Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

WebRegio Haarlemmer (28) aangehouden na aanbrengen graffiti op trein
Zondag 29 mrt 2015 10:58
HAARLEM - De politie heeft zaterdagavond rond 20.15 uur op de Verspronckweg een 28-jarige Haarlemmer aangehouden voor het spuiten van graffiti op een trein.
Lees verder...
 
RTV Utrecht Gewonde zwaan verstoort treinverkeer
Zaterdag 28 mrt 2015 14:49
SOEST - Het treinverkeer tussen Amersfoort en Amsterdam is zaterdagmorgen verstoord geweest. Op de intercitylijn zat rond 10.30 uur een gewonde zwaan op de rails ter hoogte van Soest.
Lees verder...
 
Telegraaf 'Mijn jongen sneuvelde op het spoor'
Zaterdag 28 mrt 2015 11:00
Er zijn nog 89 onbewaakte spoorwegovergangen in Nederland. De meest dodelijk daarvan ligt in het Groningse Winsum. In 2014 vielen daar twee dodelijke slachtoffers en het gevaar is nog lang niet geweken.
Lees verder...
 
Reformatorisch dagblad Treinverkeer stil tussen Utrecht en Den Bosch
Zaterdag 28 mrt 2015 08:09
DEN BOSCH (ANP). Het is zaterdag en zondag niet mogelijk om met de trein van Utrecht naar Den Bosch te reizen. Het spoor wordt vernieuwd, er komt nieuwe seinverlichting en ook worden de perronkappen op station Geldermalsen vervangen.
Lees verder...
 
De Gelderlander Dagelijks 79 reizigers meer met trein tussen Elst en Tiel
Zaterdag 28 mrt 2015 07:11
ZETTEN/DODEWAARD - Arriva heeft in 2014 op doordeweekse dagen 3,3 procent meer passagiers op de treindienst tussen Tiel, Elst en Arnhem vervoerd dan in 2013. Op zondag was de groei met 5,6 procent nog wat steviger.
Lees verder...
 
RTL Nieuws NS: treinen rijden weer normaal na stroomstoring
Zaterdag 28 mrt 2015 06:45
Het treinverkeer wordt vanochtend weer opgestart volgens het normale dienstrooster, zegt de NS.
Lees verder...
 
AT5 Treinverkeer rond Amsterdam nog altijd nagenoeg plat
Vrijdag 27 mrt 2015 21:22
Rondom Amsterdam en Schiphol verloopt de hervatting van de dienstregeling vrijdagavond erg moeizaam na de stroomstoring eerder op de dag.
Lees verder...
 
NU.nl NS naar rechter om besluit ACM
Vrijdag 27 mrt 2015 18:50
De NS gaat naar de rechter om een besluit van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) aan te vechten. De ACM oordeelde enkele weken terug dat de NS bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg de Spoorwegwet heeft overtreden.
Lees verder...
 
RTL Nieuws Kortsluiting en werkzaamheden oorzaak stroomstoring
Vrijdag 27 mrt 2015 18:23
De grote stroomstoring vandaag was volgens netbeheerder Tennet het gevolg van een samenloop van omstandigheden. Twee helften van het hoogspanningsstation in Diemen werden tijdelijk aan elkaar gekoppeld. Bij kortsluiting vallen in zo'n geval ook beide helften uit.
Lees verder...
 
NU.nl Treinverkeer Randstad nog hele avond gestremd na stroomstoring
Vrijdag 27 mrt 2015 17:36
Het treinverkeer in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland is vrijdag de rest van de avond gestremd als gevolg van de grote stroomstoring eerder op de dag. Pas zaterdagochtend rijdt het treinverkeer weer volgens de normale dienstregeling.
Lees verder...
 
De Gelderlander Dit weekend geen treinen tussen Utrecht en Den Bosch
Vrijdag 27 mrt 2015 15:00
TIEL - Door omvangrijke werkzaamheden rijden dit hele weekeinde geen treinen tussen Utrecht en Den Bosch, tussen Geldermalsen en Beesd (MerwedeLingelijn) en tussen Geldermalsen en Tiel.
Lees verder...
 
RTV Noord Hoofdstation krijgt zijn piano terug
Vrijdag 27 mrt 2015 14:52
De piano op het Hoofstation in Groningen keert terug. De NS plaatst het klavier dinsdag op het perronplein.
Lees verder...
 
RTV Oost Gemeenten Overijssel: Hoeveel treinen met gevaarlijke stoffen rijden er over het spoor?
Vrijdag 27 mrt 2015 14:04
Gemeenten langs het spoor in Overijssel willen weten hoeveel treinen met gevaarlijke stoffen er vorig jaar over het spoor in Overijssel zijn gereden. Ze hebben staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur in een brief om antwoord gevraagd.
Lees verder...
 
Reformatorisch dagblad Duur stroomstoring roept vragen op
Vrijdag 27 mrt 2015 12:58
AMSTERDAM (ANP). Het kan nog weken, zo niet maanden duren voordat bekend is waarom het relatief lang duurde voordat de stroomvoorziening na een storing in een hoogspanningsstation weer op gang kwam. Dat liet een woordvoerder van Netbeheer Nederland vrijdag weten. In Nederland zijn hoogspanningskabels allemaal dubbel uitgevoerd, waardoor bij grote storingen snel moet kunnen worden geschakeld.
Lees verder...
 
Algemeen Dagblad Gestrande reizigers vermaken zich op Amsterdam CS
Vrijdag 27 mrt 2015 11:53
Ondanks de ergernissen over de vertragingen die ze oplopen, proberen de treinreizigers op Amsterdam Centraal Station er toch het beste van te
Lees verder...
 
Telegraaf Trein ontruimd na stroomstoring
Vrijdag 27 mrt 2015 11:41
Het openbaar vervoer in Noord-Holland en Flevoland werd vrijdagmorgen getroffen door een stroomstoring. Onder meer treinen kwamen stil te staan en reizigers konden geen kant op. Zo ook hier vlak voor station Haarlem, waar de trein uiteindelijk ontruimd werd.
Lees verder...
 
RTL Nieuws Hele dag problemen op het spoor, vliegverkeer ontregeld
Vrijdag 27 mrt 2015 11:36
De problemen voor treinreizigers in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland zijn nog lang niet voorbij. De NS meldt dat zij de hele dag last houden als gevolg van de stroomstoring.
Lees verder...
 
RTL Nieuws Liveblog: Stroomvoorziening komt weer op gang
Vrijdag 27 mrt 2015 11:00
De stroomvoorziening komt weer langzaam op gang. Grote delen van de Randstad werden vanmorgen getroffen door stroomuitval. De problemen ontstonden door een hoogspanningsstation van Tennet in Diemen.
Lees verder...
 
WebRegio Blijft de stationshal van Leiden Centraal dan toch open?
Vrijdag 27 mrt 2015 10:38
LEIDEN - Vorige week is bekend geworden dat de NS de poortjes op Leiden Centraal snel wil sluiten, net als bij stations in de rest van het land. Door de huidige positie van de poortjes betekent dit dat de stationshal wordt afgesloten. Een ongewenste ontwikkeling, gezien de stationshal een onmisbare schakel zou vormen tussen de binnenstad en het LUMC.
Lees verder...
 
WebRegio Hoogspanningsstation Diemen is bron storing
Vrijdag 27 mrt 2015 10:21
REGIO - De stroomstoring die grote delen van Noord-Holland vrijdagochtend treft, is veroorzaakt door een defect in een hoogspanningsstation in Diemen. Dat meldt netbeheerder Tennet.
Lees verder...