Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Nieuws.nl Antwoord op vragen die veel treinreizigers hebben
Zaterdag 20 sep 2014 20:22
Waarom staat een vertraagde trein soms een paar minuten stil op het station? En waarom haalt een vertraagde intercity die stoptrein niet gewoon in? Een treinrit roept bij treinreizigers soms veel...
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl In Beeld viering 175 jaar spoor
Zaterdag 20 sep 2014 19:50
Precies 175 jaar geleden reed op 20 september 1839 de eerste trein vanaf het net buiten Amsterdam gelegen treinstation Eenhonderd Roe naar Haarlem. Tijdens de 175e verjaardag reden er historische treinen tussen Amsterdam en Haarlem, werd de Arend onthuld op het stationsplein in Amsterdam en werd de Groene Trein voor het eerst ingezet.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl 175e verjaardag gevierd met historische treinen
Zaterdag 20 sep 2014 18:48
Precies 175 jaar geleden reed op 20 september 1839 de eerste trein vanaf het net buiten Amsterdam gelegen treinstation Eenhonderd Roe naar Haarlem. Een replica van de eerste stoomlocomtief, De Arend, is speciaal voor de viering van 175 jaar spoor naar Amsterdam gebracht.
Lees verder...
 
De Gelderlander Treinverkeer Arnhem-Emmerich plat door boom op spoor
Zaterdag 20 sep 2014 18:46
ARNHEM - Er rijden zaterdag sinds het begin van de avond geen treinen tussen Arnhem en de Duitse grens. De oorzaak is een boom die op het spoor is gevallen.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Vol spoorboekje bij Stadskanaal Onder Stoom
Zaterdag 20 sep 2014 17:51
STADSKANAAL - Liefst 14 stoom- en dieseltreinen van groot tot klein bezetten dit weekend de museumspoorlijn tussen Stadskanaal, Veendam en Musselkanaal. Honderden liefhebbbers uit het hele land vergapen er zich aan de rijdende spoorhistorie. lees verder
Lees verder...
 
WebRegio Veel reizigers stappen in historische treinen
Zaterdag 20 sep 2014 16:39
AMSTERDAM - Tot nu toe hebben duizenden reizigers de 175e verjaardag van het spoor in Nederland gevierd. Vooral in de ochtend was er veel belangstelling voor de historische treinritten tussen Amsterdam Centraal en Haarlem.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NS-directeur Timo Huges bekritiseert OV-chipkaart
Zaterdag 20 sep 2014 10:35
NS-kopman Tim Huges uit forse kritiek op de OV-chipkaart. Het systeem dat in juli definitief werd uitgerold is volgens hem niet gebruiksvriendelijk en nu al achterhaald, zegt hij zaterdag in De Telegraaf. Met kinderen of familie reizen is bijvoorbeeld een grote uitdaging. Van tevoren moet je heel veel geld op kaarten laden. Dat is niet meer van deze tijd.
Lees verder...
 
Telegraaf 'Yetis' bewaken spoor
Zaterdag 20 sep 2014 09:28
Gehuld in groene camouflagekleding en verscholen in de bosjes waken de \'yeti\'s\' over het Duitse spoor. Spoorbedrijf Deutsche Bahn zet 14 mannen in die koperdieven op heterdaad moeten betrappen, schrijft het Duitse dagblad Bild zaterdag. Met behulp van de politie worden koperdieven staande gehouden.
Lees verder...
 
De Gelderlander Cijfers bewijzen: trein Schiphol - Arnhem vaak te laat
Zaterdag 20 sep 2014 07:19
ARNHEM/NIJMEGEN - De treinen van Schiphol naar Arnhem zijn vaak te laat.
Lees verder...
 
Telegraaf Feest bij Spoorwegmuseum
Zaterdag 20 sep 2014 07:14
Het spoor in Nederland bestaat zaterdag 175 jaar. Het Spoorwegmuseum viert dat jubileum dit weekeinde met meerdere activiteiten.
Lees verder...
 
Telegraaf Topman NS hekelt ov- chip
Zaterdag 20 sep 2014 05:30
„Reizen met de ov-chipkaart is soms een hele opgave en de vorm van betaling is niet meer van deze tijd.” Dat zegt NS-topman Timo Huges in De Telegraaf. Huges, die nu bijna een jaar aan de top van de NS staat, vindt de ov-chipkaart verre van ideaal.
Lees verder...
 
BN De Stem Poll: een bijnaam voor het nieuwe station in Breda
Zaterdag 20 sep 2014 00:01
BREDA - Wat wordt DE bijnaam van het nieuwe station in Breda? Honderden reacties stroomden binnen, op deze vraag van de redactie vanBNDeStem.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Hele weekend geen treinen tussen Emmen en Coevorden
Vrijdag 19 sep 2014 21:12
EMMEN - Treinreizigers tussen Emmen en Coevorden moeten dit weekend met de bus. Er wordt gewerkt aan het spoor.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Trotse Beilenaar met gerestaureerde Rode Duivel naar Stadskanaal Onder Stoom
Vrijdag 19 sep 2014 16:23
STADSKANAAL -�Een jongensdroom is uitgekomen voor de�21-jarige Michiel Dermois uit Beilen. Samen met 20 vrijwilligers heeft hij een Rode Duivel gerestaureerd. Komend weekeinde rijdt de trein bij de museumspoorlijn STAR.
Lees verder...
 
De Stentor ProRail zegt niet zomaar 'ja' tegen videowand in spoortunnel
Vrijdag 19 sep 2014 16:07
ZWOLLE - ProRail is positief over het plan voor een grote videowand in de nieuwe reizigerstunnel onder het Zwolse station, maar wil het eerst goed tegen het licht houden.
Lees verder...
 
De Stentor Koperdiefstal leverde gevaar op voor treinverkeer op Hanzelijn
Vrijdag 19 sep 2014 15:28
LELYSTAD/ZWOLLE - De diefstal van zestig meter aan koperen kabels bij het spoor in Lelystad op 10 juni, leverde gevaar op voor het treinverkeer.
Lees verder...
 
RTV Utrecht Run op kaartjes ritten met historische trein
Vrijdag 19 sep 2014 15:23
UTRECHT - Het loopt storm met de reserveringen van kaartjes voor ritjes met historische treinen, komend weekend in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Volgens een woordvoerder van de NS is eenderde van de beschikbare vervoersbewijzen al vergeven.
Lees verder...
 
WebRegio Historische treinen maken tussenstop in Hilversum
Vrijdag 19 sep 2014 14:53
HILVERSUM - Reizigers op station Hilversum stonden raar te kijken toen niet de gebruikelijke gele intercity, maar een rode 'Hondekop' en een 'Blauwe Engel' binnen kwamen rijden. De historische treinen waren op weg van het Spoorwegmuseum in Utrecht naar Amsterdam.
Lees verder...
 
RTV Utrecht Geen treinen tussen Utrecht en Houten
Vrijdag 19 sep 2014 11:23
UTRECHT/HOUTEN - Tussen Houten en Utrecht rijden vrijdagochtend geen treinen. De vertraging voor treinreizigers kan oplopen tot een uur.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl OV-chippoortjes Goes blijven voorlopig open
Vrijdag 19 sep 2014 11:04
De OV-chipkaartpoortjes die spoorbedrijf NS volgend jaar op het station van Goes wil plaatsen, blijven open staan totdat de nog aan te leggen spooronderdoorgang in de Van Hertumweg in gebruik wordt genomen.
Lees verder...