Alle forumcategorieën bekijken en reageren in het forum? Registreer een gratis account of log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Voeg discussie toe aan je favorieten

Storing door brand Utrecht Centraal 19 november

Donderdag 09 dec 2010 - 19:23:50
Geerrritt
Geerrritt
Smeulende testapparatuur van leverancier veroorzaakte brand op Utrecht CS

De brand die op 19 november het treinverkeer rond Utrecht Centraal een etmaal platlegde, is vrijwel zeker veroorzaakt door verkeerd geïnstalleerde meetapparatuur. Dat heeft ProRail-topman Bert Klerk tegen de Volkskrant gezegd. Het vuur brak uit in een technische ruimte onder de verkeersleidingpost van ProRail achter Utrecht CS.

Daar staat de zogenoemde 'no-breakinstallatie' opgesteld, een back-up die bij plotselinge stroomuitval de energievoorziening moet overnemen. De installatie bestaat uit zo'n 1.200 accu's. Klerk: 'Om onze systemen goed te laten werken, moet de accuspanning heel constant zijn. Die spanning bleek echter wat te schommelen. De leverancier van die spullen had daarom meetapparatuur op de accu's gezet, om te achterhalen of die batterijen inderdaad haperden. Die meetapparatuur bestond uit een computer met beeldscherm die met draadjes op de accu's was aangesloten. In die tijdelijke testinstallatie is de brand ontstaan. De draadjes zijn oververhit geraakt en zijn gaan schroeien. Waarschijnlijk waren ze niet voldoende geïsoleerd.'

ProRail bekijkt nu of juridische stappen tegen de leverancier mogelijk zinvol zijn. Mogelijk kan het bedrijf (een deel van) de schade op de leverancier verhalen. ProRail wil niet zeggen wie de leverancier is. 'Dat vinden wij nu niet relevant', meldt een woordvoerder per mail.

Bron: De Volkskrant 09-12-2010, pagina 9.

Donderdag 09 dec 2010 - 20:18:04
dvdhoven
dvdhoven
Twitter dvandenhoven Facebook dvdhoven@home.nl
En aanstaand weekend worden er herstelwerkzaamheden uitgevoerd rond/met de UPS. Diverse servers moeten down, waaronder het hele Donna systeem.
Dus of het verstandig is via Utrecht te reizen.....

Dick van den Hoven

Donderdag 09 dec 2010 - 23:46:20
SleutelMan
Moderator
SleutelMan
Twitter Blostrupmoen Youtube SleutelMan Flickr sleutelman
ik neem aan dat ze daar nu wel een back-up voor hebben (nu ze het van tevoren weten?)