Alle forumcategorieën bekijken en reageren in het forum? Registreer een gratis account of log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Voeg discussie toe aan je favorieten

Dienstmededeling

Vrijdag 15 aug 2014 - 22:26:35
admin
Moderator
admin
Beste gebruikers,

Somda is begonnen als een spottersdatabase, maar inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor spoorhobbyisten om informatie te zoeken en te delen. Het forum wordt dagelijks intensief gebruikt en daarbij worden niet alleen serieuze berichten geplaatst, maar ook wel eens wat grappen en grollen. Dat moet kunnen. Wij doen daar, uitgezonderd in de opvallende dingen topics, niet moeilijk over.

De laatste periode vinden wij echter dat de grappen en grollen, maar met name speculaties en meningen, de overhand krijgen op de echte spoorinformatie.
Wij doelen dan bijvoorbeeld op het HSL-topic waar jullie uitgebreid op de kleurstelling zijn ingegaan. Ook het einde van de ICR in de 3600 serie is een voorbeeld van iets wat te lang suddert en te vaak terugkomt op plekken waar men juist zoekt naar interessante informatie.
Heel zwart-wit gezegd is het in plaats van af en toe een grapje nu voornamelijk zoeken naar de interessante informatie tussen de grappen.

Dat willen we anders, maar we willen dit liever niet afdwingen door streng te gaan modereren. We doen daarom een beroep op jullie allemaal om je zo veel mogelijk te beperken tot "spoorlijke" informatie. Voor de Ditjes & Datjes categorie en de shout geldt uiteraard een uitzondering, daar mag ontspoord worden.

Groet,
Peter van der Leek, namens het Somda beheer.

Met vriendelijke groet, Peter van der Leek