Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Telegraaf Hardleerse Hollander 2x gepakt
Maandag 26 jan 2015 18:27
De politie in het Zuid-Duitse Passau heeft zaterdag tot twee keer toe een Nederlander meegenomen naar het bureau. De dronken 43-jarige man werd eerst met geweld uit een trein gehaald wegens zwartrijden. Hij verzette zich hevig.
Lees verder...
 
Telegraaf Ergernis in de trein
Maandag 26 jan 2015 17:04
Tassen op de stoel, benen die op de stoel liggen en jassen over de leuning gedrapeerd. Wil je lekker zitten in een volle trein is het wel van je afbijten. Want zeg nou zelf, hoedjes, bodywarmers en boodschappen hebben geen speciale zitplek nodig, toch?
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden NS: Intercity eindelijk langer op zaterdag
Maandag 26 jan 2015 16:33
GRONINGEN - NS verlengt met ingang van 7 februari de intercity's van Groningen en Assen naar de Randstad op zaterdagochtenden.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl ProRail Treinen tegen ijzelvorming zijn ingezet
Maandag 26 jan 2015 15:59
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft spoorbeheerder ProRail een poging gedaan om ijsafzetting op de bovenleiding te voorkomen. Desondanks kwam het treinverkeer zaterdagochtend rond onder andere Utrecht, Amsterdam, Amersfoort en Alkmaar tot stilstand.
Lees verder...
 
De Gelderlander Klankbordgroep spooraanpassingen Meteren groter
Maandag 26 jan 2015 15:38
METEREN/WAARDENBURG - De klankbordgroep die meedenkt over de ingrijpende spooraanpassingen bij Meteren en Waardenburg, in het kader van het Programma Hoogfrequent Spoor (PHS), is op zoek naar maximaal 6 nieuwe leden. De werkgroep kwam half januari voor het eerst bijeen.
Lees verder...
 
RTV Oost NS: extra lange treinen op zaterdagochtend van Enschede naar Randstad
Maandag 26 jan 2015 15:27
Met ingang van 7 februari gaan op zaterdagochtend extra lange treinen rijden van Enschede naar de Randstad. Dat heeft de NS laten weten.
Lees verder...
 
De Stentor Schennispleger in trein bij Deventer betrapt
Maandag 26 jan 2015 15:18
ZWOLLE/DEVENTER - De politierechter in Zwolle heeft de 41-jarige H.A. uit Enschede een boete van 250 euro op voor schennis plegen in mei van vorig jaar.
Lees verder...
 
De Gelderlander NS zet op zaterdagochtend langere treinen in vanuit Nijmegen
Maandag 26 jan 2015 13:27
NIJMEGEN - Vanaf Nijmegen Centraal gaan per 7 februari op zaterdagochtenden extra lange treinen rijden naar de Randstad. Het gaat om de trein van 9.12 uur naar Den Helder (via Arnhem, Utrecht en Amsterdam Centraal) en de trein van 9.26 uur naar Schiphol (via Arnhem en Utrecht).
Lees verder...
 
BN De Stem Conducteur bewusteloos geslagen in trein van Helmond naar Eindhoven
Maandag 26 jan 2015 12:48
EINDHOVEN - Een conducteur in de trein van Helmond naar Eindhoven werd zondagavond opgeschrikt toen hij door de trein liep. Hij kreeg een klap op zijn achterhoofd en raakte buiten bewustzijn. De dader noemde hem een 'vieze flikker'.
Lees verder...
 
Telegraaf 'Dus het kan wel NS'
Maandag 26 jan 2015 11:37
L. de Koning uit Roosendaal vindt dat de NS een voorbeeld moet  nemen aan de Zwitserland waar ondanks sneeuw en strenge vorst de treinen op tijd rijden. Bent u het met deze lezer  eens? Graag uw reactie.
Lees verder...
 
De Gelderlander Dit weekend geen treinen op Valleilijn
Maandag 26 jan 2015 11:20
EDE/BARNEVELD - Er rijden zaterdag en zondag geen treinen op de Valleilijn. Bussen nemen het vervoer tussen Ede-Wageningen en Amersfoort over.
Lees verder...
 
Algemeen Dagblad Brief voor treinreizigster: voorbeeld voor je generatie
Zondag 25 jan 2015 21:48
Een Engelse vrouw verrichtte in de trein donderdag een goede daad. Ze nam haar zoontje op schoot, waardoor een medepassagier zijn stoel kon
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Even afkloppen: de treinen rijden weer en het is niet glad
Zondag 25 jan 2015 07:24
AMSTERDAM Het is bijna te mooi om waar te zijn. Na dagen vol gladheid en problemen op de weg en het spoor, lijkt het allemaal rustig op deze zondagochtend. Ideaal dus als je naar de kerk moet, voetballen of op bezoek bij je schoonouders.
Lees verder...
 
Telegraaf Fraude met NS-kaartje
Zondag 25 jan 2015 05:30
Door een blunder van de NS kunnen treinreizigers heel gemakkelijk frauderen met treinkaartjes voor de IC Direct.
Lees verder...
 
Telegraaf Treinen weer volgens plan
Zaterdag 24 jan 2015 23:19
Het treinverkeer, dat zaterdag te kampen had met verstoring door het winterweer, rijdt weer volgens de dienstregeling. Dat liet een woordvoerster van de NS zaterdagavond weten.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Nog steeds problemen op Noord-Hollands spoor
Zaterdag 24 jan 2015 16:42
HAARLEM De problemen op het spoor zijn nog steeds niet volledig opgelost. Nadat het treinverkeer vanochtend in een groot deel van Noord-Holland vanwege de ijzel werd stilgelegd, zou rond het middaguur de dienstregeling worden hervat. Maar wat blijkt? Op enkele trajecten vallen nog steeds treinen uit.
Lees verder...
 
De Stentor Verrast door lamgelegde treinen in Apeldoorn
Zaterdag 24 jan 2015 16:24
Apeldoorn - De Code Oranje zat er al enkele dagen aan te komen. Toch verraste de uitval van treinen vanochtend vele reizigers op het Apeldoornse NS-station. De bovenleidingen waren in een deel van het land bevroren.
Lees verder...
 
NU.nl Treinverkeer in hele land geleidelijk weer opgestart
Zaterdag 24 jan 2015 14:44
De treinenloop is zaterdag in vrijwel het hele land weer geleidelijk opgestart, na de hele ochtend flinke hinder te hebben gehad van winters weer. Inmiddels rijden op vrijwel al lijnen weer treinen.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Zorgen om wangedrag scholieren op perrons station Krommenie-Assendelft
Zaterdag 24 jan 2015 14:18
KROMMENIE Ondernemer Martin Kreekel, eigenaar van een koffiezaak op station Krommenie-Assendelft, maakt zich zorgen over het vechtpartijen tussen scholieren die op het perron op de trein staan te wachten. "Gevaarlijk, met die langsstormende treinen."
Lees verder...
 
BN De Stem Agressieve treinpassagier aangehouden op Breda Centraal
Zaterdag 24 jan 2015 13:58
BREDA - Op Breda Centraal is zaterdagochtend een agressieve treinreiziger aangehouden. De 33-jarige Rotterdammer was dronken viel andere passagiers lastig in de trein. 
Lees verder...