Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

RTV Oost Geen treinen tussen Deventer en Holten na aanrijding
Donderdag 21 aug 2014 07:23
Tussen Deventer en Holten rijden vanochtend geen treinen na een aanrijding bij Colmschate.
Lees verder...
 
Telegraaf Mishandeling, beroving in trein
Donderdag 21 aug 2014 06:59
Een 22-jarige man uit Delft is woensdag beroofd en mishandeld in de trein bij Dordrecht. De dieven hebben zijn geld gestolen en namen daarna de benen.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Auto rijdt tegen spoorviaduct; treinen rijden langzamer
Woensdag 20 aug 2014 20:41
HAARLEM Een automobilist is woensdagavond tegen een spoorviaduct op de Zijlweg in Haarlem aangereden.
Lees verder...
 
De Gelderlander Mogelijk Dudok to go op station Arnhem
Woensdag 20 aug 2014 18:24
ARNHEM - Het Centraal Station in Arnhem krijgt mogelijk een Dudok to go. Een koffiecorner waar treinreizigers behalve koffie, ook de beroemde appeltaart of muffins kunnen meenemen.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Minder treinen tussen Amsterdam en Hoorn
Woensdag 20 aug 2014 17:21
AMSTERDAM Tussen Amsterdam Centraal en Hoorn hebben woensdagmiddag minder treinen gereden vanwege een defecte trein. Dat meldt de NS.
Lees verder...
 
RTV Utrecht Directeur Spoorwegmuseum gaat naar Defensiemusea
Woensdag 20 aug 2014 16:30
UTRECHT - Paul van Vlijmen stopt na 27 jaar als directeur bij het Spoorwegmuseum in Utrecht. Hij gaat aan de slag bij de Stichting Defensiemusea, waar ook het nog te openen Nationaal Militair Museum in Soesterberg onder valt.
Lees verder...
 
RTV Utrecht Politie zoekt getuigen mishandeling in trein tussen Utrecht en Zeist
Woensdag 20 aug 2014 13:21
ZEIST - De politie zoekt getuigen van de mishandeling van een 24-jarige man uit Deventer. De man werd op zaterdagavond 9 augustus in de trein tussen Utrecht en Zeist geschopt en geslagen door een groep van zes tot acht mannen.
Lees verder...
 
WebRegio Zaandammer maakt zich hard voor gedenkteken aan Hembrug
Woensdag 20 aug 2014 09:30
ZAANDAM - 'Alles ligt er al', zegt Han van Lokhorst terwijl hij wijst naar het laatste stukje spoor dat vroeger naar de Hembrug liep. 'Alleen twee spoorstaven en een verklarend informatie-bord maakt het compleet en dat zal toch niet zoveel inspanning of geld kosten.' De Zaandammer wil graag dat er op het bruggetje op de Havenstraat een gedenkteken komt, als blijvende herinnering aan de Hembrug.
Lees verder...
 
De Gelderlander Toezicht in trein en op stations op lijn Arnhem-Winterswijk
Woensdag 20 aug 2014 07:44
ZEVENAAR - Het Zevenaarse beveiligings- en opleidingsbedrijf Alsandair gaat in de weekenden en de avonduren surveilleren in de treinen en op de stations aan de spoorlijn Arnhem-Winterswijk. In september start het project, dat wordt gesubsidieerd door de provincie Gelderland.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Reisinformatie wordt veelzijdiger
Dinsdag 19 aug 2014 22:37
De komende jaren zal de reisinformatie steeds betrouwbaarder en veelzijdiger worden. Reisplanners die bijvoorbeeld rekening houden hoeveel calorieen iemand wil verbranden, zullen in de nabije toekomst ontwikkeld worden. Dat voorspelt Martin Jansen van stichting Plannerstack.
Lees verder...
 
De Gelderlander Zienswijzen afsluiten overweg Elst de prullenbak in
Dinsdag 19 aug 2014 22:21
ELST - Het besluit om de spoorwegovergang in de Nieuwe Aamsestraat, bij station Elst, op 29 en 30 november volledig af te sluiten voor verkeer staat nog, ondanks de 3 zienswijzen die daartegen zijn ingediend. De overweg moet in dat weekend een stukje noordelijker worden gelegd zodat ProRail het derde spoor bij Elst verder aan kan leggen.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NS-poortjes station Woerden hele dag dicht
Dinsdag 19 aug 2014 18:45
De toegangspoortjes op het station van Woerden zijn vanaf dinsdagochtend 24 uur per dag gesloten. Woerden is het eerste station in Nederland waar mensen alleen met een OV-chipkaart het perron op kunnen. Op het station werd al getest met het sluiten van de poortjes in de spits.
Lees verder...
 
Algemeen Dagblad Kleuter neemt verkeerde trein en vindt ouders 37 jaar later
Dinsdag 19 aug 2014 18:30
Amper zes jaar was het Chinese meisje Jiang Ai-wu toen ze op een verkeerde trein stapte. Een 'misstap' die haar leven danig overhoop gooide want
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NS dagretour via supermarkt DEEN (zomer 2014)
Dinsdag 19 aug 2014 18:21
De supermarkt DEEN, vooral actief in Noord-Holland en Flevoland, verkoopt van zondag 17 t/m zaterdag 30 augustus goedkope treinkaartjes. Voor 18 euro koop je tijdens de actieperiode een vouchercode voor een NS-dagretour per e-ticket. De reis moet plaatsvinden voor 2 november. Op maandag t/m vrijdag mag de reis alleen na 9.00 uur starten.
Lees verder...
 
RTV Utrecht Schadefonds voor bewoners stationsgebied
Dinsdag 19 aug 2014 17:02
UTRECHT - Bewoners van het Utrechtse stationsgebied krijgen een vergoeding. De gemeente is in samenwerking met onder andere ProRail en de NS een fonds gestart, vanwege de overlast die de bewoners de afgelopen jaren hebben ervaren.
Lees verder...
 
RTV Oost Treinreiziger uit Deventer mishandeld door groep mannen
Dinsdag 19 aug 2014 17:01
Een 24-jarige man uit Deventer heeft vandaag aangifte bij de politie gedaan van een mishandeling. Hij werd op zaterdagavond 9 augustus rond middernacht in de trein tussen Utrecht en Zeist door zes tot acht mannen in elkaar geslagen.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Drukte op call center 9292
Dinsdag 19 aug 2014 16:37
OV-reizigers die de komende periode bellen met 0900-9292 moeten rekenen op langere wachttijden dan gebruikelijk. Dat komt doordat met name veel scholieren vragen hebben over het beste maandabonnement. Doordat 9292 de enige partij die deze informatie van vervoerders krijgt, is het bij de reisinformatie-gigant het extra druk.
Lees verder...
 
De Gelderlander Treinen Winterswijk - Vorden rijden weer na seinstoring
Dinsdag 19 aug 2014 13:50
WINTERSWIJK - Tussen Winterswijk en Vordenhebben hebben dinsdagmiddag geen treinen gereden. Oorzaak was een seinstoring, meldde de NS op  website.
Lees verder...
 
Telegraaf NS verrast reizigers
Dinsdag 19 aug 2014 12:35
Reizigers die vanochtend vanaf Amsterdam Centraal de trein pakten, werden verrast door de NS. Ook de honden in de centrale hal waren enthousiast over de ongewone traktatie.
Lees verder...
 
WebRegio Ook liften op station Bussum Zuid
Dinsdag 19 aug 2014 12:18
BUSSUM - In navolging van station Naarden-Bussum krijgt ook station Bussum Zuid een lift. ProRail, de beheerder van het spoor, heeft de aannemer de opdracht gegeven om in september te beginnen met de bouw van een nieuwe traverse met liften.
Lees verder...