Introductie --- Help-index --- Voor het eerst op Somda? --- F.A.Q. --- Eenvoudige URLs --- Zoeken in Help

Verkortingen

In de verkortingen kunt u de verklaringen van gebruikte afkortingen opzoeken, en kunt u bij een plaats de bijbehorende afkorting zoeken. Ook kunt u hier zoeken wat de in omlopen gebruikte codes betekenen.

U kunt kiezen in welk land u de codes wilt zoeken. Dit doet u door de vinkjes te selecteren voor het betreffende land waar u de afkorting van wilt zien. Vervolgens kunt u kiezen of u afkortingen beginnend met een bepaalde letter, of alle afkortingen wilt zien. Dit doet u door op de betreffende letter (of Alles) te klikken, in het overzichtje onder de landselectie. Speciale codes bevatten de codes die in de materieelomlopen voorkomen, om een actie aan te geven waar geen treinnummer aan verbonden is. Een voorbeeld hiervan is OND, wat betekent dat het materieel die dag in onderhoud is.

Daarnaast kunt u ook een specifieke afkorting zoeken door in het tekstvak onder Zoek naar een specifieke afkorting de afkorting die u wilt zien in te typen, en vervolgens op de loep te klikken. Bij Zoek in de afkortingen kunt u de eerste letters van een afkorting intypen. Als u vervolgens op de loep erachter klikt verschijnen alle afkortingen die beginnen met de ingetypte letters. Bij Zoek in de omschrijving kunt u zoeken op de omschrijving, om zo achter de bijbehorende verkorting te komen. Als u een deel van de omschrijving intikt, en vervolgen op de loep erachter klikt, verschijnen alle afkortingen waarvan het ingetypte stukje in de omschrijving voorkomt.

In de tabel die verschijnt staat links de afkorting, in het midden de omschrijving en rechts het land waar de betreffende afkorting toe behoort.

Deze tekst is geschreven door roadrunner
Heb je opmerkingen, aanvullingen, etc.? Gebruik dan het Feedback-formulier