Alle forumcategorieën bekijken en reageren in het forum? Registreer een gratis account of log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Voeg discussie toe aan je favorieten

Actiekaartjes trein

Maandag 23 jun 2014 - 16:11:17
dennistd
dennistd
Youtube dennisted Flickr dennistd
Reis je meer dan 38 tariefeenheden (verder dan Roermond) vanaf Nuth dan is het goedkoper om via Heerlen te reizen (wel uit- en weer inchecken daar), maar reis je minder dan kun je beter een kaartje vol tarief Nuth-Spaubeek kopen (€2,10) en daar even snel de trein uit om in techecken.

Laatst bewerkt door dennistd op Maandag 23 jun 2014 om 16:12:14


Maandag 23 jun 2014 - 16:32:36
john2
john2
Dan zit er niks anders op om in Heerlen even uit en in te checken. Dat dit uit en in checken binnen de 35 minuten plaats vind heb ik het stukje Nuth - Heerlen toch verdiend, lijkt me zo. Tenminste als het uit en in checken met dezelfde OV chipkaart gebeurd. Nuth - Heerlen is 7 kilometer per spoor. Of ik moet nog voor 9 juli een retour papieren treinkaartje kopen, met omreis via Heerlen. Dit heeft dan het nadeel dat ik dan op de terug reis het stuk Nuth - Heerlen niet heb. Of een papieren omreis enkel omreis Heerlen en dan een papieren enkel terug naar Nuth. Wat me dan toch beter lijkt, even met dezelfde OV chipkaart in Heerlen uit en weer gelijk in checken. Dit zal wel bij een HC geen problemen opleveren. Ik weet niet of een HC of beveilig medewerker kan zien of je je instap station voorbij reist zonder in of uit te stappen? Deze zelfde vraag voor terug reis voor je uit stap station?

Maandag 23 jun 2014 - 16:38:48
sfj
sfj
Dat is inderdaad op de Railpocket te zien. Ik werd er toevallig dit weekend (met een dal vrij abonnement) nog op gewezen dat ik in strijd met de voorwaarden handelde door niet uit en weer in te checken bij het wijzigen van richting.

Reacties zijn op persoonlijke titel! Spoorse groeten uit West-Friesland.

Maandag 23 jun 2014 - 16:45:57
john2
john2
Quote
dennistd (ma 23 jun 2014 16:11:17 www.somda.nl): Reis je meer dan 38 tariefeenheden (verder dan Roermond) vanaf Nuth dan is het goedkoper om via Heerlen te reizen (wel uit- en weer inchecken daar), maar reis je minder dan kun je beter een kaartje vol tarief Nuth-Spaubeek kopen (€2,10) en daar even snel de trein uit om in techecken.
Spaubeek is een haltering, dus dit snel uit en in checken zijn 2 sprinten met een wereldrecord. En je moet dan nog een HC mee hebben die eventjes wilt wachten. Heb nog op 9292ov gekeken. voor een voorbeeld te geven. Als ik in Nuth de sprinter pakt van 09.54 uur dan ben ik om 12.22 uur in Amsterdam centraal. Als ik in Nuth de sprinter pakt, werkdagen, van 09.02 uur en dan over Heerlen naar Amsterdam centraal dan ben ik om 12.22 uur in Amsterdam centraal. Dit is 15 minuten verschil. Dan maak dit kwartier met het omreizen via Heerlen niks uit. Dan kan ik net zo goed de sprinter van 09.54 uur in Nuth pakken. Het word tijd dat de sprinters tussen Heerlen en Sittard ook overdag om het half uur gaan rijden zoals de bedoeling is met de nieuwe dienstregeling. Dan zit je wat ruimer in de planning met de negen uur grens.

Laatst bewerkt door john2 op Maandag 23 jun 2014 om 17:28:33, reden: typfout herstelt

Tevreden over Somda? Overweeg dan eens een vrijwillige donatie, alvast bedankt!


Maandag 23 jun 2014 - 20:07:10
john2
john2
Quote
dennistd (ma 23 jun 2014 16:11:17 www.somda.nl): Reis je meer dan 38 tariefeenheden (verder dan Roermond) vanaf Nuth dan is het goedkoper om via Heerlen te reizen (wel uit- en weer inchecken daar), maar reis je minder dan kun je beter een kaartje vol tarief Nuth-Spaubeek kopen (€2,10) en daar even snel de trein uit om in techecken.
Viel me nog iets anders in wat misschien niet zo moeilijk is als wat ik eerst zei via Heerlen. Niet tot Spaubeek wat een sprinter station is, maar voor negen uur met vol tarief of met korting met 2 voordeelurenkaarten tot het eerste volgend IC station wat iets voor negen uur of na negen uur word aangedaan. Hier uitstappen, een kaart uit checken en het meereiskaartje inchecken en dan een kwartier later een ander IC nemen. Tussen Sittard en Eindhoven v.v. rijden toch elk kwartier een IC, heb ik het niet over de late avond uren, dit is elk half uur. Desnoods vanuit Nuth het zo uitkienen dat rond negen uur er om gecheckt kan worden van een OV chipkaart naar meereiskaart.

Woensdag 25 jun 2014 - 10:16:27
john2
john2
Een vraagje over de meereiskaart omdat men nu hier mee moet inchecken. Omdat men met de meereiskaart pas na negen uur kan reizen is dan hier ook de mogelijkheid om vanaf 8.55 uur in te checken net als bij de korting abonnementen.

Laatst bewerkt door john2 op Woensdag 25 jun 2014 om 10:16:55, reden: typ fout herstelt

Woensdag 25 jun 2014 - 10:24:20
sfj
sfj
Die marge van vijf minuten in het voordeel van de klant is er volgens mij voor alle chipkaarten.

Reacties zijn op persoonlijke titel! Spoorse groeten uit West-Friesland.

Woensdag 25 jun 2014 - 10:37:30
reisthijs
reisthijs
Youtube reisthijsnl Flickr ReisThijs
Die marge is er voor alle kaarten en abonnementen waarmee je verplicht moet inchecken, met de regel dat het moment van inchecken de korting bepaalt.
Dat is bij de meereiskaart niet het geval: daar moet je juist niet mee inchecken, de met de hand ingevulde datum bepaalt de geldigheid!

Woensdag 25 jun 2014 - 11:23:31
john2
john2
Op de informatie kaart waar het meereiskaartje geplakt zat, staat dat men kan in checken en uit checken voor de poortjes te passeren. Als ik reisthijs dus goed begrijp dan hoef ik niet op een station na negen uur de meereiskaart in te checken, alleen een OV chipkaart uit te checken, als men met 2 personen reis. Ik heb eens via Google gekeken na de meereiskaartje van de spoordeelweken. Hier staat ook dat je alleen een reisdatum moet invullen vanwege de reis geldigheid en dat het chip gedeelte alleen is voor poortjes te kunnen openen. forum.ns.nl

Laatst bewerkt door john2 op Woensdag 25 jun 2014 om 11:33:17, reden: Meer tekst er bij gezet.

Woensdag 25 jun 2014 - 19:13:22
john2
john2
Zojuist met NS klantenservice gebeld. De NS medewerkster zei dat ik met de meereiskaart toch moest in en uit checken met en zonder poortjes. En ook bij de collega trein vervoerders in en uitchecken Dit is tegenstrijdig met wat ik in mijn bericht hierboven heb neergezet met een link van de spoordeelweken waarin staat dat er alleen voor poortjes te openen gecheckt moet worden. Op de meereiskaarten staat dat alleen de reisdatum verplicht in te vullen is. En dat u kunt in en uit checken voor eventueel poortjes te openen. Maar er staat niet dat het check gebeuren een verplichting is. Wie o wie geeft nu uitsluitsel wat nu waar en niet waar is.

Laatst bewerkt door john2 op Woensdag 25 jun 2014 om 20:08:25, reden: Meer tekst er bij gezet

Woensdag 25 jun 2014 - 20:31:36
Bert13
Bert13
Flickr berthollander
Heel raar, maar de Klantenservice heeft het toch echt fout. Er staat duidelijk in de voorwaarden dat het geen verplichting is bij NS.

He fought bravely, but lost the battle against technology - 07-06-2015

Woensdag 25 jun 2014 - 21:27:06
mren
mren
Bij verschillende informatie dient deze in het voordeel van de klant te worden uitgelegd.

Donderdag 26 jun 2014 - 11:12:28
john2
john2
Had vanmorgen een E - mail van de NS klantenservice hierin staat duidelijk dat men niet verplicht is voor in te checken met de meereiskaart. Hier een link van het antwoord.

Geachte heer Schreurs,

Hartelijk dank voor uw e-mail.
Allereerst mijn excuses voor de late beantwoording. Graag reageer ik op uw vraag. U wilt graag weten hoe u dient in en uit te checken met uw Meereiskaart. Ik geef u graag meer informatie.
Hoe kan ik de Meereisdagen op de chipkaart gebruiken?
• Met de Meereiskaart kunt u gratis iemand meenemen in de periode 23 juni t/m 3 augustus. U moet dan in het bezit zijn van een geldig vervoerbewijs en ouder dan 12 jaar zijn.
• Op de meereiskaart dient u met pen de datum in te vullen van de dag waarop u reist, hierbij moeten alle vakken gevuld zijn.
• De Meereiskaart is twee dagen te gebruiken.
• U mag met de Meereiskaart één persoon boven de 12 jaar mee laten reizen.
• De Meereiskaart is geldig van maandag t/m vrijdag ná 09:00 uur en op zaterdag en zondag de hele dag.
Moet ik ook nog in- en uitchecken met de meereiskaart?
Nee, dat hoeft niet. Met de chipkaart kunt u wel een poortje passeren dat in gebruik is genomen. Het is wel verplicht met pen uw reisdatum in te vullen op de meereiskaart, anders heeft u geen geldig vervoerbewijs.

Mocht u nog vragen hebben, dan beantwoorden wij deze graag. Onze Klantenservice is bereikbaar op 030-7515155 (voor dit informatienummer betaalt u uw gebruikelijke belkosten) van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.
Met vriendelijke groet,

Rob Sluijsmans
Operationeel Manager Klantenservice

{SrvReqNo:[7000053637]}NS Reizigers B.V., Utrecht
Handelsregister Utrecht 30124362
Oorspronkelijke tekst
Van:
Aan: NS Klantenservice
CC:
Verzonden: 21.06.14 15:50:26
Onderwerp: Klantvraag over: Spoordeelweken

Naam: J.H.J.M. Schreurs

Plaats: Nuth
Geboortedatum: 23-01-1953
Geslacht: man

Betreft: Spoordeelweken
Vraag klant:
Geachte medewerk(st)er NS klantenservice. Heer/Mevrouw. Heb vandaag weer
spoordeelweken kaartjes gekregen. De 2 meereiskaartjes zijn vervangen door
1 ver chipkaartje. Klopt het dat ik dit kaartje niet meer hoef af te
stempelen? Maar de eigenlijke vragen van mij zijn de volgende. Bij aanvang
van de reis moet er in gecheckt worden. Ook bij geen poortjes? Bij het
aankomst station waar men naar toe wilt moet men hier ook weer uitchecken
ook al zijn er poortjes? En als men van vervoerder wisselt moet men dan
ook in en uit checken? En laatste vraag moet er bij de terug reis ook weer
in en uitgecheckt worden? En ik neem aan dat de chip in het meereis
kaartje weet op welke dag dat men de eerste of tweede reis met het kaartje
maakt. Met hartelijke dank voor Uw antwoord. Met vriendelijke groet heer
Schreurs.

Openingszin: Een E mail sturen

Chatreferentie: 2037732562.2042158531


Geen virus gevonden in dit bericht.
Gecontroleerd door AVG - www.avg.com
Versie: 2014.0.4592 / Virusdatabase: 3986/7742 - datum van uitgifte: 06/25/14

Laatst bewerkt door john2 op Donderdag 26 jun 2014 om 12:53:03, reden: Tekst aangepast

Donderdag 26 jun 2014 - 12:58:10
john2
john2
Dennis bedank voor je tip. Je raad opgevolgd. Wist in de gebruikers lijst niet welke Dennis je bent, denkelijk zonder nummer achter je naam. Anders had ik je wel een mail gestuurd.

Donderdag 26 jun 2014 - 14:39:57
john2
john2
Zouden de conducteurs op 6 minuten kijken met de meereiskaart? Ik heb in Nuth een sprinter om 08.54 uur richting Sittard. Aankomst te Sittard om 09.09 uur als er geen vertraging is. Dan zou ik binnen 5 minuten een OV chipkaart in de stationshal te Sittard uit moeten checken. Dus 2 keer sprinten. Anders een kwartier tot 20 minuten wachten in Sittard. Of in Nuth een tussen sprinter van 08.24 uur dan kan ik gelijk in Sittard om 9 uur een I.C nemen. Ook kwartier tot 20 minuten wachten. Of een tussen sprinter in Nuth om 09.02 uur richting Heerlen en in Heerlen een OV chipkaart uit en weer in checken. Wel meer tijd en gedoe.

Laatst bewerkt door john2 op Donderdag 26 jun 2014 om 14:42:32, reden: Meer tekst er bij gezet

Donderdag 26 jun 2014 - 14:46:45
mren
mren
Quote
john2 (do 26 jun 2014 14:39:57 www.somda.nl): Zouden de conducteurs op 6 minuten kijken met de meereiskaart?
Sommigen wel.

Vroeger was de studentenweekendkaart op vrijdag vanaf 19:00 geldig en vertrok de IC naar Utrecht/Den Haag/Rotterdam om 18:57 uit Enschede en daar werden altijd enorm veel bonnen uitgeschreven. Als om werd geroepen dat iedereen met een weekendkaart een kaartje moest hebben, stapten steeds enkele tientallen studenten weer uit

Donderdag 26 jun 2014 - 15:36:26
john2
john2
Dan maar niet gokken en te Sittard een OV chipkaart uit checken. Die boete maar sparen. Hoe hoog is die boete eigenlijk? Ik dacht iets van 35 euro boven op de rit prijs.

Maandag 30 jun 2014 - 15:38:44
john2
john2
Vermoedelijk morgen op 1 juli naar Amsterdam. Neem dan toch de sprinter die in Nuth om 09.54 uur vertrek, om de rompslomp te vermijden dat ik uit een OV chipkaart ergens moet uitchecken en een voor mij ongebruikelijk atletisch vermogen aan de dag moet leggen, of een trein laten voorbij gaan.

Maandag 30 jun 2014 - 15:54:55
salieri
salieri
Ik heb nog een paar Blokker-kaarten in de aanbieding, geldig t/m 13 juli 2014. Voor € 12,50 per stuk kan je ze overnemen. Ik ben helaas niet in de gelegenheid om ze nog te gebruiken.


Maandag 30 jun 2014 - 16:18:03
treinefan
treinefan
Facebook amfktr Flickr 85236002@N07/
Quote
john2 (ma 30 jun 2014 15:38:44 somda.nl): Vermoedelijk morgen op 1 juli naar Amsterdam. Neem dan toch de sprinter die in Nuth om 09.54 uur vertrek, om de rompslomp te vermijden dat ik uit een OV chipkaart ergens moet uitchecken en een voor mij ongebruikelijk atletisch vermogen aan de dag moet leggen, of een trein laten voorbij gaan.
Je zou ook nog aan de conducteur van de betreffende trein kunnen vragen of je mee mag omdat je anders bijvoorbeeld een uur moet wachten. Mijn ervaringen daarmee is dat ze het meestal goed vinden.

Woensdag 02 jul 2014 - 10:15:20
john2
john2
Viel me nog in, nu er tot 9 juli nog papieren treinkaartjes te koop zijn, om een papieren treinkaartje tot het eerstvolgende station na negen uur te kopen. Dan heb had ik niet het probleem om in een record tempo een OV chipkaart uit te checken. Of de tip van treinfan opvolgen als er geen papierentreinkaartjes meer te koop zijn. Als de treinen tussen Heerlen en Sittard om het half uur gaan rijden is dit probleem opgelost.

Woensdag 02 jul 2014 - 16:48:54
john2
john2
Op l juli het meereiskaartje gebruik. Op de terug weg van Amsterdam is het meereiskaartje door een conducteur op het kleine gele stukje aan de linkerkant afgestempeld. Op de heen weg geen conducteur gehad. Is dit afstempelen een datum check dat men op de ingevulde datum heeft gereisd?

Woensdag 02 jul 2014 - 18:01:52
mren
mren
Uiteraard, anders kun je vrij eenvoudig van 20-06 26-06 maken en daarna weer 28-06.

Donderdag 03 jul 2014 - 11:03:19
abbm
abbm
Worden de producten op de kaart niet automatisch aangepast zogauw je de eerste check-in maakt? Zo ja, dan kun je na het einde van de dag dat product niet meer gebruiken.

Vrijdag 04 jul 2014 - 00:54:13
dennistd
dennistd
Youtube dennisted Flickr dennistd
Je hoeft alleen niet in te checken met de meereiskaarten, de chip is alleen een sleutel voor de poortjes (en zal waarschijnlijk ingesteld zijn om elk weekend van de actieperiode te werken).


Vrijdag 04 jul 2014 - 01:03:00
ricohallo
ricohallo
Een kleine opmerking om misverstanden te voorkomen: niet alleen in de weekenden maar ook doordeweeks na 09:00. De overgang 2-1 is wel alleen in het weekend geldig.

Vrijdag 04 jul 2014 - 11:09:56
mren
mren
Quote
dennistd (vr 04 jul 2014 00:54:13 www.somda.nl): Je hoeft alleen niet in te checken met de meereiskaarten, de chip is alleen een sleutel voor de poortjes (en zal waarschijnlijk ingesteld zijn om elk weekend van de actieperiode te werken).
Daarom kan je ook gewoon met je DalVrij oid inchecken om 16:00 en niet door de poortjes gaan maar nog even terug naar waar je mee bezig was. Als je wel wilt gaan, gebruik je je meereiskaartje alleen om de poortjes te openen

Vrijdag 04 jul 2014 - 12:18:02
john2
john2
Quote
dennistd (vr 04 jul 2014 00:54:13 www.somda.nl): Je hoeft alleen niet in te checken met de meereiskaarten, de chip is alleen een sleutel voor de poortjes (en zal waarschijnlijk ingesteld zijn om elk weekend van de actieperiode te werken).
Dus dan zou ik met een tweemaal gebruik meereiskaartje tijdens de actie periode onbeperkt een station op kunnen komen waar poortjes staan. En weer uit het station.

Laatst bewerkt door john2 op Vrijdag 04 jul 2014 om 13:19:35, reden: Meer tekst er bij gezet

Vrijdag 04 jul 2014 - 13:33:40
john2
john2
Quote
ricohallo (vr 04 jul 2014 01:03:00 www.somda.nl): Een kleine opmerking om misverstanden te voorkomen: niet alleen in de weekenden maar ook doordeweeks na 09:00. De overgang 2-1 is wel alleen in het weekend geldig.
De meereiskaarten zijn in het weekend voor 09.00 uur geldig.

Vrijdag 04 jul 2014 - 17:40:24
ricohallo
ricohallo
Dat klopt.

Maandag 07 jul 2014 - 18:05:20
john2
john2
Vandaag op de terug weg van Heerlen naar Nuth commentaar van een conductrice gehad. Ik had het meereiskaartje moet inchecken, zei controleerde dit met haar apparatuur waarmee ze ook de OV chipkaarten controleert. Ik vertelde haar dat ze mij verteld hadden dat dit niet hoefde en alleen voor de poortjes de bedoeling was. Kreeg een antwoord terug van, als ik niet incheckte dan kwam ik op stations waar poortjes zijn ook niet naar buiten. Heb van vorige conducteurs niet zo'n opmerking gehad, die me de meereiskaart controleerde.

Maandag 07 jul 2014 - 18:15:33
Bert13
Bert13
Flickr berthollander
Dat komt ook omdat de poortjes open blijven tot na de geldigheid van de meereiskaartjes...

He fought bravely, but lost the battle against technology - 07-06-2015

Maandag 07 jul 2014 - 18:24:33
rogier
rogier
Flickr rogierp
Kennelijk is het verschillen tussen 'kunnen' en 'moeten' te ingewikkeld (zie achterzijde meereiskaartje).
Triest dat opsporingsambtenaren zelf niet voldoende op de hoogte zijn van de regels die ze geacht zijn te handhaven.

Reiziger met hoofdletter R......

Maandag 07 jul 2014 - 18:39:57
john2
john2
Quote
Bert13 (ma 07 jul 2014 18:15:33 www.somda.nl): Dat komt ook omdat de poortjes open blijven tot na de geldigheid van de meereiskaartjes...
Dus met de volgende meereiskaartjes wordt het verplicht in checken en uit checken vanwege de poortjes op bepaald station. Toen ik vorige week in Amsterdam was kon ik gewoon langs poortjes naar buiten richting Damrak en weer terug het station in.

Maandag 07 jul 2014 - 19:34:27
Bert13
Bert13
Flickr berthollander
Dat zou een logisch gevolg zijn, maar is ook pure speculatie van mijn kant.

He fought bravely, but lost the battle against technology - 07-06-2015

Maandag 07 jul 2014 - 19:39:16
thom
thom
Quote
rogier (ma 07 jul 2014 18:24:33 somda.nl): Kennelijk is het verschillen tussen 'kunnen' en 'moeten' te ingewikkeld (zie achterzijde meereiskaartje).
Triest dat opsporingsambtenaren zelf niet voldoende op de hoogte zijn van de regels die ze geacht zijn te handhaven.
Waarom moet dat nou gelijk triest zijn?
Al die actiekaartjes hebben allemaal weer andere vage regeltjes die soms niet bij te houden zijn en die conducteurs zijn ook maar mensen...

En mensen vergissen zich weleens en maken fouten

Laatst bewerkt door thom op Maandag 07 jul 2014 om 19:40:20

Maandag 07 jul 2014 - 19:45:35
V64
V64
Dat is waar.
Maar is het dan niet triest dat het tariefsysteem blijkbaar zo ondoorzichtig en ingewikkeld is geworden, dat zelfs professionals het spoor wel eens bijster raken?

Laatst bewerkt door V64 op Maandag 07 jul 2014 om 19:45:54

Maandag 07 jul 2014 - 19:51:15
rogier
rogier
Flickr rogierp
Quote
thom (ma 07 jul 2014 19:39:16 www.somda.nl):
Waarom moet dat nou gelijk triest zijn?
Omdat ik als reiziger als ik me gewoon aan de regels houd gevrijwaard wil worden van de dreiging die uitgaat van het ter discussie stellen van de geldigheid van het vervoerbewijs door een opsporingsambtenaar?

Reiziger met hoofdletter R......

Maandag 07 jul 2014 - 22:30:15
thom
thom
Ik lees niet dat het vervoersbewijs afgekeurd werd en ook niet dat dat ter discussie gesteld werd...

Nogmaals, een conducteur is ook iemand zoals jij en ik en die maken ook weleens fouten. Zolang je daar op normale manier over in gesprek gaat is er over het algemene niks aan de hand...
Dat leek me hier ook het geval en ik vraag me dan af waarom dat gelijk weer triest genoemd moet worden...

Dinsdag 08 jul 2014 - 09:40:54
john2
john2
De betreffende conductrice had ook niet het meereiskaartje afgekeurd, had er een datum van de reis dag er op ingevuld. Zij had alleen iets te vertellen over had in en uit check gebeuren. Als ik niet op het vertrek in checkte dan kon ik op het aankomst station waar poortjes staan niet naar buiten komen door middel van het meereiskaartje te checken. Bij de gegevens van de spoordeelweken staat alleen dat men het meereiskaartje moet checken voor door de poortjes te komen. De NS klantenservice had me hier over in hun antwoord ook niks van gemaild. De NS mailde alleen dat ik niet perse hoefde te checken.

Dinsdag 08 jul 2014 - 09:42:07
ricohallo
ricohallo
Het kaartje is gewoon een sleutel voor de poortjes als het goed is, dus de poortjes zullen altijd wel openen.

Dinsdag 08 jul 2014 - 11:32:28
Bert13
Bert13
Flickr berthollander
Nou, nee. Als er een gewone chip in zit, zal die normaal niet kunnen uitchecken als je niet bent ingecheckt. Tenzij ze hier een aparte variant in hebben gebouwd, dan neem ik direct mijn woorden terug.

He fought bravely, but lost the battle against technology - 07-06-2015

Dinsdag 08 jul 2014 - 11:45:16
MasterE
MasterE
Je kan altijd uitchecken. Alleen kost dit je wel het instaptarief 10 of 20 euro!

Dinsdag 08 jul 2014 - 11:47:09
reisthijs
reisthijs
Youtube reisthijsnl Flickr ReisThijs
Een jaartrajectkaart werkt ook als 'sleutelkaart' terwijl daar toch een doodgewone chip in zit.
Ik kan met mijn gewone chipkaart ook uitchecken bij de poortjes zonder dat ik ingecheckt ben.

Dinsdag 08 jul 2014 - 11:48:55
AgentX
AgentX
Flickr koenbrouwer
Geldt ook voor de Student Week/Weekend abonnementen. Daarmee kun je gewoon aan de uitcheckkant de poortjes openen als je niet bent ingecheckt. In plaats van "Uitgecheckt 2e Klasse" staat er dan "Tot ziens".

Dinsdag 08 jul 2014 - 13:54:37
reisthijs
reisthijs
Youtube reisthijsnl Flickr ReisThijs
Quote
MasterE (di 08 jul 2014 11:45:16 www.somda.nl): Je kan altijd uitchecken. Alleen kost dit je wel het instaptarief 10 of 20 euro!
Geen probleem bij een wegwerpkaartje of een abonnement met 0 euro instaptarief.

Zaterdag 12 jul 2014 - 10:51:14
vrijgezel
vrijgezel
Maandag start bij AH weer een actie: www.ah.nl

Opvallend: een thuisprintkaart (zonder chip)!

Zaterdag 12 jul 2014 - 19:15:58
Pim530
Pim530
Facebook profile.php?id=100000577754741&ref=tn_tnmn
Maar met QR code, neem ik aan.

Zondag 13 jul 2014 - 11:46:01
snowie
snowie
Is al geruime tijd standaard op de E-tickets die je bij NS print.

Maandag 14 jul 2014 - 23:09:43
Pim530
Pim530
Facebook profile.php?id=100000577754741&ref=tn_tnmn
Dat suggereer ik inderdaad ja, dank je wel.

Donderdag 21 aug 2014 - 21:12:35
icetha
icetha
Flickr Peter_Boere
Nu is Blokker aan de beurt met de actiekaarten
Zie www.blokker.nl

Donderdag 21 aug 2014 - 21:35:07
mren
mren
Ook bij supermarktketen Deen (vooral actief in Noord Holland) kun je terecht voor treinkaartjes: www.deen.nl

Laatst bewerkt door mren op Donderdag 21 aug 2014 om 21:37:05

Donderdag 21 aug 2014 - 22:16:54
snowie
snowie
Deen aanwezig in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Gelderland - meer kans op een filiaal in jouw buurt

Donderdag 21 aug 2014 - 22:22:47
sfj
sfj
Deen timmert aan de weg inderdaad, het concept van maximaal anderhalf uur rijden naar Hoorn is al een tijdje geleden losgelaten.

Ik vraag me eigenlijk af of er ook 1e klas varianten van deze kaarten bestaan, daar hoor je nooit wat over eigenlijk ... Ik overweeg DalVrij weg te doen, maar ben wel erg gehecht aan de 1e klas.

Reacties zijn op persoonlijke titel! Spoorse groeten uit West-Friesland.

Tevreden over Somda? Overweeg dan eens een vrijwillige donatie, alvast bedankt!


Donderdag 21 aug 2014 - 22:27:52
Frontier
Frontier
Sinds de lente/zomer/herst-toer aanbiedingen niet meer bestaan zijn er volgens mij geen acties meer met 1e klas geweest (helaas)?

'Every year donkeys and mules kill more people than plane crashes'

Donderdag 21 aug 2014 - 22:36:57
sfj
sfj
Helaas in mijn geval dan, maar opzich zou dat dan ook vast wel 30 euro kosten ofzo, en dan kan ik van de 172 euro voor DalVrij maar 4 of 5 keer per maand op reis, naast het weekendvrij wat ik weer terug wilde nemen.

Geloof dat er never te nooit een rendabele manier te bedenken is om DalVrij te vervangen in mijn specifieke situatie realiseer ik me net. Vraag beantwoord, thanks Frontier!

Reacties zijn op persoonlijke titel! Spoorse groeten uit West-Friesland.

Donderdag 21 aug 2014 - 22:50:17
Frontier
Frontier
Toch maar tussen het plebs in de tweede klas dan? Ik denk al een tijdje na over DalVrij (2e klas), de laatste tijd ga ik gemiddeld een keer per week met een actie-dagkaart op reis, altijd op een doordeweekse dag dus dan is DalVrij nog steeds niet rendabel.

'Every year donkeys and mules kill more people than plane crashes'

Donderdag 21 aug 2014 - 23:07:51
sfj
sfj
2e klas ga ik pas weer overwegen als daar stopcontacten zitten, en het ook lekker rustig wordt

Reacties zijn op persoonlijke titel! Spoorse groeten uit West-Friesland.

Donderdag 21 aug 2014 - 23:21:56
Frontier
Frontier
Dat kan wel hoor, echter worden je reismogelijkheden dan wel fors beperkt, blijven alleen Asd-Hgl-Asd en Asd-Ah-Asd over.

'Every year donkeys and mules kill more people than plane crashes'

Donderdag 21 aug 2014 - 23:49:14
sfj
sfj
Precies, attendeerde @Iceman me paar weken geleden op. Had nooit eerder 2e klas in de Berlijner/ICE gezeten.

Maar mocht er hier iemand van de marketingafdeling van NS meekijken: 1e klas dagkaarten, of een makkelijke manier om een stukje van een reis met je WeekendVrij te upgraden ipv de hele dag!

Verder moeten we ons er maar bij neerleggen denk ik, anders gaat het offtopic

Reacties zijn op persoonlijke titel! Spoorse groeten uit West-Friesland.

Vrijdag 22 aug 2014 - 04:07:18
dennistd
dennistd
Youtube dennisted Flickr dennistd
Quote
Frontier (do 21 aug 2014 23:21:56 somda.nl): Dat kan wel hoor, echter worden je reismogelijkheden dan wel fors beperkt, blijven alleen Asd-Hgl-Asd en Asd-Ah-Asd over.
Ook Zl-Emn en Zp-Odz behoren tot de mogelijkheden


Vrijdag 22 aug 2014 - 07:20:49
daniel_ddr
daniel_ddr
Twitter dbleumink Flickr dbleumink
Quote
sfj (do 21 aug 2014 23:07:51 www.somda.nl): 2e klas ga ik pas weer overwegen als daar stopcontacten zitten, en het ook lekker rustig wordt
En aanvullend op het al genoemde: Ddr - Gdm heeft ook 2e klas stopcontacten (in de stiltezone, vooraan in de fietsenbak)

Dagelijks Amf-Klp v.v. - Kijk ook eens op http://www.ovinnederland.nl

Vrijdag 22 aug 2014 - 10:23:10
sjoerd
sjoerd
Een beetje off-topic hoor, maarrehh kan je niet zonder die apparatuur van je reisjes genieten door bijvoorbeeld naar buiten te kijken en je hobby een powershot te geven? Thuis op de bank zit je helemaal gratis eerste klas en kun je ook aan je knopjes sleuren. Of gewoon zorgen dat je accu's zijn opgeladen? Dan heb je de stopcontacten niet nodig.

Vrijdag 22 aug 2014 - 11:24:07
john2
john2
Quote
icetha (do 21 aug 2014 21:12:35 www.somda.nl): Nu is Blokker aan de beurt met de actiekaarten
Zie www.blokker.nl
Als ik na de tijden kijk dat men in de daluren kan en mag reizen met een actiekaart, in dit geval Blokker. Dan moet men al voor 's morgens 06.30 en 's middags voor 16.00 uur inchecken ook al reis men pas in de spitsuren. Of moet men dan ook voor half zeven 's morgens en vier uur 's middags in de trein zitten? Ik neem aan dat deze tijden ook voor de actiekaartjes van ander winkelketens geld.

Vrijdag 22 aug 2014 - 11:49:06
reisthijs
reisthijs
Youtube reisthijsnl Flickr ReisThijs
De regel bij Dal Vrij is dat je binnen een half uur na inchecken in de trein moet zitten.

En nee, deze tijden gelden niet voor alle actiekaartjes. Zie bijvoorbeeld de dagkaart van Deen, daarvoor gelden nog de ouderwetse voordeeluren.

Zaterdag 23 aug 2014 - 01:23:17
wilcot
wilcot
Quote
john2 (vr 22 aug 2014 11:24:07 somda.nl):
Quote
icetha (do 21 aug 2014 21:12:35 www.somda.nl): Nu is Blokker aan de beurt met de actiekaarten
Zie www.blokker.nl
Als ik na de tijden kijk dat men in de daluren kan en mag reizen met een actiekaart, in dit geval Blokker. Dan moet men al voor 's morgens 06.30 en 's middags voor 16.00 uur inchecken ook al reis men pas in de spitsuren. Of moet men dan ook voor half zeven 's morgens en vier uur 's middags in de trein zitten? Ik neem aan dat deze tijden ook voor de actiekaartjes van ander winkelketens geld.
Dit blokker kaartje is nu juist het eerste kaartje waar je niet in de trein mag zitten in de niet Dal uren. Een zeer groot nadeel van dit kaartje vind ik persoonlijk.

Zaterdag 23 aug 2014 - 01:54:17
Frontier
Frontier
Dat geldt alleen bij de overige vervoerders, bij NS kun je gewoon reizen in de spits, mits je tijdig bent ingecheckt, aldus het artikel op treinreiziger.nl: www.treinreiziger.nl

Op Blokker.nl staat het ietwat ongelukkig vermeld.

'Every year donkeys and mules kill more people than plane crashes'

Dinsdag 26 aug 2014 - 22:29:32
bart
bart
Quote
mren (do 21 aug 2014 21:35:07 somda.nl): Ook bij supermarktketen Deen (vooral actief in Noord Holland) kun je terecht voor treinkaartjes: www.deen.nl
Nadeel van dit Deenkaartje vind ik dat het letterlijk een retour is; je moet dus een begin- en eindstation aangeven. Kriskrassend door Nederland is dus niet echt mogelijk, denk ik... ?

Dinsdag 26 aug 2014 - 23:35:46
mren
mren
Met een retour Vlissingen-Valkenburg via Buitenpost moet je een eind komen

Mijn persoonlijke favoriet blijft nog een weekendretour Glanerbrug-De Eschmarke via Vlissingen, Buitenpost en Valkenburg: twee dagkaarten voor iets van 24 euro

Dinsdag 02 sep 2014 - 21:10:45
ICE11
ICE11
Nog even een vraag over het Kruidvat-Ticket, omdat het volgend weekeind voor mij de eerste keer is, dat ik met een dagkaart met chip op reis ga:

Moet ik iedere keer op een station in- en uitchecken, of alleen aan het begin van de dag om het ticket te activeren?

Dinsdag 02 sep 2014 - 21:51:50
Bert13
Bert13
Flickr berthollander
Waarschijnlijk zal niemand er een probleem van maken, maar het is handig om even uit en in te checken als je van plan bent tegen de route in te reizen.

He fought bravely, but lost the battle against technology - 07-06-2015

Woensdag 03 sep 2014 - 07:36:46
sebasss
sebasss
Ik check die ochtend in op het station, reis de hele dag alle kanten op, en check dan 's avond's weer uit op de beginplek. Heb ik al een 10 keer gedaan ondertussen (als het niet vaker is) en geen ene HC of S&V die moeilijk doet.

Laatst bewerkt door sebasss op Woensdag 03 sep 2014 om 07:37:19

Woensdag 03 sep 2014 - 09:37:08
AgentX
AgentX
Flickr koenbrouwer
Volgens mij geldt nog altijd dat je niet richting je beginstation mag reizen. Dus officieel moet je op de overstapstations omchecken. Er is alleen geen HC die er een bon voor zal schrijven.

Woensdag 03 sep 2014 - 10:12:05
john2
john2
Blokker treinactie onverwacht snel uitverkocht. Hoe dit nu in een keer zo vlug kon gaan? Een winkelketen moet vooraf zelf een inschatting maken qua inkoop van kaartjes. Papieren treinkaartjes waren vlugger bij gemaakt als de wegwerp chipkaartjes voor de treinactie. www.treinreiziger.nl

Laatst bewerkt door john2 op Woensdag 03 sep 2014 om 11:23:16, reden: typfout herstelt

Woensdag 03 sep 2014 - 10:55:13
nohab
nohab
Flickr bvisser
Daar zal de invoering van de ov-chipkaart ongetwijfeld ook een rol in spelen.

Van het concert des levens heeft niemand het program (Toon Hermans).

Woensdag 03 sep 2014 - 17:35:39
AgentX
AgentX
Flickr koenbrouwer
Het is niet aan de winkel om te bepalen hoeveel kaartjes ze binnenkrijgen. Laatste keer dat ik (Kruidvat-)kaartjes kocht was ik met vier stuks de eerste en de laatste klant.

Woensdag 03 sep 2014 - 19:04:51
john2
john2
Als het niet aan een filiaal ligt om te bepalen hoeveel kaartjes er binnen komen, dan ligt het aan het hoofdkantoor van een winkelketen of de NS. Of een combinatie van beide.

Woensdag 03 sep 2014 - 19:39:31
thom
thom
Blokker koopt waarschijnlijk gewoon een bulk kaartjes waarbij er een x bedrag betaald wordt voor een x aantal kaartjes, waarschijnlijk hoe meer, hoe goedkoper ze per stuk worden.
Achteraf een kleiner aantal bijbestellen, zal voor Blokker waarschijnlijk een stuk duurder worden omdat de oplage kleiner is met als effect dat ze het kaartje niet kunnen aanbieden voor de huidige prijs.

Daarom worden dit soort aanbiedingen vaak verkocht als op is op

Donderdag 04 sep 2014 - 12:36:28
john2
john2
Dan is op is op een psychologisch verkoop praatje om de kaartjes aan de man of vrouw te brengen. Dat de mensen voor verzekerd te zijn van een actie kaartje zo vlug mogelijk een actie kaartje gaan kopen.

Donderdag 04 sep 2014 - 20:43:40
ICE11
ICE11
Quote
AgentX (wo 03 sep 2014 09:37:08 www.somda.nl): Volgens mij geldt nog altijd dat je niet richting je beginstation mag reizen. Dus officieel moet je op de overstapstations omchecken. Er is alleen geen HC die er een bon voor zal schrijven.
Bedankt voor de antwoorden. Dus beter iedere keer in- en uitchecken, voor mij dan nog even opletten, dat ik ook eraan denk!

Donderdag 04 sep 2014 - 23:14:12
thom
thom
Quote
john2 (do 04 sep 2014 12:36:28 somda.nl): Dan is op is op een psychologisch verkoop praatje om de kaartjes aan de man of vrouw te brengen. Dat de mensen voor verzekerd te zijn van een actie kaartje zo vlug mogelijk een actie kaartje gaan kopen.
Nee, dat heeft niks met psychologie te maken, er zijn er een x aantal en daarna zijn ze gewoon echt op

Maandag 06 okt 2014 - 12:26:44
david_meye
david_meye
Twitter MeteoKrommenie Facebook DavidMeyer25
via het internet kan je weer een dagkaart kopen bij Kruidvat.

www.kruidvat.nl

Maandag 06 okt 2014 - 15:20:31
ICE11
ICE11
En vanaf morgen ook in de winkel!

Laatst bewerkt door spiketrain op Maandag 06 okt 2014 om 16:51:23, reden: Het laatste bericht behoef je niet te quoten.

Zaterdag 11 okt 2014 - 23:36:10
ruud.h
ruud.h
Nu voortaan ook in en uitchecken met de kruitvatkaartje bij Veolia Breng Syntus
Bij Connexxion bij controle laten zien hier dus niet in en uitchecken
Met toeslag geldig in de Intercity Direckt niet geldig in Thaly's Amsterdam Parijs

Hier geld op=op dus wees er snel bij

Laatst bewerkt door ruud.h op Zaterdag 11 okt 2014 om 23:44:52

ruud.h

Donderdag 11 dec 2014 - 15:35:34
Chopper
Chopper
Ik heb een vraag over de dagkaarten van de Hema; als je gewoon met twee volwassenen wilt reizen, zonder kinderen, moet je de codes voor de kinderen er dan evengoed bij verzilveren?
Het lijkt me van niet, omdat ze dan voor niks zijn, maar ik wilde het toch eerst zeker weten. Ik kan me namelijk ook zo voorstellen dat het vervoersbewijs anders niet "compleet" is.

Alvast bedankt!

Donderdag 11 dec 2014 - 16:05:22
V64
V64
Elke code levert een af te drukken treinkaartje.
Aan twee kinderkaartjes heb je niets, dus de codes niet gebruiken, zonde van de inkt van je printer.

Donderdag 11 dec 2014 - 16:07:11
Chopper
Chopper
Okay, heel erg bedankt!

Maandag 15 dec 2014 - 14:58:19
jorgo
jorgo
In België heeft de NMBS tijdens de weekenden in december en de kerstvakantie de 'Christmas Deal', vroeger bekend als Shoppingbiljet. Prijzen dit jaar: retour 11 euro tweede klasse, 16 euro eerste klasse.

Dus, mochten er in België nog treinen rijden vóór 5 januari... kijk dan eens hier: www.belgianrail.be

Wel een kaartje naar Visé of Essen bijkopen vanuit Nederland. En let op: laatste treinen rijden in België aanmerkelijk eerder dan in Nederland en vanwege de nieuwe dienstregeling zijn de aansluitingen, met name richting Mt, nogal dramatisch geworden.

Maandag 15 dec 2014 - 16:38:33
AJT
AJT
Flickr 127823979@N04/
Tienertoer is er nu ook in de kerstvakantie.www.tienertoer.info

Zaterdag 10 jan 2015 - 20:12:47
Chopper
Chopper
Nog even een vraag over de actie van Blokker: Als je bijvoorbeeld incheckt om half vier, en de rit die je wilt maken duurt tot zeven uur, is het kaartje dan gewoon geldig in de spits? Dus wanneer je vóór vier uur incheckt?

Alvast bedankt!

Zaterdag 10 jan 2015 - 21:34:18
JuliandeB
JuliandeB
Flickr juliandebondt
Nee hoor, buiten de spits gedurende de week ook.

Zaterdag 10 jan 2015 - 21:36:54
AgentX
AgentX
Flickr koenbrouwer
Ja dus. Net als bij elke OV-chipkaart met een kortingsabonnement kun je vanaf/tot 5 minuten voor/na de spits in jouw voordeel inchecken.

Zaterdag 10 jan 2015 - 22:05:35
Chopper
Chopper
Okay, bedankt!

Dinsdag 03 feb 2015 - 16:01:30
jorgo
jorgo
Seizoensretour: www.spoordeelwinkel.nl

Dinsdag 03 feb 2015 - 16:06:26
JuliandeB
JuliandeB
Flickr juliandebondt
Kruidvat is er ook weer met een weekend dagkaart voor 13,99 euro. www.kruidvat.nl

Maandag 09 mrt 2015 - 09:25:52
icetha
icetha
Flickr Peter_Boere
Vanaf vandaag is bij AH de dagkaarten te koop voor E17,-
Nog steeds dien je bij AH met de actiecode de ticket uit te printen.
Zie voor meer info: www.ah.nl

Maandag 09 mrt 2015 - 17:06:38
mvboetzela
mvboetzela
Maar mooi aan deze actie is dat de streepjescode in het bonuskrantje staat en je dus niet meer tegen uitverkochte vouchers (die niets meer doen dan diezelfde streepjescode) aanloopt in de winkels.

Maandag 09 mrt 2015 - 17:11:30
treinfan
treinfan
Huh? Er zullen echt wel meer folders gedrukt zijn dan er treinkaartjes beschikbaar zijn. Er staat dan ook bij 'zolang de voorraad strekt'.


Maandag 09 mrt 2015 - 17:18:14
mvboetzela
mvboetzela
Aantal treinkaartjes is in technisch gezien onbeperkt, want het gaat om e-tickets. De recente blokkeractie was met daadwerkelijke Chipkaarten in een enveloppe en die kunnen op raken.
Bij vorige AH-acties was er een voucher in de winkel met een streepjescode (allemaal dezelfde) en die voucher waren op een gegeven moment op. Door de streepjescode nu in de folder af te drukken voorkom je dat.

Maandag 09 mrt 2015 - 17:35:04
treinfan
treinfan
Wat moet ik thuis met een streepjescode? Een streepjescode bij de kassa die bij elke treinkaartjesklant gescand wordt, werkt toch net zo goed? Daarnaast geldt er ook echt wel een verkooplimiet voor deze actie, het feit dat het e-tickets zijn heeft daar verder geen invloed op.