Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Treinreiziger.nl Megabus wordt onderaannemer van Flixbus
Woensdag 29 jun 2016 21:44
Het aantal spelers op de markt van internationale busdiensten lijkt langzaam kleiner te worden. Zo verdwijnt Megabus op het vaste land van Europa als busmaatschappij. Flixbus zal het megabus.com netwerk in Nederland, Belgie, Duitsland, Italie Frankrijk en Spanje evenals de grensoverschrijdende routes naar Groot-Brittanni? overnemen.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Eringa: ProRail gaat veranderen
Woensdag 29 jun 2016 20:25
Topman Pier Eringa van ProRail wil dat de spoorbeheerder de komende periode flink gaat veranderen. In augustus en september zullen ook nieuwe directeuren de directie gaan versterken. Als het aan Eringa ligt wordt ProRail een organisatie die dingen durft te doen, en verdwijnt het imago van conservatief en ouderwets.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl ProRail ziet spoorboekloos rijden wel zitten
Woensdag 29 jun 2016 19:34
De komende periode moet de spoorsector een besluit nemen over het Programma Hoogfrequent Spoor (PHS). Volgens ProRail topman Pier Eringa moet dat lukken. Ga er maar vanuit dat het doorgaat zo liet hij weten op de Dag van de Rail.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Omroeper NS geeft reizigers commentaar op station Den Bosch: 'Gisteren liep je nog met andere vrouw'
Woensdag 29 jun 2016 12:42
Wo 29 jun. Een stationsomroeper die commentaar geeft op alles wat je doet. Zoals over Lars, wiens naam door de stationshal van Den Bosch schalde, met daarop de mededeling: ,,Gisteren liep je hier ook al met een vrouw, maar toen was het niet de vrouw naast je loopt. Wat is hier aan de hand Lars?" 
Lees verder...
 
Eindhovens Dagblad 150 jaar Spoor in Best gevierd met activiteiten voor jong en oud
Woensdag 29 jun 2016 12:40
BEST – In de afgelopen twee eeuwen is er veel veranderd in Best. Nadat in 1860 een wet werd aangenomen voor de aanleg van een spoorverbinding van Vlissingen , Breda, Tilburg, Boxtel, Best, Eindhoven, Helmond naar Venlo kwam dwars door Best ( het dorp werd in twee stukken verdeeld ) een spoorlijn te liggen.
Lees verder...
 
Blik op Nieuws Er komt definitief een tramlijn tussen Hasselt - Maastricht
Woensdag 29 jun 2016 11:54
De colleges van de Provincie Limburg en gemeente Maastricht hebben definitief besloten het tramproject Hasselt - Maastricht uit te gaan voeren. Dat hebben de colleges besloten op basis van een overleg met de Vlaamse overheid eind mei. Partijen zijn het daarbij eens geworden over het definitieve tracé, waarbij Mosae Forum het eindstation wordt.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Reactie NS op berichtgeving over machinist Nijverdal
Woensdag 29 jun 2016 11:41
Op 5 mei kwam een trein tot stilstand bij Nijverdal. Omdat de trein niet meer bediend werd, werd deze automatisch door het veiligheidssysteem tot stilstand gebracht en ging vervolgens ‘in technische storing’. Zo werkt het veiligheidssysteem van de trein. Vervolgens is dit zo verwerkt in de systemen voor de reisinformatie en omgeroepen op basis van de informatie die toen bekend was. Onze inzet voor onze reizigers was om te zorgen dat zij zo goed, veilig en snel mogelijk hun reis zouden vervolgen. Ter plekke aangekomen bleek dat de machinist onwel was geworden. Het was op dat moment niet duidelijk wat de oorzaak daarvan was. De machinist is verzorgd en later onderzocht. NS heeft gehandeld volgens de procedures die daarvoor gelden. Over de uitkomst daarvan worden om privacy-redenen geen nadere mededelingen gedaan. De betrokken machinist werkt inmiddels niet meer bij NS. NS kent een heldere norm voor het gebruik van alcohol en drugs onder werktijd: omwille van de veiligheid van onze reizigers en andere collega’s is dit nooit toegestaan. Dit geldt altijd voor alle collega’s bij NS. Hier wordt regelmatig op getest, bij concrete signalen maar ook onaangekondigd. Wanneer gebruik van alcohol of drugs wordt geconstateerd, volgen er altijd passende maatregelen.
Lees verder...
 
TC Tubantia NS verzweeg werkelijke oorzaak stilstaande trein in Combitunnel
Woensdag 29 jun 2016 06:12
NIJVERDAL - Machinist van trein die op 5 mei strandde in tunnel bij Nijverdal verkeerde onder invloed. NS hield dat stil tot onvrede van medewerkers.
Lees verder...
 
BN De Stem Minder treinen tussen Roosendaal en Vlissingen door defecte bovenleiding
Dinsdag 28 jun 2016 20:49
Roosendaal – Op het traject tussen Roosendaal en Vlissingen rijden minder treinen door een defecte bovenleiding. 
Lees verder...
 
BN De Stem Minder treinen tussen Roosendaal en Antwerpen door defecte bovenleiding
Dinsdag 28 jun 2016 20:49
ROOSENDAAL – Op het traject tussen Roosendaal en Antwerpen rijden minder treinen door een defecte bovenleiding. Deze storing zal om 22.30 uur afgelopen zijn meldt NS. 
Lees verder...
 
AT5 22 miljoen voor nieuw stationsplein: zo komt Amstel eruit te zien
Dinsdag 28 jun 2016 19:32
Een tramlus, een nieuw busplatform, een enorme ondergronds fietsenstalling en niet te vergeten een totaal opgeknapt Amstelstation. Het mag allemaal wat kosten, de verbouwing van het plein, exclusief het station zelf, wordt op 22 miljoen euro geschat.Gisteren maakte de gemeente samen met ProRail en NS Stations bekend dat het Amstelstation grondig gerenoveerd gaat worden. Het station dat stamt uit 1939 is een rijksmonument en is in de loop der jaren al flink verbouwd. Het ontwerp van het Amsterdamse architectenbureau Office Winhov en Gottlieb Paludan Architects gaat alle eerdere ingrepen samenbrengen, 'waarmee recht gedaan wordt aan zowel de monumentale status van het gebouw als aan de veranderde eisen van modern reizigersvervoer', schrijft de gemeente. Zo komt het stationsplein eruit te zien. In de verte ligt Café Restaurant Dauphine Onderdeel van herinrichting stationspleinIn het ontwerp wordt wordt de entree van het station aan het Julianaplein aangepakt, komt er een uitbreiding van de ondergrondse fietsenstalling, en worden de perrons opnieuw ingericht. De verbouwing van het station is onderdeel van van een grotere herinrichting van het stationsplein. De trambaan wordt verlegd en komt nu in een lus te liggen aan de oostzijde, waar nu veel fietsenrekken staan. Het busplatform aan de zuidzijde gaat een nieuwe in- en uitrit krijgen, achter de nog te bouwen Amsteltower. Het nieuwe busplatform, met de Amsteltower op de achtergrond Grotere fietskelderHet plein wordt volledig opnieuw bestraat met klinkers. Ook komen er nieuwe groenvoorzieningen en is er geld voor bankjes, prullenbakken en nieuwe straatverlichting. Ook komt er een grotere ondergrondse fietsenkelder. Verschillende partijen onderhandelen nog over wie er voor de kelder moet betalen. Bovenaanzicht van het nieuwe stationsplein
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Agenten doorzoeken trein op zoek naar zakdoekbedelaars
Dinsdag 28 jun 2016 18:03
HAARLEM Op station Haarlem zijn agenten een trein ingegaan, op zoek naar 'zakdoekbedelaars'. Deze bedelaars proberen geld te verdienen door zakdoeken te verkopen, terwijl dat illegaal is. Vaak laten ze daarbij ook een 'bedelbriefje' zien.Meerdere agenten doorzochten de trein, op zoek naar de zakdoekbedelaars. Dat zegt een getuige die in trein zat tegen NH. Volgens hem werd de actie toegejuicht door een conductrice. "We worden dagelijks geslagen door die mensen", zei zij. "Dat is echt niet leuk meer." Lees ook: Bedelaar probeert agent zakdoekjes te verkopen en wordt aangehouden Een woordvoerder van de politie was niet bekend met de actie. Of er personen zijn aangehouden is dan ook niet bekend. NSDe NS waarschuwde al eerder voor deze treinbedelaars, die volgens hen illegaal zijn. "De NS neemt dit heel serieus. Wel is het soms moeilijk om de mensen te beboeten omdat ze op heterdaad betrapt moeten worden." Lees ook: Politie waarschuwt voor treinbedelaars met 'zielige briefjes' Zielige briefjesAndere bedelaars proberen treinreizigers te verleiden met een zielig briefje. De politie riep ook in die kwestie op niets te geven. "Het komt voor dat u kleingeld uit uw portemonnee haalt, het kleingeld geeft, en u niet veel later van uw portemonnee gerold wordt", waarschuwde de Haarlemse politie. Op Twitter kwam vanmiddag ook een melding binnen van een conductrice, die via de intercom reizigers waarschuwt voor bedelaars. Dat gebeurde op het traject Haarlem-Amsterdam. @NS_online Conductrice licht mensen tussen Haarlem en Amsterdam via de intercom in over de bedelpraktijken: keurig. — Tim Calis (@TimCalis) June 28, 2016
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Tunnel onder spoor bij Bedum
Dinsdag 28 jun 2016 14:31
Bij Bedum wordt een spoortunnel aangelegd als onderdeel van de nieuwe oostelijke ontsluitingsweg om het dorp heen.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Geen treinen tussen Castricum en Uitgeest
Dinsdag 28 jun 2016 13:42
CASTRICUM Tussen Castricum en Uitgeest rijden momenteel geen treinen. De storing duurt vermoedelijk nog tot 18.30 uur.In Castricum is een persoon onder een trein gekomen. De extra reistijd voor treinreizigers is meer dan een uur.
Lees verder...
 
Het Parool Station Amstel op de schop: nieuwe entree en grotere fietsenstalling
Dinsdag 28 jun 2016 13:29
Het stationsgebouw van Amsterdam Amstel wordt grootschalig gerenoveerd. Dat maakten de gemeente Amsterdam, ProRail en NS Stations dinsdag bekend. Het station uit bouwjaar 1939 heeft de status van Rijksmonument, maar heeft onder de jaren geleden. Er is een 'onaantrekkelijke en desoriënterende omgeving' ontstaan, zoals de gemeente het noemt. Een ontwerp van het Amsterdamse architectenbureau Office W
Lees verder...
 
NU.nl Vertragingen op het spoor rond Schiphol
Dinsdag 28 jun 2016 12:39
Het treinverkeer in Nederland ondervindt sinds dinsdagochtend hinder door een defecte trein bij Nieuw-Vennep. Daardoor rijden minder treinen van en naar Schiphol Airport.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Treinen tussen Schiphol en Den Bosch rijden weer
Dinsdag 28 jun 2016 12:31
* UPDATE 12.26 uur * DEN BOSCH - De treinen tussen Schiphol en Den Bosch rijden weer normaal.
Lees verder...
 
WebRegio Donderdagavond: spoeddebat over bereikbaarheid per spoor
Dinsdag 28 jun 2016 11:05
CASTRICUM - CASTRICUM Op verzoek van de PvdA wordt er donderdag (om 22.30 uur) een spoeddebat gehouden over de bereikbaarheid per spoor.
Lees verder...
 
Het Parool Stadsherstel wil Naco-huisje terug achter Amsterdam CS
Dinsdag 28 jun 2016 10:03
Het Naco-huisje, een rijksmonument, moest twaalf jaar geleden wijken voor de uitbreiding van Centraal Station. Stadsherstel wil het bijzondere pandje nu renoveren zodat het volgend jaar weer zijn oude plek kan innemen. 'Het Naco-huisje is een bijzonder voorbeeld van Amsterdamse Schoolarchitectuur," zegt Onno Meerstadt, directeur van Stadsherstel. Het pandje stond 85 jaar achter het Centraal Statio
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Veel minder treinen bij Schiphol Airport, Amsterdam Centraal en Hilversum
Dinsdag 28 jun 2016 06:35
SCHIPHOL Veel problemen op het spoor vanochtend. Vooral rond Schiphol, Amsterdam Centraal en Hilversum lopen treinreizigers forse vertraging op. Zo rijden er tussen Leiden en Schiphol veel minder treinen door een defecte trein, meldt de NS. Er rijden stopbussen tussen Leiden Centraal en Hoofddorp. Dat zorgt voor een extra reistijd die oploopt tot een uur. De verstoring is rond 11.00 uur verholpen, hoopt de NS.  Tussen Schiphol en Amsterdam Centraal rijden geen intercity's door een kapotte trein. Het advies is om de directe intercity tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal te pakken. Ook op dit traject kan de vertraging tot 11.00 uur wel een uur zijn. Reizigers tussen Amsterdam Centraal en Leiden kunnen omreizen via Haarlem.  Ten slotte rijden er tussen Schiphol Airport en Hilversum geen intercity's. De vertraging is 30 tot 60 minuten.  .@NS_online gister vertraging + vast in schiphol tunnel. Vandaag weer geen trein. Hulde... Morgen weer? pic.twitter.com/98B1ovRSk6 — Sijbren de Jong (@Sijbren_deJong) June 28, 2016
Lees verder...