Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Dagblad van het Noorden Onderzoek machinisten nog dit jaar afgerond
Vrijdag 28 okt 2016 21:06
Het onderzoek naar het opleidings- en ervaringsniveau van machinisten van Arriva is binnen twee maanden af. Dat laat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) weten.
Lees verder...
 
De Gelderlander Geen treinverkeer Arnhem - Ede door kapotte bovenleiding
Vrijdag 28 okt 2016 19:21
ARNHEM / EDE - Er is vrijdagavond geen treinverkeer mogelijk tussen Arnhem en Ede. Oorzaak is een geknapte bovenleiding, net voor Ede. Naar verwachting kan het treinverkeer rond 21.30 uurĀ worden hervat.
Lees verder...
 
BN De Stem Vertraging voor danscentrum in Roosendaals station
Vrijdag 28 okt 2016 17:29
ROOSENDAAL - Het plan om in het historische deel van het Roosendaalse treinstation een danscentrum te vestigen, heeft minstens een half jaar vertraging opgelopen. Na een mislukte aanvraag voor subsidie bij de provincie richt de NS nu haar pijlen op het project Erfgoedfabriek. Met dit ontwikkel- en investeringsprogramma blaast de provincie iconische erfgoedcomplexen nieuw leven in.
Lees verder...
 
Het Parool Treinverkeer tussen Bijlmer Arena en CS hervat
Vrijdag 28 okt 2016 14:53
Tussen de stations Amsterdam Centraal en Bijlmer Arena reden vrijdagmiddag enige tijd geen treinen. Door een beschadigd spoorviaduct tussen Muiderpoort en Bijlmer Arena is treinverkeer er sinds een uur 's middags onmogelijk. Spoorbeheerder ProRail had het euvel rond tien over twee 's middags verholpen. De NS leidde Intercity's tussen Alkmaar en Maastricht, die beide stations passeren om. Reizigers
Lees verder...
 
De Stentor Spoorwegovergang nachtje dicht
Vrijdag 28 okt 2016 12:40
ZWOLLE - Spoorwegovergang Maatgravenweg is in de nacht van zondag op maandag van 23.45 uur tot 06.00 uur voor alle verkeer afgesloten.
Lees verder...
 
Telegraaf Werkoverleg spoor gaat door
Vrijdag 28 okt 2016 11:37
Het 'groot werkoverleg' van machinisten en conducteurs komende maandag op Amsterdam Centraal Station gaat gewoon door. In navolging van de NS had reizigersorganisatie Maatschappij Voor Beter OV hen opgeroepen om in het belang van de reiziger de actie uit te stellen tot na 5 november, als er officieel overleg is tussen NS en personeel. Maar ,,dat gaat niet gebeuren", laat een woordvoerder van het personeel desgevraagd weten.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Spoorsituatie Amsterdam Centraal aanstaande maandag
Vrijdag 28 okt 2016 08:38
Een deel van de NS-medewerkers heeft aangegeven aanstaande maandag hun werk te onderbreken in de regio Amsterdam. Wat dit precies betekent voor de situatie op het spoor is nu nog onduidelijk. NS heeft haar medewerkers gevraagd om eventuele onvrede intern te bespreken en op te lossen om te voorkomen dat onze reizigers hier hinder van ondervinden. We zullen onze reizigers op de hoogte houden via ns.nl en de NS reisplanner app.
Lees verder...
 
Leeuwarder Courant Aanpak gevaarlijke overgang in Wolvega
Vrijdag 28 okt 2016 07:00
Een van de gevaarlijkste verkeerspunten in Wolvega, de spoorwegovergang bij de Lycklamaweg, wacht voor fietsers een metamorfose.
Lees verder...
 
BN De Stem Geen treinen tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke na aanrijding met persoon
Donderdag 27 okt 2016 21:06
VLISSINGEN - Het treinverkeer tussen de stations Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke is donderdagavond tijdelijk stilgelegd wegens een aanrijding met een persoon.
Lees verder...
 
Telegraaf Dijksma kan verder met ProRail
Donderdag 27 okt 2016 18:44
In de Tweede Kamer bestaan geen bezwaren tegen het plan van het kabinet om de zelfstandigheid van ProRail te beperken. „We kunnen de keuze billijken”, zei VVD’er Betty de Boer. Alleen het CDA keert zich tegen de ingeslagen weg, bleek donderdag tijdens een debat in de Kamer.
Lees verder...
 
De Stentor Bovenleiding spoor Zwolle-Raalte-Wierden klaar
Donderdag 27 okt 2016 18:03
ZWOLLE - Na 350 dagen is de aanleg van de bovenleiding van de spoorlijn Zwolle-Wierden klaar. Het 40 kilometer lange traject tussen Zwolle en Wierden via onder meer Heino en Raalte is in opdracht van de provincie Overijssel geƫlektrificeerd.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Hilversummers protesteren in Den Haag tegen treinlawaai
Donderdag 27 okt 2016 17:20
HILVERSUM Hilversums protest vandaag in Den Haag. Omwonenden van het spoor en de gemeente vinden dat de minister nu eindelijk eens een eind moet maken aan het oorverdovende geluid dat de treinen veroorzaken rondom het station. Ze worden er knettergek en zelfs ziek van."Bewoners worden er 's nachts wakker van, je kan in de zomer geen gesprek in de tuin voeren en er zijn zelfs mensen om verhuisd", somt omwonende Patrick Weening op. Het piepende geluid van de treinen is volgens de Hilversummers om gestoord van te worden. "Het is verschrikkelijk gewoon", zegt Greo Weimer, die ook aan het spoor woont. "Het komt door de muren heen." Lees ook: Omwonenden station Hilversum worden knettergek van piepende treinen Het gepiep en gekraak is 8 jaar geleden ontstaan na werkzaamheden aan het spoor. Het zogenoemde booggeluid is het gevolg van een te krap aangelegde bocht. Tot nog toe hebben de protesten van de omwonenden bij ProRail niks uitgehaald, omdat de spoorbeheerder er volgens de wet niks aan hoeft te doen. Daarom worden de pijlen nu gericht op de minister.Booggeluid maakt ziekDe Hilversummers krijgen steun van de gemeente en ze zijn vanmiddag samen per bus opgetrokken naar Den Haag. Ook Leiden en Woerden ondersteuen het protest omdat daar dezelfde problemen zijn. Gewapend met actiebuttons en spandoeken met daarop de tekst 'Booggeluid maakt ziek' willen de actievoerders de minister en staatssecretaris overtuigen om in actie te komen. "We willen er wat vaart achter zetten met een petitie, zodat we nu luid en duidelijk te kennen kunnen geven dat het geluid er echt is en dat ze er aan moet werken", aldus een strijdbare Weening. Uit tweets van Weening blijkt het onderwerp inderdaad uitgebreid besproken is in een commissievergadering van de Tweede Kamer, maar dat een kant-en-klare oplossing vooralsnog niet geboden wordt door het kabinet. Yess!! De staatssecretaris benoemd het probleem van het booggeluid. Waarschuwt dat inventarisering van de omvang tijd kost. https://t.co/Iu0QkMP2Mk — Pat Weening (@PatWeening) 27 oktober 2016 Teleurstelling. Staatssecretaris houdt voor #booggeluid vooralsnog vast aan maffiose oplossing van @ProRail — Pat Weening (@PatWeening) 27 oktober 2016
Lees verder...
 
De Stentor Geen treinen tussen Zwolle en Olst door defecte bovenleiding
Donderdag 27 okt 2016 16:52
ZWOLLE - Door een defecte bovenleiding rijden er donderdagavond geen treinen tussen Zwolle en Olst.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Treinverkeer Amsterdam maandag tijdens avondspits ontregeld
Donderdag 27 okt 2016 15:00
Treinreizigers moeten maandag in de avondspits rekening houden met forse vertragingen. Machinisten en conducteurs hebben aangekondigd van 17.00 uur tot 19.00 uur het werk stil te leggen vanwege een groot werkoverleg op Amsterdam Centraal. Het gaat om een bijeenkomst die niet door de vakbonden is georganiseerd.
Lees verder...
 
Infrasite Weer internationale prijs voor station Arnhem Centraal
Donderdag 27 okt 2016 15:00
ProRail is trots: Station Arnhem Centraal mag weer een internationale prijs ophalen! Vanmiddag 27 oktober 2016 lekte uit dat The European Concrete Award 2016 28 oktober wordt uitgereikt aan dit bijzondere gebouw.
Lees verder...
 
Telegraaf Kraan valt om bij CS Amsterdam
Donderdag 27 okt 2016 12:17
Bij werkzaamheden op de Oosterdokskade naast het Centraal Station in Amsterdam is donderdagmorgen een kraan omgevallen. Niemand raakte hierbij gewond.
Lees verder...
 
NU.nl Werkgeversorganisatie ziet niets in verzelfstandiging ProRail
Donderdag 27 okt 2016 11:14
Het kabinetsplan om de zelfstandigheid van ProRail deels terug te draaien kan negatieve gevolgen hebben voor de investeringen in het spoor. 
Lees verder...
 
BN De Stem Treinverkeer tussen Breda en Gilze-Rijen hervat na aanrijding
Donderdag 27 okt 2016 10:46
*UPDATE 14:25 UUR* BREDA - Door een aanrijding met een persoon heeft het treinverkeer tussen Breda en Gilze-Rijen donderdag veel hinder ondervonden.
Lees verder...
 
BN De Stem Perrongeluk: Ongrijpbaar mysterie (2)
Donderdag 27 okt 2016 10:00
Bredanaar Steven van Beek schrijft op zijn Facebookpagina Perrongeluk en op zijn website www.perrongelukken.nl, over zijn observaties als kioskmedewerker op het station in Breda. BN DeStem publiceert elke donderdag op deze plek het nieuwste Perrongelukje van Van Beek.
Lees verder...
 
Eindhovens Dagblad Werk aan het spoor Eindhoven-Venlo moet maandag afgerond zijn
Donderdag 27 okt 2016 07:00
EINDHOVEN/HELMOND/DEURNE - ProRail is tot maandag druk doende met het vervangen van versleten dwarsliggers, spoorstaven en wissels op een traject van ruim vijftig kilometer tussen Eindhoven en Venlo.
Lees verder...