Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

RTV Oost Hinder voor treinreizigers tussen Zwolle en Enschede door werkzaamheden
Maandag 06 jul 2015 07:59
Treinreizigers tussen Zwolle en Enschede moeten deze week rekening houden met vertraging door werk aan het spoor. De werkzaamheden duren tot en met zondag 12 juli. Er worden op verschillende momenten bussen ingezet.
Lees verder...
 
BN De Stem Geen onderzoek naar spoor Moerdijk
Maandag 06 jul 2015 07:45
Moerdijk - Er komt voorlopig geen onderzoek naar de situatie van de spoorfaciliteiten op het haven- en industrieterrein van Moerdijk en daarbuiten. Een Europese subsidieaanvraag van het Havenschap Moerdijk en de provincie daarvoor is niet gehonoreerd door het grote aantal verzoeken. Uit de beoordeling blijkt wel dat de aanvraag volledig past binnen de eisen van het programma en ook relevant is voor het Europese goederenspoornetwerk.
Lees verder...
 
BN De Stem Verstoring tussen Den Bosch en Breda is voorbij; treinverkeer wordt hervat
Maandag 06 jul 2015 07:26
TILBURG/DEN BOSCH – Tussen Den Bosch en Breda reden maandagochtend minder treinen door een defecte trein. De verstoring is rond 8.30 weer verholpen. Het treinverkeer wordt hervat.
Lees verder...
 
De Gelderlander Minder treinen Nijmegen-Den Bosch door overwegstoring
Maandag 06 jul 2015 07:26
NIJMEGEN - Door een overwegstoring rijden er maandagochtend minder treinen tussen Nijmegen en Den Bosch.
Lees verder...
 
RTV Noord Arriva doet proef moet frontcamera's op de trein
Maandag 06 jul 2015 07:10
Twee treinen van spoorvervoerder Arriva hebben sinds maart zogenoemde frontcamera\'s.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NS en ProRail: Tourweekend zonder problemen
Zondag 05 jul 2015 22:32
De Nederlandse Spoorwegen en ProRail kijken met een goed gevoel terug op het weekeinde. Het vervoer van de vele mensen naar de twee etappes in de Tour de France verliep zonder problemen, zo stellen de twee organisaties zondag.
Lees verder...
 
RTV Oost Geen treinverkeer tussen Deventer en Apeldoorn door kapotte trein
Zondag 05 jul 2015 22:21
Er rijden vanavond tijdelijk geen treinen tussen Deventer en Apeldoorn. De oorzaak is een kapotte trein.
Lees verder...
 
Algemeen Dagblad Duo valt treinpassagiers lastig in laatste nachttrein
Zondag 05 jul 2015 19:29
Twee mannen die zich hadden misdragen in de laatste nachttrein van Utrecht naar Amersfoort zijn vanochtend rond drie uur aangehouden door de
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Pech voor treinreizigers Berlijn - Amsterdam
Zondag 05 jul 2015 17:53
Treinreizigers op weg van Berlijn naar Amsterdam hadden zaterdag dubbele pech. In een intercity viel zaterdag in drie van de negen rijtuigen de klimaatregeling uit. In Hannover werd er daarom een vervangende trein geregeld, maar die trein ging in Minden defect.
Lees verder...
 
De Stentor Treinen rijden weer tussen Zutphen en Winterswijk
Zondag 05 jul 2015 13:02
ZUTPHEN - Tussen Zutphen en Winterswijk reden tot 14.00 uur minder treinen door een defecte trein. De extra reistijd was 15 tot 30 minuten.
Lees verder...
 
De Gelderlander Verwarde man in onderbroek geeft conducteur kopstoot
Zondag 05 jul 2015 12:55
ARNHEM - Een 29-jarige man zonder vast adres is zaterdagmiddag opgepakt op station Arnhem. In de trein van Emmerik naar Arnhem zou de verwarde man, slechts gekleed in onderbroek, de conducteur een kopstoot hebben gegeven.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Goedkope NS Dagkaart bij Etos. Geldig na 11:00 uur
Zondag 05 jul 2015 12:14
Van maandag 6 t/m zondag 26 juli verkoopt Etos treinkaartjes. Het gaat om een dagkaart waarmee je voor 19,90 euro met 2 personen kris, kras door Nederland kunt reizen. Maar let op: de treinkaartjes zijn pas vanaf 11:00 uur geldig, ook in het weekend. De goedkope treinkaartjes kun je gebruiken in de periode van 10 augustus t/m 1 november 2015.
Lees verder...
 
Reformatorisch dagblad Leger komt NS te hulp tijdens hittegolf
Zaterdag 04 jul 2015 22:55
DEN HAAG (ANP). Voor het eerst heeft de Koninklijke Landmacht zaterdag paraat gestaan om te helpen bij verstoringen van het treinverkeer. Op veertien plaatsen in het land stonden groepen van tien militairen klaar om bij te springen als het nodig zou zijn. Ze konden bijvoorbeeld water uitdelen of mindervaliden vervoeren.
Lees verder...
 
NU.nl Verwarring op Belgisch spoor vanwege 'kameel'
Zaterdag 04 jul 2015 21:43
De Belgische spoorwegen ondervonden zaterdag hinder van een bijzonder probleem: er zou een kameel op het spoor gesignaleerd zijn. 
Lees verder...
 
Telegraaf 'Kameel' blijkt dode kat
Zaterdag 04 jul 2015 21:36
Belgische treinreizigers keken zaterdagochtend vreemd op toen ze via Twitter werden gealarmeerd over een kameel op het spoor.
Lees verder...
 
RTV Oost Spoorbomen blijven dicht in Ommen, automobilisten nemen risico's
Zaterdag 04 jul 2015 20:00
Verhitte taferelen vanmiddag op de Hammerweg in Ommen. Ter hoogte van het station bleven de spoorbomen dicht, wat tot een aantal gevaarlijke manoeuvres leidde.
Lees verder...
 
Treinennieuws.nl Treinen te hoog of tunnels te laag
Zaterdag 04 jul 2015 19:02
Op de Spits website lezen wij het volgende:  Het Franse spoorwegbedrijf SNCF heeft verkeerde treinen aangeschaft voor de spoorverbinding tussen het Franse Les Arcs – Draguignan en het Italiaanse Vintimille. De lijn is 125 kilometer lang. Maar met het laatste gedeelte in Italië lijkt geen rekening te zijn gehouden. De nieuwe treinen die SNCF heeft […]
Lees verder...
 
NU.nl Grote drukte in Utrecht bij Tourstart
Zaterdag 04 jul 2015 13:59
De hitte heeft duizenden mensen niet tegengehouden om zaterdag naar Utrecht te komen voor de start van de Tour de France. Op station Utrecht Cenraal, bij de startlocatie en rond de Jaarbeurs was het rond 13.00 uur erg druk.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Spoorbomen in Berghem slaan op hol (video)
Zaterdag 04 jul 2015 12:46
* UPDATE 11.15 UUR * BERGHEM - Het euvel aan de op hol geslagen slagbomen op de Hoessenboslaan in Berghem is zaterdagmiddag verholpen. Een woordvoerder van Prorail vermoedt dat een werktrein over het traject is gereden en daarmee de seinen in werking heeft gezet.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Treinverkeer Eurotunnel weer hervat na bestorming
Zaterdag 04 jul 2015 12:29
Het treinverkeer in de Eurotunnel tussen Frankrijk en Engeland is een tijd lang stil komen te liggen, nadat zo?n 150 migranten in de nacht van vrijdag op zaterdag de terminal in het Franse Calais hebben bestormd.
Lees verder...