Dinsdag 20 jan 2015 -- Forumregels

18 maart 2015: Onder punt 10 de ovzoeker en ovradar sites toegevoegd.
20 januari 2015: Aanpassing regels m.b.t. duidelijkheid meldingen OD (zie punt 10).
2 november 2014: De forumregels zijn opgefrist.
15 oktober 2014: Ruben heeft helaas afscheid genomen als beheerder.
12 oktober 2014: Mark heeft helaas afscheid genomen als beheerder.
10 september 2014: Jake als beheerder toegevoegd.

Regels:

1) Somda gaat over treinen. Bussen, metro's, RandstadRail en dergelijke zijn dus niet toegestaan.
2) Van militaire, nucleaire of koninklijke treinen is alleen spot informatie toegestaan, dus geen dienstregelingen, routes, etc.
3) Plaats geen verslagen en/of afbeeldingen van eventuele cabineritten, de betreffende machinist riskeert namelijk zijn of haar baan.
4) Organisaties en materieel worden op Somda met hun officiële naam betiteld, dus geen bijnamen.
5) Het beheer reageert uitsluitend op berichten via de e-mail of het feedback formulier. Dus niet telefonisch, per SMS of via de social media.
6) Ben je van mening dat het beheer ten onrechte in je bericht heeft ingegrepen, wend je dan tot het beheer en ga niet in het topic zelf een discussie aan.
7) Als je een bericht ziet wat niet aan de regels voldoet, druk dan op de knop Meld Bericht en reageer niet in het topic. Het bericht en je toelichting zullen dan doorgestuurd worden aan de moderators.

Richtlijnen:

8) Toon respect voor elkaar.
9) Vraag niet naar dienstregelingen of treinnummers, ook niet in privé-berichten naar gebruikers. Als de informatie er is wordt deze zeker aan je beschikbaar gesteld.
10) Vermeldenswaardige dingen kunnen gemeld worden in de Opvallende Dingen-topics. Vermeld altijd het materieelnummer of -type, de spotlocatie en het tijdstip of treinnummer ("zojuist", "op het moment van schrijven", etc. zijn geen tijdstippen). Weet je het treinnummer niet, vermeld dan de richting. De informatie op de sites http://ovtijden.com/, http://ovradar.nl, http://ovzoeker.nl (maar ook vergelijkbare sites welke hier niet genoemd worden) mag gebruikt worden voor het melden van afwijkende materieelinzetten of opnieuw ingelegde treinen, niet voor afwijkende treinlengtes.
11) Kijk voor je een vraag stelt even of de vraag al gesteld is, bijvoorbeeld met de zoekfunctie.
12) Schrijf je berichten in leesbaar Nederlands en gebruik leestekens.
13) Indien je niet volledig aan de regels en richtlijnen kunt voldoen door bijvoorbeeld dyslexie, word je verzocht dit aan een van de beheerders te mailen.
14) Wil je na het plaatsen iets aanvullen of corrigeren in een bericht, gebruik dan de mogelijkheid om je bericht te bewerken.

Vragen en opmerkingen over de forumregels zijn uiteraard welkom, mail naar het beheer.

Het forum wordt beheerd door:
- Frank (Spiketrain)
- Jake (sfj)
- Jochem (Sleutelman)
- Marc (Mvd)
- Martijn (Martijnmet)
- Martin (Taigagaai)