Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

RTV Drenthe Storing op het spoor tussen Assen en Hoogeveen is voorbij
Vrijdag 30 sep 2016 18:16
Door een wisselstoring tussen Assen en Hoogeveen reden vanavond een paar uur lang geen treinen op het traject.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Loos alarm op station Tilburg na ontruiming; treinen rijden weer
Vrijdag 30 sep 2016 16:21
* UPDATE 16.44 uur * TILBURG - De treinen rijden weer vanaf het station in Tilburg. De politie zette het station vrijdagmiddag af na de vondst van een verdacht pakketje in een trein die onderweg was van Breda naar Den Bosch.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Dit weekend geen treinen tussen Veendam en Bad-Nieuweschans
Vrijdag 30 sep 2016 14:02
Dit weekend rijden er geen treinen tussen Veendam en Bad-Nieuweschans. Er wordt op het traject aan het spoor gewerkt.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Tarieven 2017
Vrijdag 30 sep 2016 13:34
NS past vanaf 1 januari 2017 de tarieven aan van enkele reizen, dagretours, dagkaarten en abonnementen. De tarieven gaan omhoog vanwege de verwachte inflatie (0,60%). In 2017 daalt de vergoeding die NS betaalt aan ProRail voor het gebruik van het spoor. Met deze daling wordt rekening gehouden in de prijsverhoging. Die valt daarom lager uit dan de inflatie. Zo wordt de prijs van enkele reizen en dagretours verhoogd met gemiddeld 0,39%. Een van de doelstellingen van NS is om reizigers te verleiden (meer) te reizen in de rustigere daluren. Om die reden wordt de prijs van kaarten zoals Dal Voordeel, Altijd Voordeel, Dal Vrij, Weekend Vrij en Kids Vrij in 2017 (wederom) niet verhoogd. De prijs voor abonnementen zoals Traject Vrij, het Voordeelurenabonnement en Altijd Vrij/Trein Vrij wordt verhoogd met gemiddeld 0,49%.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Rover pleit voor meer marktwerking op het spoor
Vrijdag 30 sep 2016 12:47
Als het aan reizigersvereniging Rover ligt, blijven de intercitys in handen van NS, maar bij stoptreinen (Sprinters) wil de vereniging meer marktwerking. Harde voorwaarde is daarbij wel dat de overheid meer regie pakt.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Onverwachte werkzaamheden tussen Tilburg en Breda: treinverkeer hervat
Vrijdag 30 sep 2016 11:51
TILBURG - Door onverwachte werkzaamheden reden er vrijdagochtend tijdelijk geen treinen tussen Tilburg en Breda. Dat meldde de NS.
Lees verder...
 
De Stentor Politie zet trein stil bij station Almelo-De Riet na melding over verdachte tas
Vrijdag 30 sep 2016 11:41
DEVENTER/ALMELO - De politie heeft een trein op het traject Enschede-Schiphol laten stoppen na een melding over een verdachte tas. De trein heeft ruim een half uur stilgestaan, maar na onderzoek door de politie bleek er niets bijzonders in de tas te zitten.
Lees verder...
 
BN De Stem Geen treinen tussen Roosendaal en Antwerpen komende weekeinden
Vrijdag 30 sep 2016 11:36
ANTWERPEN / BREDA / ROOSENDAAL - De komende weekeinden wordt er in de regio volop aan het spoor gewerkt. Dat kan invloed hebben op uw reistijd. In veel gevallen zullen bussen ingezet worden of moet u omrijden met een andere trein. 
Lees verder...
 
Telegraaf Treincrash lijkt tragisch ongeluk
Vrijdag 30 sep 2016 10:35
Het treinongeluk in de Amerikaanse staat New Jersey, waarbij donderdagochtend tijdens de drukke ochtendspits één dode en 180 gewonden vielen, lijkt vooralsnog een tragisch ongeluk.
Lees verder...
 
De Stentor Staking leidt tot uitvallen tien ritten Vechtdallijn
Vrijdag 30 sep 2016 09:40
ZWOLLE - De staking van vakbond voor rijdend personeel VVMC op de Vechtdallijn tussen Zwolle en Emmen heeft vrijdagmorgen tot 9.00 uur tweederde van de reguliere treinritten platgelegd. Van de zestien geplande ritten, zijn er zes uitgevoerd. Arriva heeft bussen ingezet op het traject.
Lees verder...
 
De Stentor Update | Tweede seinstoring rondom Zwolle is weer voorbij
Vrijdag 30 sep 2016 08:07
ZWOLLE - Het treinverkeer rond Zwolle heeft vanochtend midden in de spits stilgelegen in verband met twee korte seinstoringen. Eerst kon een kwartier lang geen trein het station bereiken, maar vijf minuten nadat de NS meldde dat de storing was opgelost, ging het weer mis. 
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Hans en Jim in hetzelfde spoor
Vrijdag 30 sep 2016 07:13
Hans (55) is al sinds 1985 als machinist werkzaam bij NS. Zijn zoon Jim (22) volgde hetzelfde spoor als zijn vader en rijdt al 2 jaar zelfstandig. “Ik wist al heel jong dat ik hetzelfde wilde doen als mijn vader, ik denk al vanaf mijn 5e.” Jim: “Ja, reacties komen er zeker op mijn leeftijd. Mensen vragen vol verbazing hoe oud ik ben en als ik dan vertel dat ik al 2 jaar op mezelf rijd, zijn ze helemaal verbaasd. Dat vind ik wel grappig altijd. Ik moet er ook wel om lachen.” Jim heeft de opleiding Machinist Railvervoer gevolgd op het ROC van Amsterdam. Jim: “Je leert hier eigenlijk alles wat met railvervoer te maken heeft. Van hoe je moet reageren op bepaalde calamiteiten, de procedures en uiteraard leer je ook het handboek en de regelgeving. In feite ga je na 2 à 3 weken school meteen de trein in met een mentor die je het vak leert.” Hans: “Het is voor mij zeer leerzaam en verbazingwekkend hoe goed deze jonge machinisten hun vak met veel vakbekwaamheid uitoefenen. Dus ik ga soms te raad bij de jongere garde om weer wat wijzer te worden. Jim heeft mij ook gestimuleerd om mentormachinist te worden.” Jim: “We proberen zoveel mogelijk privé, privé te houden maar uiteraard bespreken we soms ook thuis dingen over het werk. Daar ontkom je niet aan. En het leuke is, is dat de familie meestal begint met vragen over het spoor.”      
Lees verder...
 
RTV Drenthe Staking op Vechtdallijn voorbij: treinen tussen Emmen en Zwolle rijden weer
Vrijdag 30 sep 2016 06:49
Het treinverkeer tussen Emmen en Zwolle rijdt weer. Vanaf half vijf vanochtend tot negen uur staakten Arriva-medewerkers op de stations in Emmen en Zwolle actie voor een betere cao.
Lees verder...
 
De Stentor Hinder bij veel spoorklussen rond Zutphen
Vrijdag 30 sep 2016 02:00
ZUTPHEN - Treinreizigers moeten van half oktober tot en met half november rekening houden met ingrijpende werkzaamheden op trajecten rond Zutphen. Half november ligt het treinverkeer van en naar Zutphen zelfs helemaal stil.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Groeiend spoorverkeer baart zorgen bij bouwplan De Virieupark in Zaltbommel
Donderdag 29 sep 2016 23:00
ZALTBOMMEL - Niet het beeldkwaliteitsplan, wat eigenlijk de bedoeling was, maar het geluid eiste donderdagavond de meeste aandacht op bij de discussie over nieuwbouwplan De Virieupark in Zaltbommel. Deze discussie werd donderdagavond aangezwengeld door Wiel Peeters die insprak namens de Stichting Veiliger Zaltbommel.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Opnieuw spoedreparatie Moerdijkbrug: geen treinen
Donderdag 29 sep 2016 22:46
Door een spoedreparatie aan de Moerdijkbrug rijden er vanaf donderdag 23.00 uur tot vrijdag 05.40 uur geen treinen tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe. Treinreizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 60 minuten.
Lees verder...
 
De Stentor Treinpersoneel Arriva staakt in ochtendspits op Vechtdallijn
Donderdag 29 sep 2016 21:55
ZWOLLE - Leden van de Vakbond voor Rijdend Personeel (VVMC) leggen vanaf 04.30 uur tot 09.00 uur het werk neer op de lijn Emmen-Zwolle. Hierdoor is er minder treinverkeer op de Vechtdallijn.
Lees verder...
 
BN De Stem Treinverkeer over Moerdijkbrug weer hervat na spoedoperatie
Donderdag 29 sep 2016 20:26
LAGE ZWALUWE - Donderdagavond reden er geen treinen over de Moerdijkbrug tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe. Volgens de NS was er een spoedoperatie nodig. "De reparatie zorgt ervoor dat we morgen weer volgens dienstregeling kunnen rijden. Er worden bussen ingezet", aldus de NS. Het is alleen nog niet duidelijk of de buscapaciteit voldoende zal zijn. 
Lees verder...
 
RTV Oost Arriva zet bussen in om reizigers te vervoeren tijdens staking op Vechtdallijn Zwolle-Emmen
Donderdag 29 sep 2016 19:46
Arriva zet morgenochtend bussen in om reizigers op het traject tussen Zwolle en Emmen te vervoeren. Door de staking van machinistenvakbond VVMC rijden tijdens de ochtendspits minder treinen tussen beide plaatsen.
Lees verder...
 
Trouw Rover wil concurrentie toelaten bij stoptreinen
Donderdag 29 sep 2016 18:50
Stoptreinen worden verwaarloosd door de NS, vindt reizigersorganisatie Rover. Daarom wil ze dat alle stoptreinen op het hoofdspoor vanaf 2025 per
Lees verder...