Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Treinreiziger.nl Inloop dokter op station Den Haag Centraal
Woensdag 01 okt 2014 22:38
Op het Centraal Station in Den Haag is het sinds woensdag mogelijk om langs een dokter te gaan zonder afspraak. Bij de dienst - die CareToGo heet - kunnen reizigers geholpen worden met "eenvoudige medische kwesties". Dat meldt de NOS.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NS kan extra steun krijgen bij internationale concurrentie
Woensdag 01 okt 2014 22:16
Als een ander spoorbedrijf op een internationale treinroute de concurrentie aan gaat, kan NS extra financiele steun krijgen. Voorwaarde is wel dat de internationale concurrent ook binnenlandse reizigers vervoert en dat NS daardoor minimaal 10 miljoen euro omzet misloopt op het hoofdrailnet. Dat zei staatssecretaris Mansveld woensdag in een debat in de Tweede Kamer.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl PVV meer aandacht voor veiligheid in OV
Woensdag 01 okt 2014 22:01
Het kabinet moet veel meer aandacht schenken aan de veiligheid in het openbaar vervoer. Zo zouden marechaussees moeten waken op stations en moeten conducteurs in de trein zichtbaarder worden. Dat heeft PVV-Kamerlid Barry Madlener woensdag gezegd tijdens een debat in de Tweede Kamer.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Mansveld geen zitplaatsgarantie NS
Woensdag 01 okt 2014 21:45
Staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (PvdA) is niet bereid om de garantie op een zitplaats in de trein mee te nemen in de nieuwe vervoerconcessie, die volgend jaar moet ingaan. Het gaat mij te ver om een zitplaatsgarantie af te geven, zei de bewindsvrouw woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.
Lees verder...
 
NU.nl Mansveld kijkt naar begrip 'wanprestatie' bij NS
Woensdag 01 okt 2014 19:36
Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) gaat na in welke gevallen de Nederlandse Spoorwegen (NS) juridisch wanpresteren kan worden verweten, waardoor de concessie ter discussie kan worden gesteld.
Lees verder...
 
Volkskrant Sprintertrein nog jaren zonder wc
Woensdag 01 okt 2014 19:35
Het duurt nog zo'n 3,5 jaar voordat er een eerste toilet wordt ingebouwd in een Sprinter, de stoptrein van de Nederlandse Spoorwegen die bedoeld
Lees verder...
 
RTV Utrecht Verwarde man loopt half uur lang op spoor bij Utrecht
Woensdag 01 okt 2014 19:26
LEIDSCHE RIJN - Het treinverkeer rondom Utrecht heeft woensdagmiddag vertraging opgelopen omdat een verwarde man bijna dertig minuten op het spoor stond.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Viering 125-jarig jubileum Amsterdam Centraal
Woensdag 01 okt 2014 13:48
Het Centraal Station van Amsterdam bestaat op 15 oktober precies 125 jaar. NS en ProRail vieren dat de hele maand met enkele festiviteiten voor reizigers en bezoekers van het station.Zo is er de hele maand oktober een fototentoonstelling in de westvleugel van het station.
Lees verder...
 
Nieuwsblad Transport Vos Transport investeert in intermodaal vervoer
Woensdag 01 okt 2014 13:31
Vos Transport heeft zeventig huckepacktrailers aangeschaft voor het intermodale vervoer van goederen. De trailers, geproduceerd door Schmitz, worden begin volgend jaar geleverd.
Lees verder...
 
RTV Oost GroenLinks wil opheldering over mogelijk rijden van chloortrein door Overijssel
Woensdag 01 okt 2014 13:30
GroenLinks in de Provinciale Staten wil opheldering over de komst van chloortreinen in Overijssel. Gisteren kondigde AkzoNobel aan voorbereidingen te treffen om een chloortrein vanuit Duitsland naar Rotterdam te laten rijden. Raadslid Vincent Mulder uit Hengelo zegt dat die trein dan ook door Overijssel zal rijden.
Lees verder...
 
NU.nl FNV fel tegen 'versnippering' op spoor
Woensdag 01 okt 2014 13:08
Bij de nieuwe concessie voor het hoofdrailnet moeten niet meerdere worden partijen betrokken. FNV Spoor noemt de "versnippering" niet goed voor de reizigers en medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen (NS) en Prorail.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Mansveld Kwartierdienst Valleilijn te duur
Woensdag 01 okt 2014 12:53
Staatssecretaris Mansveld ziet een kwartierdienst op de Valleilijn (Ede-Wageningen - Amersfoort) niet zitten. Voor een kwartierdienst zijn er aanpassingen nodig aan de infrastructuur, dat vergt een investering van 46 miljoen euro. Mansveld vindt dat te duur. Wel kan de Valleilijn verlengd worden naar Arnhem.
Lees verder...
 
NU.nl Deel Kamer dreigt NS met afstoten spoorlijnen
Woensdag 01 okt 2014 11:38
Als de Nederlandse Spoorwegen (NS) er niet in slagen om kwaliteitsdoelstellingen te halen, moeten bepaalde trajecten kunnen worden afgepakt en beschikbaar komen voor andere vervoerders.
Lees verder...
 
WebRegio Akzonobel: eventueel chloortransport niet door Hilversum
Woensdag 01 okt 2014 10:37
HILVERSUM - De eventuele chloortransporten van Akzonobel van Duitsland naar de Botlek rijden waarschijnlijk niet door Hilversum, Bussum en Weesp, meldt een woordvoerder van het bedrijf. Het chemieconcern overweegt het chloorvervoer per spoor, omdat de chloorfabriek bij Rotterdam wegens een staking op 60 procent van de maximale capaciteit draait.
Lees verder...
 
NU.nl Veolia wil onderzoek naar machtsmisbruik NS
Woensdag 01 okt 2014 10:10
Vervoersbedrijf Veolia heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gevraagd om onderzoek te doen naar machtsmisbruik van de NS bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg.
Lees verder...
 
Algemeen Dagblad 'NS moet meebetalen aan fietsenstallingen'
Woensdag 01 okt 2014 08:05
De Nederlandse Spoorwegen moeten meer meebetalen aan de bouw en exploitatie van fietsenstallingen bij stations. Daar zal de ChristenUnie woensdag
Lees verder...
 
RTV Oost Mogelijk chloortrein van AkzoNobel door Overijssel vanwege staking Rotterdam
Dinsdag 30 sep 2014 23:54
AkzoNobel treft voorbereidingen om een chloortrein vanuit Duitsland naar het Rotterdamse Botlekgebied te laten rijden. Die trein zal ook door Overijssel rijden zegt het Hengelose SP-raadslid Vincent Mulder, die zich in het verleden, met succes, verzette tegen chloortreinen door Overijssel.
Lees verder...
 
WebRegio Baarn spoort al 140 jaar
Dinsdag 30 sep 2014 23:12
BAARN - Het bestaan van 140 jaar station Baarn wordt zaterdag 4 oktober gevierd met de aankomst van de feestelijke trein de Blauwe Engel om omstreeks 10.30 uur. In de hal van het station memoreert burgemeester Röell het feit dat Baarn in 1874 werd aangesloten op de Gooilijn van Amsterdam naar Zutphen. Ook wordt de tentoonstelling van de Historische Kring Baerne hier geopend.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl OV-chipkaart met Best Price principe binnen handbereik
Dinsdag 30 sep 2014 21:54
Welk kaartje of abonnement is het voordeligst? Nu verdwalen reizigers geregeld binnen het aanbod van abonnementen. Maar binnen een a twee jaar kan dat opgelost zijn. Tenminste als de vervoerders dat willen. Dan kan de OV-chipkaart echt meerwaarde krijgen voor de reiziger. Dat stelt redacteur Hildebrand van Kuyeren van Treinreiziger.nl.
Lees verder...
 
NU.nl Akzonobel overweegt chlooraanvoer vanuit Duitsland
Dinsdag 30 sep 2014 19:32
Verf- en chemieconcern�Akzonobel treft voorbereidingen om chloor per spoor vanuit Duitsland naar het Rotterdamse Botlek-gebied te transporteren.�
Lees verder...