Beschikbare help-pagina's:
Verkortingen
In de verkortingen kan je de verklaringen van gebruikte afkortingen opzoeken, en kan je bij een plaats de bijbehorende afkorting zoeken. Ook kan je hier zoeken wat de in omlopen gebruikte codes betekenen.

Je kunt kiezen of je afkortingen beginnend met een bepaalde letter of alle afkortingen wilt zien. Dit doe je door op de betreffende letter (of Alles) te klikken. Speciale codes bevatten de codes die in de materieelomlopen voorkomen, om een actie aan te geven waar geen treinnummer aan verbonden is. Een voorbeeld hiervan is OND, wat betekent dat het materieel die dag in onderhoud is.

Daarnaast kan je ook een specifieke afkorting zoeken door in het tekstvak onder "Zoek naar een specifieke afkorting" de afkorting die je wilt zien in te typen, en vervolgens op de knop te klikken. Bij "Zoek in de afkortingen" kan je de eerste letters van een afkorting intypen. Als je vervolgens op de knop erachter klikt verschijnen alle afkortingen die beginnen met de ingetypte letters. Bij "Zoek in de omschrijving" kan je zoeken op de omschrijving, om zo achter de bijbehorende verkorting te komen. Als je een deel van de omschrijving intikt en vervolgen op de knop erachter klikt verschijnen alle afkortingen waarvan het ingetypte stukje in de omschrijving voorkomt.

In de tabel die verschijnt staat links de afkorting, in het midden de omschrijving en rechts het land waar de betreffende afkorting toe behoort.

Een bericht sturen aan de webmaster? Gebruik dan het feedback-formulier.