Maak je keuze:

Spoornieuws
Somda nieuws

Direct inloggenBekijk het archief van spoorse nieuwsberichten

Recent spoornieuws

Treinreiziger.nl Mansveld wil minder onbeveiligde overgangen
Donderdag 27 nov 2014 22:00
Het aantal openbare onbeveiligde spoorwegovergangen moet verder worden teruggedrongen. Daarvan zijn er op dit moment 89 in ons land, zei staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) donderdag in de Tweede Kamer.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Tweede Kamer maakt geld vrij voor extra treinstellen Valleilijn
Donderdag 27 nov 2014 20:58
Er komt een korte termijn oplossing voor het tekort aan capaciteit op de Valleilijn (Amersfoort-Barneveld-Ede-Wageningen). Een Kamermeerderheid stemde voor een amendement van de ChristenUnie, mede ondertekend door VVD en PvdA. Met het extra geld zullen waarschijnlijk drie treinstellen worden aangeschaft.
Lees verder...
 
De Gelderlander 3 nieuwe treinen vangen groei Valleilijn op
Donderdag 27 nov 2014 18:04
EDE - Op de Valleilijn tussen Ede en Amersfoort komen binnen 2 jaar 3 nieuwe treinen te rijden. Daarmee kan vervoerder Connexxion de sterke groei van het aantal reizigers op de regionale spoorlijn, met name in de spits, opvangen.
Lees verder...
 
RTV Noord Schip legt treinverkeer tussen Zuidhorn en Buitenpost stil
Donderdag 27 nov 2014 17:45
Het treinverkeer tussen Zuidhorn en Buitenpost heeft donderdagmiddag enkele uren stilgelegen. Arriva zette tussen de twee stations bussen in.
Lees verder...
 
RTV Noord 'Tweede Kamer wil snellere aanpak onbewaakte spoorwegovergangen'
Donderdag 27 nov 2014 16:35
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil een snellere aanpak van onbewaakte spoorwegovergangen.
Lees verder...
 
De Stentor Bijzonder scheepswrak gevonden achter station in Zutphen
Donderdag 27 nov 2014 16:18
ZUTPHEN - Tijdens werkzaamheden aan de Marstunnel in Zutphen is donderdag een houten scheepswrak uit circa 1600 gevonden. Archeologen spreken van een bijzondere vondst, temeer omdat het schip deels nog in gave staat verkeert.
Lees verder...
 
RTV Noord-Holland Geen treinen tussen Leiden en Schiphol door een kapotte spoorbrug
Donderdag 27 nov 2014 14:55
HOOFDDORP Tussen Leiden Centraal en Schiphol is op dit moment geen treinverkeer mogelijk door een kapotte spoorbrug. Dat meldt de NS.
Lees verder...
 
De Stentor Man bedreigt NS-personeel met mes op station Deventer
Donderdag 27 nov 2014 12:18
DEVENTER - Een 47-jarige man is woensdagavond op het station in Deventer opgepakt nadat hij een medewerker van de spoorwegen met een mes bedreigd had.
Lees verder...
 
BN De Stem Gastblog Perrongeluk: Onder stroom
Donderdag 27 nov 2014 11:35
Bredanaar Steven van Beek (33) schrijft op zijn facebookpagina Perrongeluk en op zijn website www.perrongelukken.nl, over zijn observaties als kioskmedewerker op het station in Breda. Hij bracht eerder een boek met Perrongelukjes uit. BN DeStem publiceert elke donderdag het nieuwste Perrongelukje van Van Beek.
Lees verder...
 
Algemeen Dagblad Grote lading wiet achtergelaten in volle spitstrein
Donderdag 27 nov 2014 10:43
Treinreiziger Mark keek woensdagochtend vreemd op in de spits. Er lag een flinke verzameling wiet op een treinstoel en die leek daar door een
Lees verder...
 
De Gelderlander Verscheurd Overbetuwe koopt parkeergarage Elst
Donderdag 27 nov 2014 09:42
ELST - De parkeergarage die bij station Elst bijna is afgebouwd, komt definitief in handen van de gemeente Overbetuwe. De aankoop wordt door maar 3 van de 8 gemeenteraadspartijen gesteund.
Lees verder...
 
RTV Noord (Update) Geen treinverkeer in Noord-Groningen
Donderdag 27 nov 2014 06:44
Door de uitloop van werkzaamheden rijden er donderdag vroeg in de ochtend geen treinen tussen Groningen en Delfzijl, Roodeschool en Zuidhorn.
Lees verder...
 
BN De Stem Bewoners volharden in verzet tegen schermen Rijen
Woensdag 26 nov 2014 21:26
RIJEN - De stedenbouwkundige visie Spoorzone Rijen blijft wat het college van B en W van Gilze en Rijen betreft overeind, ondanks aanhoudende kritiek van bewoners van de Spoorlaan Noord en Zuid. Wethouder Willem Starreveld (Kern'75) houdt vast aan zoveel mogelijk uniformiteit bij plaatsing van de voorgenomen transparante schermen en een hoogte die valt binnen de wettelijke kaders.
Lees verder...
 
De Gelderlander Stations Arnhem en Nijmegen al in kerstsferen
Woensdag 26 nov 2014 19:07
NIJMEGEN / ARNHEM - Het moet nog Sinterklaas worden, maar de centrale stations in Arnhem en Nijmegen zijn al helemaal in kerstsferen. De perrons zijn al opgesmukt met kerstversieringen en in Arnhem wenst de NS alle reizigers uitbundig prettige feestdagen.
Lees verder...
 
Algemeen Dagblad Griekse diplomaat overreden door Thaise trein
Woensdag 26 nov 2014 16:45
Een diplomaat van de Griekse ambassade in Thailand is vandaag om het leven gekomen nadat zij onder een rijdende trein was terechtgekomen. Het
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Nachttreinen Brabant per 2016 tot 200 uur
Woensdag 26 nov 2014 13:38
De nachttreinen tussen de Brabantse steden rijden vanaf 2016 nog maar tot 02.00 uur. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben dat besloten op voorstel van de NS.
Lees verder...
 
WebRegio Renovatie westvleugel Amsterdam Centraal begonnen
Woensdag 26 nov 2014 12:21
AMSTERDAM - De renovatie van de westvleugel van het stationsgebouw van Amsterdam Centraal is in volle gang. Aan de westkant komt een nieuwe entree, er worden nieuwe vloeren gelegd en de doorgang wordt versoepeld.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl 9292 e-ticket voor heel ov
Woensdag 26 nov 2014 11:57
Met 1 e-ticket reizen van deur tot deur in heel het openbaar vervoer. Dat wil 9292 stapsgewijs mogelijk maken. Al in de loop van 2015 verwacht het bedrijf voor bepaalde reizen e-tickets te kunnen aanbieden. Dat zegt 9292 directeur Stefan Hulman in een interview met Treinreiziger.nl.
Lees verder...
 
Treinreiziger.nl Ook 9292 lanceert realtime reisplanner
Woensdag 26 nov 2014 11:42
Reizigers kunnen vanaf vandaag ook bij 9292 een realtime reisadvies krijgen van deur tot deur. De veel gebruikte reisplanner houdt nu ook rekening met vertraging en uitgevallen ritten. Storingen worden nog niet bij het reisadvies getoond, maar zijn wel op de site te raadplegen.
Lees verder...
 
De Gelderlander Defecte trein: reizigers in de kou op perron in Cuijk
Woensdag 26 nov 2014 11:33
CUIJK - Reizigers tussen Venlo/Boxmeer en Nijmegen zijn woensdagmorgen gestrand in Cuijk. Daar moesten zij een defecte Veolia-trein uit, die door een defect niet verder reed.
Lees verder...