Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Dagblad van het Noorden SP wil meer conducteurs op regionale treinen
Donderdag 08 dec 2016 16:10
De Socialistische Partij (SP) in Provinciale Staten van Groningen wil meer conducteurs op regionale treinen.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad 'Fietsroulette' voorlopig opgelost: 300 extra plaatsen op leeg busstation
Donderdag 08 dec 2016 14:54
Do 8 dec: Verlichting van de pijn aan de noordelijke zijde van het Tilburgse station: de gemeente breidt op het lege busstation de fietsenstalling met 300 extra stallingsplaatsen uit. 
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Eerste delen brug Starkenborghkanaal gelost
Donderdag 08 dec 2016 13:56
Max Bögl, de Duitse bouwer van de nieuwe spoorbrug in Zuidhorn, laat uit Neurenberg vier scheepsladingen met onderdelen brengen.
Lees verder...
 
RTV Oost NS: treinverkeer Hengelo-Enschede vanmiddag hervat
Donderdag 08 dec 2016 12:23
De trein die vanmorgen tussen Enschede en Hengelo in brand vloog, is van het spoor gehaald. Het treinverkeer wordt vanaf twee uur vanmiddag hervat, meldt de NS.
Lees verder...
 
Blik op Nieuws Passagier slaat treinconducteur ziekenhuis in
Donderdag 08 dec 2016 09:57
De politie heeft woensdagavond een 28-jarige man uit Assen aangehouden voor de mishandeling van een treinconducteur.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Drents spoorboek maakt trilogie compleet
Donderdag 08 dec 2016 09:24
Beno Hofman, bekend als het ‘geheugen van Groningen’, presenteert vandaag zijn boek over 160 jaar spoorgeschiedenis in Drenthe.
Lees verder...
 
RTV Oost Brand in trein; geen treinverkeer tussen Hengelo en Enschede
Donderdag 08 dec 2016 07:39
In een trein tussen Enschede en Hengelo is vanmorgen brand uitgebroken. Het treinverkeer is stilgelegd. Alle 25 inzittenden, zowel passagiers als personeel, hebben de trein veilig kunnen verlaten.
Lees verder...
 
RTV Oost Geen treinen tussen Mariënberg en Hardenberg
Donderdag 08 dec 2016 07:11
Er rijden vandaag de hele dag geen treinen tussen Mariënberg en Hardenberg. Dat komt door een technische storing, zegt Arriva.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Ombouw spoor Vught zichtbaar gemaakt voor omwonenden bij IJzeren Man
Woensdag 07 dec 2016 21:42
VUGHT -  Lokale politiek leeft pas echt bij de bevolking als deze letterlijk te maken heeft met de achtertuin van de burgers. Die stelling ging woensdagavond weer eens op tijdens een drukbezochte informatieavond van Prorail bij het strandpaviljoen van recreatieplas De IJzeren Man in Vught over de ombouw van het spoor.
Lees verder...
 
Leeuwarder Courant Onderzoek naar Arriva-machinisten later gepresenteerd
Woensdag 07 dec 2016 20:30
Het onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) naar het opleidings- en ervaringsniveau van machinisten van Arriva wordt later gepresenteerd dan verwacht.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl In beeld: Feestelijke opening Utrecht Centraal
Woensdag 07 dec 2016 18:43
De vernieuwde stationshal van Utrecht Centraal is woensdag na zes jaar bouwen feestelijk in gebruik genomen. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) opende samen met de directeuren Pier Eringa van ProRail en Roger van Boxtel van NS de nieuwe hal. En ook de Utrechtse wethouder Victor Everhardt was daarbij betrokken.
Lees verder...
 
NU.nl Utrecht Centraal na zes jaar werkzaamheden officieel heropend
Woensdag 07 dec 2016 18:32
Utrecht Centraal is woensdag officieel heropend door staatssecretaris Sharon Dijksma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Met de opening komt er een einde aan de werkzaamheden in de hal van het station die zes jaar hebben geduurd.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Treinverkeer Hoorn plat door aanrijding
Woensdag 07 dec 2016 17:50
HOORN Treinreizigers van en naar Hoorn moeten vanavond rekening houden met ernstige vertragingen vanwege een aanrijding. Hierdoor ligt het treinverkeer tussen Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend plat. Volgens de NS is een trein op een voertuig gebotst, maar de politie kan dat niet bevestigen. Treinreizigers moeten rekening houden met minimaal een uur extra reistijd. De verstoring is naar verwachting rond 21.30 uur verholpen. 
Lees verder...
 
Leeuwarder Courant Geertjes wens komt uit: één dag machinist
Woensdag 07 dec 2016 16:12
De wens van Geertje Hoekstra uit Echtenerbrug ging woensdag in vervulling: ze was voor één dag treinmachiniste.
Lees verder...
 
Telegraaf 'In 2028 overal spoorboekloos'
Woensdag 07 dec 2016 16:08
In 2028 moet op de zes drukste doorgaande treintrajecten in Nederland ’spoorboekloos’ rijden zijn gerealiseerd. Dat betekent elke 10 minuten een intercity en evenveel sprinters, zodat reizigers nergens meer hoeven te wachten.
Lees verder...
 
BN De Stem Station Rijen bestaat maandag 100 jaar
Woensdag 07 dec 2016 15:51
RIJEN - Honderd jaar bestaat het stationsgebouw van Rijen. Maandagochtend 12 december is er een feestje met een gratis kop koffie of thee van de gemeente vanuit de nieuwe koffiewagen Vanthuis. Een moment om even stil te staan, maar vooral om vooruit te kijken.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Laatste dagelijkse slaaptrein vertrekt vrijdag
Woensdag 07 dec 2016 15:10
Op vrijdagavond 9 december 2016 vertrekt voor de laatste keer de slaaptrein van City Night Line vanuit Amsterdam naar het buitenland. Deutsche Bahn stopt met de formule. De Oostenrijkse spoorwegmaatschappij OBB neemt de slaaptreinen deels over, maar de treinen zullen niet meer vanuit Nederland vertrekken.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Spoorwegen 2017: Het 40ste jaarboek
Woensdag 07 dec 2016 14:55
Rond half december verschijnt voor de veertigste keer het jaarboek Spoorwegen. Daarmee is het boek voor menig treinliefhebber niet meer weg te denken. Spoorwegen 2017 zal maar liefst meer dan 700 paginas tellen
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Klachten over nieuwe dienstregeling
Woensdag 07 dec 2016 14:36
De nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen gaat zondag in, maar Rover maakt zich er nu al zorgen over. De laatste weken ontving de reizigersvereniging naar eigen zeggen zo?n driehonderd klachten van mensen die te maken krijgen met langere reistijd en extra overstappen.
Lees verder...
 
De Gelderlander Volgende week proef met dichte poortjes bij station Nijmegen
Woensdag 07 dec 2016 13:50
NIJMEGEN - Bij wijze van proef gaan volgende week woensdag en donderdag de poortjes op het station van Nijmegen dicht tussen 7 uur in de ochtend en 7 uur in de avond. In september zijn de poortjes geplaatst. De bedoeling is dat ze vanaf 27 december definitief dichtgaan. Vanaf dan is het niet meer mogelijk om zonder in te checken op het perron te komen.
Lees verder...