Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

BN De Stem Architect noemt kritiek op station Breda 'dom'
Maandag 30 mei 2016 21:23
BREDA - Koen van Velsen, architect van het nieuwe NS-station in Breda noemt de enquête van reizigersorganisatie Rover naar de beleving van reizigers op de Nederlandse stations 'dom'. 
Lees verder...
 
De Stentor Geen treinen tussen Lochem en Delden door boom
Maandag 30 mei 2016 19:59
LOCHEM- Er rijden maandagavond geen treinen tussen Lochem en Delden door een boom op het spoor. 
Lees verder...
 
WebRegio Minder treinen tussen Leiden en Alphen aan den Rijn
Maandag 30 mei 2016 19:21
Tussen Leiden Centraal en Alphen aan den Rijn rijden maandagavond minder treinen. Dit komt door een voorwerp in de bovenleiding, meldt de NS.
Lees verder...
 
BN De Stem Dinsdag geen intercity's tussen Amsterdam en Brussel
Maandag 30 mei 2016 19:17
ROOSENDAAL/BRUSSEL - Dinsdag rijden er geen intercity's tussen Amsterdam en Brussel vanwege de spoorwegstaking in België. Het gaat om de spoorverbinding die ook door Roosendaal komt. Maandagavond rijden ook de laatste twee intercity's niet. De Thalys blijft wel volgens dienstregeling rijden.
Lees verder...
 
Reformatorisch dagblad Dordt in Stoom trekt tienduizenden bezoekers (video)
Maandag 30 mei 2016 17:30
DORDRECHT. Dordt in Stoom. Dit tweejaarlijkse evenement trok afgelopen weekend weer vele tienduizenden bezoekers. Sleepboten, rondvaartschepen, walsen, trekkers, treinen, alles dat voortbeweegt op stoom was ook dit jaar vertegenwoordigd.
Lees verder...
 
Reformatorisch dagblad Spoorstaking België gaat door
Maandag 30 mei 2016 17:11
BRUSSEL (ANP/BELGA). De staking die het treinverkeer in Wallonië en delen van Vlaanderen platlegt is nog niet ten einde. De vakbonden legden maandag een voorstel van de directie voor aan hun achterban, maar dat viel niet in goede aarde. Voor woensdagochtend is nieuw overleg belegd.
Lees verder...
 
Brabants Dagblad Toezicht is er nauwelijks, maar wordt er ook gesloopt en gestolen op fietsenstalling station?
Maandag 30 mei 2016 16:46
Ma 30 mei: Met een gesloopte fiets als voorbeeld, stelt GroenLinks dat er 'van beheer geen sprake is' bij de bewaakte NS-fietsenstalling op station Den Bosch. Tijd voor een kijkje bij de stallingen.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Op deze stations kom je liever niet
Maandag 30 mei 2016 13:48
NOORD-HOLLAND Het station in Uitgeest is koud, guur en de perrons liggen te ver uit elkaar. Het station is daarmee het minst aangename station van onze provincie. Dat blijkt uit een enquête onder leden van reizigersorganisatie Rover. Station Uitgeest wordt door de reizigers als onaangenaam bestempeld omdat het 'een guur en koud station is waar niets te beleven valt'. Ook is de afstand tussen de perrons te groot en is er te weinig NS-staf aanwezig, valt te lezen in het eindrapport. Verder luidt de kritiek dat het onduidelijk is waar je moet zijn en is overstappen aan het eind van een zeer lang perron vooral onaangenaam als het donker is. Amsterdam CentraalToch is het niet alleen kommer en kwel in onze provincie. Van de grote stations in ons land wordt station Amsterdam Centraal door een grote groep reizigers zeer gewaardeerd. Het station eindigt op de tweede plaats en moet alleen Rotterdam voor laten gaan. Ook Haarlem wordt met een negende plek goed gewaardeerd.  Van de 15 stations die door reizigers zijn aangemerkt als onaangenaam, liggen er acht in onze provincie. 1. Uitgeest 2. Amsterdam Muiderpoort 3. Amsterdam Lelylaan 4. Amsterdam Sloterdijk 5. Den Helder Zuid 6. Haarlem Spaarnwoude 7. Amsterdam Centraal *Amsterdam Centraal komt zowel voor in de lijst van 'beste grote stations' als op de lijst van minst aangename.  8. Beverwijk EnquêteDe enquete werd door 494 leden van Rover ingevuld. In deze categorie werden in totaal 176 stations genoemd, van groot tot klein. De stations hierboven werden het vaakst genoemd.
Lees verder...
 
Reformatorisch dagblad Treinverkeer Amsterdam-Brussel fors ontregeld
Maandag 30 mei 2016 12:15
UTRECHT (ANP). Wegens de aangekondigde spoorwegstaking in België rijden er maandagavond minder intercity’s tussen Amsterdam en Brussel. De laatste twee intercity’s van Amsterdam naar Brussel vervallen. Dinsdag rijden er helemaal geen intercity’s tussen de twee steden. Ook rijden er dan geen stoptreinen. Reizigers die al een kaartje hebben gekocht, kunnen hun geld terugkrijgen of hun reis omboeken naar een nieuwe reisdatum, meldt de NS maandag.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NS bus Castricum - Amsterdam stopt voorlopig
Maandag 30 mei 2016 12:06
De NS-bus Castricum - Krommenie-Assendelft - Amsterdam Sloterdijk rijdt niet meer. De bus trok gemiddeld twee reizigers per bus. Er komt alleen na de zomer weer een bus te rijden als NS toestemming krijgt van en naar Amsterdam Zuid te rijden.
Lees verder...
 
Z24 Deze voordelen biedt de nieuwe Gotthard-treintunnel voor Rotterdam
Maandag 30 mei 2016 11:33
De opening van de nieuwe Gotthard-tunnel biedt kansen voor de Rotterdamse haven om het afzetgebied te vergroten naar Noord-Italië. Het bericht Deze voordelen biedt de nieuwe Gotthard-treintunnel voor Rotterdam verscheen eerst op Z24.
Lees verder...
 
De Gelderlander Treinen in Rivierenland rijden weer
Maandag 30 mei 2016 11:01
GELDERMALSEN - Het treinverkeer van en naar Utrecht komt langzaam aan weer op gang na de uitgelopen werkzaamheden van dit weekend. Vooral op het traject Utrecht-Geldermalsen duurde de verstoring lang, maar de eerste treinen rijden weer.
Lees verder...
 
Algemeen Dagblad Deuren IC Brussel II
Maandag 30 mei 2016 10:35
Update Zaterdag 28 mei vond een IL&T-inspectie plaats bij een Belgisch i6 rijtuig die NS aanleiding geeft tot nader onderzoek en testen van de deuren. In overleg met IL&T heeft NS zelf besloten om vanaf vandaag samen met IL&T en NMBS, ook onderzoek uit te voeren onder de andere gehuurde treinstellen uit België. Ook is besloten om de inzet van deze Belgische rijtuigen (type i6 en i10), maximaal een derde van onze IC Brussel-vloot, tot nader order op te schorten.
Lees verder...
 
NU.nl Treinverkeer rond Utrecht Centraal weer op gang na uitlopen werkzaamheden
Maandag 30 mei 2016 10:00
Door uitgelopen werkzaamheden was er maandagochtend beperkt treinverkeer van en naar Utrecht Centraal. ProRail had reizigers opgeroepen het station in de ochtendspits te mijden.
Lees verder...
 
De Stentor Treinverkeer tussen Zwolle en Mariënberg gestremd door aanrijding met persoon
Maandag 30 mei 2016 09:54
ZWOLLE - De treinen tussen Zwolle en Mariënberg rijden niet door een aanrijding met een persoon. Dat meldt de NS. 
Lees verder...
 
De Stentor Treinverkeer tussen Ommen en Mariënberg hervat
Maandag 30 mei 2016 09:54
ZWOLLE - De treinen tussen Zwolle en Mariënberg reden niet door een aanrijding met een persoon, maar volgen inmiddels weer de normale dienstregeling. Arriva zette bussen in. 
Lees verder...
 
Reformatorisch dagblad Meisje schuilt voor regen en komt onder trein
Maandag 30 mei 2016 09:30
SCHORNDORF (ANP/DPA). Een dertienjarig meisje is in een spoortunnel in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg gegrepen door een trein en om het leven gekomen. Zij was zondagavond met een twaalfjarig vriendje in de tunnel gaan schuilen voor de regen, maar was te dicht in de buurt van de rails gekomen, zei de politie in Aalen maandag.
Lees verder...
 
Reformatorisch dagblad Belgische wagons niet tussen A’dam en Brussel
Maandag 30 mei 2016 09:29
UTRECHT (ANP). De Nederlandse Spoorwegen zullen voorlopig geen Belgische rijtuigen inzetten op de lijn tussen Amsterdam en Brussel. NS heeft dat maandag bekendgemaakt. Het besluit is genomen na berichten dat de deuren van de wagons soms opengaan onder het rijden.
Lees verder...
 
NU.nl ProRail roept op Utrecht Centraal te mijden na uitlopen werkzaamheden
Maandag 30 mei 2016 09:18
Door uitgelopen werkzaamheden was er maandagochtend beperkt treinverkeer van en naar Utrecht Centraal. ProRail heeft reizigers opgeroepen het station in de ochtendspits te mijden.
Lees verder...
 
Algemeen Dagblad 'Station van Rijswijk is donker en altijd koud'
Maandag 30 mei 2016 09:15
Rijswijk heeft het minst gastvrije station van Nederland. Althans, dat vinden de leden van reizigersorganisatie Rover. 'Donker, slecht verlicht,
Lees verder...