27-05-2005 12:58:08
wlaros
wlaros
Heb ik ongelofelijke zin in morgen krijg je dit:



BELANGRIJK: Rheine 28 mei



Tijdstip: vrijdag 27 mei, 12.13 uur



Hierbij volgt belangrijk nieuws voor deelnemers aan de reis naar Rheine op zaterdag 28 mei.



Ten gevolge van de droogte en extreem hoge temparaturen is er een grote dreiging van brandgevaar in Duitsland. In verband hiermee hebben de Duitse autoriteiten alle ritten van stoomtreinen in het westelijk deel van het land verboden. Het Nostalgiefeest in Rheine kan daarom helaas niet in de oorspronkelijke opzet plaatsvinden.



Deze morgen heeft spoedoverleg plaatsgehad tussen de VSM, Stoomstichting Nederland, Totaltrain en de Nederlandse spoorwegautoriteiten. Dit heeft geleid tot de samenstelling van een programma dat minstens zo interessant is voor liefhebbers van (stoom)treinen, maar dat zich geheel aan de Nederlandse kant van de grens zal afspelen. Dit programma zal de gehele dag beslaan en wordt later vandaag in detail op de website van Totaltrain gepubliceerd.



De speciale Totaltrain/VSM-trein vertrekt om 09:00 uur vanaf het VSM-perron in Apeldoorn. Indien u per trein reist biedt NS Intercity 1723 uit Amersfoort (aankomst 08:35 te Apeldoorn) u een goede aansluiting. Aan boord van de speciale stoomtrein bevinden zich een restauratierijtuig en toiletten. Naar verwachting zal de aankomst aan het begin van de avond zijn. Wij adviseren u later vandaag nogmaals deze nieuwrubriek te bezoeken.



Bron: Totaltrain.nl



Maar je ben er wel een dag uit met stoom..........

Hopen op een mooi alternatief...



Dus ook spotters opgelet!!! geen stoomtreinen richting Duitsland. ;(
 

27-05-2005 21:13:48
admin
Moderator
admin
Helaas pindakaas, ik zal de DRGLs verwijderen...  

28-05-2005 21:44:56
wlaros
wlaros
Was toch wel stoom voor de oplettende spotters. Hebben vandaag met de VSM 23071

het volgende gereden. 9:09 Vertrek Apeldoorn, Hengelo wat mensen op gepikt. Oldenzaal kop gemaakt terug richting Deventer. Halver wege even gedag gezegt met de SSN trein. Dit moet in half gelderland te horen zijn geweest want bij het eerste zicht van alkaar. werd er fanatiek aan de stoomfluit gehangen. en met trecht gehangen.......... zat er 3 wagens achter maar we konden elkaar niet eens verstaan. Deventer weer kop gemaakt. Via zutphen naar arnhem. daarna zichting zuid en dan links af de betuwe in. (zeer mooi stuk). Tiel even op de stop trein gewacht. Daarne naar Geldermalsen en ja we mochten eindelijk even de trein uit!!! Daarna via utrecht maliebaan terug over amersfoort nar apeldoorn. Zo dat was een korte beschrijving van de 9,5 uur durende rit.



Nu de vraag wie heeft ons gespot en fotos gemaakt!! Ik zou deze graag aan mijn collectie willen toevoegen. (niet voor online gebruik).



Bijvoordaat hartelijk dank.



Wijnand