Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

RTV Oost 'Verdacht pakketje is met opzet bij station Enschede achtergelaten'
Zaterdag 23 mrt 2019 14:17
De politie vermoedt dat het pakketje dat afgelopen donderdag in een trein bij station Enschede werd gevonden daar met opzet is neergelegd. Het pakketje wordt onderzocht op sporen.
Lees verder...
 
RTV Oost Treinverkrachter Zwolle in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar cel
Vrijdag 22 mrt 2019 14:08
De zogenoemde Zwolse treinverkrachter is in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar cel. De man dwong in 2015 een 12-jarig meisje uit Kampen in de trein vanuit Zwolle tot orale seks en betastte haar borsten. De man werd eerder door de rechtbank tot vijf jaar cel veroordeeld voor verkrachting.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NS blijft bij afschaffen fysiek actietreinkaartje
Vrijdag 22 mrt 2019 12:19
De Nederlandse Spoorwegen blijven bij het het besluit om het fysieke actietreinkaartje af te schaffen. Dat laat het spoorbedrijf in lees meer...
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Kruidvat treinkaartje (dagretour) met vaste eindbestemming
Vrijdag 22 mrt 2019 11:51
Opnieuw kun je bij het Kruidvat terecht voor treinkaartjes! Maar let op: dit keer gaat het niet om een dagkaart, lees meer...
Lees verder...
 
RTV Drenthe De plussen en de minnen van de nieuwe stoptreinen in Drenthe
Vrijdag 22 mrt 2019 07:58
Hij is transparant van binnen en erg snel, de nieuwe sprinter die als stoptrein tussen Groningen - Zwolle en Meppel - Leeuwarden gaat rijden. Een mooie moderne trein. Maar wel wat spartaans.
Lees verder...
 
NU.nl Letse zwartrijder probeert conducteur te wurgen in trein bij Haarlem
Donderdag 21 mrt 2019 22:04
Een 41-jarige man uit Letland heeft donderdag een conducteur mishandeld in de trein van Amsterdam naar Haarlem. Hij probeerde de vrouw te wurgen.
Lees verder...
 
RTV Oost Vondst verdacht pakketje op station Enschede blijkt andermaal vals alarm
Donderdag 21 mrt 2019 16:57
Het station in Enschede is vanmiddag tijdelijk afgesloten geweest na de vondst van een verdacht pakketje. Het pakket werd gevonden in de trein naar Schiphol.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Gratis met oude tienertoer naar Spoorwegmuseum
Donderdag 21 mrt 2019 13:01
Zondag 14 april opent de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, de tentoonstelling ‘Tienertoer’ in het Spoorwegmuseum. Wie zijn oude lees meer...
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Monumentaal station Maastricht wordt weer licht en ruimtelijk
Donderdag 21 mrt 2019 09:57
Station Maastricht is een monumentaal gebouw uit 1913 en is voor reizigers direct herkenbaar. Zoals station Maastricht is er maar één. Om het monumentale pand, naar ontwerp van George van Heukelom, te behouden worden oude elementen teruggebracht. De oude ‘visitatiehal’, die nu in gebruik is bij NS, wordt omgetoverd tot Grand Café en wordt dus weer een publieke ruimte. Hierdoor wordt het prettiger wachten op de trein én krijgt het station ook voor niet-treinreizigers een extra functie. Ramen die ooit zijn dichtgemaakt in het pand worden weer open gemaakt om meer licht binnen te laten en oude elementen worden weer blootgelegd. Ondertussen wordt ook de winkelruimte opnieuw ingedeeld. Daardoor verhuizen sommige winkels naar andere een ruimte. De afgelopen jaren is er een nieuw busplatform aangelegd voor betere overstap van- en naar bussen. Daarnaast beschikt het station ook over een gloednieuwe fietsenstalling. Om het station nog beter aan te laten sluiten op de wensen van reizigers wordt het station nu grondig aangepakt. Reizigers waardeerden in 2018 het station met gemiddeld een 7,2. 78% van de ondervraagden gaf een 7 of hoger. Ook al is dit een mooie score, toch zien we nog ruimte voor verbetering. Reizigers gaven aan dat ze graag een prettigere ruimte wilden om te kunnen wachten. Met de vestiging van een Grand Café kunnen we aan die wens voldoen. Het project wordt naar verwachting begin 2020 opgeleverd.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl PvdA: Onbegrip over prijsstijging traject Oldenzaal - Zutphen
Donderdag 21 mrt 2019 09:30
Er heerst onbegrip bij de Overijsselse PvdA-fractie over een prijsstijging van 25 procent op het traject van Oldenzaal-Hengelo-Zutphen welke uitgevoerd wordt door Keolis.
Lees verder...
 
Leeuwarder Courant Urenlange verstoring op spoortraject Groningen-Leeuwarden
Woensdag 20 mrt 2019 14:42
Na 7 uur kwam woensdagmiddag het treinverkeer tussen Zuidhorn en Groningen weer op gang. Tijdens de storing werden bussen ingezet. Al langere tijd kampt de spoorlijn tussen Groningen en Leeuwarden met verstoringen.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Rover pleit voor extra treinen in dienstregeling 2020
Woensdag 20 mrt 2019 13:49
Er moeten meer intercity’s in de randen van de spits komen tussen Utrecht en Deventer en in de avonduren tussen lees meer...
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Veel stemmers op de stations
Woensdag 20 mrt 2019 09:23
In veel steden is het station traditiegetrouw een van de drukstbezochte stembureaus. Op station Castricum ging het stembureau om middernacht als eerste open.
Lees verder...
 
Leeuwarder Courant Nieuwe beelden van botsing trein met melkwagen in Leeuwarden: 'De machinist had een engeltje op z'
Dinsdag 19 mrt 2019 22:57
Nieuwe beelden van de botsing tussen een trein en een melkwagen, begin januari in Leeuwarden, laten zien hoeveel geluk een machinist van de trein heeft gehad.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Kwartiersdienst Valleilijn wordt niet doorgetrokken naar Ede-Wageningen
Dinsdag 19 mrt 2019 18:29
Er komen geen extra treinen bij op de Valleilijn (Amersfoort – Ede-Wageningen). De provincie Gelderland heeft lang gepleit om de lees meer...
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Eringa blijft (nog even) bij ProRail
Dinsdag 19 mrt 2019 12:37
Per 1 april wordt Pier Eringa herbenoemd als president-directeur van spoorbeheerder ProRail. Zijn huidige termijn, die sinds april 2015 loopt, lees meer...
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Drenthe: “Spoor Stadskanaal – Emmen is onrealistisch”
Dinsdag 19 mrt 2019 10:38
Gedeputeerde Henk Brink (VVD) van de provincie Drenthe zegt groot voorstander te zijn van een spoorlijn Stadskanaal – Emmen. Toch lees meer...
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Stadler Rail kondigt gang naar de beurs aan
Dinsdag 19 mrt 2019 10:09
Treinfabrikant Stadler Rail meldt dinsdag dat ze stappen zullen zetten naar de beurs. Het bedrijf met het hoofdkantoor in het Zwitserse Bussnang, laat in een persbericht weten dat ze binnenkort in aandelen op de Zwitserse SIX Swiss Exchange handelen. De beursgang zal naar verwachting in de komende maanden plaatsvinden, afhankelijk van de marktomstandigheden.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Gepikeerde gedeputeerde Brink: spoor Emmen-Stadskanaal is onrealistisch
Dinsdag 19 mrt 2019 06:45
Gedeputeerde Henk Brink (VVD) reageert gepikeerd op de suggestie van de ChristenUnie dat hij een sta-in-de-weg is voor de aanleg van een spoorlijn tussen Emmen en Stadskanaal.
Lees verder...
 
Leeuwarder Courant Heerenveen: alles doen voor Lelylijn
Maandag 18 mrt 2019 22:52
De Lelylijn is van groot belang voor Heerenveen. Burgemeester en wethouders moeten er alles aan doen om deze spoorlijn van Groningen naar Amsterdam, via onder meer Drachten en Heerenveen, aangelegd te krijgen.
Lees verder...