Werkzaamheden Zutphen - Winterswijk
Forum: Dienstregelingen en omlopen - Werkzaamheden
17-11-2008 20:20:23
floriss
floriss
Wellicht qua dienstregeling en vervangend vervoer die zo heel spannend, maar de reden voor de stremming zal wel het nodige bekijks opleveren:

Nieuw spoorviaduct bij Eefde

Verkeer over N348 wordt tien dagen omgeleid

Het verkeer over de N348 (Deventerweg) tussen Eefde en Zutphen wordt van donderdag 20 tot en met zondag 30 november omgeleid. In die periode wordt het bestaande viaduct over de spoorlijn Zutphen - Winterswijk op de N348 vervangen. Er zijn verschillende omleidingroutes ingesteld die met borden langs de weg staan aangegeven.

ProRail laat de huidige stalen constructie van het viaduct vervangen door een betonnen constructie. Het viaduct krijgt bovendien aan beide zijden een breder fietspad. Om de huidige constructie te ontlasten, is vorig jaar een snelheidsbeperking ingesteld voor het autoverkeer van maximaal 50 km/uur. Met de ingebruikname van de nieuwe constructie is een snelheidsbeperking voor het autoverkeer niet meer nodig. In maart 2009 brengt de aannemer de definitieve asfaltlaag aan op het viaduct en zijn de werkzaamheden gereed.

Omleidingen
Tijdens de vervanging van het viaduct wordt het doorgaande verkeer omgeleid. Gemotoriseerd verkeer kan niet 'sluipen' via de sluis bij Eefde. Die route is speciaal geopend voor de lijnbusdiensten. Voetgangers en (brom)fietsers tussen Zutphen en Eefde worden omgeleid via de Industrieweg, Zweedsestraat en de IJslandsestraat, visa versa.

Op zaterdag 22 en zondag 23 november is geen treinverkeer mogelijk tussen Zutphen en Winterswijk. Er rijden dan bussen.

Laatst bewerkt door floriss op 17-11-2008 20:20