Noordertunnel Utrecht afgesloten 13-7 t/m 23-8
Forum: Dienstregelingen en omlopen - Werkzaamheden
09-07-2009 10:21:19
dvdhoven
dvdhoven
Niet geheel Somda gerelateerd, maar omdat ik vermoed dat vele Somdaers er gebruik van maken, toch maar even een berichtje.
Op Insite van NS staat een bericht dat de Noordertunnel van station Utrecht CS wegens renovatie wordt afgesloten van maandag 13 juli 2009 t/m 23 augustus 2009.

Citaat van het bericht:
Quote

redactie Koppeling, 08 juli 2009

De noordelijke perrontunnel van Utrecht Centraal is vanaf maandag 13 juli tot en met 23 augustus geheel afgesloten. De sterk verouderde voetgangerstunnel ondergaat het komende half jaar een metamorfose.

De Noordertunnel loopt vanaf de Van Sijpesteijnkade onder de sporen door naar het Smakkelaarsveld. De tunnel krijgt nieuwe plafonds, wanden en vloeren en ook de verlichting wordt verbeterd. Op 23 augustus gaat de tunnel weer open, er vinden tot eind 2009 nog wel werkzaamheden plaats. De partners die samenwerken aan de aanpak van het stationsgebied in 'CU 2030' hebben beloofd dat zij voor duidelijke tijdelijke bewegwijzering zullen zorgen.

Looproute via stationshal
De treinen, trams en bussen zijn bereikbaar via de stationshal. De stationshal is vanaf de binnenstad bereikbaar via Hoog Catharijne en het taxiplatform, vanaf de westkant via het Jaarbeursplein. De bewaakte fietsenstalling aan de Van Sijpesteijnkade is tussen 13 juli en 23 augustus open, maar heeft de helft van de normale capaciteit. Dit omdat hij niet bereikbaar is vanuit de tunnel. Er zijn andere bewaakte fietsenstallingen in de buurt (Stationsplein en Jaarbeurs).

OV-terminal
De moderniseringswerkzaamheden in de perrontunnel houden verband met de transformatie naar een OV-terminal van station Utrecht Centraal. Het nieuwe interieur van de tunnel is ontworpen door Benthem Crouwel Architekten en past bij het ontwerp van de nieuwe OV-terminal. Meer informatie over de aanpak van het Utrechtse stationsgebied vind je op www.cu2030.nl.
Dick van den Hoven

09-07-2009 11:22:03
jacokran
jacokran
kleine aanvulling op dit bericht: De fietsenstalling aan het jaarbeursplein krijgt in deze periode dezelfde openingstijden als de fietsenstalling aan de Sijpestijnkade: ma-vr 6:30-0:00, za, zo 07:00-0:00