Verandering Lourdes reis van 16 t/m 23 oktober
Forum: Dienstregelingen en omlopen - Bijzondere ritten (DRGLs)
12-09-2010 12:56:55
john2
john2
Er is een verandering opgetreden in de nationale Lourdes reis van 16 tot en met 23 oktober 2010. De nachttrein heen en terug vervalt. In plaats hiervan worden de pelgrims met een bus naar noord Frankrijk gebracht. Waar men overstap op een TGV. Dit vind overdag plaats. Hieronder de tekst die op de website staat van de VNB.
oktoberbedevaart
Toegevoegd op: 30/07/2010


In de oktoberbedevaart naar Lourdes hebben zich enkele wijzigingen voortgedaan. In de oorspronkelijke bedevaart kon een keuze gemaakt worden uit twee vervoersmiddelen:

- de nachttrein, reisdata: 16 t/m 23 oktober
- de bus, reisdata: 15 t/m 23 oktober

Wijziging Trein

Van nachttrein naar de TGV
Onvoorziene omstandigheden hebben ertoe geleid dat wij genoodzaakt waren op zoek te gaan naar een alternatief vervoersmiddel voor de nachttrein. In het voorjaar hebben we positieve ervaringen opgedaan met een moderne manier van treinreizen, namelijk met de TGV. Voor de treinbedevaart in oktober zullen we wederom een TGV inzetten. Dit heeft echter wel consequenties.

Reisgegevens TGV

- De TGV-bedevaart vertrekt op zondagochtend 17 oktober en komt terug in Nederland op zaterdagavond 23 oktober.
- U reist overdag en hoeft dus niet in de trein te overnachten.
- U wordt zondagochtend 17 oktober in uw regio opgehaald om per bus naar Tourcoing, net over de Belgische grens in Frankrijk, te reizen. Daar stapt u in de TGV om ’s avonds in Lourdes te arriveren.
- Op zaterdagochtend 23 oktober stapt u in de TGV richting Noord-Frankrijk, waar wederom bussen klaar staan om u ’s avonds weer in uw regio af te zetten.
- In plaats van de overnachtingen in de trein verblijft u een nacht langer in uw hotel in Lourdes.
- U krijgt € 20,00 reductie op de reissom wanneer u per TGV naar Lourdes reist*.

Pelgrims met zorgbehoefte
Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om per TGV naar Lourdes te reizen. Pelgrims met een zorgbehoefte kunnen niet altijd met de TGV reizen, omdat de TGV niet over een ambulancerijtuig beschikt. Bent u afhankelijk van enige mate van zorg, dan kunnen we u een alternatief aanbieden in de vorm van de VNB Lance. De VNB Lance is een bus die geschikt is voor pelgrims die zorg nodig hebben, pelgrims die afhankelijk zijn van een (elektrische) rolstoel en pelgrims die liggend vervoerd moeten worden. Medische en verpleegkundige begeleiding is aanwezig tijdens de busreis. Het verblijf in Lourdes blijft ongewijzigd.

De VNB Lance is een 9-daagse busreis en vertrekt op zaterdagochtend 16 oktober. U rijdt via een prachtige route door het Franse landschap naar Lourdes. De heenreis wordt, onder andere via Lisieux en de omgeving van Bordeaux, in tweeënhalve dag afgelegd, zodat u op maandagmiddag aankomt in Lourdes.
De terugreis doet u in twee dagen, waarbij u ook het plaatsje Nevers bezoekt, waar Bernadette de laatste 13 jaar van haar leven heeft gewoond. U arriveert op zondagavond 24 oktober weer in Nederland.
Tevens krijgt u € 20,00 reductie op de reissom wanneer u voor deze bedevaart per VNB Lance kiest**.

Wijziging bus

Wijziging datum
Parallel aan nachttrein zou er ook een de busreis naar Lourdes reizen om op dezelfde dag aan te komen en gezamenlijk de bedevaart te starten.

Nu de TGV een dag later aankomt, kan het pastoraal programma in Lourdes daardoor niet meer gelijk lopen met de pelgrims die per TGV naar Lourdes reizen. Omdat wij dit niet wenselijk vinden, hebben we besloten de reisdata vande busreis met één dag te verschuiven. U vertrekt dan op zaterdagochtend 16 oktober richting Lourdes en komt op zondagavond 24 oktober weer aan in Nederland.

Programma
Het aantal dagen van de reis blijft ongewijzigd, net als de inhoud van het programma in Lourdes. De route op de heen- en de terugreis verandert echter wel. In de gewijzigde reis gaat de heenreis via Lisieux en de omgeving van Bordeaux. Op de terugreis wordt een bezoek gebracht aan het plaatsje Nevers, waar Bernadette de laatste 13 jaren van haar leven heeft gewoond.

Samenvatting reismogelijkheden

TGV: 17 t/m 23 oktober
VNB Lance: 16 t/m 24 oktober (voor pelgrims die zorg nodig hebben en hun reisgenoten)
Bus: 16 t/m 24 oktober

Meer informatie

In de komende weken neemt de contactpersoon van de groep of een medewerker van het Bureau VNB contact op met de pelgrims die op dit moment al ingeschreven staan.
Mocht u vragen hebben over deze wijziging, dan kunt u uiteraard ook zelf contact met ons opnemen via het telefoonnummer (073) 681 81 11.
Uiterlijk 10 dagen voor vertrek worden de reisbescheiden verstuurd. Daarin vindt u ook de exacte vertrek- en aankomsttijden en uw opstapplaats van de bus.

* Dit geldt uitsluitend voor hotelpelgrims en accueilpelgrims
** Dit geldt uitsluitend voor accueilpelgrims
 

12-09-2010 16:31:50
keesje
keesje
Samengevat: de Lourdestreinen op 16/10 en 23/10 rijden niet.  

12-09-2010 17:42:05
mdj
mdj
Data zijn uit de "Bijzondere DGRL's"


Bij twijfel: gebruik beton.