Nog een grote rit met de plan U 115
Forum: Dienstregelingen en omlopen - Bijzondere ritten (DRGLs)
02-10-2014 22:32:24
Lls
Lls
Op zaterdag 6 december 2014 organiseert Stichting DE3, in samenwerking met Excursieweb.nl een afwisselende rit per rode Plan U dieseltreinstel en een met stoom getrokken reizigerstrein naar de kerstmarkt in het prachtige Zuid Limburgse Valkenburg.

Om 09:30 uur vertrekt de rode Duivel 115 vanaf het NS station van Groningen, en zal onderweg achtereenvolgens de volgende op-stapplaatsen aandoen; Assen, Hoogeveen, Meppel, Zwolle, Utrecht en Den Bosch. Na Kerkrade gaat het over de Miljoenenlijn naar Simpelveld. Hier vinden we het depot van de ZLSM De ZLSM rijdt met stoomtreinen en Duitse Railbussen op de zogn Miljoenenlijn, die deze naam heeft gekregen i.v.m. de hoge kosten die waren gemoeid met de aanleg van de spoorlijn. De St. DE3 zal zijn uiterste best doen om onderweg in ieder geval een fotostop te arrangeren op een bovenleidings-loze locatie.

Op het station van Simpelveld verlaten we de 115 en stappen we op de inmiddels gereedstaande met stoom getrokken reizigerstrein richting het station van Valkenburg. Het inmiddels tot Rijksmonument uitgeroepen en uit het bekende mergelsteen opgetrokken station werd op 23 oktober 1853 in gebruik genomen en is thans het oudste nog in gebruik zijnde NS station.

Nadat alle deelnemers de ZLSM stoomtrein hebben verlaten heeft u de tijd om lopend het centrum te bereiken (circa 800 mtr). Valkenburg aan de Geul biedt tijdens kersttijd een leuke attractie. In de bekende gemeentegrotten in het centrum wordt voor de 29e keer de grootste overdekte kerstmarkt van Europa gehouden. (entree € 5,- p.p.). Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen een heerlijk versnapering tot u te nemen in het gezellige centrum met zijn vele terrasjes.

Aan het begin van de avond zal uw Plan U-excursietrein weer vertrekken vanaf het station van Valkenburg. De St. DE3 zal GEEN diner in de trein serveren, u dient hier zelf voor te zorgen. Aan het begin van de middag serveert de St. DE3 een heerlijke lunch in de trein voor € 5,- p.p. voor eenieder die zich hiervoor heeft opgegeven.
Geïnteresseerden kunnen dit doorgeven naast het kopje ‘voorkeuren’ op het aanmeldformulier op de website van Excursieweb te vinden via: http://www.excursieweb.nl/de3-kerstrit-limburg.html Deze rit vindt enkel doorgang bij voldoende deelnemers. LET OP U kunt zich aanmelden tot 8 november 2014! Wij maken gebruik van het boekingssysteem van Excursieweb.nl daarom graag via deze manier aanmelden voor de kerstrit van Stichting DE3.

Om deel te nemen aan dit speciale kerstarrangement betaalt u € 75,- p.p. Dit is incl. retour per historisch rood Plan U treinstel vanaf een van de opstapplaatsen (zie aanmeldform.) en rit per ZLSM stoomtrein Simpelveld-Valkenburg aan de Geul. Excl. lunch en entree grotten. Zodra de vertrektijden vanaf alle opstapplaatsen bekend zijn, zullen wij dit op onze site publiceren. Alle plaatsen worden na Groningen in ieder geval NA 09:30 aangedaan.

Tijdens deze rit gelden er diverse kortingen: Kids van 0 tot 5 jaar reizen gratis onder begeleiding van 2 betalenden, 6 tot 12 jaar betalen € 25,- p.p, 12 tot 17 jaar betalen € 50,- en 18+ de volle prijs.