Alstom Avelia
Forum: Algemeen - Buitenlands spoor
27-07-2018 16:20:51
icened
icened
SNCF geeft Alstom grote order:

http://www.alstom.com/press-centre/2018/07/alstom-receives-an-sncf-order-for-100-next-generation-very-high-speed-trains/

Design lijkt een kruising van ETR 610 en TGV. Is de merknaam TGV nu verdwenen? Of gebruikt SNCF gewoon merknaam TGV? De oudste TGV Sud Est is inmiddels ruim dertig jaar oud. Grote kans dat TGV Sud Est direct/indirect vervangen wordt door Avelia. Natuurlijk kan TGV Sud Est ook vervangen worden door oudere TGV Duplex.

Over 10 jaar een opvolger voor Thalys TGV?

27-07-2018 18:12:52
aarclay
aarclay
De merknaam TGV zal veranderd worden in InOui. De eerste stellen zijn al veranderd naar de nieuwe kleurstelling en de nieuwe naam.

Ook de ticketshop is al aangepast:
https://nl.oui.sncf/nl/


Choo choo.....

27-07-2018 18:34:00
AlexNL
AlexNL
De nieuwe merknaam die SNCF hanteert is "TGV inOui". Dit doen ze omdat het woord "TGV" inmiddels zo is ingeburgerd dat mensen het niet meer associƫren met een bepaald kwaliteitsniveau, maar slechts met een snelle trein. Zie bijvoorbeeld ook 'googlen' (iets opzoeken op internet) of 'photoshoppen' (een foto aanpassen). Het woord TGV wordt dus niet uitgefaseerd.

De naam "Avelia" is van Alstom, en is de productnaam voor een reeks hogesnelheidstreinen. De Pendolino, Euroduplex en de AGV zijn onder de Avelia-vlag geplaatst, net als alle regionale en IC-treinen onder de Coradia-naam vallen.