Direct inloggenSomda staat voor Spots en OMlopen DAtabase.
Een spot is de vastlegging van treinmaterieel op een bepaald tijdstip op een bepaalde plek. De meeste spots bestaan slechts uit een materieelnummer, een treinnummer, een locatie en eventueel een positie.
Een omloop is de vastlegging van de verschillende diensten die treinmaterieel volgt.

Somda kan spots opslaan en aan de hand hiervan worden omlopen berekend. Het grote voordeel van Somda is dat spots online ingevoerd kunnen worden, het programma is voor vele gebruikers bereikbaar en door iedereen te raadplegen en voor iedereen gratis!

Klik hier voor meer informatie


Nederlandse Spoorwegen NS stelt prijsverhoging Intercity direct uit
Donderdag 13 dec 2018 11:40
Naast de uitgestelde prijsverhoging, blijft in 2019 ook de tijdelijke dalkorting op de Intercity direct bestaan. Hiermee wil NS reizigers motiveren om buiten de drukke hyperspits te reizen. Verdere verbeteringen Vanaf 2021 start NS met de inzet van de nieuwe Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) op deze lijn. Om de prestaties verder te verbeteren. Daarnaast zijn verbeteringen in de complexe infrastructuur van de hogesnelheidslijn noodzakelijk, zo bleek eerder al uit onderzoek. Dit gaat onder meer om aanpassingen in het beveiligingssysteem en de spanningssluizen.  
Lees verder...