Somda database, maar welke in het buitenland?
Forum: Algemeen - Buitenlands spoor
20-08-2013 13:44:30
JohnnyH
JohnnyH
In Nederland hebben we Somda voor de omlopen, dienstregelingen, doorkomsten en spots die zich vooral richt op de personenvervoer.
Verder heb je Rolandrail die zich meer toespitst op de cargo vervoer.
Nu zit ik me al langer suf te zoeken naar dit soort sites voor Duitsland en Belgie.

Zijn deze er ook in het buitenland?
Dit lijkt me een nuttige vraag, ook voor andere spotters en treinliefhebbers.
 

20-08-2013 14:05:25
rolandrail
rolandrail
Helaas, over het algemeen is in het buitenland versnippering troef en zijn amper tot geen specifiek toegespitste sites/forums. Er zijn o.a. in Duitsland wel een aantal op een regio toegespitste forums waar vooral reizigers het meeste aandacht krijgt. Zeer specifieke sites over cargo zijn er niet, afgezien van http://www.cargonautus.de/ voor Duitsland (maar verre van compleet) en een site als http://www.wallorail.be/ waar cargo regelmatig de aandacht krijgt. http://www.drehscheibe-online.de/startindex2.php heeft wel diverse goederenpasseerlijsten on-line staan.
De papieren uitgave van o.a. Drehscheibe meld maandelijks dienstregelinglijstjes van telkens andere lijnen, een abonnement daarop kost maar €26.
Belgisch TSP-tijdschrift Op de Baan vermeld ook wel eens cargo-drgl'n/omlopen maar die zijn vaak al snel achterhaald en dan niet meer dan een richtlijn.
 

13-10-2013 15:24:11
ICE11
ICE11
In Duitsland bestaat nog het forum "Drehscheibe-Online"

www.drehscheibe-online.de

waar spots ingevoerd worden en ook af een toe een "Lokvorschau" komt. Maar laatstgenoemde alleen voor speciale locs, dus met reclame of van een zeldzame reeks.
 

13-10-2013 16:30:09
NDS
NDS
Ik vind Drehscheibe-Online een geweldige site. Het is veel breder als Somda en heeft zo'n 20 subforums ik zie net dat daar ook een aparte voor cargo dienstregelingen bij zit.

Een groot nadeel van drehscheibe-online vind ik dat alles puur op start datum gerangschikt staat. Info terug zoeken of topics na weken nog volgen word daardoor lastig.

Als je aangemeld en ingelogd bent kan je wel de zoek fuctie benutten maar ook dan moet je goed weten wat je zoekt en hoe je de zoekmachine insteld.

Zelf volg ik daar vooral het 01 news forum en 04 Historische Bahn forum en wanneer ik zin heb ook het 03 Sichtungen forum, 05 Straßenbahn forum en 10 wagen forum.

Groetjes Michiel


NDS(Neu Dalhausen Stadbahn); NDS mit uns kommen sie dort
 


08-11-2013 17:47:30
ChrisGBNL
ChrisGBNL
In Engeland heb je een aantal handige sites voor de treinliefhebber, maar niet echt een database.

*Freightmaster (http://www.freightmaster.net/) Deze site toont de doorkomst van goederenvervoer. Het is te vergelijken aan RolandRail, maar hiervoor wordt wel een vergoeding gevraagd.
*Realtime Trains (http://www.realtimetrains.co.uk/) Aan deze site kan de actuele doorkomst gezien worden, waar de trein vandaan komt/heen gaat, waar het nu is enz.

*Ook zijn er een aantal forums, zoals de forum van RolandRail. Hier een lijst van ze (http://www.prar.fsnet.co.uk/gen_lists.html)
 

19-02-2014 16:21:20
Tsaar
Tsaar
Voor Belgique heb je nog HGBTF( Het Grote Belgische Treinen Forum)
http://www.hgbtf.net/index.php