een falende dienstverlener.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Even doorbijten tijdens werkzaamheden in de herfstvakantie
Vrijdag 19 okt 2018 16:15
Komende week werkt ProRail op diverse plekken aan het spoor en krijgen veel treinreizigers te maken met een aangepast reisadvies, extra reistijd en extra drukte. Zo zullen meer reizigers gebruik maken van Intercity direct of omreizen via de stations Amsterdam Zuid en Schiphol. Waar mogelijk verlengt NS de treinen, maar veel spitstreinen en Intercity direct rijden al met de maximale lengte. Extra collega’s op de stations en op perrons helpen daarom om reizigers van informatie te voorzien en zij zorgen voor betere spreiding over de trein. Vanwege de herfstvakantie zijn minder reizigers op weg naar werk of school en is het lastig te voorspellen op welke tijden het precies drukker zal zijn. We houden dit voortdurend in de gaten en houden tussen Woerden en Utrecht extra bussen achter de hand voor tijdens drukke momenten. Wij gaan ons uiterste best doen om de reis zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, maar dat het met pieken extra druk zal zijn valt niet altijd te voorkomen. Herfstvakantie: plan je reis Raadpleeg voor je gaat reizen de Reisplanner voor het beste reisadvies en houd rekening met de extra reistijd en extra drukte. Even doorbijten dus, dan heeft de maandagmorgen na de vakantie in elk geval één voordeel: deze werkzaamheden hebben we weer gehad.
Lees verder...