Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

RTV Drenthe Treinen rijden weer tussen Meppel en Hoogeveen na wisselstoring
Zondag 19 mei 2019 17:18
De wisselstoring tussen Meppel en Hoogeveen is opgelost. Daardoor rijden de Sprinters weer volgens het boekje.
Lees verder...
 
Blik op Nieuws Kinderen spelen op het spoor
Zondag 19 mei 2019 15:58
Spoorwegbeheerder ProRail heeft zondag de politie ingeschakeld om spelende kinderen van een spoorwegovergang af te halen. ‘Levensgevaarlijk’ twittert het bedrijf
Lees verder...
 
RTV Drenthe Storing op spoor tussen Coevorden en Nieuw-Amsterdam opgelost
Zondag 19 mei 2019 14:06
Door een storing heeft het treinverkeer tussen Coevorden en Nieuw-Amsterdam vanmiddag enkele uren platgelegen. Dat meldt Arriva.
Lees verder...
 
Blik op Nieuws Nederland krijgt toekomstbestendig spoorbeveiligingssysteem ERTMS
Vrijdag 17 mei 2019 15:07
Het Nederlandse spoor wordt voorzien van het nieuwe spoorbeveiligingssysteem European Rail Traffic Management System (ERTMS). Dit staat in het besluit waarmee de ministerraad vrijdag heeft ingestemd op voorstel van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.
Lees verder...
 
RTV Oost Hele ochtend geen treinen tussen Amersfoort en Deventer na aanrijding
Vrijdag 17 mei 2019 10:22
Er reden vanochtend enkele uren lang geen treinen tussen Amersfoort en Deventer wegens een aanrijding met een persoon. De storing duurde tot 12.30 uur vanmiddag.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen 9 dagen geen treinen tussen Leeuwarden-Akkrum-Meppel
Vrijdag 17 mei 2019 10:03
Reisadvies Leeuwarden-Meppel Zaterdag 25 en zondag 26 mei en zaterdag 1 en zondag 2 juni is er geen treinverkeer mogelijk tussen Leeuwarden en Meppel. NS rijdt stop- en snelbussen. Er rijden snelbussen Leeuwarden-Heerenveen-Steenwijk-Meppel en stopbussen Leeuwarden-Steenwijk die stoppen op alle tussengelegen stations. Leeuwarden-Akkrum Maandag 27 tot en met vrijdag 31 mei is er geen treinverkeer mogelijk tussen Leeuwarden en Akkrum. NS rijdt snel-en stopbussen. Tussen Akkrum en Zwolle rijden twee Intercity’s per uur, deze stoppen op alle tussengelegen stations. Let op: de Intercity’s richting Zwolle vertrekken 3 minuten eerder dan gebruikelijk uit Heerenveen. De extra reistijd is in deze hele periode 15 tot 45 minuten. Plan je reis vanaf 10 dagen voor vertrek via de NS-App of via www.ns.nl
Lees verder...
 
Leeuwarder Courant Werk aan het spoor: week geen treinen tussen Leeuwarden en Akkrum en overwegen gesloten
Donderdag 16 mei 2019 19:57
Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden er van zaterdag 25 mei (vanaf 0.00 uur) tot en met 3 juni (tot 5.00 uur) geen treinen tussen Leeuwarden en Akkrum. In de twee weekenden van 25 mei en 1 juni rijden er zelfs tussen Leeuwarden en Meppel geen treinen.
Lees verder...
 
Treinenweb.nl Bouw nieuwe NS-onderhoudswerkplaats in Lelystad voorlopig van de baan
Donderdag 16 mei 2019 17:31
De bouw van een nieuwe onderhoudwerkplaats voor NS-materieel, bij Lelystad, is voorlopig van de baan. Dat is de conclusie van een vervolgstudie van de vervoerder naar de noodzaak het aantal werkplaatsen uit te breiden om in de toekomst het groeiende aantal treinen te onderhouden.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Dit weekend naar Jumbo Racedagen op Zandvoort?
Donderdag 16 mei 2019 16:24
Aankomend weekend vinden wederom de Jumbo Racedagen plaats met Max Verstappen op het circuit van Zandvoort. NS rijdt het maximale aantal treinen dat mogelijk is op het traject. Dit betekent 6 treinen per uur tijdens de piekmomenten. Hiervan rijden er 4 de hele dag tussen Amsterdam – Zandvoort en 2 extra tussen Haarlem – Zandvoort tijdens de piekmomenten. Extra NS-collega’s helpen bezoekers dit weekend op weg. Ook ProRail zet extra medewerkers in om eventuele problemen op het spoor snel te kunnen verhelpen. Gezien de grote hoeveelheid bezoekers en werkzaamheden aan het spoor in de omgeving van Amsterdam, raden we reizigers aan de tijd te nemen voor hun reis en kort voor vertrek nogmaals de NS Reisplanner of NS app te raadplegen. Om ervoor te zorgen dat ondanks de grote drukte de treinen op tijd en veilig kunnen vertrekken, zullen we als het nodig is reizigers gedoseerd toegang tot het station en het perron geven. Strandbezoekers, raden we aan buiten de piekmomenten te reizen of de fiets te nemen. Werkzaamheden rond station Amsterdam Zuid Vanaf vorig weekend zijn de werkzaamheden begonnen rond de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Daardoor rijden er vijf weekenden op zaterdag en zondag geen treinen op het traject naar Schiphol vanuit Almere/Amersfoort/Utrecht vv. Reizigers van en naar Schiphol kunnen omreizen via station Amsterdam Centraal. Reizigers tussen station Amsterdam Zuid - Bijlmer ArenA/Diemen Zuid kunnen gebruik maken van een aantal metrolijnen. Dit weekend rijden er ook minder treinen tussen Amsterdam Centraal-Schiphol. De overige treinen worden verlengd.  
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl ProRail stelt directeur Overwegen aan
Donderdag 16 mei 2019 15:08
ProRail heeft een directeur Overwegen aangesteld die zich speciaal gaat bezighouden met het terugdringen van ongevallen op overwegen. Anne Zwiers lees meer...
Lees verder...
 
Blik op Nieuws Gewonde bij steekpartij op station in Den Haag
Donderdag 16 mei 2019 14:58
Op het station Hollands Spoor in Den Haag is donderdagmiddag een man gewond geraakt bij een steekpartij. Dit maakte de politie bekend.
Lees verder...
 
Blik op Nieuws 'Niet beveiligde overwegen binnen vijf jaar opgeheven of beveiligd'
Donderdag 16 mei 2019 12:11
Samen met gemeenten, provincies, belangenverenigingen en spoorbeheerder ProRail wil staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat dat binnen vijf jaar alle overwegen die niet zijn beveiligd zijn met spoorbomen en bellen worden opgeheven of beveiligd. Dit meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat donderdag.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Opinie: ‘De snelle Lelyspoorlijn is niet (te) duur’
Donderdag 16 mei 2019 06:30
Een snelle spoorverbinding met de Randstad kost niet alleen 3 miljard maar levert ook miljarden op stelden de werkgevers gisteren in deze krant. Twee wetenschappers zijn het daar hartgrondig mee eens.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Stemmen op stations voor Europees Parlement
Woensdag 15 mei 2019 15:30
Inwoners met een geldige stempas en identiteitsbewijs kunnen alleen op de stations in hun eigen gemeente stemmen. Met een aangevraagde kiezerspas kan er ook op een station van een andere gemeente gestemd worden. Niet alleen het stembureau op station Castricum gaat vroeg open. Vroege reizigers kunnen vóór de eerste trein rijdt terecht op station Breda en Nijmegen (5.15 uur). Om 5.30 uur gaan de stembureaus op station Meppel, Roermond en Zwijndrecht open. De meeste stembureaus zijn geopend tussen 07.30 en 21.00 uur. Voor een actueel overzicht van de deelnemende stembureaus op stations en de openingstijden per locatie kunnen reizigers terecht op ns.nl/stemmen en via de Reisplanner Xtra app.
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Extra opletten voor STAR-machinisten na aanrijding
Woensdag 15 mei 2019 15:23
Na de auto die dinsdagavond in botsing kwam met de STAR-trein in Veendam is het voor de rangeerders is extra opletten geblazen.
Lees verder...
 
Nederlandse Spoorwegen Ruim 75 wensen in vervulling tijdens Spoorwensdagen
Woensdag 15 mei 2019 13:45
Op dinsdag 21 mei en woensdag 22 mei vindt de twaalfde editie van de Spoorwensdagen plaats. In twee dagen vervullen ruim 150 vrijwilligers van NS en ProRail samen 75 wensen. Mee als conducteur, met de trein door een wasstraat of rijden in een treinsimulator. Al deze en andere dromen, van kinderen en volwassenen die het verdienen om extra in het zonnetje gezet te worden, komen uit. Ook dit jaar rijdt er weer een speciale Spoorwensdag Express. De Kameel - het voormalige directierijtuig van NS - toert twee dagen door het land. Op woensdagochtend vertrekt de Kameel om 8.56 uur vanaf Utrecht (Maliebaan) en rijdt via Utrecht Centraal, Amersfoort, Zwolle, Almere, Amsterdam Centraal, Haarlem, Amsterdam Centraal, Hilversum en weer terug naar Utrecht Maliebaan. Op Utrecht Centraal stapt de vrolijke Brabantse Stijn (9 jaar) samen met zijn vader aan boord. De vader van Stijn heeft hem opgegeven voor de Spoorwensdagen: “Stijn zou het liefst gaan slapen met zijn conducteursfluit. Hij is een super treinfan. Thuis speelt hij conducteur en bootst het hele proces na, zo kijkt hij of de lamp van vertrek al schijnt, controleert of passagiers nog de trein proberen te halen, blaast op zijn fluit en vergrendelt tenslotte de deuren. Hij vindt het fantastisch.” Vlak na zijn geboorte kreeg Stijn een herseninfarct waarvan hij niet volledig is hersteld. Bij het horen van het woord trein gaan zijn ogen stralen. Zijn vader vertelt: “Als het aan Stijn ligt, speelt hij alleen maar treinspelletjes, maar zijn vriendjes willen ook weleens wat anders doen. Dat botst dan af en toe. Ik gun hem deze dag vol treinplezier met allemaal kinderen en volwassenen die zijn passie delen.”Thomas uit Maarssen (9 jaar) is net als Stijn verzot op treinen. “Zijn grote droom is als conducteur mee op de Sprinter Nieuwe Generatie”, vertelt zijn moeder. “Ook zou hij het heel leuk vinden om de informatiebalie te bemannen. Hij kent bijna alle trajecten uit zijn hoofd en is zeer servicegericht.” Vorig jaar wilden ze eigenlijk al graag meedoen aan de Spoorwensdagen. “Toen grepen we er helaas naast, maar dit jaar hebben we geluk. We waren ontzettend blij toen we hoorden dat we waren uitgekozen. Het wordt een heel bijzonder familieuitje voor ons. Want niet alleen Thomas en ik gaan op pad, zijn vader en zusje gaan ook mee en zelfs zijn oma stapt in Haarlem op de SNG”. Vrijwilliger Jon Hummel is techniek trainee bij NS: “Om Thomas een onvergetelijke dag te bezorgen hebben we een aantal keer contact opgenomen met zijn moeder. We gaan er uiteraard voor zorgen dat hij als conducteur meerijdt op de SNG, ook neemt hij plaats achter de informatiebalie op Utrecht Centraal en krijgt hij in Amersfoort een opleiding tot conducteur. Een ritje met de Kameel mag natuurlijk ook niet ontbreken. Daarnaast hebben we nog een aantal verrassingen voor hem, maar die hou ik graag nog even geheim.”
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl NS: reis donderdag indien mogelijk niet via Amsterdam
Woensdag 15 mei 2019 11:47
De Nederlandse Spoorwegen waarschuwt mensen die donderdag van of naar Amsterdam willen reizen rekening te houden met grote drukte. Dit lees meer...
Lees verder...
 
Leeuwarder Courant Onzekerheden omtrent extra spitstreinen Sneek-Leeuwarden
Woensdag 15 mei 2019 07:23
De provincie ziet meerdere risico’s in de plannen voor een vlotte invoering van extra treinen op de lijn tussen Leeuwarden en Sneek.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Stopt trein Maastricht – Aken (tijdelijk) per 1 juni?
Dinsdag 14 mei 2019 23:04
De kans is groot dat per 1 juni de treindienst Maastricht – Aken (tijdelijk) eindigt. De treinen hebben momenteel een lees meer...
Lees verder...
 
Dagblad van het Noorden Auto komt in botsing met STAR-trein in Veendam
Dinsdag 14 mei 2019 20:28
Op de Van Stolbergweg in Veendam is een auto op de locomotief van de STAR-trein gebotst. De oudere vrouw kwam door onbekende oorzaak in botsing met de trein.
Lees verder...