Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Treinenweb.nl Maandagochtend weer treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom
Vrijdag 28 apr 2017 23:37
De schade aan het spoor die ontstaan is bij een aanrijding tussen Roosendaal en Bergen op Zoom is groter dan gedacht. ProRail verwacht dat reizigers vanaf maandagochtend 1 mei weer over het traject kunnen rijden.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Google directeur wordt lid van RvC NS
Vrijdag 28 apr 2017 17:56
Vanaf maandag maakt Pim van der Feltz (53) deel uit van de Raad van Commissarissen (RvC) van NS. Zijn benoeming lees meer... The post Google directeur wordt lid van RvC NS appeared first on Treinreiziger.nl.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden De treinvrije periode zit er bijna op: ‘Die eerste trein gaat rijden, absoluut!’
Vrijdag 28 apr 2017 17:24
Na een treinloze periode van vijftien dagen rijdt maandag de eerste trein weer op het traject Hoogeveen-Groningen. Dat betekent niet dat álle geplande werkzaamheden klaar zijn.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Snoeien of maandag geen treinen van Assen naar Groningen
Vrijdag 28 apr 2017 16:40
Snoeien of maandag geen treinen. Dat laatste was eigenlijk geen optie, dus werden zaag en snoeimes gezet in een groene bomenrij langs het spoor in Assen.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Hoeveel stations doe jij aan in 12 uur?
Vrijdag 28 apr 2017 16:10
Op zaterdag 24 juni organiseert Treinreiziger.nl een nieuwe editie van de Kilometer Kampioen. Maar we hebben dit jaar ook iets lees meer... The post Hoeveel stations doe jij aan in 12 uur? appeared first on Treinreiziger.nl.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Inschrijving Kilometer Kampioen 2017 gestart
Vrijdag 28 apr 2017 16:08
Wie mag zich de komende twee jaar de meest fanatieke treinreiziger van Nederland noemen? In 2015 won Bob Landman de lees meer... The post Inschrijving Kilometer Kampioen 2017 gestart appeared first on Treinreiziger.nl.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Eringa wil onderzoek naar incidenten op spoor
Vrijdag 28 apr 2017 13:55
ProRail-directeur Pier Eringa wil samen met de wegbeheerders onderzoeken hoe incidenten op het het spoor met ‘groot bouwmaterieel’ in de lees meer... The post Eringa wil onderzoek naar incidenten op spoor appeared first on Treinreiziger.nl.
Lees verder...
 
Telegraaf Geen treinen Arnhem Nijmegen
Vrijdag 28 apr 2017 11:59
Het treinverkeer tussen Arnhem en Nijmegen ligt vrijdag, zaterdag en zondag stil. Spoorbeheerder ProRail werkt op het traject aan dwarsliggers en inspectiepaden. De NS zet bussen in om reizigers tussen beide plaatsen te vervoeren.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl RegioJet gaat concurrentie aan met Railjet
Vrijdag 28 apr 2017 11:13
Vanaf december start RegioJet met vier treinen tussen Wenen en Praag. Daarmee opent de private spooronderneming de aanval op de lees meer... The post RegioJet gaat concurrentie aan met Railjet appeared first on Treinreiziger.nl.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Treinverkeer Koningsdag: 92% treinen stipt
Vrijdag 28 apr 2017 10:28
Het treinverkeer op Koningsdag is soepel verlopen. Bijna 91,9% van de treinen reed stipt of had een vertraging van minder lees meer... The post Treinverkeer Koningsdag: 92% treinen stipt appeared first on Treinreiziger.nl.
Lees verder...
 
NU.nl Passagierstrein botst op vrachtwagen en ontspoort in Brabantse Wouw
Vrijdag 28 apr 2017 09:18
Een intercitytrein is vrijdagochtend op een vrachtwagen gebotst in het Brabantse Wouw, vlak bij Roosendaal. Dat meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Mariniers in trein De Punt moeten wel getuigen
Donderdag 27 apr 2017 21:12
De rechtszaak rond de Molukse treinkaping bij De Punt (1977) kan doorgaan. De rechtbank in Den Haag heeft het hoger beroep van de Nederlandse staat tegen het tussenvonnis afgewezen.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen NS kijkt terug op een geslaagde Koningsdag
Donderdag 27 apr 2017 19:17
NS heeft vandaag weer vele duizenden feestgangers met de trein naar de Koningsdagfeesten in het land gebracht. Dit jaar was extra speciaal, omdat we ook de Koninklijke familie naar de feestelijkheden in Tilburg mochten brengen. Bekijk ook ons eerdere fotoverslag. Maar alle reizigers zijn voor ons koning. Honderden extra medewerkers hebben er vandaag voor gezorgd dat alle feestgangers die vandaag de trein namen, goed op hun feestje zijn aangekomen. Inmiddels komt op verschillende stations de uittocht op gang. De komende uren verwachten wij nog veel reizigers naar huis te brengen. We rijden vandaag een speciale Oranjedienstregeling, reizigers adviseren we hun terugreis te plannen met de Reisplanner. Zo komen ze niet voor verrassingen te staan. Wij kijken terug op een mooie dag en doen er alles aan om morgen onze reizigers weer met een schone trein via opgeruimde stations naar hun bestemming te brengen. Daarvoor zijn veel collega’s nog de hele nacht hard aan het werk.    
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Fotoverslag aankomst Koninklijke familie per trein in Tilburg
Donderdag 27 apr 2017 11:52
Koning Willem-Alexander en de koninklijke familie zijn zojuist gearriveerd op station Tilburg. Na een reis met de koninklijke trein werden zij ontvangen en gefeliciteerd door burgemeester Noordanus van Tilburg. De koninklijke familie krijgt vervolgens een rondleiding door de stad met afsluitend een optreden van Guus Meeuwis en Gers Pardoel. Voor machinist IJsbrant en conductrice Lucy was het een eer om de Koninklijke familie naar Tilburg te brengen met de speciale trein. Het is inmiddels 13 jaar geleden dat de koninklijke trein is ingezet tijdens de nationale feestdag. De laatste keer tijdens de nationale feestdag was de rit naar station Groningen in 2004. Hieronder enkele sfeerbeelden van de aankomst op station Tilburg. Fijne Koningsdag!
Lees verder...
 
Telegraaf Foppen per direct weg
Woensdag 26 apr 2017 17:54
Marten Foppen stapt zonder vergoeding op als directeur van het Spoorwegmuseum in Utrecht. De in opspraak geraakte Foppen is met de Raad van Toezicht van het museum overeengekomen dat zijn contract per 1 juli wordt beëindigd. Tot die tijd zal hij ook niet meer op de werkplek verschijnen; hij treedt onmiddellijk terug als directeur en neemt verlof tot zijn ontslagdatum.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Staat mag voorlopig niet in beroep in zaak treinkaping De Punt
Woensdag 26 apr 2017 15:41
De overheid mag niet tussentijds in beroep in de zaak die dient over de treinkaping in De Punt in 1977. De rechter besloot eerder dat de zaak mag worden behandeld, en dat die nog niet is verjaard. De Staat was het daar niet mee eens.
Lees verder...
 
Telegraaf Spoor Deurne woensdag open
Woensdag 26 apr 2017 14:02
ProRail heeft de door een botsing beschadigde spoorweg bij Deurne (Noord-Brabant) gerepareerd, waardoor er vanaf woensdagmiddag weer treinen kunnen rijden tussen Deurne en Horst-Sevenum. De goederentreinen mogen woensdag aan het einde van de middag weer over het herstelde spoor, vanaf 19.30 uur volgen de reizigerstreinen, zo heeft ProRail bekendgemaakt.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Pim van der Feltz treedt toe tot Raad van Commissarissen NS
Woensdag 26 apr 2017 12:01
Per 1 mei is Pim van der Feltz (53) door de aandeelhouder benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van NS. Zijn benoeming is voor de duur van vier jaar. Pim van der Feltz is op dit moment directeur van Google Nederland. Daarvoor werkte hij in diverse leidinggevende posities bij telecombedrijven Ben Nederland en T-Mobile Netherlands. Tussen 1989 en 1995 bekleedde hij diverse functies bij Shell. Toezichthoudende functies vervult Van der Feltz onder meer in de raden van toezicht van het Kröller-Müller Museum en van het Platform Bèta Techniek. RvC-voorzitter Gerard van de Aast: ,,Pim van der Feltz beschikt over een uitgebreide kennis van de informatiemaatschappij en hij heeft de nodige ervaring opgedaan in bestuurlijke en toezichthoudende functies. Daarnaast is hij een fervent treinreiziger en heeft hij een grote betrokkenheid bij het onderwerp mobiliteit in het algemeen. Hij vormt een goede aanvulling op ons team.’’ Met de benoeming van Van der Feltz is de RvC van NS met zes leden weer op de gewenste sterkte.
Lees verder...
 
Het Parool Man uit Lelystad verdacht van valse bommelding Centraal Station
Woensdag 26 apr 2017 11:16
De rechter-commissaris heeft een 20-jarige man uit Lelystad in bewaring gesteld omdat hij via Facebook een valse bommelding heeft gedaan in december vorig jaar. De man maakte gebruik van een gehackt Facebook-account en plaatste op de ochtend van 18 december 2016 negen berichten online. Eén van die berichten had als strekking dat er de volgende middag op het Centraal Station in Amsterdam verschille
Lees verder...
 
WebRegio We kunnen dit weekend geen kant meer op door werkzaamheden aan het spoor en werkzaamheden op de A1
Dinsdag 25 apr 2017 16:49
WEESP - Er zijn dit weekend werkzaamheden zowel op het spoor als op de A1. Er is helemaal niet goed over nagedacht.
Lees verder...