Direct inloggenSomda staat voor Spots en OMlopen DAtabase.
Een spot is de vastlegging van treinmaterieel op een bepaald tijdstip op een bepaalde plek. De meeste spots bestaan slechts uit een materieelnummer, een treinnummer, een locatie en eventueel een positie.
Een omloop is de vastlegging van de verschillende diensten die treinmaterieel volgt.

Somda kan spots opslaan en aan de hand hiervan worden omlopen berekend. Het grote voordeel van Somda is dat spots online ingevoerd kunnen worden, het programma is voor vele gebruikers bereikbaar en door iedereen te raadplegen en voor iedereen gratis!

Klik hier voor meer informatie


Nederlandse Spoorwegen Al 100.000 reizigers met NS Flex
Woensdag 20 feb 2019 19:30
Volgers van het Instagram-account van NS maakten vandaag deel uit van een interactief verhaal. Zij bepaalden de keuzes van vlogger Julia, die door de Instagrammers met NS Flex het land door werd gestuurd. Om 18:00 uur vanavond eindigde de reis van Julia op station Amsterdam Centraal, waar ze de gouden envelop uit mocht reiken aan Alie, de 100.000e NS Flex’er. De gelukkige winnares reist een maand lang gratis. Verbeteren en uitbreiden NS Flex is ontwikkeld samen met Translink en de andere vervoerders en met de hulp van honderden testreizigers. Op basis van de wensen van reiziger blijven we verbeteringen en uitbreidingen doorvoeren. Zo introduceren we deze week de mogelijkheid om in de NS-app van klasse te wisselen. Daarnaast werken we onder meer aan een alternatief voor Keuzedagen voor 60-plussers en een oplossing voor gezinnen met kinderen. NS Flex in het kort: Flexibel in het hele OV. Met NS Flex reis je in het hele OV. Je stapt dus zo in de trein, bus, metro en tram. Ineens fietsweer Dan pak je gemakkelijk een OV-fiets. Of je maakt gebruik van een bewaakte fietsenstalling. Inzicht in je reiskosten. In je NS-account zie je precies wat je besteed hebt. Binnenkort stel je zelf handige alerts in. Dan krijg je een seintje als je het bedrag bereikt dat jij hebt ingesteld. Zonder gedoe, reizen met klasse. Is het wat drukker in de trein Met NS Flex switch je makkelijk naar 1e klas. Van klasse wisselen kan tot 15 minuten nadat je hebt ingecheckt. Je zit nergens aan vast. NS Flex is verkrijgbaar met of zonder abonnement. Je bepaalt per maand of je met extra korting reist. Daarnaast kun je maandelijks opzeggen of je korting aanpassen. Zonder kosten.
Lees verder...