Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

RTV Drenthe Provincie steunt alternatief intercity Hoogeveen
Woensdag 18 jan 2017 18:17
De provincie Drenthe steunt het Hoogeveense idee om de stoptrein na Zwolle door te laten rijden als intercity naar de Randstad. Daarmee zou Hoogeveen de doorgaande trein naar het westen terug krijgen.
Lees verder...
 
Telegraaf Vrachttrein uit China in Londen
Woensdag 18 jan 2017 15:38
Woensdag kwam ’ie binnengerold op het station Barking, in het oosten van Londen: de eerste vrachttrein uit China. Na een reis van ruim 12.000 kilometer die achttien dagen duurde, kwamen de goederen aan in Groot-Brittannië. Per schip had dat bijna twee keer zo lang geduurd.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Abellio moet lucratieve concessie deels verkopen
Woensdag 18 jan 2017 14:07
NS-dochter moet de lucratieve concessie Greater Anglia deels verkopen door strengere eisen van Minister Dijsselbloem. Veertig procent van de concessie komt nu in handen van het Japanse Mitsui. Dat meldt OV-Magazine.
Lees verder...
 
Telegraaf Geen trein tussen R'dam en Den Haag
Woensdag 18 jan 2017 12:39
Tussen station Den Haag Hollands Spoor en Rotterdam Centraal rijden geen treinen door een seinstoring, meldt de NS.
Lees verder...
 
Eindhovens Dagblad Station Acht komt bij Anthony Fokkerweg Eindhoven
Woensdag 18 jan 2017 11:53
EINDHOVEN - Het nieuwe station Eindhoven Acht/Eindhoven Airport moet aan de Anthony Fokkerweg komen te liggen. Daar zijn ook een HOV-busstation en Park & Ride-parkeerplaatsen gepland. De gemeente Eindhoven hoopt dat het belangrijke reisknooppunt er in 2020-22 ligt.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Zwarte dag op het spoor in cijfers
Woensdag 18 jan 2017 11:26
Dinsdag zorgde een stroomstoring bij netbeheerder Liander voor veel chaos op het spoor. Dat blijkt ook uit de stiptheidscijfers van ProRail. Ongeveer 20% van alle treinen in Nederland viel gisteren uit.
Lees verder...
 
Leeuwarder Courant Storing spoorbrug bij Van Harinxmakanaal opgelost
Woensdag 18 jan 2017 11:16
LEEUWARDEN - Door een storing bij de spoorbrug over het Van Harinxmakanaal in Leeuwarden was het treinverkeer tussen Leeuwarden en Heerenveen woensdagmiddag enkele uren gestremd.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Maandenlang renoveren: polygonale loods wordt weer een schoonheid
Woensdag 18 jan 2017 10:55
Woe 18 jan: De draaischijf waar vroegen treinen op stonden, is deze zomer een ronddraaiend terras. De smeerputten binnen in de polygonale loods zijn ook na de renovatie nog te zien: maar dan met eikenhout en glas afgewerkt.
Lees verder...
 
Het Parool Treinverkeer van en naar Schiphol weer op gang
Woensdag 18 jan 2017 08:42
Het treinverkeer van en naar Schiphol Airport is woensdagochtend weer op gang gekomen nadat een defecte trein voor vertragingen zorgde. De NS waarschuwt reizigers nog steeds rekening te houden met een langere reistijd.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Treinen tussen Meppel en Assen rijden weer [update]
Woensdag 18 jan 2017 08:39
Tussen Meppel en Assen rijden weer treinen. Vanochtend reden er geen treinen door een defecte trein.
Lees verder...
 
Telegraaf 'Alertheid taak van machinist'
Woensdag 18 jan 2017 07:00
Het treinverkeer lag onlangs weer bijna overal plat, het weer was daar grotendeels schuldig aan, maar het personeel bleek ook niet zijn werkplek te kunnen bereiken.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Treinverkeer bijna volledig hersteld
Dinsdag 17 jan 2017 20:19
De stroomstoring bij netbeheerder Liander in de regio Amsterdam heeft de landelijke dienstregeling van NS gedurende een groot gedeelte van de dag ernstig ontregeld. Geleidelijk aan reden steeds meer treinen waardoor de avondspits redelijk goed verliep. Voor onze reizigers was het geen goede dag. Dat vinden we heel vervelend, ook al kunnen we er soms niks aan doen. Als geen ander weten wij hoe belangrijk goed treinverkeer is voor onze reizigers. Onze ambitie is iedere reiziger zo goed mogelijk te helpen om op tijd op zijn of haar bestemming te komen. Dat is vandaag in veel gevallen niet gelukt. Vanmorgen was geen stroom beschikbaar voor de treinen. Daarnaast was door de stroomstoring de informatie in de IT-systemen niet up to date, waardoor niet bekend was waar welke trein of machinist zich bevond. Het heeft veel tijd gekost om treinen, machinisten en conducteurs weer op de juiste plek te krijgen om de treindienst weer zo veel mogelijk volgens dienstregeling te kunnen rijden. De problemen op het spoor werden verergerd omdat het treinverkeer rond Utrecht deels werd stilgelegd vanwege een verdacht pakketje op Utrecht Centraal, hét spoorknooppunt van Nederland. Hierdoor verspreidde de verstoring zich als een olievlek over het land en duurden de problemen veel langer dan we wilden. Overmacht of niet, dit blijft heel vervelend. Het feit dat de reisplanner geen actuele reisinformatie kon verstrekken helpt dan ook niet. Binnen NS is met man en macht gewerkt om zoveel mogelijk reizigers zo snel mogelijk naar hun plaats van bestemming te brengen. Extra bussen zijn ingezet en de klantenservice, onze servicemedewerkers en onze collega’s die de logistieke herplanning van materieel en personeel doen hebben overuren gedraaid. Onze conducteurs en machinisten deden alles wat zij konden. Op alle NS stations in Nederland werden gratis koffie en thee aangeboden. De inzet van alle collega’s bij NS, ProRail en onze partners was erop gericht om reizigers zo goed mogelijk te helpen, juist op een dag als deze.  In de ochtend reden in de regio Amsterdam nog zeer beperkt treinen en hadden veel treinen in de rest van het land, als gevolg hiervan, ook vertraging. In de loop van de middag konden we geleidelijk aan steeds meer treinen laten rijden. De avondspits is redelijk goed verlopen maar op diverse trajecten hadden reizigers nog wel te maken met vertraging en uitval van treinen. De hele avond en nacht werken we door met extra personeel om de treinen zo goed mogelijk op hun plek te krijgen om morgen goed aan een nieuwe dag op het spoor te kunnen beginnen.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Treinverkeer na stroomstoring weer bijna helemaal hervat
Dinsdag 17 jan 2017 20:14
AMSTERDAM Het treinverkeer is na de grote stroomstoring in de omgeving van Amsterdam overal weer zo goed als volledig op gang gekomen, zo meldt de NS. Het treinverkeer raakte in heel het land ernstig ontregeld toen grote delen van Amsterdam en omgeving vanmorgen zonder stroom kwamen te zitten. Hoewel de storing in de loop van de loop van de ochtend weer verholpen was, bleef het treinverkeer kampen met ernstige problemen. Lees ook: Stroomstoring voorbij: treinverkeer nog steeds plat Zo was er geen stroom beschikbaar om de treinen te laten rijden en lieten de informatieborden het afweten. Toen ook nog eens een bommelding werd gedaan op station Utrecht Centraal, was de chaos compleet. Tijdens de spits leek de situatie weer onder controle en kwam het treinverkeer weer op gang.  De NS geeft aan dat de situatie heel vervelend is geweest voor de reizigers. "Als geen ander weten wij hoe belangrijk goed treinverkeer is voor onze reizigers. Onze ambitie is iedere reiziger zo goed mogelijk te helpen om op tijd op zijn of haar bestemming te komen. Dat is vandaag in veel gevallen niet gelukt." 'Alles gedaan wat we konden'"Binnen NS is met man en macht gewerkt om zoveel mogelijk reizigers zo snel mogelijk naar hun plaats van bestemming te brengen. Extra bussen zijn ingezet en de klantenservice, onze servicemedewerkers en onze collega’s die de logistieke herplanning van materieel en personeel doen hebben overuren gedraaid. Onze conducteurs en machinisten deden alles wat zij konden. Op alle NS stations in Nederland werd gratis koffie en thee aangeboden. De inzet van alle collega’s bij NS, ProRail en onze partners was erop gericht om reizigers zo goed mogelijk te helpen, juist op een dag als deze", schrijft de NS. Lees ook: Onderzoek naar doden tijdens stroomstoring De NS werkt nog de hele avond en nacht met extra personeel door om te zorgen dat de treinen morgen weer volgens de dienstregeling rijden. 
Lees verder...
 
RTV Oost Onverlaten steken bankje in brand in Almelo, politie achter de daders aan
Dinsdag 17 jan 2017 19:39
Aan de Warmelo in Almelo hebben jeugdige vandalen vanavond een houten zitbank in brand gestoken. De brandstichting is gezien door ooggetuigen die de politie direct op het spoor van de daders hebben gezet.
Lees verder...
 
BN De Stem 'Pittige brief' van college Moerdijk naar de NS om toegang treinen
Dinsdag 17 jan 2017 17:50
ZEVENBERGEN - In een brief op poten heeft het Moerdijkse college van B en W aan de NS gevraagd om te zorgen dat ouderen en mindervaliden weer gewoon toegang kunnen krijgen tot de treinen op de stations Zevenbergen en Lage Zwaluwe.  
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NS: Geld terug bij Vertraging gewoon van toepassing
Dinsdag 17 jan 2017 15:51
Treinreizigers die vandaag vertraging ondervinden kunnen gewoon een beroep doen op de regeling Geld terug bij vertraging. Reizigers met minimaal 30 minuten vertraging komen in aanmerking voor terugbetaling. Dat heeft een woordvoerder van NS tegenover Treinreiziger.nl laten weten.
Lees verder...
 
De Stentor Twee dagen minder treinen tussen Zwolle en Amersfoort
Dinsdag 17 jan 2017 15:13
De niet meer in gebruik zijnde spoorwegovergang van de Oranjelaan en de Stationslaan in Harderwijk wordt het komend weekend verwijderd. Vanaf zaterdag 01.00 uur tot en met en maandag 05.00 uur rijden er daarom minder treinen tussen Amersfoort en Zwolle.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Reizigersorganisaties: NS moet reizigers compenseren
Dinsdag 17 jan 2017 14:29
Treinreizigers die vandaag last hebben van vertraging dienen gecompenseerd te worden. Dat zeggen reizigersorganisaties tegenover Treinreiziger.nl. Zowel Rover als Maatschappij voor Beter OV vinden dat de gevolgen van de stroomstoring te lang merkbaar zijn.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NS: hele dag vertraging en treinuitval
Dinsdag 17 jan 2017 11:39
Treinreizigers moeten volgens de Nederlandse Spoorwegen de hele dag nog rekening houden met problemen rond Amsterdam. Het kost veel tijd om de treinen na de stroomstoring weer te laten rijden.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Gevolgen treinverkeer door stroomstoring houden aan
Dinsdag 17 jan 2017 10:48
Update 16:55 uur: Geleidelijk meer treinen  Geleidelijk aan rijden er meer treinen. Reizigers kunnen in de avondspits nog hinder ondervinden als gevolg van een aantal grote verstoringen eerder op de dag. Voor de actuele situatie adviseren we u de reisplanner of ns.nl te raadplegen. Update 15:15 uur: Geld terug bij vertraging  Reizigers die door de stroomstoring vandaag vertraging ondervinden kunnen de kosten voor hun vervoersbewijs terugkrijgen. Bij vertraging van 30 tot 60 minuten krijgen reizigers 50% van hun vervoersbewijs vergoed. Bij een vertraging van meer dan 60 minuten krijgen reizigers hun vervoersbewijs volledig vergoed. Dit geldt ook voor reizigers met een abonnement of Studentenreisproduct. Kijk voor meer informatie op ns.nl/klantenservice. Update 14:00 uur Als gevolg van een stroomstoring bij netbeheerder Liander in de regio Amsterdam, rijden er zeer beperkt treinen van en naar Amsterdam en omgeving. De nasleep van de stroomstoring heeft gedurende de rest van de dag ook gevolgen voor het treinverkeer in de rest van het land. Door de stroomstoring zijn de IT-systemen die het treinverkeer en de personeelsinzet aansturen, ontregeld. Het kost veel tijd om de treindienst weer volgens dienstregeling te rijden omdat we zowel treinen als machinisten en conducteurs weer op de juiste plek moeten krijgen. Daarnaast heeft het treinverkeer van en naar Utrecht Centraal te maken gehad met de gevolgen van een eerder gemeld verdacht pakket op dat station. Een dergelijke verstoring op meerdere grote knooppunten verspreidt zich als een olievlek over de rest van het land. Het is op dit moment nog onbekend hoe lang de gevolgen merkbaar zijn en hoe groot de impact voor het treinverkeer is op deze middag en tijdens de avondspits. Op dit moment wordt gewerkt aan verdere uitbreiding van de treindienst. NS adviseert treinreizigers richting Amsterdam, Utrecht en Schiphol de reis uit te stellen. Voor de actuele situatie adviseren we u te kijken op ns.nl of de reisplanner Eerste bericht Als gevolg van een stroomstoring bij netbeheerder Liander in de regio Amsterdam, rijden er zeer beperkt treinen van en naar Amsterdam en omgeving. De nasleep van de stroomstoring heeft gedurende de rest van de dag ook gevolgen voor het treinverkeer in de rest van het land. Door de stroomstoring zijn de IT-systemen die het treinverkeer en de personeelsinzet aansturen, ontregeld. Het kost veel tijd om de treindienst weer volgens dienstregeling te rijden omdat we zowel treinen als machinisten en conducteurs weer op de juiste plek moeten krijgen. Het is op dit moment nog onbekend hoe lang deze gevolgen merkbaar zijn en hoe groot de impact is voor het treinverkeer in Nederland. NS adviseert treinreizigers richting Amsterdam, Utrecht, Schiphol of Lelystad de reis uit te stellen. Naast de stroomstoring is er hinder door andere verstoringen zoals de ontruiming van Utrecht Centraal door een bommelding. Voor de actuele situatie adviseren we u ns.nl te raadplegen.
Lees verder...