Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

WebRegio Spoor Amsterdam CS gerepareerd
Donderdag 28 mei 2015 06:55
AMSTERDAM - De problemen op het spoor bij Amsterdam Centraal zijn voorbij. Reizigers moeten donderdagochtend nog wel rekening houden met een langere reistijd, omdat de dienstregeling moet worden opgestart, laat de NS weten.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Veenman (NS): Wantrouwen zat Fyra in de weg
Donderdag 28 mei 2015 01:19
Wantrouwen tussen de NS en de Nederlandse overheid heeft het snelle treinvervoer over de hogesnelheidslijn HSL-Zuid jarenlang parten gespeeld. Dat stelt oud-NS-topman Aad Veenman woensdag tegenover de parlementaire enquetecommissie Fyra.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Mansveld: deadline voor eenmalig in- en uitchecken
Donderdag 28 mei 2015 00:48
Het veelvuldig in- en uitchecken tijdens een treinreis met de ov-chipkaart is een grote ergernis van reizigers. Als er eind volgend jaar geen zicht is op een oplossing voor dit probleem, zal staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) het wettelijk gaan regelen.
Lees verder...
 
BN De Stem Gastblog Perrongeluk: Het systeem
Donderdag 28 mei 2015 00:32
Bredanaar Steven van Beek (33) schrijft op zijn Facebookpagina Perrongeluk en op zijn website www.perrongelukken.nl, over zijn observaties als kioskmedewerker op het station in Breda. Hij bracht eerder een boek met Perrongelukjes uit. BN DeStem publiceert elke donderdag op deze plek het nieuwste Perrongelukje van Van Beek.  
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Hinder treinstaking NMBS (België) valt mogelijk mee
Donderdag 28 mei 2015 00:17
De Nederlandse Spoorwegen verwacht geen problemen als gevolg van de treinstaking in Belgi? donderdag. De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS heeft laten weten dat internationale treinen naar verwachting niet geraakt worden door de vakbondsactie, aldus een NS-woordvoerder woensdag desgevraagd.
Lees verder...
 
WebRegio Amsterdam CS lastig bereikbaar door reparatie
Woensdag 27 mei 2015 21:08
AMSTERDAM - Station Amsterdam Centraal is vanaf woensdagavond 21.30 uur voor velen lastiger bereikbaar dan normaal. Reizigers die komen vanuit de richting Lelystad, Utrecht en Amersfoort moeten omreizen. Dat meldt spoorbeheerder ProRail.
Lees verder...
 
Reformatorisch dagblad Wantrouwen zat Fyra in de weg
Woensdag 27 mei 2015 19:18
DEN HAAG (ANP). Wantrouwen tussen de NS en de Nederlandse overheid heeft het snelle treinvervoer over de hogesnelheidslijn HSL-Zuid jarenlang parten gespeeld. Minister Gerrit Zalm (Financiën) vond dat de NS zijn eigen boontjes moest doppen toen de exploitatie van de lijn moeilijk bleek. De NS weigerde volledige inzage in de eigen cijfers te geven en wees met de beschuldigende vinger naar het ministerie van Verkeer en Waterstaat.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Haarlemmer die conducteur mishandelde langer vast
Woensdag 27 mei 2015 17:01
UITGEEST De man die afgelopen zaterdag een conducteur mishandelde bij station Uitgeest blijft voorlopig nog vast zitten. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.
Lees verder...
 
Telegraaf NS: Geen problemen door treinstaking België
Woensdag 27 mei 2015 16:48
De NS verwacht geen problemen als gevolg van de treinstaking in België donderdag. De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS heeft laten weten dat internationale treinen naar verwachting niet geraakt worden door de vakbondsactie, aldus een NS-woordvoerder woensdag desgevraagd.
Lees verder...
 
Eindhovens Dagblad NS moderniseert fietsenstalling station Eindhoven
Woensdag 27 mei 2015 16:35
EINDHOVEN - NS gaat in Eindhoven de fietsenstalling aan de centrumkant onder het station herinrichten. Daarmee moet een einde komen aan de onoverzichtelijke situatie en het blauwe plekken veroorzakende fietsparkeren in deze NS-stalling. De stalling gaat 15 juni dicht en pas in september weer open.
Lees verder...
 
AT5 Treinverkeer tussen CS en Muiderpoort ernstig ontregeld
Woensdag 27 mei 2015 16:08
Het treinverkeer tussen Centraal Station en station Muiderpoort is ernstig verstoord na een brandmelding bij de Dijksgracht.
Lees verder...
 
Telegraaf Meer sporen van Utrecht naar Leidsche Rijn
Woensdag 27 mei 2015 15:41
Het spoor tussen Utrecht en Leidsche Rijn wordt verdubbeld. Staatssecretaris Wilma Mansveld maakt hier 88 miljoen euro voor vrij, meldde ze woensdag. Eind 2018 moeten de treinen gaan rijden over de twee nieuwe sporen.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Siemens: HSL planning was voor ons onhaalbaar
Woensdag 27 mei 2015 15:14
De treinen die Siemens voor de hogesnelheidslijn HSL-Zuid wilde bouwen hadden nooit op tijd klaar kunnen zijn. Daarvoor was de productie van de trein te ingewikkeld. Het bedrijf heeft dat vanaf het begin ook aangegeven. Dat zei Ren? van Marrewijk, salesmanager bij Siemens (2000-2005), tegen de parlementaire enqu?tecommissie die het debacle met de Fyra onderzoekt.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Alstom: Onze trein is niet beoordeeld
Woensdag 27 mei 2015 14:49
Bij de aanbesteding van de hogesnelheidstreinen waren er geen gelijke kansen geboden aan de aanbieders. Dat zei Meindert Eland, de contactpersoon voor de NS bij Franse treinenbouwer Alstom. Het bedrijf had een eindbod neergelegd, terwijl daarna bekend was dat er minder treinen nodig waren. Dat een enkeldekstrein een zwaarwegend voordeel was, hoorde hij pas vorige week tijdens andere verhoren.
Lees verder...
 
Algemeen Dagblad Half jaar cel voor mes op keel van Rotterdamse agent zetten
Woensdag 27 mei 2015 14:04
Rotterdammer Raymond de H. (44), die op 6 februari in de metro bij station Zuidplein een mes op de keel van een agent zette, heeft een celstraf
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Oisterwijk wil extra spoorwegovergang voor fietsers en voetgangers richting KVL-terrein
Woensdag 27 mei 2015 12:13
OISTERWIJK - Het Oisterwijkse college wil een aparte spoorwegovergang voor fietsers en voetgangers aan de Blokshekken. Deze zou het KVL-terrein beter moeten verbinden met het centrum van het dorp.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Inschrijving Kilometer Kampioen van start
Woensdag 27 mei 2015 12:08
Op zaterdag 20 juni organiseert Treinreiziger.nl een bijzondere wedstrijd: wie kan de meeste kilometers met de trein op 1 dag maken? De winnaar kan krijgt een NS-Weekend Vrij Jaar-abonnement of kan kiezen voor een andere prijs naar keuze. Speciaal voor de wedstrijd is er nu een aparte website: kilometerkampioen.nl.
Lees verder...
 
AT5 UPDATE: Vrachtwagen zakt weg naast spoor tussen station Zuid en Schiphol
Woensdag 27 mei 2015 11:30
Tussen station Zuid en Schiphol is vanochtend een vrachtwagen weggezakt naast het spoor. Het treinverkeer tussen de twee stations ligt hierdoor tijdelijk stil.
Lees verder...
 
WebRegio Weinig extra hinder voor treinreizigers bij werkzaamheden spoorviaduct [video]
Woensdag 27 mei 2015 11:00
AMERSFOORT - Tijdens het afgelopen pinksterweekeinde werden werkzaamheden verricht aan het in aanbouwzijnde spoorviaduct aan de Energieweg te Amersfoort. Dit viaduct is een belangrijk onderdeel in de Energieweg, dat in het najaar 2015 wordt opengesteld. Om de werkzaamheden boven het spoor (aan het viaduct) veilig te laten verlopen moest het drukke baanvak Amersfoort-Apeldoorn, 33 uur volledig vrijgesteld worden van railvervoer.
Lees verder...
 
WebRegio Stelling: Situatie blindengeleidestrook op station Alphen direct aanpakken
Woensdag 27 mei 2015 10:10
ALPHEN AAN DEN RIJN - Blinden die gebruik maken van perron 2 op het Alphens station houden last van een steunpilaar. De paal is essentieel, omdat het dak erop steunt, maar staat midden op de blindengeleidestrook. Volgens de stationsmanager zijn er geen alternatieven. Wat denk jij?
Lees verder...