werkzaamheden Zl-Avat
Forum: Dienstregelingen en omlopen - Werkzaamheden
17-04-2008 11:25:13
mat64
mat64
Weet iemand waar er werkzaamheden dit weekend dan plaatsvinden en wat ze er gaan doen?

17-04-2008 11:57:03
train85
train85
Vernieuwen diverse wissels en sporen `t Harde en ophogen perrons te Putten.

17-04-2008 12:07:08
willy84
willy84
Ik zag ook allemaal zakken langs het spoor liggen.
Zijn dat nieuwe beugels om het spoort vast te houden of om tussen de beugels en het spoor te doen om het geluid te dempen?

17-04-2008 14:34:46
pipi
pipi
Ik heb van prorail geen brief gehad over (geluids)-overlast dus in Harderwijk zal waarschijnlijk weinig te beleven zijn.


17-04-2008 15:37:06
stefanuzz
stefanuzz
Zo lastig is het toch niet om op de site van ProRail te kijken? (Persberichten > regionaal > http://www.prorail.nl/ProRail/Pers/Persberichten/Actueel/Regionaal/Spoorwerkzaamheden+tussen+Amersfoort+en+Zwolle.htm )
__________________________________________________________________

In opdracht van ProRail voeren diverse aannemers werkzaamheden uit aan het spoor tussen Amersfoort en Zwolle. De werkzaamheden duren van zaterdag 19 april 01.00 uur tot maandagochtend 21 april 07.00 uur. In deze periode rijden er geen treinen. Om de buitendienststelling van het spoor optimaal te benutten, werken drie aannemers op acht locaties aan uiteenlopende spoorwegverbeteringen.
Spoorvernieuwing op vier locaties

Dura Vermeer Railinfra werkt in opdracht van ProRail aan de vernieuwing van het spoor op vier locaties tussen Amersfoort en Zwolle. De aannemer vernieuwt de bevestigingsmiddelen (klemmen) die de spoorstaven (rails) met de dwarsliggers (bielzen) verbinden in het spoor ter hoogte van Nijkerk, Putten, ’t Harde en tussen Putten en Harderwijk. De werkzaamheden zijn nodig omdat de materialen aan het einde van de levensduur zijn. Door het tijdig vervangen van onderdelen blijft het spoor in goede conditie en de veiligheid gewaarborgd.

Ophogen perron en vernieuwen overweg Putten

Op station Putten verhoogt Dura Vermeer Railinfra het perron. Daarnaast vernieuwt hij de overweg Zuiderzeestraat-Stationsstraat in Putten. De oude overwegbevloering wordt verwijderd en vervangen door nieuwe betonplaten. Met deze zogenaamde ‘Harmelenconstructie’ is de overweg bestand tegen een hogere verkeersbelasting en verbetert deze aanzienlijk voor het verkeer.
In verband met de werkzaamheden wordt bovengenoemde overweg van zaterdag 19 april 21.00 tot maandag 21 april 07.00 uur voor het wegverkeer afgesloten. Voor actuele informatie over eventuele wegomleidingen adviseert ProRail de weggebruikers de gebruikelijke gemeentelijke informatiekanalen te raadplegen, zoals internet en het lokale huis-aan-huisblad.

Plaatsen geluidsscherm tussen Amersfoort Vathorst en Nijkerk

Strukton Infratechniek plaatst in opdracht van ProRail geluidsschermen langs het spoor tussen Amersfoort Vathorst en Nijkerk. De meeste schermen zijn inmiddels geplaatst, maar de laatste tachtig meter van het geluidsscherm kan niet anders worden geplaatst dan vanaf het spoor.

Vernieuwing bovenleiding Wezep-Zwolle

BAM Rail vernieuwt tenslotte een deel van de bovenleiding tussen Wezep en Zwolle.
Bij de werkzaamheden maken de aannemers gebruik van diverse grote machines en werktreinen. ProRail heeft omwonenden van het spoor inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de eventuele hinder die zijn daarvan kunnen ondervinden.

Gevolgen voor het treinverkeer

Om de aannemers veilig te kunnen laten werken, rijden er op zaterdag 19 en zondag 20 april geen treinen tussen Amersfoort en Zwolle. NS zet vervangende bussen in voor reizigers vertrekkend van of reizend naar stations tussen Zwolle en Amersfoort. Doorgaande reizigers tussen Zwolle en Amersfoort wordt geadviseerd om te reizen via Deventer. De extra reistijd is afhankelijk van de bestemming en duurt maximaal een uur. Reizigers kunnen voor meer informatie en voor het plannen van hun reis www.ns.nl raadplegen, of bellen naar 0900-1475 (€ 0.35 p.m.). Bij de NS-servicepunten ligt de folder ‘Werk aan het spoor’ met informatie over werkzaamheden, elders in het land. Ook Teletekstpagina 754 geeft actuele informatie.

Laatst bewerkt door stefanuzz op 17-04-2008 15:37

17-04-2008 17:23:23
luytjes
luytjes
Quote
stefanuzz: De werkzaamheden duren van zaterdag 19 april 01.00 uur tot maandagochtend 21 april 07.00 uur. In deze periode rijden er geen treinen.

Alle treinen rijden gewoon op maandagochtend, ook voor 7:00 uur.