Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Telegraaf Utrecht eist minder ’gastreinen’
Vrijdag 26 aug 2016 07:15
De gemeente Utrecht wil dat er minder gevaarlijke stoffen over het spoor worden vervoerd en eist dat het Rijk zich houdt aan de gemaakte afspraken daarover. Utrecht heeft daarover een brandbrief gestuurd aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Milieu en Infrastructuur.
Lees verder...
 
Eindhovens Dagblad Storing spoorwegovergangen in Helmond door hitte
Vrijdag 26 aug 2016 06:00
HELMOND - Ook de warme temperatuur kan tot storingen op het spoor leiden. Donderdagavond bleven spoorbomen in Helmond urenlang dicht.
Lees verder...
 
De Stentor Veel meer fietsenrekken bij station Apeldoorn
Donderdag 25 aug 2016 22:55
APELDOORN - ProRail wil de fietsenstalling bij het station in Apeldoorn anderhalf keer zo groot maken.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Veel belangstelling voor OV-fietsen in Den Bosch
Donderdag 25 aug 2016 22:00
DEN BOSCH - Er is veel belangstelling voor de OV-fietsen die te huur zijn op onder meer het station in Den Bosch. Volgens een woordvoerster van de NS is op die locatie vorig jaar maandelijks gemiddeld 4.200 keer gebruik gemaakt van deze service waarvoor de huurder 3,35 euro per 24 uur betaalt.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Treinconcessie Britse East Anglia definitief naar Abellio
Donderdag 25 aug 2016 21:48
NS-dochter Abellio mag de komende 9 jaar het treinvervoer in East Anglia verzorgen. Dit maakte het Britse ministerie van Verkeer vandaag definitief bekend. De treinconcessie in het oosten van Engeland beslaat onder andere de steden Cambridge, Essex, Norwich, Ipswich, de graafschappen Norfolk en Suffolk en Stansted Airport. Naast regionaal en lokaal vervoer gaat het ook om treindiensten die East Anglia met Londen verbinden.
Lees verder...
 
WebRegio Op 3 en 4 Sept. 2016 weer spoorwerkzaamheden rond Gooilijn en Flevolijn
Donderdag 25 aug 2016 18:50
WEESP - Schiphol Airport-AmersfoortWanneerzaterdag 3 en zondag 4 septemberOorzaakwerkzaamhedenAdviesU kunt gebruikmaken van de overige treinen of de omreisroute• tussen Schiphol Airport en Amersfoort rijden geen Intercity's; tussen Amsterdam Zuid en Weesp, Naarden-Bussum rijden minder Sprinters• doorgaande reizigers tussen Schiphol Airport en Amersfoort kunnen reizen via Utrecht CentraalExtra reistijdeen kwartier
Lees verder...
 
BN De Stem Geen Gehoor HSL eist maatregelen aan spoor
Donderdag 25 aug 2016 17:22
BREDA - De stichting Geen Gehoor HSL Regio Breda, die protesteert tegen de geluidsoverlast van de snelle Thalystreinen, verzoekt PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu nu officieel om handhaving. In de bezwaarbrief schrijft de stichting, die 400 donateurs heeft, dat er een paar maatregelen nodig zijn om het geluid van de treinen te beteugelen.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Man zorgt voor chaos bij station Den Bosch bij poging van zon te genieten
Donderdag 25 aug 2016 16:45
DEN BOSCH – Treinen rondom Den Bosch zijn donderdagochtend even gestopt met rijden omdat er iemand op de rand van de spoorbrug zat. De man in kwestie beweerde echter dat hij daar alleen maar zat om ‘een beetje zon mee te pakken’. Dat meldt de politie van Den Bosch op Facebook.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen 5 Coolste Reisplanner Xtra features
Donderdag 25 aug 2016 16:20
De Reisplanner Xtra-app krijgt keer op keer weer nieuwe features, de ene opvallender dan de andere. Wij vonden het tijd om een eigen top 5 te maken om juist die minder opvallende features (maar vaak oooh zo gaaf) onder de aandacht te brengen. Vandaar deze top 5 Coolste Reisplanner Xtra features (unaniem verkozen door Piet en Gerjan). #5 Geen Zin Om Te Lopen - OV-fiets punt met beschikbaarheidscijfer Met deze functionaliteit kun je snel en eenvoudig zien waar het dichtstbijzijnde OV-fiets punt is, hoeveel fietsen er nog beschikbaar zijn en hoe je daar komt. #4 Home Please - Mijn reizen Favoriete reizen sla je eenvoudig op onder ‘Mijn reizen’. Zo hoef je niet elke keer alles opnieuw in te voeren en kun je snel door alternatieven ‘swipen’. #3 Waar Is-Ie - Treinradar Vanuit deze gave feature kun je overzichtelijk zien waar welke trein rijdt, hoe hard deze gaat, wat de samenstelling is en welke faciliteiten er aan boord zijn. Wat heb je er aan? Acht, eenmaal gezien dan wil je niet meer zonder. #2 Lekkere Trek - Faciliteiten op stations Alle faciliteiten op het station naar keuze bekijk je eenvoudig in één overzicht, makkelijk voor de lekkere trek maar ook voor onze services. #1 Van Tafel Naar Podium - Reizen van deur-tot-deur De ultieme feature blijft toch echt het overzichtelijk en snel plannen van je reis van “deur-tot-deur”. Je vult een adres in van het restaurant waar je wilt gaan eten en daarna bijvoorbeeld je huisadres. De complete reis (inclusief wandeling, bus, tram en trein) komt in je scherm en is op te slaan in je agenda (leuk is ook dat je hier kunt zien wat de actuele treinlengte is en of die korter is dan gepland). Bonus - Druktemelder Feedback is je vriend; we vernemen graag of je kon zitten of niet. Het geeft ons de mogelijkheid om er iets aan te doen of uit te leggen waarom het even niet anders is waardoor jij weer een alternatief kunt overwegen.
Lees verder...
 
Infrasite Nieuwe dienstregeling 2017: meer treinen op het spoor
Donderdag 25 aug 2016 15:00
De dienstregeling voor reizigers- en goederenverkeer op het spoor gaat volgend jaar flink op de schop. Er kunnen vanaf december 2016 meer treinen rijden omdat ProRail nieuwe infrastructuur heeft opgeleverd. Goed nieuws voor reizigers!
Lees verder...
 
BN De Stem Treinstoring tussen Roosendaal en Bergen op Zoom voorbij
Donderdag 25 aug 2016 12:33
ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Tussen Roosendaal en Bergen op Zoom reden donderdagmiddag geen treinen vanwege een aanrijding. 
Lees verder...
 
BN De Stem Perrongeluk: Lief en rustig
Donderdag 25 aug 2016 10:00
Bredanaar Steven van Beek (33) schrijft op zijn Facebookpagina Perrongeluk en op zijn website www.perrongelukken.nl, over zijn observaties als kioskmedewerker op het station in Breda. BN DeStem publiceert elke donderdag op deze plek het nieuwste Perrongelukje van Van Beek. 
Lees verder...
 
RTV Oost Zero tolerance in OV: Syntus neemt passagiers die zich misdragen niet meer mee
Donderdag 25 aug 2016 09:33
Vervoerbedrijf Syntus gooit het vanaf 1 september over een andere boeg met passagiers die zich in de bus of de trein misdragen. Net als andere OV-bedrijven voert Syntus in Overijssel een reisverbod in.
Lees verder...
 
TC Tubantia Trein schampt scootmobiel in Hengelo; man gewond
Donderdag 25 aug 2016 09:26
HENGELO – Bij een spoorwegovergang in Hengelo is een bestuurder van een scootmobiel donderdagochtend aardig geschrokken. De man wilde oversteken en werd geschampt door een trein die op dat moment passeerde.
Lees verder...
 
Telegraaf 'Einde aan chaos rond OV-chipkaart'
Donderdag 25 aug 2016 09:25
De groeiende chaos rond de OV- chipkaart moet sneller aangepakt worden door de vervoerders en producent TransLink Systems.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Treinen tussen Oss en Nijmegen rijden weer volgens dienstregeling
Donderdag 25 aug 2016 07:40
* UPDATE 9.49 uur * OSS - De treinen tussen Oss en Nijmegen rijden weer volgens dienstregeling. Door een defecte trein op het spoor tussen Oss en Nijmegen reden er donderdagmorgen minder stoptreinen op het traject.
Lees verder...
 
Telegraaf Urinoir in trein-toilet
Donderdag 25 aug 2016 07:09
Na de plaszak heeft de NS volgende week een nieuwe wc-primeur. De TU Delft onwikkelde een nieuw toilet waarin naast een toiletpot ook een urinoir is te vinden. Dat zou ervoor moeten zorgen dat mannen minder knoeien bij het plassen.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad 11 minuten om te poepen in een stilstaande trein
Donderdag 25 aug 2016 06:39
Do 25 aug. Storing bij de NS. Dat was nog te overkomen voor een invalide man op station Den Bosch. Maar door het lange wachten, moest hij wel even naar het toilet. Dat leidde tot een lange zoektocht naar een voor hem geschikte wc, met een bijzondere uitkomst.
Lees verder...
 
De Stentor Treinverkeer Zwolle - Meppel hervat
Woensdag 24 aug 2016 20:16
ZWOLLE - De sein- en wisselstoring die het treinverkeer tussen Zwolle en Meppel dwarsboomde is voorbij.
Lees verder...
 
De Stentor Storing treinverkeer Dalfsen- Zwolle voorbij
Woensdag 24 aug 2016 19:38
DALFSEN - De sein- en wisselstoring die woensdagavond tijdelijk het treinverkeer tussen Dalfsen en Zwolle platlegde is voorbij.
Lees verder...