Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggen



Bekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

NU.nl NS-conducteurs bedreigd en mishandeld in trein bij Almere
Zondag 26 apr 2015 19:52
Opnieuw zijn dit weekeinde diverse conducteurs bedreigd in treinen. Een 33-jarige man zonder kaartje mishandelde zondag twee conducteurs ter hoogte van Almere.
Lees verder...
 
Eindhovens Dagblad Man gewekt door politie na slapen langs het spoor in Eindhoven
Zondag 26 apr 2015 13:36
EINDHOVEN - Een man is in de nacht van zaterdag op zondag in slaap gevallen langs het spoor in Eindhoven.
Lees verder...
 
De Gelderlander Jarige stoomloc 011075 komt naar Nijmegen
Zondag 26 apr 2015 13:31
NIJMEGEN - Op zaterdag 16 mei komt de Karel de Grote Expres naar Nijmegen-Centraal. De Stoom Stichting Nederland brengt die dag sneltreinstoomloc 011075 op de rails. Met reden: het oudje viert dit voorjaar zijn 75e verjaardag.
Lees verder...
 
Blik op Nieuws Conducteur speelt gitaar met reizigers mee
Zondag 26 apr 2015 11:04
Leerlingen van de Talent Valley uit Venlo speelde op de weg naar huis in de trein nog wat op hun gitaren nadat zij muziekles hadden gehad op school. Bij Eindhoven kwam de conducteur de trein binnen om de plaatsbewijzen te controleren.
Lees verder...
 
De Stentor Grote ruit op station Heino aan diggelen
Zondag 26 apr 2015 08:01
HEINO - De politie heeft vannacht (zaterdag op zondag) rond middernacht ontdekt dat een grote ruit op het station in Heino volledig aan diggelen ligt.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Treinverkeer Sloterdijk-Haarlem komt weer op gang
Zaterdag 25 apr 2015 18:28
AMSTERDAM (AT5) Het treinverkeer tussen Sloterdijk en Haarlem heeft zaterdagavond enige tijd last gehad van een aanrijding.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Man bedreigt conducteur met stanleymes in Tilburg
Zaterdag 25 apr 2015 15:03
TILBURG - Een 39-jarige man uit Tegelen is zaterdagmorgen aangehouden op station Tilburg omdat hij in de intercity van Venlo naar Den Haag een conducteur bedreigd zou hebben met een stanleymes.
Lees verder...
 
De Gelderlander Geen treinen tussen Doetinchem en Winterswijk
Zaterdag 25 apr 2015 10:09
DOETINCHEM - Als gevolg van een aanrijding met een persoon reden er zaterdagmorgen vanaf 10 uur lange tijd geen treinen tussen Doetinchem en Winterswijk. Er werden bussen ingezet.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Soepele overgang van GroenLinks naar NS
Zaterdag 25 apr 2015 06:00
Voormalig GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent maakte ruim twee jaar geleden de overstap van de politiek naar de Nederlandse Spoorwegen. ,,De commerciële kant vind ik veel leuker dan ik had gedacht.''
Lees verder...
 
RTV Oost Hoogspanningsmasten rond Hessenweg Zwolle verhoogd voor nieuwe N340
Vrijdag 24 apr 2015 22:34
Rond de Hessenweg bij Zwolle wordt morgen begonnen met het verhogen van de hoogspanningsmasten. Voor de nieuwe N340 komt er een viaduct boven de spoorlijn Zwolle - Meppel en daarom moeten de hoogspanningslijnen een stukje hoger komen te hangen.
Lees verder...
 
Reformatorisch dagblad „Treinen moeten sneller opstarten na storing”
Vrijdag 24 apr 2015 17:23
DEN HAAG (ANP). Als er een storing op het spoor is geweest, moet het treinverkeer sneller dan nu worden hervat. Een gezamenlijk team van de Nederlandse Spoorwegen en spoorbeheerder ProRail werkt aan maatregelen om dat voor elkaar te krijgen.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Grote schade bij Museumspoorlijn STAR
Vrijdag 24 apr 2015 17:19
STADSKANAAL - Een man heeft donderdagochtend op het emplacement van Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal vernielingen gepleegd. Ook wilde hij spullen stelen.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NS verbetert dienstregeling in Noord-Holland
Vrijdag 24 apr 2015 17:18
Op eerder aandringen van Rover zal NS per 14 juni de dienstregeling in Noord-Holland op een aantal punten verbeteren. De Sprinter Amsterdam - Zandvoort wordt op sommige momenten sneller doordat de wachttijden in Haarlem worden ingekort. De intercity Amsterdam - Enkhuizen zal in de avondspits weer stoppen op Hoorn Kersenboogerd.
Lees verder...
 
BN De Stem 'Miljoenentrein' pronkt straks weer in Sluiskil
Vrijdag 24 apr 2015 16:30
SLUISKIL - De miljoenentrein in Sluiskil moet er eind mei weer piekfijn bij staan. Vier jaar na plaatsing aan Groenoord wordt het monument eindelijk gedoopt, tegelijk met het gedenkteken voor de neergeschoten RAF-piloot Erwin Boudry.
Lees verder...
 
De Stentor Agressie jegens NS-medewerkers in Deventer bestraft
Vrijdag 24 apr 2015 16:01
ZWOLLE/DEVENTER - Dat zijn agressiviteit jegens twee medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen in november vorig jaar in Deventer de 56-jarige K.K. uit Groningen erg dwars zit, was vrijdag bij de politierechter in Zwolle duidelijk merkbaar. 
Lees verder...
 
De Stentor Gewonde door aanrijding met trein bij station Deventer-Colmschate
Vrijdag 24 apr 2015 15:00
DEVENTER - Bij het station Deventer-Colmschate is vrijdagmiddag een ongeluk met een trein gebeurd. Volgens de politie gaat het om een aanrijding met een persoon. Een meisje of jonge vrouw zou zijn gegrepen door de trein, maar door de lage snelheid van de trein heeft het slachtoffer de aanrijding overleefd. Wel zou er sprake zijn van ernstige verwondingen.
Lees verder...
 
Reformatorisch dagblad Nieuwe stationsklok maakt atoomklok overbodig
Vrijdag 24 apr 2015 14:03
HELMOND (ANP). De vertrouwde klokken op Nederlandse treinstations maken plaats voor nieuwe techniek. Zowel de techniek achter de uurwerken als het aanzien ervan verandert, liet spoorbeheerder ProRail vrijdag weten. In tien jaar tijd laat ProRail alle stationsklokken vervangen.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl NS plaatst in juni toegangspoortjes bij station Goes
Vrijdag 24 apr 2015 11:48
De NS is bezig met voorbereidende werkzaamheden voor het plaatsen van poortjes op het station van Goes. Vanaf juni moeten deze aan de noordkant van het station worden geplaatst waarna in juli de poortjes gebruiksklaar zullen zijn. De tourniquets zullen echter nog niet worden gesloten totdat het nieuwe spoorviaduct ter hoogte van de Van Hertumweg klaar is.
Lees verder...
 
Reformatorisch dagblad Migranten gegrepen door trein Macedonië
Vrijdag 24 apr 2015 09:27
SKOPJE (ANP/RTR). Veertien migranten zijn in Macedonië om het leven gekomen toen ze door een trein werden gegrepen. Dat meldde de staatstelevisie van het land vrijdag.
Lees verder...
 
De Gelderlander Nog 4 hobbels voor aanleg 3e spoor Betuweroute
Vrijdag 24 apr 2015 09:11
ZEVENAAR - Er lopen nog 4 onteigeningsprocedures in de gemeente Zevenaar voor de aanleg van het 3e spoor voor de Betuweroute. Het gaat om percelen langs het spoor tussen het station Zevenaar en de grens.
Lees verder...