Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

De Stentor NS-station Staphorst op z'n vroegst in 2024
Maandag 27 feb 2017 16:49
STAPHORST - Als Staphorst opnieuw een station krijgt, is dat op z’n vroegst in 2024. Dat staat in het verkeersplan waaraan de gemeente werkt. Het is al vele jaren een grote wens om in eigen plaats in de trein te kunnen stappen, en niet in Meppel of Zwolle.
Lees verder...
 
Treinennieuws.nl Bentheimer Eisenbahn bestelt bij Alstom
Maandag 27 feb 2017 13:45
Nordhorn krijgt weer een treinverbinging. Alstom ontving een order voor vijf Coradia Lint regionale treinen voor de Bentheimer Eisenbahn net over de grens bij Enschede in Duitsland: De vijf Coradia Lint diesel treinen gaan vanaf [...]
Lees verder...
 
Leeuwarder Courant Geen treinverkeer door spoorwerkzaamheden
Maandag 27 feb 2017 13:33
Zondag 5 maart rijden er tot 12 uur geen treinen op het traject Leeuwarden-Stavoren en Leeuwarden-Harlingen.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Vandalen vernielen glas-in-loodramen station Naarden-Bussum
Maandag 27 feb 2017 13:31
BUSSUM Op het station Naarden-Bussum hebben onbekenden zeker vijf grote glas-in-loodramen vernield.De ramen boven de stationswinkel, die minstens zeventig jaar oud zijn, werden vermoedelijk afgelopen weekend gesloopt. Klusjesmannen die zaterdag onderhoud aan de stationshal kwamen plegen, ontdekten de vernielingen. Volgens onze mediapartner BussumsNieuws zijn de daders waarschijnlijk het dak van de stationshal opgeklommen, waarna ze de ruiten hebben ingetrapt. Volgens de politie was de stationshal zaterdagochtend bezaaid met glasscherven.  De ramen zijn dichtgetimmerd. De politie gaat, zodra er aangifte is gedaan van de vernieling, onderzoeken of er camerabeelden zijn.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Hoog Catharijne verliest deel van strijd om perrontrappen
Maandag 27 feb 2017 12:30
Hoog Catharijne heeft een deel van de strijd over het wel of niet plaatsen van trappen van de Moreelsebrug naar de perrons verloren. Eigenaar Klépierre van het winkelcentrum kreeg ongelijk van de bestuursrechter in een conflict met de gemeente Utrecht.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Vandalen vernielen wachtruimte station Heemskerk
Maandag 27 feb 2017 09:51
HEEMSKERK Een wachtruimte op het perron van station Heemskerk is gisteravond het doelwit geweest van vandalen.Dat meldt de politie op Facebook. De ramen van de wachtruimte zijn vernield en er is graffiti op gespoten. Buurtbewoners reageren ontzet op het bericht. De politie doet onderzoek naar de daders en roept getuigen op zich te melden.
Lees verder...
 
TC Tubantia Treinverkeer tussen Almelo en Deventer hervat
Zondag 26 feb 2017 23:13
ALMELO - Vanwege een defecte bovenleiding rijden er tussen Almelo en Deventer geen treinen. 
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Kindje (3) raakt ernstig gewond bij val in glas op station Tilburg
Zondag 26 feb 2017 20:50
* UPDATE 23.45 UUR * TILBURG – Een 3-jarig kind is zondagavond ernstig gewond geraakt toen het in glasscherven viel op het centraal station in Tilburg. Dat meldt de politie. Het kind is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder...
 
TC Tubantia Update | Treinstoring tussen Goor en Hengelo duurt voort
Zondag 26 feb 2017 12:17
GOOR/HENGELO - Tussen Goor en Hengelo rijden momenteel geen treinen. Dat komt doordat één trein op het traject Hengelo-Zutphen defect is.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Treinen tussen Zwolle en Ommen rijden weer [update]
Zaterdag 25 feb 2017 16:54
Op de spoorlijn van Zwolle naar Emmen rijden de treinen weer. Eerder vandaag was er een sein- en overwegstoringtussen Zwolle en Ommen.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Seinstoring tussen Tilburg en Breda voorbij
Zaterdag 25 feb 2017 13:05
*UPDATE 15.26 UUR* TILBURG – Tussen Tilburg en Breda reden zaterdagochtend/-middag geen treinen door een seinstoring. Dit meldde de NS op Twitter. Inmiddels is de verstoring voorbij
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Nederlandse Spoorwegen op zoek naar extra TRAXX-locomotieven
Zaterdag 25 feb 2017 08:57
De Nederlandse Spoorwegen zijn nog eens opzoek naar een aantal extra locomotieven voor hun TRAXX-platform. Deze elektrische lokomotieven van Bombardier worden gebruikt in de reizigersdienst gebruikt voor ritten over de hogesnelheidslijn en doen tevens dienst in de Intercity Brussel.
Lees verder...
 
NU.nl 'NS verhoogt aantal inzetbare treinen in vijf jaar met 37 procent'
Zaterdag 25 feb 2017 07:45
Het totaal aantal inzetbare treinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) moet in 2022 van 2966 naar 4077 gestegen zijn, een toename van 37 procent. Het aantal treinreizigers stijgt naar verwachting tussen 2017 en 2022 met 15 procent naar 22,5 miljard. 
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Brand in Sprinter op Den Haag HS
Vrijdag 24 feb 2017 23:45
Op het station van Den Haag HS is vanmiddag brand ontstaan in een trein. De brandhaard werd ontdekt in de toiletruime van een Sprinter uit de oudere generatie (SGM). Er zou sprake zijn van veel rookoverlast.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Nieuwe variant voor drukke spoorwegovergang Runsdijk in Esch
Vrijdag 24 feb 2017 16:23
ESCH - Het college van B en W van Haaren wil voor de drukke spoorwegovergang op de driesprong Runsdijk, Heikant en Gestelseweg in Esch een derde oplossing onder de loep nemen. Die optie moet binnen een half jaar onderzocht zijn.
Lees verder...
 
Telegraaf ‘Smokkel vaker per trein’
Vrijdag 24 feb 2017 12:01
Mensensmokkelaars maken steeds vaker gebruik van vrachttreinen om bootvluchtelingen vanuit Italië en Griekenland door te laten reizen naar West-Europa. Dat stelt Europol, de in Den Haag gevestigde samenwerkingsorganisatie van politiekorpsen.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Uitgedunde dienstregeling bij slecht weer? Treinreizigers begripvol
Vrijdag 24 feb 2017 10:09
Het is inmiddels een vast fenomeen. Bij verwacht slecht weer schrapt NS in de Randstad uit voorzorg tot de helft lees meer... The post Uitgedunde dienstregeling bij slecht weer? Treinreizigers begripvol appeared first on Treinreiziger.nl.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Kom met de trein naar het carnavalsfeest
Vrijdag 24 feb 2017 10:08
Van zaterdag 25 februari tot en met dinsdag 28 februari is het Carnaval. Ieder jaar wordt dit feest in het Zuiden van ons land uitgebreid gevierd. NS steunt al jarenlang het plaatselijke Carnaval in Brabant en Limburg. Ook dit jaar kunt u weer op ons rekenen en staan vele NS’ers voor de reizigers klaar om hen prettig en veilig te vervoeren. Tijdens carnaval zorgt NS voor extra plaatsen in de trein. Wij doen er ieder jaar alles aan om de reiziger in carnavalssfeer op de juiste bestemming te brengen. Intocht en Ontvangst van de Stadsprinsen Carnaval zit vol met tradities die het feest voor de stad zo’n uniek karakter geven. Wij helpen daar graag aan mee. Elk jaar wordt daarom in Maastricht, Tilburg, Eindhoven en 's Hertogenbosch de speciale Prinsentrein uit het Winterpaleis gehaald om de stadsprins met zijn adjudanten naar zijn Residentie te brengen. De Prins wordt van harte welkom geheten op het station door het NS personeel en vele carnavalsvierders. Daarna trekt de stoet verder de stad in. Carnavalspin Elk jaar maakt NS weer een carnavalspin. Deze pin staat symbool voor onze betrokkenheid bij al onze reizigers die in het zuiden carnaval vieren en is uitgegroeid tot een waar collectorsitem. In 2017 staat de pin in het teken van onze Nieuwe Sprinter. Wij wensen onze reizigers een fijne Carnaval toe!
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl AH treinkaartjes: Dagkaart € 16 (maart 2017)
Vrijdag 24 feb 2017 09:04
Vanaf maandag 27 februari heeft Albert Heijn weer goedkope treinkaartjes. Bij de Trein Dagkaart is een kopje koffie bij AH lees meer... The post AH treinkaartjes: Dagkaart € 16 (maart 2017) appeared first on Treinreiziger.nl.
Lees verder...
 
Telegraaf Storm teistert snelle trein
Donderdag 23 feb 2017 22:21
De storm heeft het treinverkeer donderdag flink ontregeld. De spoorbrug over het Hollands Diep van de hoge snelheidslijn moest door de harde wind afgesloten worden.
Lees verder...