Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Nederlandse Spoorwegen 3 swingende treinen naar zomercarnaval in Rotterdam
Zaterdag 30 jul 2016 14:49
Vandaag reed NS samen met Zomercarnaval de Latin Express. Vanuit 3 verschillende richtingen konden reizigers zich warm dansen op de stijlen Salsa, Bachata of Kizomba met begeleiding van professionele dansers en danseressen in de trein. Bekijk snel de foto's en het filmpje. Zomercarnaval is elk jaar een groot feest met vrolijke mensen. Doordat het zo populair is is de organisatie en de stad erbij gebaat dat mensen met het OV naar de stad komen. Met zomercarnaval hebben we daarop ingespeeld door reizigers al een swingende aftrap te geven in de trein! Vanuit Breda kregen de reizigers de eerste pasjes van de dansstijl Kizomba aangeleerd. Zowel jong als oud werd aangestoken door de swingende sfeer en ging met de voetjes van de vloer. "Het is heel leuk om zo verrast te worden. Ik kom al jaren op zomercarnaval en ga elk jaar met de trein. Dit jaar is hierdoor wel heel speciaal. Ik heb heel veel zin in wat de rest van de dag gaat brengen.", aldus een entousiaste reiziger. Ook vanuit Utrecht Centraal en Leiden reed een trein met een speciale coupé naar Rotterdam waar Salsa- en Bachatamuziek uit de speakers in dreunden. Conducteur Xander genoot van de mooie sfeer in zijn trein: "Vandaag is het weer een feestje om te werken. Al dansend kan ik mijn werk doen. Mooi om te zien dat we de reiziger iets extra's kunnen bieden naar zomercarnaval".  Alle treinen kwamen gelijk aan op Rotterdam Centraal waar alle reizigers en dansers zich verzamelden rondom de Brassband voor het station! Daar ging het feest verder! Het startschot werd dit jaar gegeven in de trein en gezien de sfeer die dat gaf moet het wel goed komen met het zomerse feest in Rotterdam. Kijk het filmpje voor enkele mooie sfeerbeelden. Veel plezier op zomercarnaval. Kun je er vandaag niet bij zijn, kom dan volgend jaar. Met de trein!      
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Spoorwerkzaamheden rondom Schiphol: dit staat je te wachten
Zaterdag 30 jul 2016 14:30
SCHIPHOL Wie in de aankomende tien dagen naar Schiphol afreist met de trein, moet rekening houden met vertraging vanwege werkzaamheden aan het spoor. Een overzicht:Traject Amsterdam Centraal - Hoofddorp: Tussen station Amsterdam Sloterdijk en station Schiphol Airport rijden geen treinen vanaf maandagnacht 1 augustus 01.15 uur tot en met woensdagochtend 3 augustus 5.20 uur. Daarom worden er NS-bussen ingezet op dat traject. Ook nachtnetreizigers maken gebruik van de NS-bus. De extra reistijd bedraagt ongeveer 15 tot 30 minuten. Door de werkzaamheden rijden er tussen Schiphol Airport en station Hoofddorp ook minder treinen. Reizigers tussen station Amsterdam Sloterdijk en station Lelylaan kunnen overigens ook metrolijn 50 nemen.  Traject Schiphol Airport - Amsterdam Bijlmer ArenA/Diemen Zuid: Wie reist tussen de luchthaven en station Weesp, moet maar liefst 10 dagen zonder trein. Vanaf maandag 1 augustus tot en met woensdag 10 augustus 05.15 uur zullen er NS-bussen worden ingezet. Op 4 en 5 augustus rijden de bussen richting Diemen Zuid zelfs door naar Weesp. De extra reistijd is ongeveer 15 tot 45 minuten. Op 2 augustus moet er tussen Schiphol Airport en Bijlmer ArenA gereisd worden via R-net buslijn 300. Diezelfde dag is het alleen mogelijk om via R-net buslijn 310 te reizen tussen station Schiphol Airport en Amsterdam Zuid.
Lees verder...
 
BN De Stem Treinverkeer tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal hervat na seinstoring
Zaterdag 30 jul 2016 10:05
LAGE ZWALUWE – Tusssen Lage Zwaluwe en Roosendaal reden sinds zaterdagochtend negen uur geen treinen vanwege een seinstoring. Rond twaalf uur was de verstoring verholpen. De extra reistijd bedroeg tussen de dertig en zestig minuten.
Lees verder...
 
BN De Stem Vermiste personen gevonden op station Breda
Vrijdag 29 jul 2016 21:49
BREDA - De politie zocht vrijdagavond op het station in Breda naar twee vermiste personen. Er waren veel agenten op de been, ook werd een trein vanuit Den Bosch stilgezet en doorzocht.
Lees verder...
 
RTV Oost Treinen staan stil op station Mariënberg na verdachte situatie op het spoor
Vrijdag 29 jul 2016 20:58
Op het station in Mariënberg staan sinds acht uur vanavond de treinen stil na melding van een verdachte situatie op het spoor.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Minder reizigers voor Eurostar
Vrijdag 29 jul 2016 19:28
Eurostar heeft in het tweede kwartaal van 2016 ongeveer drie procent minder reizigers vervoert dan dezelfde periode vorig jaar. Er zijn minder vrijetijdsreizen door de terreuraanslagen in Brussel. Ook het aantal zakelijke reizen is in de aanloop naar het EU-referendum in het Verenigd Koninkrijk afgenomen. De omzet is zelfs met 10 procent afgenomen.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NS stopt voorlopig toch niet met reisinfo via teletekst
Vrijdag 29 jul 2016 16:31
De Nederlandse Spoorwegen stoppen voorlopig toch niet met reisinformatie via teletekst. Het spoorbedrijf kondigde vorige week aan per 1 augustus te stoppen met teletekst pagina 751. NS wil eerst nader in gesprek met reizigersorganisaties.
Lees verder...
 
BN De Stem Gemeente overweegt sluiting spoorwegovergang aan de Spiekestraat in Zegge
Vrijdag 29 jul 2016 16:24
ZEGGE - De gemeente Rucphen overweegt de spoorwegovergang aan de Spiekestraat in Zegge voorgoed te sluiten.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Jongeren vinden dat trein-wifi nog teveel hapert
Vrijdag 29 jul 2016 14:09
Jongeren vinden de snelheid van de wifi-verbinding in treinen ontoereikend, blijkt uit een enquête van Rover Jong, de jongerenorganisatie van reizigersvereniging Rover, belangenvereniging voor beter openbaar vervoer.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Omstreden spoorwegovergang Heemstede sinds vandaag weer open
Vrijdag 29 jul 2016 13:41
HEEMSTEDE Na twee jaar lang protestacties, rechtszaken en de nodige ergernis bij omwonenden is de omstreden, onbewaakte spoorovergang in de Laan van Alverna in Heemstede nu toch weer open.ProRail sloot de overgang in 2014 af omdat deze onveilig zou zijn, maar daar kwamen wandelaars en fietsers tegen in verzet. Tot grote ergernis van omwonenden die de overgang juist dicht willen houden omdat er teveel ongelukken zouden gebeuren. De gemoederen liepen hoog op. De bewoners sloten zelfs hun laantje uit protest af toen bekend werd dat de gemeente de overgang toch weer wilde openen. Lees ook: Spoorwegovergang Heemstede jaar dicht: "We missen ons Laantje van Alverna" Ferdinand Koene die in een nabijgelegen wijk in Heemstede woont, is in ieder geval erg blij dat de overgang eindelijk weer open is. "Een heuglijk moment! Na jaren te hebben gestreden, zitten we nu op het goede spoor." DwangsommenIn mei besloot de gemeente ProRail met dwangsommen te dwingen de spoorwegovergang te heropenen. Met succes: op last van de hoogste bestuursrechter is de overgang nu dus toch weer geopend. 
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Treinengek Erik de Zwart witheet om bekladde wagons: "Spuitbusterroristen zijn het"
Vrijdag 29 jul 2016 11:56
AMSTERDAM Dood- en doodziek zijn ze ervan. Jarenlang hebben tientallen vrijwilligers ontzettend hard gewerkt om hun 'hondekop', een klassieke trein, helemaal op te knappen en nu is hun werk in één klap tenietgedaan door 'spuitbusterroristen'. Erik de Zwart, vooral bekend als radiomaker maar ook treinengek bij uitstek, is woedend op de graffitikunstenaars die afgelopen weekend hun slag sloegen op een terrein van ProRail in Amsterdam. Daar zagen zij tussen alle andere treinen de bijzondere 'hondekop' staan. Ze spoten de groene trein flink onder en vertrokken als dieven in de nacht na het achterlaten van hun 'tag'. VernielenDe Zwart, die spreekt namens de Stichting Hondekop die de trein in eigendom heeft, is witheet. "Dit is het werk van rapaille dat het eigen plasje wil afzetten. Het heeft niks, maar dan ook niks, met kunst te maken. Maar de mensen die deze trein besmeuren, vernielen wel de kunst van een ander." Het hondekoptreinstel 766 is in 1954 gebouwd en was tot twintig jaar geleden in gebruik op het Nederlandse spoor. Daarna werd hij overgenomen door de Stichting Hondekop die dit 'prachtige voorbeeld van Hollands welvaren' niet verloren wilde laten gaan. In de jaren die volgden reden ze er af en toe nog ritjes mee. Het treinstel was bijvoorbeeld te huur voor huwelijksritjes of afscheids- of personeelsfeesten.  Een jaar of zes geleden was -ie in zo'n slechte staat dat de vrijwilligers van de stichting hard aan de slag gingen om 'm weer in oude staat terug te brengen. Ruim een maand geleden waren ze eindelijk klaar en was de trein weer in pico bello staat. Totdat 'idioten die zichzelf kunstenaar noemen' in actie kwamen, vult Paul van der Lugt van de stichting aan. "De vrijwilligers hebben er hun ziel en zaligheid in gestopt en nu kunnen ze weer opnieuw beginnen. Het komt wel weer goed, maar het moet die idioten voor eens en altijd duidelijk zijn dat ze met hun handen moeten afblijven van andermans spullen." Terug van recesDe Zwart gaat nog een stap verder: "Wat mij betreft komt de Tweede Kamer terug van reces en worden ze eindelijk eens aangepakt. Dankzij die tags is heel makkelijk te achterhalen wie dit doet, maar er gebeurt nooit iets mee. Dat terwijl dit gekladder met graffiti de samenleving jaarlijks miljoenen euro's kost." De vrijwilligers zijn inmiddels begonnen met het schoonmaken van de trein. Bekijk de video hieronder:
Lees verder...
 
BN De Stem Betegelde kiosken station Breda in najaar open; geen doorkijk oude tunnel
Vrijdag 29 jul 2016 11:50
BREDA - De twee betegelde kiosken op de perrons van het station van Breda gaan in het najaar weer open.
Lees verder...
 
Infrasite Station Breda officieel opgeleverd
Vrijdag 29 jul 2016 11:00
#infra #Infrasite
Lees verder...
 
De Gelderlander Graffitispuiter op heterdaad betrapt op spoor in Zutphen
Vrijdag 29 jul 2016 09:29
ZUTPHEN - Een 24-jarige man uit Amersfoort is vanmorgen op heterdaad betrapt toen hij bezig was met het spuiten van graffiti op een trein in Zutphen. Een medewerker van de NS zag rond 05.00 uur dat meerdere personen bezig waren met het bekladden van een treinstel en belde de politie.
Lees verder...
 
Eindhovens Dagblad Minder treinen tussen Deurne en Helmond door kapotte trein
Vrijdag 29 jul 2016 09:24
HELMOND/DEURNE - Tussen Deurne en Helmond rijden vrijdagochtend vanaf 9.00 uur minder treinen door een defecte trein. Het zou gaan om een goederentrein die bij de Stationsstraat in Deurne stilstaat.
Lees verder...
 
De Gelderlander Hezelpoort in Nijmegen lekt
Vrijdag 29 jul 2016 08:00
NIJMEGEN - Tussen Nijmegen en Arnhem rijden tot zondag geen treinen vanwege werkzaamheden aan het spoor. Tijdens die grootschalige onderhoudsklus wordt ook de Hezelpoort in Nijmegen onder handen genomen.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden PvdA baalt van uitstel hellingbaan Winsum
Donderdag 28 jul 2016 17:09
De PvdA in Winsum is ‘teleurgesteld’ dat het nog tot eind 2018 duurt voordat de hellingbaan bij het Winsumer treinstation er ligt.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Reiziger geeft kopstoot aan NS-medewerker op Amsterdam Centraal
Donderdag 28 jul 2016 13:42
AMSTERDAM (AT5) Een medewerker van de NS is gisteravond rond 20.00 uur op een perron van Amsterdam Centraal mishandeld door een reiziger.Dat bevestigt de NS aan AT5. De medewerker sprak de man aan omdat hij andere reizigers aan het lastigvallen was. Vervolgens reageerde de man agressief en gaf hij een kopstoot. Het slachtoffer is ter controle in het ziekenhuis geweest en is inmiddels weer thuis. "Er wordt aangifte gedaan, want dit is natuurlijk onacceptabel", aldus een NS-woordvoerder. Of de dader is opgepakt, is op dit moment nog niet duidelijk.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Faillissement strop voor toekomstig treinrestaurant
Donderdag 28 jul 2016 12:42
Bij station Lelylaan komt toch geen restaurant in een oude Mat'64 trein . Het vorig jaar geplaatste treinstel zal mogelijk weer door de NS worden weggehaald, zo bevestigt stadsdeel Nieuw-West. De aanleiding is het faillissementvan initiatiefnemer Urban Space Agency, aldus een woordvoerder. ”Ze hebben geen uitbater kunnen vinden.”
Lees verder...
 
Groninger Internet Courant Lift op station Winsum wordt vervangen door hellingbaan
Donderdag 28 jul 2016 11:32
De lift op het treinstation van Winsum wordt in 2018 vervangen door een hellingbaan. De lift heeft namelijk te maken met storingen, die vooral worden veroorzaakt door vandalisme. Voor de mindervalide reizigers en de gemeente is het een hardnekkig probleem, dat met een hellingbaan kan worden opgelost.
Lees verder...