Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

RTV Noord Staatssecretaris gaat lobbyen in Duitsland voor snel spoor
Donderdag 30 okt 2014 17:56
Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur gaat in Duitsland lobbyen voor de komst van een snelle spoorverbinding tussen Groningen en Bremen. Mansveld beloofde dat donderdag in de Tweede Kamer.
Lees verder...
 
Algemeen Dagblad Mindervaliden krijgen aparte plekken in trein
Donderdag 30 okt 2014 17:14
De Nederlandse Spoorwegen (NS) zijn bereid in treinen plaatsen te reserveren voor mensen die slecht ter been zijn. Staatssecretaris Wilma
Lees verder...
 
RTV Drenthe Geen hard gepiep meer in treinen Vechtdallijn
Donderdag 30 okt 2014 16:48
EMMEN - Treinvervoerder Arriva past het geluid van de treindeuren aan. Het gepiep bij het openen en sluiten van de deuren van de treinen tussen Emmen en Zwolle is op zijn minst opvallend te noemen.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Speciaal vervoer op een bijzondere schooldag
Donderdag 30 okt 2014 16:29
WINSCHOTEN - De leerlingen van groep 8 van CBS De Wegwijzer in Zuidbroek hadden donderdagmiddag een bijzondere les. Ze gingen met de trein naar Winschoten en vervolgens per trekker en huifkar naar de werkplaats van Liesbeth Peeters aan de Bovenburen in Winschoten. Daar werkten ze samen aan de verhalenbanken die straks voor het nieuwe Trein & Trammuseum in Zuidbroek komen te staan. De huifkar wordt ook op het mozaïekbankje vereeuwigd.
Lees verder...
 
RTV Oost Aanbesteding treinvervoer Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede van start
Donderdag 30 okt 2014 16:28
Geïnteresseerde treinvervoerders kunnen vanaf vandaag een offerte uitbrengen op het treinvervoer voor de trajecten Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede. De provincie Overijssel en Regio Twente hebben het vervoer voor de komende 15 jaar Europees aanbesteed.
Lees verder...
 
De Stentor Geen treinen Zwolle-'t Harde door ruiming bom
Donderdag 30 okt 2014 13:51
'T HARDE - Het treinverkeer tussen Zwolle en 't Harde (lijn Zwolle-Amersfoort) lag donderdagmiddag enige tijd stil door de ruiming van een bom uit de Tweede Wereldoorlog langs de IJssel. Na 14.10 uur reden de treinen weer.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Treinfabrikant CAF wint aanbesteding voor 120 nieuwe Sprinters (SNG)
Donderdag 30 okt 2014 13:45
Treinbouwe CAF gaat waarschijnlijk voor NS nieuwe Sprinters maken. Na een uitgebreide aanbesteding met erkende en grote treinenbouwers is duidelijk geworden dat CAF in de laatste fase van de aanbesteding het beste bod heeft neergelegd. NS is van voornemens circa 120 nieuwe Sprinters te bestellen, die vanaf 2018 in de reizigersdienst zullen komen.
Lees verder...
 
De Gelderlander 2 treinstoringen op 1 dag tussen Doetinchem en Winterswijk
Donderdag 30 okt 2014 13:43
DOETINCHEM - Als gevolg van een wisselstoring reden er donderdagmiddag korte tijd geen treinen tussen Doetinchem en Winterswijk. Er worden bussen ingezet.
Lees verder...
 
NU.nl Treinstation Breda ontruimd vanwege grote brand
Donderdag 30 okt 2014 13:06
Bij het NS-station in Breda is donderdag aan het begin van de middag een grote brand uitgebroken. De brand is inmiddels onder controle.
Lees verder...
 
BN De Stem Treinverkeer weer op gang na flinke binnenbrand bij NS-station in Breda
Donderdag 30 okt 2014 12:31
BREDA - Het treinverkeer rond Breda is donderdagmiddag even voor drie uur weer op gang gekomen nadat op het NS-station in Breda een flinke binnenbrand was uitgebroken. De brand zorgde voor veel rook en een ontruiming van het trein- en busstation. Er vielen geen gewonden.
Lees verder...
 
Nieuws.nl Pakketautomaat van PostNL kan groot succes worden
Donderdag 30 okt 2014 11:52
De pakketautomaten van PostNL die worden geplaatst op 8 grote NS-stations en op Schiphol, kunnen weleens heel populair worden. Zo vertelt woordvoerder Annelou van Egmond aan Nieuws.nl \'Als mensen het...
Lees verder...
 
De Gelderlander Storing: geen treinen tussen Doetinchem en Winterswijk
Donderdag 30 okt 2014 11:34
DOETINCHEM - Als gevolg van een wisselstoring reden er donderdag een uur lang geen treinen tussen Doetinchem en Winterswijk. Er werden bussen ingezet.
Lees verder...
 
NU.nl Treinverkeer Zeeland kort stil na botsing trein tegen betonblok
Donderdag 30 okt 2014 10:01
Het gehele treinverkeer in de provincie Zeeland lag woensdagavond kort stil omdat een trein tegen een betonblok is gereden.
Lees verder...
 
Telegraaf Museumstuk?
Donderdag 30 okt 2014 09:19
Spotgoedkoop vliegtuig, nog goedkopere snelbus, comfortabele auto... Arme trein. Nachttreinverbindingen in Europa gaan het loodje leggen. Jammer of logisch? Heeft u weleens \'s nachts per spoor gereisd?
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Focus moet TGV winstgevender maken
Woensdag 29 okt 2014 19:11
Het aloude succesverhaal van de Franse spoorwegen, de TGV, is grondig aan herziening nodig. Minder haltes, minder verbindingen en inzetten op de groter vervoersstromen moeten de TGV weer winstgevender maken.
Lees verder...
 
Algemeen Dagblad Aangepaste dienstregeling NS blijft hele dag bij extreem weer
Woensdag 29 okt 2014 18:53
De komende winter blijft bij extreem weer de aangepaste dienstregeling van NS de hele dag van kracht. De spoorvervoerder wilde het beperken tot één dagdeel, maar uit onderzoek blijkt dat de hinder voor reizigers hierdoor uiteindelijk juist zou toenemen.
Lees verder...
 
Algemeen Dagblad Baby valt op spoor in Amersfoort
Woensdag 29 okt 2014 18:46
Op station Amersfoort voltrok zich vanmiddag in luttele seconden een gruwelijk ongeval en een nog groter wonder. Een kinderwagen met baby viel onder de ogen van de moeder van het perron. Het kind belandde op de rails maar had geen schrammetje.
Lees verder...
 
De Stentor Geen trein tussen Zutphen en Dieren
Woensdag 29 okt 2014 18:10
ZUTPHEN - Tussen Zutphen en Dieren rijden woensdag in de avondspits geen treinen. Er zijn stopbussen ingezet.
Lees verder...
 
Telegraaf PostNL installeert pakketautomaten
Woensdag 29 okt 2014 17:31
PostNL installeert zogenoemde pakketautomaten op 8 grote NS-stations en Schiphol Plaza, meldde het postbedrijf woensdag.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl ChristenUnie wil oplossing Valleilijn
Woensdag 29 okt 2014 17:13
De ChristenUnie is teleurgesteld dat de staatssecretaris de wens van de Kamer om een kwartierdienst op de Valleilijn te realiseren naast zich neerlegt. Kamerlid Carla Dik-Faber doet daarom bij de begroting Infrastructuur en Milieu het voorstel om te investeren in de Valleilijn.
Lees verder...