Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Dagblad van het Noorden Niet alle overwegen krijgen slagbomen
Woensdag 25 nov 2015 10:11
GRONINGEN - Alle onbewaakte spoorwegovergangen in de provincie Groningen voorzien van beveiliging is voorlopig een brug te ver. Wel wordt gewerkt aan plannen om de overwegen veiliger te maken.
Lees verder...
 
WebRegio Klimaatvriendelijke 'Groene Top Trein' vertrekt vanaf Haarlem
Woensdag 25 nov 2015 09:00
HAARLEM - Kedeng, Kedeng! Vrijdagochtend 27 november om 9.06 uur vertrekt De Groene Top Trein vanaf station Haarlem. De 300 meter lange trein vormt een rijdende petitie en vraagt aandacht voor klimaatverandering, milieuproblematiek en de VN Klimaattop in Parijs. De Groene Top Trein rijdt door 5 klimaatvriendelijke gemeenten naar eindstation Utrecht.
Lees verder...
 
BN De Stem Gastblog Perrongeluk:
Woensdag 25 nov 2015 08:30
Bredanaar Steven van Beek (33) schrijft op zijn Facebookpagina Perrongeluk en op zijn website www.perrongelukken.nl, over zijn observaties als kioskmedewerker op het station in Breda. Hij bracht eerder een boek met Perrongelukjes uit. BN DeStem publiceert elke donderdag op deze plek het nieuwste Perrongelukje van Van Beek.
Lees verder...
 
BN De Stem Geen treinen naar Antwerpen vanuit Roosendaal
Woensdag 25 nov 2015 07:53
ROOSENDAAL - Door een defecte trein is er geen treinverkeer mogelijk tussen Roosendaal en het Belgische Essen. De treinen richting Antwerpen zijn daardoor uitgevallen.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland NS schrapt intercity's tussen Haarlem en Alkmaar
Woensdag 25 nov 2015 06:11
HAARLEM Slecht nieuws voor mensen die vaak met de trein reizen tussen Haarlem en Alkmaar. Vanaf half december worden er treinen geschrapt tussen beide steden. Vooral reizigers die buiten de spits rijden, moeten daardoor langer wachten op hun trein.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Station Schiphol krijgt nieuwe naam
Woensdag 25 nov 2015 06:00
SCHIPHOL Het station van Schiphol krijgt een nieuwe naam. Dat heeft de NS bekendgemaakt.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Nog 1 x onderweg naar Tim
Woensdag 25 nov 2015 00:00
Toen ze elkaar net kenden, woonde Marina nog in Dordrecht. Zo vaak als ze kon, pakte ze de trein naar Eindhoven om bij haar Tim te kunnen zijn. Afgelopen vrijdag deed ze die reis nog één keer over, op weg naar Tim die op het perron in Eindhoven stond te wachten. Met hulp van familie, het treinpersoneel en een violist werd Marina verrast met een bijzondere treinreis. En omdat ze elkaar later die dag hun jawoord gaven, werd het voor Marina en Tim een dag om nooit te vergeten. Namens de Nederlandse Spoorwegen: van harte gefeliciteerd en een lang en gelukkig leven samen!
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Kap van Asser perron overleeft tweede nieuwbouw
Dinsdag 24 nov 2015 22:26
ASSEN - Bij nieuwe ontwikkelingen wil er wel eens wat sneuvelen waar we later spijt van krijgen. Dat geldt niet voor de oude overkapping van het perron op het Asser NS-station.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl ProRail start aanleg derde onderdoorgang Bilthoven
Dinsdag 24 nov 2015 20:55
Afgelopen maandag is op symbolische wijze de overweg Leijenseweg in Bilthoven afgesloten, zodat ProRail de derde tunnel van Bilthoven onder het spoor kan bouwen. Hiermee moet Bilthoven weer een stuk veiliger worden.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Politie doorzoekt trein op Amsterdam Centraal, passagiers vastgehouden
Dinsdag 24 nov 2015 20:14
AMSTERDAM (AT5) Een grote zoekactie van de politie rond 19.00 uur op station Amsterdam Centraal.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Reizigers zitten 2,5 uur vast in defecte trein Zaltbommel: 'Koude en donkere bedoeling'
Dinsdag 24 nov 2015 16:45
ZALTBOMMEL - De reizigers van een intercity naar Schiphol hebben dinsdagochtend ongeveer 2,5 uur vast gezeten in een defecte trein bij Zaltbommel. Enkele van hen verlieten de trein toen er een paar deuren open gingen, terwijl de rest op hun plek bleef zitten, zoals de machinist hen via de intercom had verzocht.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Avebe en Graaco starten nieuwe treindienst naar Coevorden
Dinsdag 24 nov 2015 16:45
Zetmeelconcern Avebe en het bedrijf Graaco in Coevorden zijn samen een nieuwe treindienst begonnen tussen het Oosten van Duitsland en Drenthe. Avebé laat alle producten van hun vestiging in Duitsland via het spoor aanvoeren naar Nederland.
Lees verder...
 
AT5 NS in gesprek met Thalys over poortjes op stations
Dinsdag 24 nov 2015 15:48
De NS gaat binnenkort met het bestuur van Thalys om tafel om 'een constructief gesprek te voeren' over de mogelijkheid veiligheidspoortjes te plaatsen om stations waar de Thalys stopt.
Lees verder...
 
De Gelderlander Reiziger mist prullenbakken op Station Arnhem Centraal
Dinsdag 24 nov 2015 14:54
ARNHEM - De Nederlandse Spoorwegen bekijkt of het nodig is om meer prullenbakken te plaatsen in de nieuwe Arnhemse stationshal en de wachtruimte bij het overdekte bussenplein van Station Arnhem Centraal.
Lees verder...
 
NU.nl Problemen met treinverkeer rond Utrecht en Schiphol voorbij
Dinsdag 24 nov 2015 12:18
Het treinverkeer rond Utrecht heeft dinsdagochtend op allerlei plaatsen last gehad van problemen. Tot het einde van de ochtend reden er geen treinen op het traject Den Bosch-Utrecht en minder treinen van en naar Schiphol.
Lees verder...
 
BN De Stem Reizigers breken tegen advies van conducteur uit defecte trein bij Zaltbommel
Dinsdag 24 nov 2015 12:13
ZALTBOMMEL - Een defecte trein bij Zaltbommel zorgde dinsdagochtend voor problemen op het spoor tussen Den Bosch en Utrecht. Tot zeker 10.45 uur reden er geen treinen. Tussen Geldermalsen en Utrecht reden er wel gewoon treinen. Enkele reizigers wilden niet wachten op vervangend vervoer en braken, tegen het advies van de conducteur in, uit de trein.
Lees verder...
 
AT5 Reizigers Thalys straks gescand op Centraal Station
Dinsdag 24 nov 2015 10:53
Reizigers die met de hogesnelheidstrein van de Thalys naar Parijs reizen, moeten binnenkort eerst door een beveiligingspoortje. Als het aan de Franse autoriteiten ligt tenminste,
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Flixbus wil fors groeien in Nederland
Dinsdag 24 nov 2015 10:31
SPECIAL. Vandaag lanceert het Duitse Flixbus haar plannen voor intercity bussen binnen Nederland. Er worden in elk geval verbindingen verwacht tussen Eindhoven en Groningen en tussen Eindhoven en Enschede. Maar ook op andere routes binnen Nederland wil Flixbus gaan starten.
Lees verder...
 
WebRegio Hinder op het spoor tussen Schiphol en Almere
Dinsdag 24 nov 2015 08:39
ALMERE - Een defecte spoorbrug tussen Schiphol en Amsterdam Zuid zorgt voor treinuitval en dus vertraging tussen Schiphol en Almere. De NS laat op haar website weten dat er momenteel minder treinen op het traject rijden en dat reizigers daarom rekening moeten houden met een langere reistijd.
Lees verder...
 
NU.nl Minder treinverkeer mogelijk van en naar Utrecht
Dinsdag 24 nov 2015 07:24
Er rijden dinsdagochtend minder treinen van en naar Utrecht door uitloop van werkzaamheden.
Lees verder...