Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

NU.nl NS overtreedt netneutraliteitswet met websiteblokkades
Vrijdag 25 jul 2014 15:11
De NS blokkeert verschillende websites op de wifi-netwerken in zijn treinen. Daarmee wordt de netneutraliteitswet overtreden.
Lees verder...
 
BN De Stem De veiligheid regeert Breda Centraal
Vrijdag 25 jul 2014 15:02
BREDA - Op de bouw van Breda Centraal gelden nauwe voorschriften. Op naleving wordt streng gecontroleerd.Niet alleen in Breda, maar ook op een aantal andere projecten waar NS en/of ProRail, al dan niet samen met lokale, provinciale of landelijke bestuurslichamen aan het slopen en bouwen of verbouwen bezig is.
Lees verder...
 
Nieuwsblad Transport Spoorvervoer Euromax loopt vast
Vrijdag 25 jul 2014 14:14
Spooroperator IMS heeft de afgelopen week acht treinen van en naar de Euromax Terminal op de Maasvlakte geschrapt in verband met congestieproblemen.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Geen treinen tussen Haarlem en Santpoort Noord
Vrijdag 25 jul 2014 13:57
HAARLEM Door een aanrijding met een persoon rijden er vrijdagmiddag geen treinen tussen Haarlem en Santpoort Noord.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NS gaat veel treinen in de spits verlengen
Vrijdag 25 jul 2014 13:13
De Nederlandse Spoorwegen gaan dit najaar dertig procent van de treinen verlengen. Dat doet het spoorbedrijf nadat vorig najaar een recordaantal klachten binnenkwam over volle treinen. In vergelijking met vorig jaar komen er in de spits zesduizend zitplaatsen bij.
Lees verder...
 
RTV Oost Meisje in Almelo trein uitgezet omdat ze e-ticket voor Berlijn niet had geprint
Vrijdag 25 jul 2014 09:50
Charlotte Bouwman uit Amsterdam is vanmorgen in Almelo de trein uitgezet. Niet omdat ze zich had misdragen of geen kaartje had, maar omdat ze haar e-ticket niet had geprint.
Lees verder...
 
De Gelderlander Man overleeft aanrijding met trein in Tricht
Vrijdag 25 jul 2014 09:48
TRICHT - Een 25-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van donderdag op vrijdag aan de dood ontsnapt toen hij bij de spoorwegovergang op de Oude Hoevenseweg in Tricht werd geraakt door een passerende trein. De man raakte wel gewond aan armen en benen.
Lees verder...
 
Telegraaf NS lanceert app om drukte in trein te melden
Vrijdag 25 jul 2014 08:53
NS en Rover lanceren een speciale app waarmee reizigers de drukte in hun trein kunnen doorgeven. Met behulp van de app moet er sneller geanticipeerd kunnen worden op drukte.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Treinverkeer Groningen-Leeuwarden hervat (update)
Vrijdag 25 jul 2014 08:33
GRONINGEN - Door een sein- en wisselstoring tussen Veenwouden en Hurdegaryp heeft het treinverkeer tussen Leeuwarden en Groningen vrijdagochtend ruim drie uur plat gelegen.
Lees verder...
 
De Gelderlander Onenigheid over vraag of rechte tunnel Elst past
Vrijdag 25 jul 2014 07:18
ELST - Een 18 meter breed viaduct bij station Elst, waar gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers doorheen kunnen. De eenmansfractie Burger Belangen Overbetuwe (BBO) heeft tekeningen daarvan naar alle andere raadsfracties en het college van burgemeester en wethouders gestuurd.
Lees verder...
 
Telegraaf Deutsche Bahn verbetert resultaten
Donderdag 24 jul 2014 17:19
Het Duitse staatsspoorbedrijf Deutsche Bahn heeft in de eerste helft van dit jaar zijn resultaten weten te verbeteren, geholpen door groei van het aantal passagiers. Dat maakte het concern donderdag bekend.
Lees verder...
 
Nieuws.nl Naakte man slaapt in intercity
Donderdag 24 jul 2014 15:40
Treinreizigers tussen Castricum en Alkmaar keken verbaasd op toen ze dinsdag hun coupé instapte. Er zat een naakte man in de tweede klas.
Lees verder...
 
RTV Utrecht Vertraging op spoor rond Utrecht in weekend
Donderdag 24 jul 2014 12:33
PROVINCIE UTRECHT - Treinreizigers die komend weekend naar of via Utrecht willen reizen, moeten rekening houden met vertraging, extra overstappen en langere reistijden. Op sommige trajecten rijden bussen in plaats van treinen.
Lees verder...
 
Telegraaf Scholieren omgekomen India
Donderdag 24 jul 2014 08:47
Zeker 14 scholieren zijn donderdag om het leven gekomen, toen de bus waarin zij zaten, op een onbewaakte overweg in de Zuid-Indiase deelstaat Telangana door een passagierstrein werd gegrepen. Ook de chauffeur van de bus kwam om.
Lees verder...
 
De Gelderlander 9 dagen lang geen treinen tussen Nijmegen en Oss
Woensdag 23 jul 2014 20:33
NIJMEGEN/WIJCHEN - 9 dagen lang, van maandag 28 juli tot en met dinsdag 5 augustus, rijden er geen treinen tussen Nijmegen en Den Bosch. Dat komt omdat er dan in Wijchen een keerspoor wordt aangelegd.
Lees verder...
 
Nieuws.nl Treinen NS reden door tijdens minuut stilte
Woensdag 23 jul 2014 16:17
Ondanks de voor aangekondigde minuut stilte, reed de trein gewoon door. Ook stonden de spoorbomen te loeien omdat de treinen er door moesten. Dit ter verontwaardiging van velen.
Lees verder...
 
WebRegio Fiets en stalen buis op spoor gelegd bij Schagen
Woensdag 23 jul 2014 15:40
SCHAGEN - Bij Schagen zijn maandagnacht een fiets en een stalen buis op het spoor gelegd. Een machinist probeerde nog te remmen, maar kon niet voorkomen dat hij er met de trein tegenaan botste.
Lees verder...
 
BN De Stem Best 'strijdt' weer voor intercitystation
Woensdag 23 jul 2014 14:32
BEST - De afgelopen maanden heeft de gemeente Best zich opnieuw ingezet om van Best een intercitystation te maken.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NS koopt nieuwe treinen niet meer via Ierland
Woensdag 23 jul 2014 12:48
NS laat de aanbesteding voor de nieuwe generatie intercity´s via Nederland lopen in plaats van via Ierland. De gunstige belastingroute waar NS eerder gebruik van maakte is hiermee afgesloten, meldt OV-Magazine. Bovendien worden de nieuwe treinen al in 2020 geleverd, meldt het vakblad.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Treinen staan toch minuut stil
Woensdag 23 jul 2014 10:16
AMSTERDAM Het treinverkeer in Nederland staat woensdag toch 1 minuut stil. Dat heeft een woordvoerster van spoornetbeheerder ProRail namens de hele spoorsector laten weten. Aanvankelijk zouden de treinen om veiligheidsredenen niet stilstaan op de dag van nationale rouw.
Lees verder...