Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Telegraaf Inchecken voor de Chinese sneltrein
Dinsdag 29 jul 2014 18:07
In oktober gaat het gebeuren: de sneltrein gaat rijden tussen Hongkong en Shanghai. En niet zomaar een, maar een speciale sneltrein voor beleggers die vanuit Hongkong in een groot aantal in Shanghai genoteerde aandelen kunnen gaan beleggen (northbound through train).
Lees verder...
 
Nieuws.nl Pas woensdag weer treinen tussen Sittard en Heerlen door ongeluk bij Geleen
Dinsdag 29 jul 2014 16:30
Het treinverkeer tussen Sittard en Heerlen wordt naar verwachting pas woensdag hervat. Sinds dinsdagochtend rijden geen treinen op het traject door een ongeluk op een spoorwegovergang in Geleen. De NS...
Lees verder...
 
Telegraaf Ravage door treinongeluk Geleen
Dinsdag 29 jul 2014 12:26
Een aanrijding tussen een trein en een vrachtwagen heeft in Geleen voor flink wat ravage gezorgd.
Lees verder...
 
Nieuwsblad Transport Hupac groeit ondanks spoorproblemen
Dinsdag 29 jul 2014 11:57
Gecombineerd vervoerder Hupac heeft in de eerste helft van het jaar 340.000 eenheden vervoerd, 3,8% meer dan vorig jaar.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl OV moet inspelen op klimaatverandering
Dinsdag 29 jul 2014 11:49
Klimaatdeskundigen verwachten dat in Nederland en omstreken in de nabije toekomst forse regenval en hevige onweersbuien steeds vaker zullen voorkomen. Voor Beter OV bepleit maatregelen om het OV beter tegen dit soort weer bestand te maken.
Lees verder...
 
De Gelderlander Publiekstribune klaar voor spektakel bij bouw station Goffert in Nijmegen
Maandag 28 jul 2014 20:15
NIJMEGEN - Spoorbeheerder ProRail heeft een publiekstribune geplaatst, zodat belangstellenden naar de werkzaamheden rond station Goffert in Nijmegen kunnen kijken. Met name het hijsen van de overkapping op woensdag is spectaculair.
Lees verder...
 
WebRegio Vrouw onder de trein op de Herenstraat
Maandag 28 jul 2014 19:59
LEIDEN - Een vrouw is maandagavond bij de spoorwegovergang op de Herenstraat onder een trein terechtgekomen. Volgens omstanders ging het om een Engelstalige verwarde vrouw die een tas op de stoep achterliet en zich tegen de trein richting Centraal Station wierp.
Lees verder...
 
De Gelderlander Spoor verzakt in Elst, geen treinen door noodweer
Maandag 28 jul 2014 18:18
ARNHEM/ NIJMEGEN - Door de zware regenval eerder maandag en door een defect aan het spoor rijden er geen treinen tussen Arnhem en Nijmegen/Zetten-Andelst en tussen Arnhem en Ede-Wageningen. De NS zet bussen in, maar ondanks de vakantietijd is het erg druk.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Ratten verdacht van Frans treinongeluk
Maandag 28 jul 2014 17:50
De botsing tussen een Franse TGV en een regionale trein vorige week in Zuid-Frankrijk is waarschijnlijk door ratten veroorzaakt. Dat heeft jusititie in Frankrijk bekend gemaakt. Bij het ongeluk raakten veertig personen gewond.
Lees verder...
 
BN De Stem Behoud van slechts één kiosk van station Breda is onzinnig
Maandag 28 jul 2014 16:32
BREDA - Het is niet zinnig om één van de betegelde kiosken van het huidige station een nieuwe plek te geven bij het nieuwe treinstation.
Lees verder...
 
Telegraaf Wateroverlast op Utrecht CS
Maandag 28 jul 2014 16:07
Het regenwater kletterde op het station naar beneden.
Lees verder...
 
Telegraaf Overlast legt treinverkeer stil
Maandag 28 jul 2014 15:49
Het treinverkeer tussen Amersfoort en Vathorst is maandagmiddag stilgelegd vanwege de weersomstandigheden. Daardoor is een storing ontstaan, die volgens de NS rond 8 uur maandagavond weer verholpen is. Reizigers moeten omreizen en dat kost hun een extra reistijd van ongeveer een uur.
Lees verder...
 
De Stentor Robottrein vernieuwt spoor in Vechtdal
Maandag 28 jul 2014 14:00
OMMEN/MARIEENBERG - Met een robottrein - in de wandelgangen ook wel een 'rijdende spoorfabriek' genoemd - wordt tussen maandag 4 en maandag 11 augustus het volledige spoor tussen Ommen en Mariënberg vernieuwd.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Hogesnelheidstrein Istanbul - Ankara van start
Maandag 28 jul 2014 12:33
De economische en de politieke hoofdsteden van Turkije, Istanbul en Ankara, zijn sinds dit weekeinde met een hogesnelheidstrein verbonden. Turkse media meldden zondag dat de eerste trein die het traject bedient, is vertrokken uit het Pendik-station in het zuidoosten van Istanbul.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Treinverkeer Noord-Brabant verstoord
Maandag 28 jul 2014 12:24
Het treinverkeer in Noord-Brabant is maandagochtend flink verstoord. Tussen Den Bosch en Tilburg is door een blikseminslag geen treinverkeer mogelijk. Dat probleem is waarschijnlijk pas rond 13.00 uur opgelost.
Lees verder...
 
Telegraaf Station Sloterdijk ondergelopen
Maandag 28 jul 2014 11:50
Zware regenval zorgt maandag op veel plekken in het land voor overlast. Ook Amsterdam heeft het zwaar te verduren. Station Sloterdijk staat onder water. Met man en macht wordt geprobeerd het station droog te maken.
Lees verder...
 
Telegraaf Stroomstoring Tilburg voorbij
Maandag 28 jul 2014 11:45
De stroomstoring in Tilburg is voorbij. Zo\'n 16.000 huishoudens in Tilburg-Noord en Haaren zaten maandagochtend zonder elektriciteit als gevolg van een stroomstoring door de wateroverlast. Door de hevige regenval was rond 10.45 uur een transformator in het hoogspanningsstation in de Kalverstraat uitgevallen, aldus netbeheerder Enexis.
Lees verder...
 
RTV Utrecht Koninklijke wachtkamer op station Baarn ondergelopen
Maandag 28 jul 2014 11:35
PROVINCIE UTRECHT - De koninklijke wachtkamer op station Baarn is maandagochtend als gevolg van de hevige regenbuien ondergelopen. Ook het Stationplein in Baarn staat blank.
Lees verder...
 
Telegraaf Treinverkeer Brabant verstoord
Maandag 28 jul 2014 10:21
Het treinverkeer in Noord-Brabant is maandagochtend flink verstoord. Tussen Den Bosch en Tilburg is door een blikseminslag geen treinverkeer mogelijk. Dat probleem is waarschijnlijk pas rond 13.00 uur opgelost. Eerder maandagochtend reden de treinen op hetzelfde traject ook niet door een aanrijding.
Lees verder...
 
Telegraaf Werk aan Utrecht CS vordert
Zondag 27 jul 2014 18:22
De werkzaamheden rond station Utrecht Centraal verlopen dit weekend volgens planning. Treinreizigers moeten zondag nog rekening houden met vertraging, extra overstappen en langere reistijden, maar hebben zeer waarschijnlijk vanaf maandagmorgen nergens meer last van. Dat liet spoorbeheerder ProRail weten.
Lees verder...