Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

NU.nl Gestrande bezoekers Walibi opgevangen
Zaterdag 25 okt 2014 11:33
Een groep van zeventig jongeren is vrijdagnacht opgevangen in een sporthal in Harderwijk. Ze waren gestrand op het station, nadat ze de laatste trein hadden gemist. 
Lees verder...
 
RTV Oost Trein botst op koeien bij Mariënheem, geen treinen tussen Raalte en Nijverdal
Zaterdag 25 okt 2014 09:12
Bij Mariënheem is vanochtend een trein tegen vijf koeien aangebotst. Er rijden daardoor tijdelijk geen treinen op het traject.
Lees verder...
 
Algemeen Dagblad Monumentale Hef uit elkaar voor fikse opknapbeurt
Zaterdag 25 okt 2014 06:00
De monumentale Hef in Rotterdam krijgt een grote opknapbeurt. Het beweegbare deel van de oude spoorbrug wordt eind volgende maand uit het bouwwerk gelicht en naar de Merwehaven gebracht.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Arriva maakt tijdelijk plaats voor goederentrein
Vrijdag 24 okt 2014 17:08
Vervoersbedrijf Arriva die de Merwedelingelijn tussen Geldermalsen en Dordrecht exploiteert maakt aanstaande zaterdag plaats voor enkele goederentreinen. Hierdoor zullen een aantal reizigerstreinen uitvallen.
Lees verder...
 
BN De Stem 72-jarige Belg betrapt met softdrugs op station Roosendaal
Vrijdag 24 okt 2014 16:29
ROOSENDAAL - Een 72-jarige treinreiziger uit het Belgische Mortsel is op station Roosendaal aangehouden omdat hij softdrugs in zijn tas had. De bejaarde man had acht gripzakjes hennep, twee plakken spacecake en vier voorgedraaide joints bij.
Lees verder...
 
Telegraaf Treinkaartjes controleren met Google Glass
Vrijdag 24 okt 2014 16:07
Conducteurs van de TGV-trein van Parijs naar Béziers hebben donderdag de kaartjes gecontroleerd met Google Glass. Volgens Le Parisien ging het om een eenmalig experiment.
Lees verder...
 
De Stentor Megaklus station Zutphen op schema
Vrijdag 24 okt 2014 16:07
ZUTPHEN - Een kleine driehonderd bouwvakkers en spoorwerkers hebben de afgelopen week dag en nacht gewerkt aan de infrastructurele monsterklus op, onder en naast het station inZutphen.
Lees verder...
 
BN De Stem Breda belooft D66 problemen rond station snel op te pakken
Vrijdag 24 okt 2014 15:36
BREDA - Zodra blijkt dat treinreizigers of omwonenden van het nieuwe station in Breda op moeilijkheden stuiten, kijkt de gemeente samen met Prorail en de Nederlandse Spoorwegen naar mogelijke oplossingen. Dat melden burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van D66. Die partij meldde eind september dat het nieuwe station voor overlast zorgde.
Lees verder...
 
Algemeen Dagblad Paniek in trein door man met mes
Vrijdag 24 okt 2014 14:24
In de trein van Breda naar Amsterdam is vanmiddag paniek uitgebroken, nadat een man een mes had getrokken bij een ruzie. De trein werd stilgezet
Lees verder...
 
WebRegio Kaarsje branden in kapel Amsterdam CS
Vrijdag 24 okt 2014 10:54
AMSTERDAM - Op Amsterdam Centraal Station komt volgende week een kapel te staan, waar mensen een kaarsje kunnen branden voor een overleden dierbare. Initiatiefnemer is de KRO die in aanloop naar Allerzielen een herdenkingsplek inricht op een van de drukste locaties in het land.
Lees verder...
 
WebRegio Raad wijst opstelterrein af, actiecomité toch niet tevreden
Vrijdag 24 okt 2014 10:27
CASTRICUM - De gemeenteraad heeft donderdag unaniem een motie aangenomen waarin het college wordt verzocht - niet 'opgedragen' want dat woord schoot bij de coalitiepartijen in het verkeerde keelgat - om bij provincie, ministerie en ProRail uit te dragen dat een opstelterrein bij Castricum onwenselijk is.
Lees verder...
 
RTV Utrecht Stationschefwoning Bilthoven verhuist naar Spoorwegmuseum
Vrijdag 24 okt 2014 09:13
BILTHOVEN/UTRECHT - De voormalige stationschefwoning in Bilthoven verhuist naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het gebouwtje moest wijken omdat op die plek bij het station een tunnel werd gebouwd.
Lees verder...
 
Verkeersnet.nl Elk half uur een trein wordt de minimumstandaard
Donderdag 23 okt 2014 19:21
Op zondag 14 december 2014 gaat de nieuwe NS-dienstregeling voor 2015 in. Dit nieuwe ‘spoorboekje’ heeft voor de reiziger een aantal verbeteringen in petto, zo meldt NS. Zo gaat NS meer treinen rijden, wat blijkt uit de nieuwe minimumstandaard. Hierdoor krijgt elk station - in elke richting - overdag minstens één keer per half uur een trein.
Lees verder...
 
NU.nl 'Prorail moet tijdelijk stoppen met nieuwe projecten'
Donderdag 23 okt 2014 18:00
Spoorbeheerder Prorail mag geen nieuwe spoorprojecten starten voordat het orde op zaken heeft gesteld. Dat stelt reizigersorganisatie Voor Beter OV donderdag.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Nieuwe dienstregeling 2015 online beschikbaar
Donderdag 23 okt 2014 16:24
Het nieuwe spoorboekje, dat per zondag 14 december in gaat, is online verwerkt in de reisplanner van NS.nl. Treinreiziger.nl gaat samen met Rover weer het spoorboekje op papier uitgeven. Die uitgave kan alvast gereserveerd worden voor 9,95 euro + portokosten.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Panteia Goederenvervoer per spoor klaar voor groei
Donderdag 23 okt 2014 15:34
Met het grootste deel van het jaar achter de rug werkt Nederland toe naar een jaar van kleine economische groei. Volumes in het transport gaan 1,1 procent omhoog in 2014 volgens de cijfers van Panteia. Panteia verwacht dat het spoorgoederenvervoer in 2015 met 2,5 procent zal groeien.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Treinverkeer Tilburg 2 dagen langer gestremd
Donderdag 23 okt 2014 15:28
Het treinverkeer van een naar Tilburg ligt 2 dagen langer stil dan gepland omdat werkzaamheden rond het Station uitlopen. De belangrijkste oorzaak is het ongeval zaterdagavond toen bij de aanleg van een tunnel een deel van het (post)perron instortte. ProRail heeft dat donderdag bekendgemaakt.
Lees verder...
 
De Gelderlander Inrichting Stationsplein Arnhem gaat maandag van start
Donderdag 23 okt 2014 13:31
ARNHEM - In opdracht van de gemeente Arnhem wordt maandag begonnen met het inrichten van het nieuwe Stationsplein. Tot nog toe was de ruimte in gebruik bij de bouwers van de nieuwe stationshal, die gaan nu verder ín de OV Terminal.
Lees verder...
 
Verkeersnet.nl Slimme wiskunde helpt reiziger en treinpersoneel
Donderdag 23 okt 2014 12:03
Hoe helpen slimme algoritmes het treinverkeer sneller te herstellen voor de reiziger? Waarom is het beruchte rondje om de kerk niet effectief? Hoe komt het dat dankzij slimme wiskunde treinpersoneel tevredener is? En wat zijn de succesfactoren bij de succesvolle invoering van deze innovatieve algoritmen?
Lees verder...
 
De Stentor Spoorlijn in Eerbeek versierd met 5000 biologische krokussen
Donderdag 23 okt 2014 11:50
EERBEEK - De groenstrook langs de historische spoorlijn in Eerbeek wordt versierd met een bloembollenlint.
Lees verder...