Eerste Spurt Dordrecht-Geldermalsen 14 sept.
Forum: Dienstregelingen en omlopen - Bijzondere ritten (DRGLs)
11-09-2008 22:27:13
seinhuis
seinhuis
Eerste Spurt gaat rijden

Het is zover: op zondagochtend 14 september gaat de eerste Spurt rijden op de Merwede-Lingelijn. Reizigers zijn hierbij van harte welkom. De officiële openingshandeling wordt verricht door de burgemeester van Dordrecht, Ronald Bandell en gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, Martin van Engelshoven-Huls.


Het programma:
05.45 uur Ontvangst op spoor 15 van station Dordrecht
05.50 uur Korte toespraak Anne Hettinga, algemeen directeur Arriva
05.57 uur Officiële opening van de Spurt
06.07 uur Vertrek eerste treinrit

De eerste treinrit naar Geldermalsen is gratis, maar vol = vol. We kunnen dus niet onbeperkt mensen meenemen. De eerste reizigers worden tevens verrast met een ontbijtje.

In totaal heeft Arriva zeven treinstellen van het type Stadler GTW ("Spurt") aangeschaft voor de Merwede-Lingelijn. Eén daarvan is van het type GTW2 (114 zitplaatsen) en zes van het type GTW 3 (172 zitplaatsen).

De nieuwe treinen hebben een opvallend rood-wit ontwerp en zijn daarnaast comfortabel, geluidsarm en airconditioned. De vloerhoogte van de trein is gelijk aan de perronhoogte en de treinen hebben brede toegangsdeuren met een automatisch uitschuifbare trede. Bovendien zijn deze Arriva-treinen volledig toegankelijk voor mindervaliden, zonder dat zij hulp nodig hebben bij in- en uitstappen.

Bron: Merwede-lingelijn.nl

Nieuwe Spurt-trein op de MerwedeLingelijn

Op zondag 14 september aanstaande wordt de eerste nieuwe Arriva-trein officieel geïntroduceerd op de MerwedeLingelijn. Deze ochtend bieden burgemeester van Dordrecht, Ronald Bandell en gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, Martin van Engelshoven-Huls, een ontbijt aan de reizigers in de trein die om 06.07 uur uit Dordrecht richting Geldermalsen vertrekt aan.

In totaal heeft Arriva zeven treinstellen van het type Stadler GTW aangeschaft voor het treintraject Dordrecht – Geldermalsen. Eén daarvan is van het type GTW2 (114 zitplaatsen) en zes van het type GTW 3 (172 zitplaatsen). Met de instroom van de nieuwe “Spurt” komt een einde aan het tijdperk waarin gereden werd met de Wadlopers (volgens mij waren het plan V's ).

De treinen hebben een opvallend rood-wit ontwerp en zijn daarnaast comfortabel, geluidsarm en airconditioned. De vloerhoogte van de trein is gelijk aan de perronhoogte en de treinen hebben brede toegangsdeuren met een automatisch uitschuifbare trede. Bovendien zijn deze Arriva-treinen volledig toegankelijk voor minder validen, zonder dat zij hulp nodig hebben bij in- en uitstappen.

Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Het programma op zondag 14 september ziet er als volgt uit:
05.45 uur Ontvangst op station Dordrecht (spoor 15)
05.50 uur Korte toespraak Anne Hettinga, Algemeen directeur Arriva Nederland
05.57 uur Officiële opening van de Spurt
06.07 uur Vertrek eerst treinrit

Bron: Arriva
 

11-09-2008 22:28:35
lucky
lucky
Misschien is het handig als je eerst het forum leest en dan iets letterlijk van een andere site kopieert.  

11-09-2008 22:37:14
gertjan
gertjan
Omdat dit ook al in het topic van de Arriva GTW staat, hang ik hier een slotje op.