Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Algemeen Dagblad Politie haalt verwarde vrouw van spoorbrug
Vrijdag 21 nov 2014 15:40
De politie heeft vanmiddag een verwarde vrouw van het spoor gehaald bij de Beukelsbrug in Rotterdam. De vrouw verklaarde tegen de politie 'even
Lees verder...
 
Telegraaf Stofwolken in vieze NS-trein
Vrijdag 21 nov 2014 13:10
De 17-jarige Jacco Satter kon zijn ogen niet geloven toen hij donderdag ging zitten in de sprinter van Utrecht naar Zaltbommel. Op het moment dat de scholier plaatsnam in de coupé steeg er een enorme stofwolk op vanaf de treinstoel. ,,Zoiets vies heb ik nog nooit meegemaakt.\"
Lees verder...
 
RTV Oost Twee vrouwen mishandeld op station in Zwolle door duo uit Ommen
Vrijdag 21 nov 2014 12:40
Twee vrouwen zijn vanochtend mishandeld op het NS-station aan de Oosterlaan in Zwolle. Vanuit het niets werden ze aangevallen door een man en een vrouw uit Ommen.
Lees verder...
 
Nieuwsblad Transport Onderzoek naar kartel op Spaans spoor
Vrijdag 21 nov 2014 12:04
De Spaanse mededingingsautoriteit onderzoekt of spoorbedrijven in dat land, waaronder staatsspoorbedrijf Renfe en enkele...
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Proef+met+afteller+op+Hilversumse+stations+%5Bvideo%5D
Vrijdag 21 nov 2014 11:55
HILVERSUM Het is bedoeld als hulpmiddel voor conducteurs, maar ProRail denkt dat ook automobilisten, fietsers en wandelaars er baat bij hebben: de afteller. NS en ProRail testen ze op de stations Hilversum en Hilversum Sportpark.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Nachttreinen Brabant verdwijnen mogelijk per 2016
Vrijdag 21 nov 2014 11:43
De nachttreinen in Brabant kunnen alleen blijven als de provincie Noord-Brabant en de grote Brabantse steden meer geld willen betalen voor het nachtnet. Zo niet, dan verdwijnen de nachttreinen en blijven er alleen een aantal late treinen die tot 2:00 uur zullen rijden. Voor die treinen hoeven de regionale overheden niets te betalen. Dat meldt omroep Brabant.
Lees verder...
 
De Stentor Omgekomen chauffeur man uit Lelystad
Vrijdag 21 nov 2014 11:35
LELYSTAD/DIEPENVEEN - De vrachtwagenchauffeur, die donderdagmiddag om het leven kwam bij een ongeval op een spoorwegovergang in Diepenveen, blijkt een 48-jarige man uit Lelystad. Hij stak met zijn vrachtwagencombinatie het spoor over, waarbij hij tot stilstand kwam.
Lees verder...
 
Telegraaf Derde klasse in trein
Vrijdag 21 nov 2014 09:22
Mensen die ervan balen dat ze vaak moeten staan in de trein, kunnen daar beter aan wennen... „Staan in de spits hoort erbij”, zegt NS-topman Timo Huges. Volgens de NS-baas kan dat niet anders, onder meer door materieelgebrek.
Lees verder...
 
WebRegio Treinverkeer tussen Zaandam en Overwhere hervat [update]
Vrijdag 21 nov 2014 08:27
PURMEREND - (update 11.15 uur) De politie heeft vrijdagmorgen het treinverkeer tussen Zaandam en Purmerend Overwhere urenlang platgelegd. De vertraging voor reizigers liep op tot meer dan 60 minuten, meldt de NS.
Lees verder...
 
Algemeen Dagblad Passagiers Eurostar vast in 'kou en donker'
Vrijdag 21 nov 2014 08:00
Twee Eurostartreinen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ruim 8 uur stilgestaan. Door een kapotte bovenleiding zaten reizigers naar eigen zeggen uren vast zonder licht of werkende verwarming, berichtten Belgische media.
Lees verder...
 
De Gelderlander Bio-kruidenier op station Tiel heeft 80 eigenaren
Vrijdag 21 nov 2014 07:22
TIEL - 'Een biologische gemakswinkel met een luxe randje', zo wordt stationswinkel Bio-2-Go omschreven die donderdag opende op station Tiel. Met bijna 80 eigenaren en investeerders is de afgelopen jaren het startkapitaal van 70.000 Euro bijeengebracht voor de winkel.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Rijk werkt niet mee aan
Vrijdag 21 nov 2014 07:00
ASSEN Naast een afrit van de A28 krijgt het TT Circuit niet ook nog een eigen station. Het zou niet rendabel zijn. Dat staat in een brief van minister Schultz van Haegen aan de Tweede Kamer.
Lees verder...
 
RTV Oost Treinen tussen Olst en Deventer rijden weer na ongeluk tussen vrachtwagen en trein
Vrijdag 21 nov 2014 05:30
De treinen tussen Olst en Deventer kunnen weer rijden. Dat meldt de NS. Het treinverkeer op dat traject was gestremd door een aanrijding tussen een trein en een vrachtwagen bij een spoorwegovergang aan de Wetermansweg in Diepenveen.
Lees verder...
 
Telegraaf Meer geld voor nachttreinen
Donderdag 20 nov 2014 21:48
De provincie Noord-Brabant en de grote Brabantse steden zullen meer moeten gaan betalen als ze de nachttreinen vanaf 2016 willen laten rijden zoals nu gebeurt. De NS heeft dat aan de provincie laten weten.
Lees verder...
 
De Stentor Tot vrijdagochtend geen treinen door ongeval bij Diepenveen
Donderdag 20 nov 2014 21:02
DIEPENVEEN - Door het ernstige ongeval op de spoorwegovergang in de Wetermansweg in Diepenveen is er tot vrijdagochtend geen treinverkeer mogelijk tussen Deventer en Olst.
Lees verder...
 
Telegraaf Trein botst op auto, omstanders redden vrouw
Donderdag 20 nov 2014 20:42
Een vrouw die donderdagavond op een spoorwegovergang was gestrand, is op het nippertje gered door omstanders. Korte tijd later werd haar wagen verpletterd door een aanstormende trein.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NS wint prijs met meest transparante jaarverslag
Donderdag 20 nov 2014 19:02
De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben De Kristal 2014 gewonnen, de prijs voor het meest transparante jaarverslag van Nederland. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken donderdag laten weten.
Lees verder...
 
De Gelderlander Geen treinen Arnhem-Dieren door aanrijding in Velp
Donderdag 20 nov 2014 18:59
ARNHEM - Tussen Arnhem en Dieren rijden donderdagavond geen treinen als gevolg van een aanrijding met een voertuig. Dat is gebeurd op de overgang aan de Nordlaan in Velp.
Lees verder...
 
De Stentor [update] Een dode en 3 gewonden bij treinongeluk op overgang tussen Deventer en Olst
Donderdag 20 nov 2014 17:22
DIEPENVEEN - Op een spoorwegovergang in de Wetermansweg bij Diepenveen is vanmiddag een ongeluk gebeurd. Een trein botste in volle vaart tegen een met auto's geladen vrachtwagen. Een passagier meldde de redactie dat er in de trein sprake is van gewonden door rondvliegend glas.
Lees verder...
 
De Stentor Station Deventer krijgt bijzondere ijssalon
Donderdag 20 nov 2014 16:07
DEVENTER - ABC De Cirkel, een organisatie die onder meer mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) begeleidt, opent volgend jaar een 'ijssalon-plus' op het station van Deventer.
Lees verder...