Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

RTV Noord-Holland Video: acrobatische wielrenner bezorgt machinist hartkloppingen
Donderdag 05 mei 2016 21:24
HOORN Sommige wielrenners zijn niet alleen een gevaar op de weg, maar ook op het spoor. Dat bewijst een man die vandaag op het station van Hoorn de slagbomen negeert en met zijn racefiets in zijn handen nog even snel de overkant probeert te bereiken. Zijn bijzonder riskante actie is vastgelegd door een camera in de cabine van de trein. Terwijl een trein klaarstaat voor vertrek, klimt de acrobatische man met fiets en al over een hekje naast de slagbomen en probeert de overkant te bereiken. Precies als hij halverwege is, komt de trein in beweging. Hij lijkt te twijfelen of hij zal doorlopen, maar als de machinist zijn claxon gebruikt, besluit hij toch maar rechtsomkeert te maken. 
Lees verder...
 
RTV Oost Technische storing in Nijverdal; treinverkeer ruim een uur plat
Donderdag 05 mei 2016 19:02
Een technische storing in de tunnel bij Nijverdal heeft voor flink wat oponthoud op het spoor gezorgd.
Lees verder...
 
Telegraaf Koe onder trein in Voerendaal
Donderdag 05 mei 2016 18:20
In Voerendaal (Limburg) is donderdagmiddag een loslopende koe onder een trein gekomen. Het dier heeft de klap niet overleefd.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Beverwijkse wethouder woest om overvolle treinen: "Dit vind ik niet kunnen"
Donderdag 05 mei 2016 16:48
BEVERWIJK De Beverwijkse wethouder Jacqueline Dorenbos heeft geen enkel begrip voor het capaciteitsgebrek van de NS, de vervoerder die vandaag tienduizenden mensen naar de bevrijdingsfestivals in Haarlem en Amsterdam moet vervoeren. "Een hopeloze toestand."Dat zegt ze tegen NH naar aanleiding van een tweet die ze eerder vandaag de wereld instuurde. Toen ze vandaag rond 14.00 uur zelf op het station van Beverwijk was, wist ze niet wat ze zag. "Er stonden honderden mensen op het perron die niet met de trein meekonden. Ook buiten stonden een hoop mensen die zich er maar bij neergelegd hadden."  Lees ook: Overvolle treinen richting Bevrijdingspop: "Ze staan zelfs in het machinistenhok" Dorenbos snapt niet dat de NS geen rekening heeft gehouden met de grote toestroom van feestgangers. "De Velsertunnel is dicht, dus er rijden ook geen bussen naar Haarlem. Iedereen moet dus met die ene stoptrein. En die is ook niet langer dan normaal, dus niet te voorzien vind ik een beetje vreemd klinken." Lees ook: In beeld: Bevrijdingsdag in Noord-Holland De wethouder kondigt aan dat ze met de NS in gesprek wil. Niet alleen om de drukte op dagen als deze te verlichten, maar ook om op andere dagen meer treinen in te zetten. In december werden intercity's op het traject Uitgeest - Haarlem geschrapt. Sindsdien klagen veel reizigers over overvolle treinen en langere reistijd. "Ik vind dit echt niet kunnen." Schandalige toestanden bij #ns:honderden reizigers stranden in Beverwijk. Hoezo Bevrijdingspop? Je komt er niet eens pic.twitter.com/xDaPi3vbM0 — Jaqueline Dorenbos (@JDorenbosdeHen) May 5, 2016 Luister hieronder naar het interview met wethouder Dorenbos.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Overvolle treinen richting Bevrijdingspop: "Ze staan zelfs in het machnistenhok"
Donderdag 05 mei 2016 14:13
AMSTERDAM Het mooie weer zorgt voor veel publiek op de Bevrijdingsfestivals. Veel mensen komen met de trein en dat zorgt voor overvolle coupés. De NS rijdt vandaag met een aangepaste dienstregeling en heeft langere treinen ingezet om iedereen naar hun bestemming te brengen. Helaas is het toch proppen in sommige treinen.  Op station Beverwijk zou een trein vanwege de grote drukte zelfs voorbij zijn gereden zonder te stoppen. Op Twitter regent het klachten van reizigers. De Beverwijkse wethouder Jacqueline Dorenbos spreek van 'schandalige toestanden' bij de NS.  De NS laat weten dat het inderdaad drukker is dan normaal in verband met Bevrijdingsdag. "Helaas kunnen we geen extra treinen inzetten in verband met veiligheid op het spoor. We hebben onze dienstregeling aangepast op verwachte drukte, maar soms kunnen treinen niet langer worden gemaakt omdat ze dan niet meer langs de perrons kunnen stoppen." Station Heemskerk, trein vol, ze staan zelfs in het machnistenhok. Nog maar 6 stations tot Haarlem! #bevrijdingsdag pic.twitter.com/8dXPHdQXH7 — Josephine Vollbehr (@Josephine_hier) 5 mei 2016 Lees ook: Bevrijdingsdag: dit kun je allemaal gaan doen Schandalige toestanden bij #ns:honderden reizigers stranden in Beverwijk. Hoezo Bevrijdingspop? Je komt er niet eens pic.twitter.com/xDaPi3vbM0 — Jaqueline Dorenbos (@JDorenbosdeHen) May 5, 2016 instappen. Station loopt overvol en de trein van 14:17 doet niet eens een poging om te stoppen op Beverwijk station. (2/3) — Marieke (@xMariiek) May 5, 2016
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Morgen wordt de spoorbrug over de A1 geplaatst: de belangrijkste afsluitingen op een rij
Donderdag 05 mei 2016 11:16
MUIDEN Het wordt een megaoperatie: morgenavond wordt een gigantische spoorbrug over de A1 bij Muiderberg geplaatst. Om de operatie veilig te laten verlopen worden er een aantal wegen afgesloten, ook voor voetgangers en fietsers. We hebben de belangrijkste afsluitingen voor je op een rij gezet.Snelwegen De A1 is volledig afgesloten in beide richtingen tussen Diemen en Muiderberg van vrijdag 6 mei 20.00 uur tot zaterdag 7 mei 12.00 uur. Snelwegverkeer wordt omgeleid via de A9, A2, A12 en A27. Uit veiligheidsoverwegingen en om het sluipverkeer tegen te gaan, zijn ook lokale wegen in Muiderberg afgesloten. Muiden/Muiderberg is alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer: bewoners hebben een toegangspas ontvangen. Ook de verbindingsweg A10-Noord naar de A1 en verbindingsweg A6 naar A1 richting 't Gooi zijn afgesloten. Er is geen treinverkeer tussen Almere Oostvaarders en Weesp. De NS zet bussen in. Lees ook: Wat zijn dat toch voor blauwe torens langs de A1? [video] Lokale wegen: Naardervaart (vanaf kruispunt De Goog tot kruispunt Churchillstraat/Rijksweg) De Goog (vanaf Hakkelaarsbrug tot de Meerkade) IJsselmeerweg (vanaf de aansluiting met de A6 tot de Naarderstraatweg) Naarderstraatweg (van De Goog tot kruispunt IJsselmeerweg/Amsterdamsestraatweg in Naarden) Meerkade/Overscheenseweg (van Voormeer tot De Goog) Keverdijk (van ’s Gravenlandseweg tot Meerkade) Meekijken?Rijkswaterstaat raadt aan het gebied te mijden. Het is niet mogelijk om op locatie te kijken naar de brug. Maar niet getreurd: je kan de hele operatie volgen via een livestream op onze site en app!
Lees verder...
 
De Stentor Treinverkeer hervat tussen Deventer - Apeldoorn
Donderdag 05 mei 2016 10:31
DEVENTER/APELDOORN - Het treinverkeer tussen Deventer en Apeldoorn is aan het begin van de middag weer volgens normaal schema hervat. Tussen beide plaatsen reden vanaf half tien vanochtend geen treinen. Ter hoogte van station-Twello was een dodelijke aanrijding met een persoon gebeurd.
Lees verder...
 
RTV Oost Geen treinen tussen Deventer en Apeldoorn door aanrijding
Donderdag 05 mei 2016 09:51
Tussen Deventer en Apeldoorn hebben vanochtend een aantal uren geen treinen gereden na een aanrijding met een persoon.
Lees verder...
 
WebRegio A1 dicht door verrijden spoorbrug
Donderdag 05 mei 2016 08:24
MUIDERBERG - De A1 is van vrijdag 6 mei 20.00 uur tot zaterdag 7 mei 12.00 uur afgesloten in beide richtingen tussen knooppunten Diemen en Muiderberg vanwege het verrijden van de spoorbrug over de A1.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Spektakel op het spoor: Eurostar test splinternieuwe hogesnelheidstreinen
Woensdag 04 mei 2016 15:27
Menig treinspotter kan vanaf vandaag zijn hart ophalen, want de Europese treinmaatschappij Eurostar voert diverse testritten uit met hun spiksplinternieuwe hogesnelheidstrein. De trein rijdt over diverse trajecten om officieel toelating tot het Nederlandse spoort te verdienen.
Lees verder...
 
RTV Oost Onderdeel werktrein knapt af, spoorvernieuwing Almelo-Hardenberg vertraagd
Woensdag 04 mei 2016 13:17
In de omgeving van het perron Daarlerveen is een ongeluk gebeurd met een werktrein. Niemand raakte gewond, wel is er veel schade aan de trein. Er wordt daar aan het spoor gewerkt om de spoorverbinding Almelo-Mariënberg-Hardenberg te verbeteren en uit te breiden.
Lees verder...
 
WebRegio Treinverkeer tussen Haarlem en Leiden Centraal hervat [update]
Woensdag 04 mei 2016 11:33
HAARLEM - Vanwege een beschadigd spoorwegviaduct hebben er woensdagochtend lange tijd geen treinen gereden tussen Haarlem en Leiden Centraal. Reizigers moesten rekening houden met een extra reistijd van 30 tot 60 minuten.
Lees verder...
 
WebRegio Hilversum zegt nee tegen ProRail in kwestie treinherrie
Woensdag 04 mei 2016 07:33
HILVERSUM - ProRail moet dokken. Dat is de boodschap van de gemeente Hilversum richting de spoorwegbeheerder als het gaat om de bestrijding van de ernstige geluidsoverlast van het spoor tussen het station en de Oosterengweg (de spoorboog).
Lees verder...
 
Reformatorisch dagblad Weer aandacht voor vergeten Schiedamse treinramp
Dinsdag 03 mei 2016 20:22
SCHIEDAM. Kan een treinramp worden vergeten? Het lijkt er wel op. Precies veertig jaar geleden, op 4 mei 1976, botsten in Schiedam twee treinen frontaal op elkaar. Er vielen 24 doden en tientallen gewonden. Maar al snel sprak bijna niemand er nog over. Nu overlevende Julia Mak er een boek over schrijft, en voor een monument pleit, komen herinneringen weer boven.
Lees verder...
 
Algemeen Dagblad Tweede station met P+R bij Molenvliet in Woerden
Dinsdag 03 mei 2016 17:44
De extra wachttijd van de sprinter in Woerden als gevolg van de opening van nieuwe stations op de lijn Utrecht-Leiden biedt de kans voor een
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Steen tegen trein, vertraging tussen Oss en Den Bosch
Dinsdag 03 mei 2016 16:54
OSS - Een stevige steen tegen de trein tussen Oss en Den Bosch heeft dinsdagmiddag voor enige vertraging gezorgd op die verbinding. Rond 14.30 uur werd in de trein richting Den Bosch, ter hoogte van station Oss-West, een harde klap gevoeld waarna de trein werd stilgezet voor nadere inspectie.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Langs deze spookstations in Noord-Holland rijdt nooit meer een trein
Dinsdag 03 mei 2016 14:20
NOORD-HOLLAND Je hoort er geen omroeper en je kunt er niet inchecken. Sterker nog: er rijden überhaupt geen treinen meer. Noord-Holland kent een aantal zogenaamde spookstations. Samen met ProRail hebben we ze voor je op een rij gezet. Een spookstation is een station dat niet meer wordt gebruikt, schrijft ProRail op haar website. Dat kan komen doordat de lijn waaraan het gebouwd is niet in gebruik is of dat nooit is geweest.
Lees verder...
 
De Stentor NS: blinde man met tandem ten onrechte geweigerd
Dinsdag 03 mei 2016 13:44
ZWOLLE - Twee Duitse toeristen, waaronder een blinde man, die maandag met hun tandem de trein van Zwolle naar Olst wilden pakken, zijn ten onrechte door de NS geweigerd. Volgens een woordvoerster van de spoorwegen mogen mensen met een visuele handicap die de tweepersoonsfiets als hulpmiddel gebruiken altijd hun voertuig meenemen in de trein.
Lees verder...
 
WebRegio Stalen reus klaar voor oversteek
Dinsdag 03 mei 2016 13:38
MUIDERBERG - De 255 meter lange, 55 meter hoge en circa 8.400 ton wegende nieuwe spoorbrug Muiderberg wordt in de avond en nacht van 6 op 7 mei schuin over de A1 gereden en op tijdelijke steunpunten geplaatst. Verkeer zal hiervan veel hinder ondervinden: de A1 wordt in beide richtingen afgesloten. Ook lokale wegen zijn afgesloten. Vanwege de veiligheid kan publiek niet op locatie naar de brug komen kijken. Het verrijden is te volgen via een live-stream (vanaf vrijdag 6 mei 20.00 uur op bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl).
Lees verder...
 
WebRegio Geen treinen tussen Amersfoort en Hilversum
Dinsdag 03 mei 2016 13:33
AMERSFOORT - Er reden dinsdagmiddag geen treinen tussen Amersfoort en Hilversum. Dit had te maken met een aanrijding met een persoon. Inmiddels is het treinverkeer weer hervat.
Lees verder...