Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Treinreiziger.nl Weer korting op InterRail
Zaterdag 05 sep 2015 15:49
Ook dit jaar is InterRaill na de zomerperiode weer extra voordelig. De laatste jaren geeft het bedrijf vaak zowel in de lente en rond de herfst 15% korting op alle Global Passes. De korting geldt voor alle boekingen in september en oktober.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Containertrein Oss-Polen wijkt uit naar Tilburg
Vrijdag 04 sep 2015 18:09
OSS - De eind mei gestarte goederentreindienst tussen Oss en het Poolse Rzepin doet Oss niet meer aan. De treinen wijken uit naar Tilburg, omdat nachtritten in Oss niet mogelijk zijn.
Lees verder...
 
De Gelderlander Lezing over openbaar vervoer in Zevenaar
Vrijdag 04 sep 2015 16:40
ZEVENAAR/GIESBEEK - De Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar houdt op twee avonden een lezing over het openbaar vervoer in Zevenaar. A. Ligtenbarg vertelt over de historie van Zevenaar als pleisterplaats aan de hessenroute Arnhem-Keulen, de Betuwelijn, de lokale spoorweg en de buslijnen. Op dinsdag 15 september is de lezing bij zalencentrum Staring aan de Grietakkers 3 in Zevenaar en op donderdag 24 september bij Kulturhus de Brede Blik aan de Kerkstraat 68 in Giesbeek. De aanvang is om 19.30 uur. Voor leden is de toegang gratis, niet-leden betalen 2,50 euro.
Lees verder...
 
NU.nl NS laat commissie gevolgen chroom-6-verf onderzoeken
Vrijdag 04 sep 2015 16:39
De NS laat een commissie kijken naar de gevolgen van de giftige chroom-6-verf die voorkomt in verflagen van oude treinen.
Lees verder...
 
De Gelderlander Duiker aan het werk bij bij aanleg fietstunnel onder spoor Ede
Vrijdag 04 sep 2015 16:19
EDE - Bij de aanleg van de fietstunnel onder de spoorlijn Utrecht-Arnhem in Ede is vrijdag een duiker ingezet. Medewerkers ter plaatse spreken van een reparatie, volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het om reguliere inspecties.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Treinen verlengd: 160 zitplaatsen extra in drukke spitstreinen tussen Emmen en Zwolle
Vrijdag 04 sep 2015 16:04
Meer zitplaatsen in de spits in de treinen van Emmen naar Zwolle en andersom. Dat is hard nodig want het aantal reizigers op deze route steeg de afgelopen jaren met 20 procent. Daarom gaven de provincies Drenthe en Overijssel vervoerder Arriva de opdracht om drie treinen te laten verlengen.
Lees verder...
 
Eindhovens Dagblad Grote drukte op station Eindhoven door minder treinen
Vrijdag 04 sep 2015 15:16
EINDHOVEN - Tussen Weert en Eindhoven reden sinds vrijdagmiddag lange tijd geen treinen. Om vier uur kwam het treinverkeer langzaam weer op gang. Niet alleen op dat traject waren er problemen. Ook tussen Tilburg en Gilze-Rijen reden geen treinen.   
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Verlopen OV-chipkaart zorgt voor extra omzet
Vrijdag 04 sep 2015 15:15
Op dit moment zijn naar schatting 2,1 miljoen OV-chipkaarten verlopen, daarop staat ongeveer 20 miljoen euro aan tegoed. Dat schat het Algemeen Dagblad. Translink Systems (TLS), het bedrijf achter de OV-chipkaart, wil niet bekend maken om hoeveel geld het precies gaat.
Lees verder...
 
RTV Drenthe Vertraging op het spoor: hele weekend werkzaamheden
Vrijdag 04 sep 2015 14:50
Treinreizigers moeten dit weekend rekening houden met vertraging door geplande werkzaamheden.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Treinen tussen Tilburg en Gilze-Rijen rijden weer
Vrijdag 04 sep 2015 14:11
TILBURG - Er reden vrijdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur geen treinen tussen Tilburg en Gilze-Rijen. De extra reistijd bedroeg meer dan een uur.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Pop-up store OV-Fiets moet piekvraag opvangen
Vrijdag 04 sep 2015 13:46
Om tegemoed te komen aan de grote vraag naar OV-Fietsen worden er tijdelijk extra locaties geopend. Daarmee hoopt NS te voorkomen dat reizigers naast de fiets grijpen. De tijdelijk extra locaties noemt het bedrijf pop-up stores. Die zijn nu geopend bij Amsterdam Zuid en metrostation Rotterdam Zuidplein.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl iDBUS gaat verder als OUIbus
Vrijdag 04 sep 2015 12:58
Het busbedrijf van de Franse spoorwegen (SNCF) ondergaat een naamswijziging. De internationaal klinkende naam iDBUS heet voortaan OUIbus. Waarom het bedrijf haar naam wijzigt is niet bekend.
Lees verder...
 
WebRegio Treinverkeer van en naar Hilversum korte tijd plat na vondst 'verdachte tas'
Vrijdag 04 sep 2015 12:35
HILVERSUM - Het treinverkeer van en naar station Hilversum is vrijdag kort na het middaguur even gestremd geweest na de vondst van een verdachte tas in een coupĂ©. Rond 12.35 uur meldde de eigenaar van de tas zich bij de politie. 
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Emmer verzet tegen plan verdubbeling spoor
Vrijdag 04 sep 2015 10:57
EMMEN - Bij de gemeente Emmen zijn 18 bezwaarschriften binnengekomen tegen de plannen om bij station Emmen-zuid een stuk spoor te verdubbelen. Een van de indieners is de wijkvereniging Rietlanden.
Lees verder...
 
De Gelderlander Beperkt treinverkeer door werkzaamheden
Vrijdag 04 sep 2015 09:22
EDE - Tussen Amersfoort en Ede-Wageningen is zondag 13 september tot ongeveer 14.30 uur slechts beperkt treinverkeer mogelijk. Er worden die dag werkzaamheden uitgevoerd. Vervoerder Connexxion zet bussen in en adviseert reizigers hun reis vooraf goed te plannen.
Lees verder...
 
De Gelderlander 'Sluiproute' wandelaars door station Arnhem onderzocht
Vrijdag 04 sep 2015 06:57
ARNHEM - Komen er speciale passagepasjes voor de toegangspoortjes die nu worden gebouwd op Station Arnhem of niet? Die vraag moet worden beantwoord na het onderzoek dat de Nederlandse Spoorwegen in november doet naar de bezoekers van het Arnhemse station.
Lees verder...
 
Eindhovens Dagblad Treinverkeer tussen Eindhoven en Helmond weer op gang
Donderdag 03 sep 2015 23:20
EINDHOVEN - Het treinverkeer tussen Eindhoven en Helmond is donderdag rond 23.10 uur weer op gang gekomen. Dat meldt de NS. 
Lees verder...
 
Brabants Dagblad EnquĂȘte in Vught over spoorvariant
Donderdag 03 sep 2015 21:12
VUGHT - Alle inwoners van Vught mogen middels een enquĂȘte  meepraten over welke spoorwegvariant zij willen: V3 of V3 Oost Verkort. De gemeente laat de enquĂȘte uitvoeren tussen 21 september en 6 oktober door een onafhankelijk bureau.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Geen internationale treinen naar Hongarije
Donderdag 03 sep 2015 18:13
Het treinverkeer in Hongarije verloopt uiterst moeizaam door de grote stromen vluchtelingen. Het internationale treinverkeer richting Oostenrijk, Tsjechi? en Slowakije is zelfs volledig gestopt. Journalisten die verslag wilden doen van de problemen werden weggejaagd.
Lees verder...
 
BN De Stem Glasplaat in perron station Breda
Donderdag 03 sep 2015 17:27
BREDA - Een deel van de vloer van perron 7/8 van het nieuwe station in Breda wordt vervangen door een stevige glasplaat.
Lees verder...