Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Reformatorisch dagblad „Treinongeval Duitsland door menselijk falen”
Dinsdag 09 feb 2016 21:22
BAD AIBLING (ANP/DPA). Het treinongeval in het zuiden van Duitsland dinsdag is het gevolg van menselijk falen. Dat heeft eerste onderzoek uitgewezen, aldus bronnen rond dat onderzoek. Door het ongeval verloren zeker tien mensen het leven.
Lees verder...
 
De Gelderlander Man rooft tablet reiziger na ingooien ruiten in trein
Dinsdag 09 feb 2016 20:59
RUURLO/ WINTERSWIJK - Een man heeft dinsdagmiddag in de trein tussen Ruurlo en Winterswijk vernielingen aangericht en een medepassagier bedreigd. Daarbij pakte hij de tablet af van zijn medereiziger.
Lees verder...
 
De Stentor Treinen tussen Zutphen en Deventer kort gestremd door aanrijding met wild zwijn
Dinsdag 09 feb 2016 19:33
DEVENTER/ZUTPHEN - Het treinverkeer tussen Zutphen en Deventer is dinsdagavond korte tijd stilgelegd. Er is een aanrijding geweest met een wild zwijn. 
Lees verder...
 
Algemeen Dagblad Dodental treincrash Zuid-Duitsland loopt op
Dinsdag 09 feb 2016 17:05
Het aantal doden door de frontale botsing tussen twee treinen dinsdag in het zuiden van Duitsland is opgelopen naar tien. Dat heeft de politie in
Lees verder...
 
Telegraaf ‘Crashsite is gruwelijk gezicht’
Dinsdag 09 feb 2016 15:25
Het onderzoek naar de oorzaak van de treinramp in Duitsland is in volle gang. Er zijn twee van de drie zwarte dozen gevonden. De treinen zouden met hoge snelheid op elkaar zijn gebotst. Correspondent Rob Savelberg heeft het laatste nieuws.
Lees verder...
 
De Gelderlander VVD Gelderland wil rechtstreekse trein naar Den Haag
Dinsdag 09 feb 2016 15:14
NIJMEGEN - De Gelderse VVD wil een terugkeer van de rechtstreekse treinverbinding tussen Nijmegen/Arnhem en Den Haag/Rotterdam. Voor het gemak van reizigers, maar ook om economische redenen.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Treinongeluk Beieren: Dodental loopt op
Dinsdag 09 feb 2016 12:20
Twee regionale treinen in de Duitse deelstaat Beieren zijn dinsdag frontaal op elkaar gebotst. Er zijn zeker acht doden en negentig gewonden. Daarvan zijn er veertig zwaar gewond en vijftien zelfs zeer zwaar, meldt de Duitse politie. Zij sluit niet uit dat het dodental nog stijgt.
Lees verder...
 
De Stentor Geen treinen tussen Zwolle en Kampen door defecte trein
Dinsdag 09 feb 2016 09:48
ZWOLLE/KAMPEN - Tussen Zwolle en Kampen rijden geen treinen maar (snel)bussen. Aanleiding is een defecte trein.
Lees verder...
 
TC Tubantia Stroom voor spoor Wierden-Zwolle
Dinsdag 09 feb 2016 09:47
NIJVERDAL - Het werk gaat als een trein, op de spoorlijn Wierden-Zwolle. Met dank aan het zachte winterweer, waardoor flink vaart wordt gemaakt met de elektrificatie van het tracé. Ook als het regent en waait, zoals gisteravond tussen Wierden en Nijverdal, zijn tientallen spoorwerkers van VolkerRail aan het werk, in opdracht van spoorbeheerder ProRail.
Lees verder...
 
AT5 Wisselstoring bij Schiphol verholpen
Dinsdag 09 feb 2016 09:31
Rond Schiphol hebben dinsdagochtend enige tijd minder treinen gereden door een wisselstoring, dat meldt de Nederlandse Spoorwegen (NS).Lees ook: Treinverkeer vanaf Zuid lange tijd ontregeld Van de luchthaven naar Amsterdam Zuid/Hoofddorp/Sloterdijk was het treinverkeer ontregeld. De NS meldde rond 10.00 uur dat de problemen waren verholpen. Maandagavond was er bij Schiphol ook al een wisselstoring. 
Lees verder...
 
Reformatorisch dagblad Treinproblemen bij Leerdam en Schiphol
Dinsdag 09 feb 2016 09:17
DORDRECHT (ANP). Tussen Leerdam en Geldermalsen rijden dinsdagochtend geen treinen door een seinstoring. Dat meldt de NS. Er zijn bussen ingezet om de reizigers toch van het ene naar het andere station te kunnen vervoeren. De NS hoopt dat de problemen rond 10.30 uur verholpen zijn.
Lees verder...
 
Reformatorisch dagblad Dodental treinongeluk Beieren stijgt tot acht; tientallen zwaargewonden
Dinsdag 09 feb 2016 08:10
BAD AIBLING. Een botsing van twee treinen in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren heeft dinsdag aan zeker acht mensen het leven gekost. Rond de negentig mensen raakten gewond, veertig van hen zwaar en vijftien zeer zwaar, meldt de politie. Zij sluit niet uit dat het dodental nog stijgt.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Flinke groei internationale treinreizigers Duitsland
Dinsdag 09 feb 2016 07:15
Goed nieuws is altijd extra goed nieuws als iemand anders het brengt: in dit geval de collega’s van Deutsche Bahn. Vorige week bracht onze partner in Duitsland een mooi overzicht uit van de resultaten over 2015 over het ‘Fernverkehr’ ofwel de internationale treinverbindingen. Vooral naar Nederland groeit het internationaal treinverkeer vanuit Duitsland flink door. Plus 7 procent Deutsche Bahn telde in 2015 meer dan 2,3 miljoen reizigers op de twee internationale treinverbindingen naar Nederland (ICE naar Frankfurt en Intercity Berlijn), zeven procent méér dan in 2014. Dit is een vierde reizigersrecord op rij. Sinds de start van ICE in november 2000 zijn daarmee totaal bijna 17 miljoen reizigers vervoerd. NS International en Deutsche Bahn tellen hier altijd het aantal grenspassages, dus reizigers die ook echt de grens overgaan. Vooral de Intercity naar Berlijn is in beide landen ook een belangrijke binnenlandse trein, deze reizigers tellen we hier nog niet eens mee. 'Deutsche Bahn meldt dat hun internationale treinverkeer stijgt naar zowel Frankrijk als België. Maar van- en naar Nederland is de groei het hoogst' meldt marketeer Hendrieke Dolmans van NS International. ‘Blijkbaar bieden we een goed product, de tevredenheidscijfers zijn best hoog: maar liefst 86% van de reizigers geeft hiervoor een 7 of hoger, voor Intercity Berlijn is dit zelfs een percentage van 90%'. ICE is en blijft voor NS dan ook een belangrijke treinverbinding. NS heeft de ambitie om de samenwerking met Deutsche Bahn door te zetten tot in ieder geval 2025. NS International bezit zelf drie ICE-treinstellen die het dagelijks inzet op de treinverbinding tussen Amsterdam en Frankfurt. Mobiel ticket De invoering van het mobiele ticket in de loop van 2015 heeft positief bijgedragen aan de klanttevredenheidscijfers; reizigers hoeven geen homeprint meer te maken van een online geboekt ticket, maar kunnen deze gewoon tonen vanuit hun Smartphone. Installatie van de NS International App en dan boeken via de website volstaat. Het originele persbericht van Deutsche Bahn vind je hier In november 2015 bestond ICE International 15 jaar. Een goed moment om in Keulen te testen of Duitsers te verleiden zijn tot een dagje Amsterdam: 
Lees verder...
 
Algemeen Dagblad Keiharde spoorweggrappen van Jandino moeten levens redden
Dinsdag 09 feb 2016 06:52
Met harde grappen over ongelukken op spoorwegovergangen gaat cabaretier Jandino Asporaat mensen bewust maken van de gevaren. Hij doet dit voor
Lees verder...
 
Eindhovens Dagblad Spoorherrie in Helmond stuk minder na nieuwe maatregelen
Dinsdag 09 feb 2016 06:00
HELMOND - Naast 7 geplande geluidsschermen komen in Helmond op nog 2 plaatsen maatregelen tegen herrie van voorbijrijdende treinen. 
Lees verder...
 
RTV Drenthe Twee jaar verkeershinder door autotunnel bij station Assen
Dinsdag 09 feb 2016 05:59
De Overcingellaan staat straks twee jaar lang compleet op zijn kop, maar daarna heeft Assen ook wat. Een autotunnel van 150 meter voor het nieuwe stationsgebouw langs, met daar bovenop een autoluw stationsplein.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Provincie geeft inwoners Rietlanden hoop: omstreden spoorplan uitgesteld
Maandag 08 feb 2016 22:50
Goed nieuws voor de tegenstanders van het omstreden spoorplan rond station Emmen-Zuid. De provincie is bereid om nog eens kritisch naar de plannen te kijken.
Lees verder...
 
Telegraaf Koningin pakt de trein
Maandag 08 feb 2016 19:20
De Britse koningin Elizabeth is weer in Londen. De vorstin, die de feestdagen doorbracht op het koninklijke landgoed Sandringham bij Norfolk, pakte maandagochtend de trein naar de Britse hoofdstad.
Lees verder...
 
De Stentor Zeer grote brand in Staphorst, treinverkeer stilgelegd
Maandag 08 feb 2016 19:13
Op het industrieterrein in Staphorst is maandagavond een zeer grote brand uitgebroken. Het zou gaan om een pand aan de Secretaris Trooststraat. Het getroffen bedrijf is Kisteman Events.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Hekwerk op spoor: minder treinen tussen Amsterdam Zuid en Schiphol
Maandag 08 feb 2016 17:28
AMSTERDAM Tussen station Amsterdam Zuid en Schiphol rijden momenteel minder treinen. Dat komt volgens de NS door 'hekwerk op het spoor'.Hoe het hekwerk op het spoor is beland is niet duidelijk. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van 30 tot 60 minuten. Verwacht wordt dat de storing rond 19.30 uur verholpen is. Reizigers tussen Schiphol en Utrecht kunnen het beste omreizen via Amsterdam Centraal, adviseert de NS.
Lees verder...