Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Telegraaf Lange nasleep treinbrand
Woensdag 22 okt 2014 16:59
Treinreizigers hebben woensdag veel hinder gehad van een treinbrand in Noord-Holland. In de trein van Hoorn naar Purmerend brak kort na het middaguur brand uit in een schakelkast. Reizigers zagen vonken en vlammen uit de kast komen. Daarna was er veel rook. De trein werd daarop stilgezet.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Treinbrand legt treinverkeer Hoorn - Purmerend stil
Woensdag 22 okt 2014 16:55
Tussen Hoorn en Purmerend Overwhere rijden woensdagmiddag bussen als gevolg van brand in een intercity van de NS. Volgens een woordvoerster van de NS duurt het zeker tot 16.00 uur voordat het treinverkeer Hoorn en Purmerend wordt hervat.
Lees verder...
 
WebRegio Verwarde man zorgt voor chaos op spoor bij Leiden [update]
Woensdag 22 okt 2014 16:29
LEIDEN - Tussen Leiden Centraal en De Vink, Lammenschans, Sassenheim en Voorhout rijden woensdagmiddag geen treinen door inzet van de politie. Een machinist had een man langs het spoor zien lopen en waarschuwde de spoorwegpolitie.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Mobility Card één mobiliteitskaart voor alle reizen
Woensdag 22 okt 2014 16:12
Waar consumenten bijna alleen bij NS treinkaartjes kunnen kopen, is er op de zakelijke markt een heuse concurrentiestrijd gaande. Zo kan de zakelijke reiziger niet alleen terecht bij NS Zakelijk (bekend van de NS-Business Card), maar ook bij bijvoorbeeld Radiuz, XXimo, Iris-OV en Mobility Mixx.
Lees verder...
 
RTV Utrecht Treinverkeer Baarn - Den Dolder weer op gang
Woensdag 22 okt 2014 14:44
BAARN/DEN DOLDER - Het treinverkeer tussen Baarn en Den Dolder rijdt weer. Op het traject reden van dinsdagavond tot woensdagmiddag geen treinen door een blikseminslag en de herstelwerkzaamheden die daar op volgden.
Lees verder...
 
Nieuwsblad Transport Stakingen op Belgisch spoor in aantocht
Woensdag 22 okt 2014 12:03
De Belgische vakbonden organiseren de komende maanden een serie spoorstakingen, waardoor ook het goederenvervoer geraakt kan worden.
Lees verder...
 
BN De Stem Station Breda voor derde keer ontruimd na loos brandalarm
Woensdag 22 okt 2014 11:29
BREDA - Het brandalarm op station Breda is woensdagochtend rond halfelf voor de derde keer in twee weken afgegaan. Het station was even ontruimd en er reden tijdelijk geen treinen van en naar Breda.
Lees verder...
 
WebRegio Stelling: IJmeerverbinding is hard nodig
Woensdag 22 okt 2014 09:49
ALMERE - De kwetsbaarheid van het Almeerse spoor werd vorige week pijnlijk bloot gelegd. Doordat onderhoudswerkzaamheden uitliepen reden er dagen lang geen treinen en moesten forensen massaal met bussen worden vervoerd. Almere leunt op één spoorverbinding en dat is te kwetsbaar.
Lees verder...
 
De Gelderlander Geen treinverkeer Doetinchem-Winterswijk door defect aan spoor
Woensdag 22 okt 2014 09:07
DOETINCHEM - Tussen Doetinchem en Winterswijk rijden woensdagochtend vanaf 8.50 uur geen treinen door een defect aan het spoor.
Lees verder...
 
WebRegio Treinverkeer bij Baarn langzaam weer op gang [update]
Woensdag 22 okt 2014 06:33
BAARN - (Update 13.42) Het treinverkeer tussen Baarn en Den Dolder komt woensdagmiddag weer langzaam op gang. Dat meldt de NS.
Lees verder...
 
RTV Oost Geen treinen tussen Zwolle en Kampen door blikseminslag
Dinsdag 21 okt 2014 22:23
Tussen Zwolle en Kampen rijden vanavond geen treinen door een blikseminslag. Dat meldt de NS.
Lees verder...
 
RTV Utrecht Treinverkeer Baarn-Den Dolder plat na blikseminslag
Dinsdag 21 okt 2014 21:35
BAARN - Tussen Baarn en Den Dolder is geen treinverkeer mogelijk door blikseminslag. Dat meldt de NS.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl TreinTramBus wil einde wilde stakingen in België (NMBS)
Dinsdag 21 okt 2014 20:49
Voor de derde werkdag op rij wordt het Belgische spoor getroffen door een wilde staking.Voor reizigersverenigingen TreinTramBus en Navetteurs.be is de maat vol. Door een spontane staking in Luik is het treinverkeer dinsdagochtend verstoord.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl SpoorParade Amersfoort trekt 42.000 bezoekers
Dinsdag 21 okt 2014 19:36
Op de SpoorParade in Amersfoort zijn de afgelopen 6 dagen 42.000 bezoekers afgekomen. Dat heeft de organisatie van het evenement dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder...
 
De Gelderlander Seinstoring Achterhoek gevolg van werkzaamheden
Dinsdag 21 okt 2014 17:19
DOETINCHEM - De sein- en wisselstoring die het treinverkeer tussen Doetinchem en Winterswijk sinds dinsdagochtend teistert is een gevolg van de omvangrijke werkzaamheden die spoorbeheerder ProRail de afgelopen dagen uitvoerde.
Lees verder...
 
De Stentor Auto botst op stoomtrein in Apeldoorn
Dinsdag 21 okt 2014 15:50
APELDOORN Een automobilist is dinsdagmiddag op de VSM-stoomtrein gebotst. Daarin zaten tientallen kinderen en gezinnen die herfstvakantie vieren. De automobilist kwam met de schrik vrij.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Eurostar vervoert meer reizigers
Dinsdag 21 okt 2014 15:34
Eurostar heeft in het derde kwartaal meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maanden vorig jaar, wat het bedrijf achter de hogesnelheidstrein twee procent meer omzet opleverde. De inkomsten van het Frans-Britse concern kwamen daardoor uit op 211 miljoen pond.
Lees verder...
 
Nieuwsblad Transport Duitse machinisten 'bereid tot compromis'
Dinsdag 21 okt 2014 14:00
De Duitse machinistenvakbon GDL, die de laatste maanden enkele stakingen op het spoor organiseerde, zegt bereid te zijn tot compromissen om uit het loonconflict met Deutsche Bahn te komen.
Lees verder...
 
Telegraaf Extra storingsploegen bij ProRail
Dinsdag 21 okt 2014 13:52
Extra storingsploegen moeten spoorbanen zo snel mogelijk vrijmaken als er tijdens de najaarsstorm bomen en takken op het spoor vallen. Ook staan wegsleeplocomotieven gereed om treinen meteen weg te halen als ze stranden, meldt ProRail.
Lees verder...
 
De Stentor Treinstoring tussen Lelystad en Amsterdam voorbij
Dinsdag 21 okt 2014 12:22
LELYSTAD - Tussen Lelystad  Centraal en Amsterdam Centraal reden dinsdag als gevolg van een wisselstoring minder treinen. NS had de storing om 13.30 uur verholpen.
Lees verder...